Kropp och själ

leslita.blogg.se

Brazilian Blowout!!

Publicerad 2010-10-18 17:56:38 i Hårvård,

Brazilian Blowout är en helt ny metod för frissigt hår. Det är unikt framtagna produkter med extra mycket proteiner. Behandlingen tar 90 minuter och sägs göra håret mjukt och reparera kluvna hårtoppar och slitet/ trasligt hår.

http://www.thebrazilianblowout.se/start.html

Behandlingen steg för steg

  1. Schamponerar med special produkt: Brazilian Blowout Solution.
  2. Reder ut och delar upp i sektioner
  3. Sedan tar stylisten/frisören en slinga i taget och penslar in produkten så att varje hårstrå blir omslutet av proteiner. Det bildas en hinna som stärker håret.
  4. Sedan fönas håret rakt med rundborste
  5. Plattas ännu rakare med plattång så att produkten kommer in på djupet.
  6. Därefter sköljs håret med enbart vatten
  7. Till sist appliceras: Brazilian Blowout Smoothing Serum i hela håret
  8. Håret torkas och stylas efter önskemål
Och nu efter 90 minuter ska du ha underbart vackert hår. De lovar att håret blir glansigt, lättutrett, mindre slitet och frissigt genom att det jämnar ut hårstråets fjällskikt. Pris 2500 kr

http://www.thebrazilianblowout.se/start.html
Behandlingen har precis lanserats i Sverige men har funnits i Hollywood och New york sedan i våras. Många stjärnor och pressen har varit mycket positiva och säger att det är det bästa de någonsin testat. Däremot har jag läst att vissa produkter innehåller ämnen som är farliga att inhaleras, men de påstår att det inte stämmer. Frågetecken? Och en annan sak jag inte riktigt förstår är om alla slutresltat blir raka? Läste på någons blogg "I chose to have the version that leaves you with some curl"... För jag gillar mitt lockiga hår men hade gärna velat testa en super-kur som gör det glansigt, lent och stäker hårstråna.

Har någon testat? Hade du velat göra det?

♥Länkar: Brazilian Blowout, Om de farliga ämnena, Formaldehyde,

Update: Läst lite mer om det nu och vad jag fått reda på är att det inte är en rakpermanent utan man kan behålla sina lockar. Poängen med Blowout behandlingen är att stärka. Det är som en superinpackning som är hållbar i upp till 12 veckor. Däremot läste jag även mer om de farliga ämnena och har därför laggt in en till länk som heter Formaldehyde. Jag ger bara information resten It´s upp to you.

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2010-10-18 18:29:06

Nu har ju jag redan spikrakt hår, men jag tycker att brazilian blowout verkar hur otäckt som helst med tanke på att det innehåller formaldehyd och att även de som påstås vara fria från formaldehyd innehåller det.

Postat av: tiia

Publicerad 2010-10-20 21:47:27

Påminner väldigt mycket om det ämnet som används av afro'amerikanska kvinnor i usa för att "reda ut/göra håret rakt & glansigt"

Är ett super starkt medel som är farligt att inhaleras & kräver speciell utbildning för att hanskas med (vilket många såklart struntar i )

Är de samma kanske?



Såg ett repotage om det på Oprah ang Chris Rock's film Good Hair.



”relaxers”: en hårinpackning med frätande kemikalier som kan bränna hål på kycklingskinn.

Postat av: tiia

Publicerad 2010-10-20 21:51:29

By the way : bild nr 1 är grymt lik mitt hår.

Nyduschat, utan produkter i & om ja "skrubbat" med handuken istället för "kramat"



KOPIA !

funderar på köra no poo metoden de funka ju bra på dej va?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild