Kropp och själ

leslita.blogg.se

Halloween maskerad :)

Publicerad 2010-10-31 14:38:25 i Vardag och nöje,

Igår var jag på halloween party, det var väldigt roligt med maskerad. Kolla in bilderna :)









Leslitas outfit: Jag var utklädd till catwomen, hadde en svart korsett/linne med röd bh som syndes i uringningen och så hade jag läder leggins och svarta skinstövlar. Masken är köpt på Buttricks.

Vad gjorde ni på halloween?

Mot andliga mässan

Publicerad 2010-10-30 10:06:06 i Häxkonst,

Mot solna hallen för att gå på Harmoni expo mässa! det ska bli så roligt :)
Och i dag är det Samhain, alla som tror på det får ha en trevlig samhain och resten får ha en Happy Halloween, själv ska jag på maskeradfest ikväll. hehe



Hur och vad firar du?

♥Relaterade inlägg: Samhain,

Ge mig ny kraft...

Publicerad 2010-10-29 13:31:42 i Psykologi,

Jag är egentligen inte trött. Men känner mig uttömd på energi. Och framför allt är motivationen på noll...Jag har ingen lust för det här. Jag vill vara någon annanstans med någon annan än mig själv. Jag insåg att jag har tre års studerande kvar, undrar hur jag ska klara det. Känns jätte jobbigt. Måste bara hitta motivationen igen. Jag vill ju verkligen bli journalist, jag vet att det målet är något jag fortfarande vill. Det är vägen dit som känns omöjlig. Att palla sig igenom tråkiga kurser som inte alls är det jag är intresserad av. Jag har så många ideér på vad jag vill skirva om, alternativ medicin, andlighet, folkhälsa i andra länder, resor, hälsa och kultur m.m. Finns mängder med intressant. Jag har en vision om hur yrket kommer se ut. Och det kommer att passa mig perfekt men just nu känns det så avlägset.

Jag trivs bra i Stockholm nu, jag har börjat lära känna folk men inte fått någon "bra" kompis som man kan snacka om allt med. Jobbet är spännande, men det är verkligen inget jag vill hålla på med resten av livet. Det är roligt som ett extra jobb. Enbart.


Jag vet inte vad annars jag skulle göra liksom. Jobba med vad? Plugga till vad? Finns inget annat alternativ, det är jobba med hälsa eller bli journalist jag alltid velat. Och nu är jag klarutbildad inom första området och bestämt mig för att slå ihop det. Och jag tror att det kan bli riktigt bra. 

Jag behöver någon som pushar mig, lite stöd från någon...

Keso nyhet!

Publicerad 2010-10-29 12:09:28 i Recept,

För alla kesoälskare finns nu en färdigförpackad keso med tillhörande tillbehör.
Keso finns två smakvarianter; hasselnötter, blåbär och tranbär eller cashewnötter, ananas, papaya och apelsin.

Keso

Villken smak skulle du ha valt? Har du kanske smakat redan?

Akupunktur som skönhetsbehandling

Publicerad 2010-10-28 11:54:49 i Kinesisk Medicin,

Vi har alla hört talas om akupunktur som behandling emot smärta, stelhet, blodcirkulationshöjande och som lindring för olika åkommor. Men det nyaste inom akupunktur är att få en skönhetsbehandling som ska ha anti age funktion och ge en fin hy. Ansiktsbehandling med nålar.

När jag studerade Kinesisk medicin så fick vi lära oss en ansiktsbehandling med akupressur, där teorin är dessamma som akupunktur men man använder sig av fingertryck istället för nålar. Under den terminen fick vi lära oss alla punkter och meridiansystem och utifrån de kunskaperna så ser jag faktiskt att hon i videon sticker nålarna på samma ställe som jag skule ha tryckt under en akupressur beh.


Det är Journalisten Heidi Rovén som driver spabanken.se som är med i Videon. Eftersom att hon laggt ut den på you tube så tog jag mig friheten att låna videon.

Vad tror vi om denna behandling?


♥Länk: Spabankens inlägg,

Söker lägenhet

Publicerad 2010-10-27 19:17:12 i Mina tankar,

Jag är i akut behov av en bostad/rum. Tänkte passa på att fråge er söta läsare om ni vet något.
Mina krav/önskemål är:

Max hyra: 3300
Område: centralt, Huddinge, Farsta trakterna, grön linje. (definitivt inom t-bane området) Max 40 min ifrån Södertörns högskola som ligger vid Flemingsberg.
Hyra rum: barnfritt och rökfritt. Djur är ok.
Läghenhet: Etta eller tvåa.

Säg till om ni vet någon som hyr ut eller om ni hittar någon lägenhet. Tack

Foto: Lesly Valencia, Hällefors Augusti 2010.

För övrigt har jag sjukt mycket i skolan så bloggandet blir lite lidande. Sorry.

Bilder från Sandhamns SPA

Publicerad 2010-10-26 00:28:25 i Spa & Massage,

Här kommer lite bilder från jobbhelgen på Seglarhotellets SPA i Sandhamn.


Tidig morgon i Stravsnäs Vinterhamn för att ta båten ut till Sandhamn. Tog ca 1 timma.
Sandhamn 1

Relax avdelningen hade en simbasäng och en stor bubbelpool till 15-20 pers. Den lilla bron kunde man gå över om man inte ville simma till jacuzzin på andra sidan. Akvariet var också fint och rogivande.
Sandhamn 2

Där bakom "trädet" ser man en rund jacuzzi och stora simbasängen.
Sandhamn 3

Receptionen där jag går och kollar mina kundbokningar.
Sandhamn 4

Mitt behandlingsrum som jag jobbade i.
Sandhamn 5

Efter jobbet fick vi sitta en stund i bubbelbadet och bastun. Det var riktigt härligt efter en lång dags masserande. Vi övernattade i personallägenheten 4 st tjejer, så vi hade trevligt, umgicks och åt tillsammans under dagarna.
Sandhamn 6
Hemfärd över vattnet på söndag kväll :)

Har någon varit där på Seglarhotellets Spa/relax avdelning?


♥Relaterade inlägg: Sandhamn hemma igen, Om Sandhamn seglarhotell,
♥Länk: http://www.sandhamn.com,

Bosta med vitaminer inför vintern

Publicerad 2010-10-25 18:40:43 i Hälsonytt,

Mat är viktigt som förebyggande emot förkylning när det börjar bli kallt ute. Lite av alla vitaminer varje dag är bra för hälsan. Bäst i naturlig form, undvik c-vitaminbrus tabletter och sånt. Ush. 
Här finns en bra lista på vitaminer och i vitaminrik mat.

Vitaminer

A-vitamin finns i ägg, fisk, smör, morötter, aprikoser och spenat.

B-vitamin finns i groddar, ägg, bönor, kött, mjölk, baljväxter och fullkorn.

C-vitamin finns i potatis, tomater, citrusfrukter, bär och kiwi.

citrus C vitamin

D-vitamin finns i fiskleverolja och äggula.

E-vitamin finns i bönor, ärtor, groddar, jordnötter, havre och broccoli.

bönor och kikärter


Zink finns i kött, fisk, grönsaker, fullkornsprodukter och nötter.

Järn finns i skaldjur, kött, nötter, mörkgröna bladgrönsaker och bönor.



Hur mycket vitaminer får du i dig varje dag?


♥Källa: Aftonbladet

Sandhamn SPA hotell

Publicerad 2010-10-24 22:18:03 i Spa & Massage,

Hejsan nu är jag hemma från min lila utflykt till Skärgården Sandhamns seglarhotell som jag har varit och jobbat på hela helgen. I spa avdelningen då såklart ;) Det var väldigt trevligt.

Spa avdelningen är öppen tors-sönd varje vecka och de har inga fastanställda terapeuter så vi var ett helt gäng från bemaningsföretaget B.A. som jag är anställd hos. Det var roligt att få träffa de tre andra tjejerna och så övernattade vi där tillsammans. Vi var två hudterapeuter och två massörer (jag jobbade som massör den här gången).

Men ja eftersom att bilder säger mer än tussen ord så laddar jag upp några stycken :)Sandhamn Seglar Hotell SPA

Efter att ha försökt ladda upp denna bilden i en halvtimme så ger jag upp och beger mig till sängen. Min dator håller på att krachar totalt :( Försöker igen imorgon.

God natt på er.

♥Kolla in: Sandhamn.com

Sandhamn Seglarhotell

Publicerad 2010-10-23 00:20:18 i Spa & Massage,

I helgen ska jag jobba som SPA terapeut på Sandhamns Seglarhotell. Jag kommer att åka bår ut till Stockholms skärgårdar och så övernattar jag där och kommer hem på söndag kväll. Det blir som en liten utflykt :)

Sandhamn seglarhotell

En enkel bild på behandlingsutbudet direkt kopierat från hemsidan. Ni får hade så jätte bra och ha överseende med att jag inte kommer kunna uppdatera under helgen.

Rösta gärna på inlägget lite längre ner om vilken kategori som är bäst så kommer jag att skriva något roligt om ämnet som är mest populärt.

♥Länk: http://www.sandhamn.com

Dansträning lektion 4

Publicerad 2010-10-21 22:09:44 i Poledance,

God kväll! Jag är helt slut så jag ska hoppa i säng strax. Ville bara berätta för er hur himla kul det är med dansträningarna. Utvecklingen går i mega fart och ändå är det fruktansvärt svårt! Jag vill ge upp hela tiden, jag vill klara det, jag vill kämpa och jag vill lägga mig ner och skrika. Vilket vi gör för den delen. Vår ordinarie läraren säger att det går enklare om man stönar och skriker lite grann. Speciellt när det bränns och när man måste ta i.

I dag hade vi en vikarie tränare, hon är väldigt duktig och hade en bra kombination emellan att puscha oss och vara sträng och ödmjuk. Allt i poledance har såna kontraster att det blir balans. Så jäkla snygg är hon, alla hennes rörelse, hennes kropp och smidighet. Jag vill också!! 

Det handlar om viljestyrka, positivt tänkande att man kommer klara det. Och jätte mycket fysik styrka, vighet och kroppskontroll. Även att våga är viktigt. Att klättra upp till taket och sitta på stången genom att bara hålla sig med knän och fotvrister, att kasta sig bakåt och ta fart. Det kräver mod. Och i avancerade nivåer ska man hänga uppockned utan att vara rädd :D
Poledance
Foto: polepitations.com.au

Idag gick det i alla fall bra. Fortfarande svårt att komma UPP på stången men snurrar och koreografier går fint. Och styrke delen jag det är bara att skrika lite så blir det bra ;) haha Eller om vi ska lyssna på vikarien så "ska man pressa sig till max och två steg till"

Vad är det hårdaste du har tränat? På vilken nivå trivs du bäst?


♥Relaterade inlägg: Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Gör eget schampo

Publicerad 2010-10-20 20:35:22 i DIY produkter,

Titta vad jag hittade när jag läste lite på Improveme.se

Schampo
Nässelvarianten: Ta en näve torkade nässlor eller tre nävar färska växter. Blanda med en liter vatten och koka röran i en halvtimme. Låt stå över natten, sila och ditt glansgivande hårrengöringsmedel är klart. Nässelvattnet löddrar inte som vanligt schampo men gör ändå rent.

Olivvarianten: Koka upp en liter vatten och tillsätt ett par matskedar örter, till exempel kamomill för ljust hår och rosmarin för mörkt. Blanda i tre matskedar citronsaft. Låt svalna något, riv 150 gram olivtvål och smält i brygden. Värm försiktigt och rör om tills schampo klarnar. Låt svalna igen och vispa upp blandningen.

Snyggt hår
Random Hårbild

Har du testat att göra egna hårprodukter?

♥Fler tips på hur du gör egen hårfärg och balsam hittar du *här på Improveme*
♥Och såklart finns det massa tips under denna kategorin och under *No poo Hår*

Raison dÉtre Spa -Grand Hotel

Publicerad 2010-10-20 13:20:46 i Spa & Massage,

http://www.raisondetrespa.se/

I november förra året öppnades Sverigen mest påkostade spa anläggning på Grand Hotel i Stockholm. Där finns alla behandlingar man kan önska sig gånger 10. Kroppsinpackningar, ansikte, händer och fötter. De kombinerar olika behandlingar på ett spännande sätt. Till exempel så har det kroppsskrubb och inpackning i ett. Och till varje ansiktsbehandling får man även hand och fotmassage medan ansiktsmasken får verka. Självklart har de pooler med både varm och kallvatten och jacuzzi. Bastu och underbart fin inredning att tyda på bilderna.

Dit skulle man åka på ett besök eller på ett jobbuppdrag som antingen spa terapeut eller journalist :-D

Har någon varit där eller planerat in ett besök?


♥Länk: Raison dÉtre Spa -Grand Hotel,

Hälsomålen update

Publicerad 2010-10-19 13:09:07 i Hälsonytt,

Hur går det med hälsomålen? Tänkte bara berätta lite kort och peppa er som har egna hälsomål. Vi kan klara det!
Mitt mål var att sluta med sötsaker och att börja göra situps/armhävningar och Stretcha några gånger i veckan.

Sötsaker
har jag varit väldigt duktig med och tackat nej många gånger. På jobbet finns massa goda efterrätter och fika bröd i personalrummet varje dag, finns även en fruktskål som jag väljer istället. I skolan har jag inte köpt choklad eller dylik på rasterna som jag gjorde förr. Jag har börjat ta med mig melanmål (torkad frukt och nötter) som jag kan äta när min energi börjar ta slut eller sötsuget smyger sig fram. Och till sist har jag inte köpt hem något sånt överhuvudtaget :-D

Träningen har jag däremot inte kommit igång med än. Jag tränar ju dans en gång i veckan vilket är jätte bra men det har inte blivit så mycket med styrketräning hemma.

Stretchingen har jag gjort några gånger så det är bra men jag ska försöka mer.

Stretchingen
Hur går det för er med era hälsomål?

♥Relaterade inlägg: Leslitas hälsomål,

Brazilian Blowout!!

Publicerad 2010-10-18 17:56:38 i Hårvård,

Brazilian Blowout är en helt ny metod för frissigt hår. Det är unikt framtagna produkter med extra mycket proteiner. Behandlingen tar 90 minuter och sägs göra håret mjukt och reparera kluvna hårtoppar och slitet/ trasligt hår.

http://www.thebrazilianblowout.se/start.html

Behandlingen steg för steg

  1. Schamponerar med special produkt: Brazilian Blowout Solution.
  2. Reder ut och delar upp i sektioner
  3. Sedan tar stylisten/frisören en slinga i taget och penslar in produkten så att varje hårstrå blir omslutet av proteiner. Det bildas en hinna som stärker håret.
  4. Sedan fönas håret rakt med rundborste
  5. Plattas ännu rakare med plattång så att produkten kommer in på djupet.
  6. Därefter sköljs håret med enbart vatten
  7. Till sist appliceras: Brazilian Blowout Smoothing Serum i hela håret
  8. Håret torkas och stylas efter önskemål
Och nu efter 90 minuter ska du ha underbart vackert hår. De lovar att håret blir glansigt, lättutrett, mindre slitet och frissigt genom att det jämnar ut hårstråets fjällskikt. Pris 2500 kr

http://www.thebrazilianblowout.se/start.html
Behandlingen har precis lanserats i Sverige men har funnits i Hollywood och New york sedan i våras. Många stjärnor och pressen har varit mycket positiva och säger att det är det bästa de någonsin testat. Däremot har jag läst att vissa produkter innehåller ämnen som är farliga att inhaleras, men de påstår att det inte stämmer. Frågetecken? Och en annan sak jag inte riktigt förstår är om alla slutresltat blir raka? Läste på någons blogg "I chose to have the version that leaves you with some curl"... För jag gillar mitt lockiga hår men hade gärna velat testa en super-kur som gör det glansigt, lent och stäker hårstråna.

Har någon testat? Hade du velat göra det?

♥Länkar: Brazilian Blowout, Om de farliga ämnena, Formaldehyde,

Update: Läst lite mer om det nu och vad jag fått reda på är att det inte är en rakpermanent utan man kan behålla sina lockar. Poängen med Blowout behandlingen är att stärka. Det är som en superinpackning som är hållbar i upp till 12 veckor. Däremot läste jag även mer om de farliga ämnena och har därför laggt in en till länk som heter Formaldehyde. Jag ger bara information resten It´s upp to you.

Photoshot en vardag på söder

Publicerad 2010-10-18 12:27:15 i Modell & Statistjobb,

Vi tog lite bilder med Marias nya kamera. Den var väldigt bra men famförallt är hon en duktig fotograf. Här är mina två favoriter. 

Fotograf: Maria Skölding
Modell: Lesly Valencia (Jag)
Leslita fontän
Jag sitter vid en fontän med mina mönstriga byxor :)

Leslita smile
Naturlig skönhet eller vadå? :) haha Där ser man också min nya hårfärg ganska bra. Vad tycks?


♥Tidigare modell fotograferingar på mig: Photoshot Porträttbilder, Photoshot Yogaposer, Miss Latina, Bal Svartvitt, Dax att återuppliva modellgenen i mig, Kvinnornas dag,

Harmoni-expo mässa!

Publicerad 2010-10-17 21:59:19 i Hälsonytt,

Harmoni-expo mässa har jag velat gå på i flera år. Men jag har ju inte bott i Sthlm förut och då har det känts omöjligt med boende, kostnader och praktiska saker som resa. Men i år bor jag ju här så jag ska tacka nej till alla jobberbjudanden den helgen och spendera helgen i Solnahallen.

När?
Lördag-Söndag 30-31 oktober
Var? Solna hallen
Tid? Heldagar

http://www.harmoniexpo.com/

Vad kommer att finnas där?
Harmoni-expo är Sveriges största alternativ mässa! Det handlar om inre harmoni, själslighet och metoder till välbefinande. Det kommer att finnas mycket försläljning och prova på behandlingar. Lite av utbudet i en lista här med var sin länk till ett relaterat inlägg här på bloggen. (öppnas i ett nytt fönster)

Andningsövningar
Akupunktur
Ansiktsbehandling
Art Nails
Astrologi
Aurafotografering
Aura Soma
AyurVeda (+ del 2)
Drömtydning (drömtolkning länk)
Destinycards
Energi- & Chakrabalansering
SPA behandlingar
Meditationer
Homeopati
Hudvård
Hårvård
Kinesiologi
Koppningsmassage
Kristallreadings
Naprapati
Numerologi
coaching
Healing
massage (+hotstone)
terapier
Pendling
Spikmattor (+ mer info)
Tarot, (+video länk)
Zonterapi

http://www.harmoniexpo.com/

Någon som tänkt gå dit?

♥Länk: Harmoni-expo,

Slutkörd spa terapeut

Publicerad 2010-10-16 16:27:07 i Spa & Massage,

Jobbat på Yasuragi hela dagen. Tidig morgon. Jag är trött och slutkörd. Träningsvärken från dansträningen gjorde inte saken bättre. Och så fick jag bara massagekunder och bara männ men stela muskler som bara den. Haha Nöjda blev de i alla fall och jag kämpade på hela dagen. Det här med att vilja jobba på Spa är verkligen olika efter varje pass jag haft. När jag var på Selma sist gång kändes det jätte bra och det var roligt att jag fick ge Hot stone massage och fotbehandlingar. Det är roligt när jobbet är varierande men idag käns inte det här som min famtid. Ju mer man ger och hjälper de andra desto mer förstör man sig själv. Det är en jätte härlig känsla när man har en tacksam kund och när man vet att personen kommer att må underbart i en vecka efter behandlingen.

Massage



Som sagt är det olika dagar. Så kanske det är på alla ställen man jobbar. Men när man jobbar som terapeut så kan man inte lata sig på jobbet och logga in på facebook eller sitta med pappersarbeten istället när man inte orkar vara social. Alla som jag lägger mina händer på kommer att känna av min energi. Om det är trötthet eller glädje så märks det. Oavsett om jag är trevlig och ler utåt.

Jag har varit lite nere i dag. Har hemlängtan, vill träffa min familj och kompisarna. Sen har jag aldrig kombinerat studier och jobb förut så det tar på väldigt mycket av min energi. Det är jag som behöver lägga mig på massagebänken snart, haha.

Jag fattar inte att man ska orka jobba nästan varje dag hela året för att sedan få 3-4 veckor semester. Låter omänskligt. Hur klarar man det?


Relaterade inlägg: Selma Hotstone, Selma spa utvärdering, Selma city spa+, YasuragiYasuragi jobbjobbintervjuextra jobbBambumassage,
♥Hemsidor: yasuragi, Selma spa+,

Indisk Kycklinggryta

Publicerad 2010-10-15 19:18:41 i Recept,

Indisk Kycklinggryta
En riktigt mumsig, kryddig kycklinggryta med Indisk inspiration.

Ingredienser:

500g Kycklingfileér
2-3dl Matlagningsgrädde
1 Paprika
Mycket kryddor eller en Garam masala påse.

Gör så här:
Skär upp kycklingfileerna i tärningar, stek i lite olja. Krydda med påse eller med t.ex. curry, chili, cayanne, salt, peppar, paprikapulver, gurkmeja m.m. När kycklingen är genomstekt tillsätter du grädde och den hackade paprikan. Jag gillar grön paprika men de flesta brukar välja röd. Rätten är klar när den börjar koka. Serveras med ris (eller bulgur för GI) och sallad.

Smaklig måltid! Har ni gjort någon liknande gryta? Berätta gärna ditt recept.

Tips på Lördags "godis"

Publicerad 2010-10-15 10:21:11 i Recept,

Fast de nyttiga varianterna såklart! Eftersom att jag har slutat äta sötsaker så tänkte jag tipsa om goda alternativ om man vill ha fredagsmys eller biosnacks. Så här kommer helt enkelt en lista:

  • Nötter: cashew, jordnötter m.m (inte chilinötter och inte carameliserade)
  • Torkad frukt: Aprikoser, äpplen, russin, mango, fikon (obs dadlar och bananer är inte GI godkännt)
  • Frukt eller bär med kesella, naturell yoghurt eller keso.
  • Vanlig fruktsallad. Toppa med lite honung och kokoslingor
  • Muslibars med nötter och frukt
  • Mörk choklad (utan kex, kola, tryffel och liknande fyllningar)
  • Grönsaker som morötter&gurka med dipp
Nyttiga Snacks

Har ni fler tips på nyttigt fredag/lördagsgodis?

Tjejmässan 2010 i Haninge

Publicerad 2010-10-14 12:24:05 i Hälsonytt,

På Söndag är det Tjejmässan i Haninge. Där kommer det att finnas aktiviteter som dans, självförsvar och uppträdanden. Ståupkomikern Evelyn Mock och Träningscoachen Blossom kommer på besök. Man kan även fråga Olle om sex och sånt. Träffa författare, gå på vekstad eller ta en skönhetsbehandling!

Blossom Tjejmässan

När? Söndag 17 oktober
Var? Haninge Kulturhus
Tid? 12-16

Ska någon gå dit?

♥Mer info finns [här och här]

Pendelmagi

Publicerad 2010-10-13 21:02:45 i Andlighet,

En kompis ville se hur pendelmagi fungerar så jag visade henne det. Jag har en ametist pendel som jag använder mig utav. Det finns många användningsområden för en pendel men det vanligaste är att man ställer frågor och den svarar ja eller nej (eller kanske/vet ej). Så man ska försöka formulera sig så att frågan går att svara med ja eller nej. Man ska hålla i pendeln i vänster hand för att den är kopplad till höger hjärnhalva som är representerar intution och det själsliga. Den högra handen är kopplad till egot och det logiska. så man kan framkalla något svar som man vill ha.

Hur går det till?
Jag har skrivit om det förut men vi repeterar lite. Man håller i pendeln mellan tumme och pekfingret har rakhandled och stödjer sin armbåge emot bordet. Slappna av, var still och ställ frågan. Antingen högt eller för dig själv. Sedan får man ett "utslag" av pendeln som är antingen åker runt, diagonalt, pendlar fram&tillbaka eller sida till sida. När det är första kontakt emellan människa och pendeln så får man be pendeln visa sina svar. Och då frågar man helt enkelt högt och tydligt. -Visa ditt svar för JA. Så visar pendeln det.

Kristaller
Vilken pendel man väljer är beroende på vilken kristall man vill använda sig av.
Finns även i tenn, silver m.m


Fler användningar?
Man kan göra chakrabalansering som ni kan läsa om [här]. Man kan ta fram sin yin och yang balans och göra en balansering på den. Detta gör man genom att pendela över höger handled. Sedan kan man leta efter saker med pendeln eller bara kolla om energierna i rummet är ok. Det finns mycket. Använd Din Fantasi!

Jag funderar nu i skrivande stund om jag skulle göra ett video inlägg om det? Det är så svårt att förklara utan att visa. Skulle ni vilja se ett video inlägg om det?
Har du någon pendel? Vad använder du den till?

♥Relaterade inlägg: Grunder i pendelmagi, Chakran, Finn och återställ chakra obalansen med pendel, Kristallterapi, En magisk kväll,

Nya böcker från second hand

Publicerad 2010-10-12 19:45:17 i Sett,läst,hört,

Köpte två nya böcker på en second hand affär på söder.

Inkamästarnas arv
Inkamästarnas arv av Anna E. Southerington
Den handlar om Qéroindianernas livsfilosofi. Naturens krafter, andliga traditioner och hur man
kan balansera det mänskliga livet.

Kvinnans Tao
Kvinnans Tao av Pamela Metz och Jacqueline Tobin.
Är en bok fylld med dikter och visdomsord taget ur den Traditionella Kinesiska Medicinen. Tips på av man ska tänka på som kvinna för att stärka sin Qi och balansera yin&yang. 

Vilken bok läser du just nu? Har ni någon nyinkommer bok? Har ni läst dessa böcker?

Reinkanation- Att födas på nytt

Publicerad 2010-10-11 08:57:10 i Andlighet,

*Leslita sa: Jag tror nog på Reinkanation.
—Hon sa: Tror du att alla själar går vidare efter döden.
*Leslita: Ja det tror jag nog...
—Hon: Men den finns ju mer människor nu än förr. Om alla själar från början fanns i jordens första befolkning så betyder det att det finns färre själar än kroppar. Var kommer de resterande själarna ifrån?
*Leslita: Jag vet inte, de har nog skapats i naturen. Ur allt som existerar. Träd och stenar har själar och även djur.
—Hon: Så jag kanske var ett djur i mitt förra liv?
Leslitas tanke: Hmm, hur skulle de minnerna från tidigare liv se ut då om man varit en delfin?
*Leslita: Ja kanske det. Jag vet inte riktigt...

Isiskalla.se Foto: Isiskalla.se


Och där slutade konversationen. Med ett simpelt ärligt, "nej jag vet inte". Ingen av oss fick något svar men det är oerhört givande att bara få höra andras tankar.

Så då tillhör inte alla själar en kropp. Hur kan du vara så säker på att din själ är din? Din själ har varit hos någon annan. Och den har hamnat i din kropp. Men man har väll gjort den till sin egen? Kan man helt identifiera sig med den. Dagens funderingar...I dag ska jag jobba kväll på Yasuragi så det blir inga fler inlägg. Hoppas att ni får en fin dag!


Vad tror ni? Finns det ens själar? Vart kommer de nya ifrån? Har du haft något "upplevt från tidigare liv" tillfälle? Vart tror du att din själ tar vägen?

Sahaja Yoga-meditation

Publicerad 2010-10-10 19:46:18 i Psykologi,

Nu har jag kommit hem från meditationen. Jag var på Sahaja Yoga-meditation som studiefrämjandet håller i varje söndag. Vi fick lära oss att det finns tre kanaler inom oss. Den vänstra som representerar det förflutna, den högra som representerar framtiden och den mellersta energi kanalen som även går igenom våra sju chakran. Det är när energin flödar fritt i mittenkanalen och passerar obehindrat varje chakra som vi är balanserade.

Sahaja Yoga-meditation

Vi mediterade till den vänstra sidan för att väcka upp kundalinikraften och acceptera det förflutna.
Min upplevelse denna gången var lite vag. Jag kände inte så mycket. Det pirrade lite i handflatan bara. Men jag kände mig lugn och det gick bra att följa med och tankarna var ganska tomma. Så det är framsteg. Jag blev avslappnad och mår alltid bättre efter en stunds meditation.

Har ni testat Sahaja? Brukar du meditera? På vilket sätt? Hur går det för dig?

♥Länk: sahajayoga,
Relaterade inlägg: Yoga och meditation, meditation nybörjare tips, uppmärksamhetsmeditation, mindfulness, syfte med att meditera, kundalini meditation, Chakra, Chakrabalansering,

Lyckan, kärlek och meningen med livet (Recension)

Publicerad 2010-10-10 11:43:52 i Sett,läst,hört,

När jag promenerade på stan i går såg jag upphängda lappar i varenda stolpe och anslagstavla. Allt handlade om Yoga, meditation, healing och spirituella mässor. Jag tror att det är lite "poppis" sa jag till min kompis på skoj. Men när man tänker efter så är det sant. Denna generationen, denna livsepoken i världens livsstilar håller på att öppnas. Vi är i en ny dimension av livet. Jag tror inte att denna filmen kunde vara mer rätt är just nu.

Handlingen

Liz (Julia Roberts) vaknar upp en dag och inser att hon inte vill vara gift. Hon är olycklig. Hon tar steget ut i världen och åker först till Italien. Där lär hon sig språket, träffar vänner för livet. Lär sig om kulturen, hur man visar kärlek och tar hand om varandra. Sedan åker hon till Indien för att hitta sig själv. —Jag vill bara finna ro, säger hon till en nyfunnen kanadensier. Hon tycker att det är svårt, har ingen koncentration och känner sig nedstämd. Hon tänker bak i tiden och har svårt att släppa taget. Liz får hjälp av en Guru och mediterar regelbundet samtdigt som hon försöker hantera sin sorg. En sorg över att hennes beslut nu förändrat mycket. Hon vet inte om det är till det bättre eller om hon bara var egoistisk.

Lyckan, kärlek och meningen med livet
Foto: Moviezine.se

Mina åsikter och tankar

Det är en väldigt vacker film med många visdomsord som väcker tankar. Vad är meningen? Vad är rätt val? Hur ska man hålla balansen? Liz ställs inför prov när hon träffar någon, rädslan för att släppa in kärleken är stor. Men hon märker ganska snart att en stor del av att ha ett balanserat liv är att våga rubba balansen ibland. Det lär hennes medicinman henne i Bali. Filmen kändes äkta. Det var inte en typisk romantisk saga utan den skildrar svårigheter och hinder som faktiskt existerar. Hur man tar sig vidare i livet men även hur man stannar upp och bara är. Spirituella övningar och terapi metoder. Det är fina kulturella traditioner som hon tar hjälp av.   

Lyckan, kärlek och meningen med livet
Foto: Moviezine.se

Den här filmen ska ses av alla tycker jag, för att vi är i den tiden när vi behöver lära oss att se inåt. Betyg: ££££ (4 av 5)

Har ni sett den eller ska ni se den?


♥Relaterace inlägg: Lyckan kärleken och meningen med livet,

Lyckan, kärleken och meningen med livet.

Publicerad 2010-10-09 12:54:07 i Sett,läst,hört,

Hej! Jag ska träffa en kompis i dag. Det blir en heldag på stan och så ska vi på bio i kväll :)
Det är en film som heter Lyckan, kärleken och meningen med livet. En bok av Elizabeth Gilberts. Julia roberts i huvudrollen som försöker hitta konsten att leva och älska. Hon skiljer sig och reser iväg för att återupptäcka sig själv. En romantisk kulturell film som verkar vara väldigt mysig :)

Elizabeth Gilberts



Vad ska ni hitta på i helgen? Vad tror ni om filmen?

Viljan

Publicerad 2010-10-08 11:24:25 i Citat,

Be strong


"Håll fast vid din vilja,
Det är den som tar dig framåt".


Vad är det viktigaste tror du som tar dig framåt?

Mot träningen! Lektion 3

Publicerad 2010-10-07 17:25:15 i Poledance,

Mot träningen! Poledance är så himla kul :D Super taggad. Föresten fick jag en fråga om man inte får massa blåmärken av stången. Nej da svarar jag som undrar var hon hört det? Men förlåt jag insåg inte att jag ljög för jag har visst fått ett blåmärke på låret :-( Men det gör inget, det är det värt och jag kommer att blir duktigare sedan.

Poledance

Foto: http://poledance.se/ (Det är hon på bilden som driver stället)


I kväll är det också fest för alla journalistik studenter så det ska bli spännande att träffa dem från de andra årskurserna som har gått på skolan i några år :)

Ni får hade så bra!


♥Relaterade inlägg: Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Liv på en annan plats?

Publicerad 2010-10-07 10:50:30 i Andlighet,

Nu för tiden är det vanligare för mig att träffa personer som tror än att träffa personer som inte tror. Jag har sökt mig till personer som mig och jag har lyckats många gånger. Det är jag tacksam för. Men oftast är det på internet och när man är i det verkliga livet så stöter man på skeptiska människor. Jag säger inte att det är fel att inte tro. Man måste uppleva innan, för att kunna känna. Och man måste öppnas sig innan man kan uppleva.

I helgen träffade jag en nybliven vän från klassen, vi tog ett glas vin och satt och prata. Plötsligt började vi pratade om trosåskådningar. Så kom vi in på ämnet utomjordningar. De frågade om jag trodde på utomjordningar, och alla skrattade. Men plötsligt säger jag: "JA det är klart att jag tror på det". Hur kan ni inte göra det?, undrade jag.


Tror ni verkligen att vi människor och djur är de ända existerande levande
varelserna i hela universum som är oändligt?

Foto: NASA/ESA/ESO/Wolfram Freudling et al. (STECF)
Foto: NASA/ESA/ESO/Wolfram Freudling et al. (STECF)

Vad tror ni? Försök att motivera era svar lite. Varför tror ni inte det? Vad har fått dig att tro på det?

♥ Fler inlägg om tro: En ung spirituell själ, MIN TRO, Ta in på hotell- i rymden,

Hälsomål

Publicerad 2010-10-06 10:40:16 i Hälsonytt,

Nej nu är jag riktigt peppad att bli mer hälsosam. Träna ordentligt, (men börja försiktigt). Efter poledance lektionen så märkte jag hur svag jag är och att jag blivit ovig. Jag som var som gummi förut. Så nu har jag satt upp enkla mål som jag ska göra varje vecka.

Leslitas tränings mål:
Armhävningar (3 st per/dag första veckan)
Situps (10 st åt varje håll per/dag i två veckor)
Strechning av helkropp (varannan dag)

Så detta ska jag göra är min plan :) Sen ska jag lägga till antalet yoga ställningar per vecka och lite gummibandsträning, men en sak i taget.
chokladChoklad...
Leslitas kost mål:
Sluta äta sötsaker från och med i dag 6 okt.
Börja äta mellanmål ordentligt så att sötsuget försvinner.

Sätt upp liknande mål för dig själv så peppar vi varann, Är det någon som är med mig? 

Flygande Jakob

Publicerad 2010-10-05 17:30:43 i Recept,

I går gjorde jag flygande jakob. Det blev en perfekt kombination men sötman från bananerna, salt smaken från bacon och nötiga jordnötter. Jag tog receptet från recepten.se och det blev väldigt bra.

Ingredienslista

1 kg kycklingfileér
140 g bacon
3 st bananer
1 ½ dl jordnötter
vispgrädde (eller vispbar matlagningsgrädde)
chili sås (Thai hot chili sause)

Ingredienser Flygande Jakob
♦Börja med att tina och strimla kyckling och klippa baconen i bitar. Stek lite gyllenbrunt. Tips är att börja med baconen så att fettet blir kvar i stekpannan till nästa omgång med kycklingen, på så sätt utesluts extra olja till stekningen. Skiva sedan bananerna.

♦Vispa grädden och tillsätt chilisås efter smak.

♦Lägg allt i en stor form. Kyckling och baconet underst, bananerna över, såsen på det och jordnötterna högst upp. Om man vill kan man droppa över lite mera chili sås.

♦In i ugnen i 15-20 min på 225 grader.
Flygande jakob
Klar! Serveras med ris och sallad. Denna rätt är inge GI godkänd, (pga ris, banan och chilisåsen)

Gillar du denna rättens kombination? Har du tillagat Flygande Jakob någon gång?

♥Länk: Flygande Jakob,
P.s. Du köper väl inte Dole bananer!? (Klick)

Ego woman

Publicerad 2010-10-05 10:17:27 i Sett,läst,hört,

Ego woman



Jag köpte boken Ego Woman av Carolina Gynning. Jag har faktiskt läst första boken Ego Girl och den var väldigt intressant. Hon berättade om modell livets alla sidor, om resor hon gjort som förändrat henne och personer hon träffat. Den hade både lättsamma och djupa delar. Olyckligtvis lånade jag ut den boken och fick aldrig tillbaka den, hade varit snyggt att ha båda ståendes bredvid varandra på hyllan. Men nu ska vi se vad denna uppföljaren handlar om :)

Jag gillar Carlolina Gynning, hon känns äkta. Hon är ärlig i sina böcker och på bloggen, hon säger vad hon vill och tycker vad hon känner för. Hon är roligt och kreativ. Hon är en konstnär coh författare.

Vad tror ni? Är den läsvärd? Har ni läst den eller första boken? Vad tycker ni om Gynning?

♥Fler inlägg med gynning: Medverkar i Cookalong, Gynning testar TKM,

Ice Relax

Publicerad 2010-10-04 21:40:23 i Spa & Massage,

ice realx

Jag hittade denna bilden och blev väldigt nyfiken på vad det var för massage form. Använde google och hittade lite information. Det liknar hot stone, man placeras isbitarna på speciella punkter, energicentrum. Och så håller man i isbitarna och masserar runt över hela kroppen. Is massage sägs vara bra emot muskelskador, inflamerade muskler och ligament. Is massage kan hjälpa emot smärta. Massagen är avslappnande och healande.

Något ni skulle vilja testa?
Har någon här kanske redan gjort det?

♥Källa: What is an ica massage?,
♥Fler inlägg om massage: Massera mera, Hot stone kunder, Hot stone kurs, Kinesiologi, Bambumassage, Pinda sveda nam, Tuina massage, Mitt utbud,

Chakra Balance Dance

Publicerad 2010-10-04 11:47:36 i Dans & Annat,

En helt ny träningsform. Det är en kombination av frigörande dans och kommunikationsövningar. Man går igenom alla 7 chakran med hjälp av variernade rytmer och tempon. Varje pass avslutas med meditation. Chakra Balance Dance är inspirerad av den indiska filosofin Ayurveda.

Frigörande dans

Vad tror ni om det? Skulle du vilja testa den dansformen?

♥Källa: Top Hälsa tidningen,nr:10, 2010.
♥Relaterade inlägg: Ayurveda del 1, Ayurveda del 2, Phalgunotsava, Ayurveda-guide.net, Chakra, Oness blessing,

Om meditation: meditation nybörjare tips, uppmärksamhetsmeditation, mindfulness, syfte med att meditera, kundalini meditation,

En liten makeover

Publicerad 2010-10-03 15:04:51 i Hårvård,

Wellas viva haircolor. Färgen heter Red Beech och är rödare än vad jag har haft förut. Jag har haft rödbrun. Spännande att se hur det blir.

viva haircolor

Sedan kan jag berätta att jag tackade NEJ till modelljobbet, det ville klippa av de helt och klippa "runt". Vilket betyder att jag skulle se ut som en fluffig boll på huvudet. Det var synd, jag ville vara med på själva visningen men jag vill ha kvar mitt långa hår. Jag älskar mitt långa hår, varför skulle jag klippa av det. Vet inte vad jag tänkte på, att jag ens funderade över det.

Men jag ville ju ha förändring och jag blev väldigt sugen på att gå och klippa mig. Jag gick till en salong här i Farsta centrum för att kolla priser och tider och så slog jag till på en gång. Jag klippte upp håret ganska mycket så att jag fick en "frisyr" av det. Det var jämnlångt innan om ni såg videon (se länk i slutet av inlägget). Men jag behöll längden, toppade av det 5 cm och tunnade ut allt med effileringssax. Det blev snyggt!

Jag ska ta kort till i morgon när jag har färgat och fixat. På med handskarna för nu ska jag börja färga!


♥Relaterade inlägg: Modelljobb [Video]Hårmodell funderingar,

Vilka muskler använder vi i Yoga

Publicerad 2010-10-03 11:46:00 i Yoga och stretch,

Hittade en jätte rolig bok på ca 30 sidor där man kan se vilka muskler man använder i de vanligaste Hatha Yoga ställningarna. De visar även vilka leder som strechas och lite bilder på andningen och chakran i slutet. Bläddra lite gran så ser ni :)

En ung spirituell själ

Publicerad 2010-10-02 13:51:39 i Andlighet,

Jag fick en kommentar som löd:
—Låter imponerande och positivt att du som 22åring verkar vara trygg i att visa din andlighet i "samhället".

Därefter skrev han om sig själv i den åldern att han inte uttryckte sig som "en väldigt spirituell människa" och frågade hur det kommer sig att jag vågar vara så öppen. Kanske beror det på ens personlighet funderade han över.

Och jo det var en intressant kommentar som fick mig att tänka till.  Det det stämmer jag är ganska öppen nu med att anse mig vara en spirituell själ, men det har inte alltid varit så. För bara några år sedan så höll jag det mesta för mig själv om vad jag "tror" på och "håller på med".
Moder jord
Men när jag började känna mig ensam så började jag söka efter fler som mig. Spirituella själar. Sedan tror jag att det är lite skillnad på internet och i verkligheten. Jag började med att skriva lite om sånna saker typ spådomskonst, meditation, wicca (är ej wiccan men intresserad av det) o.s.v Och kompisar och anhöriga fick lära känna den delen av mig på det sättet till en början. Hehe
Intressant att du varit på kloster och praktiserat andlighet med buddistiska munkar. Låter väldigt lärorikt. Jag har inget speciellt uttrycksform. Genom bloggen isåfall och så  skriver jag mycket för mig själv också :) Och dansar :)
Jo jag förstår precis vad du menar, jag har nog också alltid varit på vägen...
Ha en bra vecka! Hälsningar Leslita
Men när jag började känna mig ensam med att tänka på det sättet så började jag söka efter fler som mig. Spirituella själar. Jag har nog alltid varit en sökare men samtidigt funnit min egna väg. Kan fortfarande inte påstå att jag valt vad jag vill tro på och vet sättet jag vill leva på till 100%. Det varierar så mycket emellan alla kulturella traditioner.

Jag tycket det är så intressant för alla traditioner är unika på så sätt men ändå går det under samma kategori: "Religion". Jag vill inte tillhöra en religion! Jag vill inte leva som en Wicca häxa och fira Halloween på ett speciellt rituellt sätt som ett inpräntat måste. Men ändå gör jag det ibland. Jag gör vad jag känner för. Ett tag var jag helt inne på att följa Taoismen och en annan gång kändes det som att Buddismen hade fina tankar och teorier på hur man bör leva. Men när jag gått varvet runt så kom jag till samma ställe. Det är bara att jag plockat med mig lite mer kunskap och finner lite fler alternativ för varje resa. Jag har skapat mina egna traditioner.

"Jag tror på att man ska ta hand om sig själv och vår jord. Bibehålla livet levande oavsett vilken väg man väljer"

Vad tror ni på? Anser du dig vara spirituell? Är alla troende spirituella tror du? Behöver man ha en religion för att vara andlig? Skriv dina tankar?

♥ Fler inlägg inom detta ämnet: MIN TRO,

Poledance är superkul! Lektion 2

Publicerad 2010-10-01 19:13:14 i Poledance,

Hejsan! I dag var jag till skolan till kl 17 vi satt med en inlämningsuppgift väldigt länge. Det blev bra till slut. Jag har intervjuat en elitishockeyspelare och skrivit om det. Sedan skulle text och foto redigeras till en snygg layout.

Poledance
Jag var ju på Poledance i går. Det var megakul! Super tuff uppvärmning och styrka i början av passet och sedan fick vi testa lite på stången. Det var väldigt svårt också! Det trodde jag inte, men detta kommer att bli en rolig utmaning. Jag klarade iaf alla snurrar som vi gick igenom på basicnivå, lite läskigt i början när man skulle våga kasta sig runt eller våga falla baklänges. Sedan fick vi lära oss en kort danskoreografi som gick superbra och hela träningspasset avslutades med en lång stretching så att vi blir smidiga. Ja men det var riktigt kul, längtar redan till nästa pass!

Nu ska jag snart iväg och träffa en klasskompis, vi ska bara ta det lugnt och umgås ikväll.

Har någon testat poledance?

♥Relaterade inlägg: Poledance lektion 1PoledanceDance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Sett,läst,hört

Publicerad 2010-10-01 10:11:32 i Sett,läst,hört,

Ny kategori, hittade 28 inlägg i mitt arkiv som passade in under kategorin. Ett iordningställt samlingsställe behövdes :)
Sett,läst,hört
Hur kan en person som älskar att läsa och se på film inte ha en kategori till det?
Kategorin ligger under rubriken LIVET/KREATIVT längre ner i menyn.
De flesta böcker och tidningar under denna kategori handlar om hälsa och alternativ medicin.
Och de flesta "sett" relaterade inlägg handlar om dokumentärer om Djur&Natur och Musikal&Dans filmer.

Enjoy, Hope you like it/ Leslita



P.s Har ni märkt att jag har skaffat bloggsvar som ligger i menyn?
Ställ gärna en fråga om precis vad som helst direkt där.

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela