Kropp och själ

leslita.blogg.se

Sökandet efter sig själv

Publicerad 2010-02-20 21:42:00 i Psykologi,

Jag tror att fler och fler människor tänker på sin metala balans och försöker hitta metoder för att lugna själen och stressa ner. Yoga, Meditaion, Qi gong, spirituella inriktningar känns mer viktigt nu. Människor börjar förstå att det är innåt man ska blicka och inte bara vara en i mängden. Vem är jag egentligen bakom alla roller? Mer identitetssökande och djupare tankar har uppkommit.

Jag har alltid varit en tänkarmänniska som funderar djupa tankar dagligen. Det kan också vara påfrestande när ingen delar mina tankar eller har några svar att ge mig. Men jag tycker att det är bra att blicka innåt. Det är så man lär känna sig själv, för det vill du väll? Ta reda på hur du är, vad du känner, tänker, ditt beteende, dina handlingar och reaktioner. Spekulera varför du gör som du gör och är som du är? Är du nöjd ens? Finns det något som går att förbättra? Tror du på förbättringar eller är du fast vid tanken: "Jo men det är bara sån jag är!".



Om man sedan funderar på hur omvärlden påverkar dig så får man en insikt i hur man är i sociala sammanhang. Kanske ser du ett mönster du inte märkt av... Hur tolkar du in andra personers ord? Brukar du ha förutfattade meningar, brukar du vara självkritisk eller är du ganska bekymmerlös? Finns det några fördelar respektive nackdelar med att vara på ett specifikt sätt eller är det bara nått man ska acceptera? Är ditt beteende något som visar sig utifrån din personlighet eller är det situationsbetingat?

Alla dessa ovanstående frågor har jag ställt till mig själv och grävt fram svaren till. Jag är den jag är på grund av tack vare allt jag varit med om och utifrån naturens lagar så har jag också ett förprogrammerat sätt att tänka och vara. Det behöver inte vara så.

Medvetenheten är första steget till förändring och insikt. Vill du bli medveten?

*Läs gärna tidigare inlägg inom relevant ämne: Ett litet steg, Ett bra citat, mental balans kategori, funderingar kategorin,  

Om

Min profilbild