Kropp och själ

leslita.blogg.se

Dansträning lektion 4

Publicerad 2010-10-21 22:09:44 i Poledance,

God kväll! Jag är helt slut så jag ska hoppa i säng strax. Ville bara berätta för er hur himla kul det är med dansträningarna. Utvecklingen går i mega fart och ändå är det fruktansvärt svårt! Jag vill ge upp hela tiden, jag vill klara det, jag vill kämpa och jag vill lägga mig ner och skrika. Vilket vi gör för den delen. Vår ordinarie läraren säger att det går enklare om man stönar och skriker lite grann. Speciellt när det bränns och när man måste ta i.

I dag hade vi en vikarie tränare, hon är väldigt duktig och hade en bra kombination emellan att puscha oss och vara sträng och ödmjuk. Allt i poledance har såna kontraster att det blir balans. Så jäkla snygg är hon, alla hennes rörelse, hennes kropp och smidighet. Jag vill också!! 

Det handlar om viljestyrka, positivt tänkande att man kommer klara det. Och jätte mycket fysik styrka, vighet och kroppskontroll. Även att våga är viktigt. Att klättra upp till taket och sitta på stången genom att bara hålla sig med knän och fotvrister, att kasta sig bakåt och ta fart. Det kräver mod. Och i avancerade nivåer ska man hänga uppockned utan att vara rädd :D
Poledance
Foto: polepitations.com.au

Idag gick det i alla fall bra. Fortfarande svårt att komma UPP på stången men snurrar och koreografier går fint. Och styrke delen jag det är bara att skrika lite så blir det bra ;) haha Eller om vi ska lyssna på vikarien så "ska man pressa sig till max och två steg till"

Vad är det hårdaste du har tränat? På vilken nivå trivs du bäst?


♥Relaterade inlägg: Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2010-10-22 10:47:43

Jag tycker att det är lite intressant att läraren säger att det går lättare om man stönar och skriker lite. Ujjayi-andningen är ju någonting naturligt och sker i en lite mer extrem variant när folk gör något konstigt ljud samtidigt som de t ex ska lyfta något tungt.



Jag brukade pressa mig själv jämt när jag tränade förut, men det ledde bara till att jag skadade båda knäna och armbågarna och inte kunde träna alls på flera månader och behandlades med laser två gånger i veckan hos en sjukgymnast. Inflammerade leder är inte kul, så ta det försiktigt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild