Kropp och själ

leslita.blogg.se

Neewwss

Publicerad 2010-02-28 20:58:41 i Vardag och nöje,

Alla mår bra i Chile. Ingen vi känner har kommit till skada och byggnader som har förstörts ska återuppbyggas. Mest gammla hus som har förstörts eftersom att det är så strikt med regler att alla ska vara byggt på ett specielt sätt. El och tel är fixat. Eftersom att dem är så vana med jordbävningar så vet dem hur dem ska jobba effektivt med bra samarbete. Yes. Och nu känner jag inte för att blogga mer men läs gärna en kort liten intervju om mig  


*HÄR*


PUSS!

Jordbävning Chile

Publicerad 2010-02-27 19:55:57 i Djur & Natur,

Terremoto 2010Hoppas att släkten och alla mår bra i Chile. Jordbävning på 8.8 den starkaste på 20år. Och tsunami med 7 meters vågor. Detta skedde i centrala Chile och Presidenten har utalat sig om ca 800st dödsfall. Familjen kan inte få tag i någon där...Kortslutning överallt...

News Posted: 2010-02-27 13:49Länk: spanska nyheter, DN, Bilder och text

Nya mineralstenar

Publicerad 2010-02-27 13:39:20 i Andlighet,

Igår var jag hos en kvinna här i Hällefors som säljer stenar hemma. Jag var egentligen ute efter en rökkvarts för Chakra healing och en falköga men den enda falköga som hon hade kändes inte rätt. Ni vet det ska kännas på ett speciellt sätt när man håller i dem. Det blev iaf desa 5 stycken som fick följa med mig hem. Månsten i väldigt fin kvalitet, dem är annars ganska bleka i färgen. En bergskristalltopp med en fantom i.

Stenar


Hermatit

Sex stycken hermatiter som min lillebror ska få. Han gillar magnetiska saker. Och hermatitet är naturliga väldigt starka magneter. Dessa var lite roligt slipade också. Trekanter och sexhörningar.


Lista på effekter (Jette Holms bok)
Hermatit: Svårläkta sår, mensvärk, sömnbesvär, uthållighet,
Bergskristall: Balans, insikt,
Dendritopal: emot ångest och mjälten, bryta igenom barriärer, kanaliserar den kunskap som behövs.
Månsten: bra emot beslutsångest, klargör målen, moderlig och kvinliga problem
Agat: Zebra: självrespekt och stärker, eliminerar osäkerhet


Vilken tyckte du var finast? Har du någon favorit kristall/ mineralsten?


*Läs gärna tidigare inlägg om Kristaller: Fan Xiulan om Kristaller, Minerals, Chakra balanseringKristallernas betydelse, kristallterapi eller kristallhealing,  

Qigong - välgörande för kropp och själ

Publicerad 2010-02-26 18:10:12 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Jag läste runt lite om medicinsk forskning och TKM på Epoch Times som jag tycker är en väldigt lärorik sida/tidning. Plötsligt upptäcker jag att min Lärare är med i en nyhetsartikel angående Qi gong som han har forskat på. Detta är en förkortad version i punktform.

Ny svensk avhandling visar på goda hälsoeffekter
(Epoch Times Sverige 25.03.2009 16:00)


John Jouper, som till vardags undervisar i hälsobefrämjande beteende vid Örebro universitet, har kommit fram till att Qigong:
 • Qigong kan jämföras med hård träning men den är bättre lämpad för dem som har svårt att utföra ansträngande aktiviteter
 • Qigong är en utmärkt hälsometod för äldre och för dem som av olika orsaker inte klarar av allt för krävande motionsformer.
 • är ett verktyg för avslappning och stresshantering
 • Det kan bli en ond spiral av pressen att må bra som istället gör oss stressade. Kropp och själ är inte i samklang. Att utöva qigong hjälper utövaren att släppa negativa tankar och stress. När man koncentrerar sig på rörelserna så rensar man huvudet, orostankarna lämnar kroppen för att istället ge plats för lugn och välbefinnande.
 • Qigong kan hjälpa personen att hitta lugnet även i stressade vardagssituationer. Man kan lära sig att koncentrera tankarna och guida livsenergin (qi-energin).
 • Personer som skattar sin koncentration som bra, också skattar sin hälsa som god. De har lägre stressnivåer och i stället mer energi.

TKM, TCM, Traditionell Kinesisk Medicin, Qi gong, forskning, Örebros Universitet, Avhandling, goda hälsoeffkter, blogg, leslita, John Jouper


John förklarar att vanlig träning ökar ämnesomsättningen medan Qigong gör det motsatta. Qigong kan ta dig till djup avslappning. Det viktigt att man hittar koncentrationen. Det handlar inte om att prestera.

– Motiven bakom varför man tränar är det viktiga. Man ska träna för att må bra. Tränar man för välmående är chansen större att man fortsätter att träna långsiktigt, men också att man gör det mer frekvent, säger John.

 

Någon som har testat eller skulle vilja testa Qigong? Vad har det gett dig för effekter?


*Läs hela texten på Epoch Times: Qigong - välgörande för kropp och själ,

*Läs gärna tidigare inlägg inom relevant ämne: Fan Xiulan-Grand master i Qi gong, Om Fan Xiulan, Qi gong, Tai chi, TKM,

Läkarbesök ang Urtikaria

Publicerad 2010-02-26 08:51:41 i Hälsonytt,

Varit hos läkaren och fick svara på massa frågor och berätta om hur jag upplever min allergi. Som är temperaturkänslighet s.k Urtikaria med nässelutslag. Jag fick tabletter som jag ska testa i några veckor. Aerius. Vi får se om det funkar. Sånt pricktest som man brukar göra för att få fram allergier funkar inte till temperaturkänslighet för det är inget speciellt ämne som man kan tillföra. Så jag fick ta blodprov, 6 st små rör fyllde dem med blod. När provsvaren kommer så kommer jag att få en remiss till Lindesberg där dem har hudspecialister på en klinik.

Aerius

Så nu har Leslita börjat leva på piller! Det trodde ni inte?
*Läs gärna tidigare inlägg om relevent ämne: Hudallergier,

Bokrea 2010

Publicerad 2010-02-25 17:18:23 i Sett,läst,hört,

Idag börjar bokrean!! Spänande :) Både Bokus.com och adlibris.com har rea. Här kommer några intressanta böcker som jag kanske  beställer.

Salvekvick och kvacksalveri. Salvekvick och kvacksalveri. av Singh, Simon 76kr.
En studie om Alternativmedicinen, vad funkar?

Bokrea, Huskurer Huskurer av Liz Bestic 48kr


Massageboken Massageboken av Lucy Lidell
Denna har jag lånat på bibloteket innan. Tar upp klassisk massage, zonterapi, kroppsläsning, meridianer.

Morberg Scenen, livet och konsten att lag mat av Per Morberg 129
Detta är en receptbok. Förtfarande dyr?

Botox Renare kropp och själ med Detox av Nishan Joshi 49kr
Med sitt 3-veckors detoxprogram lovar osteopaten Nishan Joshi att hjälpa oss med allt ifrån huvudvärk och hudproblem till ledvärk, matsmältningsproblem och trötthet.
Ayurveda-medicinen och ger både kunskap och handfast hjälp, med matrecept och tips på lämplig fysisk och mental träning som yoga, meditation, visualisering och massage.

Ska du Handla på bokrean? beställa eller gå till bokhandeln? Har du kanske redan hunnit köpa? Vilken/a?

-Att uttrycka sig-

Publicerad 2010-02-25 08:25:52 i Mina tankar,

Har du någongång önskat att du var talangfull bara för att du vill hitta ett sätt att utycka dig? Jag känner så ganska ofta, jag önskade jag kunde måla fina tavlor, för en bild säger mer än tusen ord. Fotografera, designa? Jag önskade att jag kunde spela instument och sjunga för att kunna säga vad jag känner. Glädje, sorg, längtan, kärlek...vad som helst. Oftast är det allt samtidigt. Jag vill bara få ut allt, kunna inspirera och bidra. Som en författare som har dolda budskap som han vill förmedla. Han bara gör det. Varför kan inte jag bara göra det! :)-Allt och inget-

Jag har dansen som jag älskar, där kommer mycket fram. Och jag skriver av mig ibland, har alltid drömt om att ge ut en bok med ord som är så fulla att dem blir tomma. Men jag vet inte om jag får fram något större än det som står. Kan ni läsa emellan raderna, kan se vad jag skriver utan att läsa?

Dagens Tacksamhet

Publicerad 2010-02-24 10:26:26 i Dans & Annat,

Jag tycker att vi alla ska börja vara mer tacksamma! det kan vara en simpel sak eller något väldigt djupt. Helt olika.

Jag kan börja med att säga att jag är tacksam för att jag har kommit igång med träningen så bra nu. Jag är tacksam över min dansgrupp med underbara elever. Vi har alltid så roligt tillsammans och de lär sig otroligt fort! Vi ska ha en uppvisning snart och jag är tacksam för att vi får vara med på Hällefors festivalen. Angående min egna träning förutom dansen och promenader så har jag tränat både yoga och qi gong! Som även är lugnande för själen. Och så tränar jag till träningsklipp på internet där jag hittat lite olika. Te.x Ben Styrketräning för Ballet dansöser- jobbigt värre!, och zumba och aerobicsliknande grupp träning. Jag är tacksam för att jag har diciplin och prioriterar motion. Finns mycket annat som jag är tacksam över men idag väljer jag det här.

Din tur! Skriv en kommentar på den första saken du kommer på som du känner dig tacksam över!

Geisha dikt

Publicerad 2010-02-23 19:46:54 i Citat,"It is not for Geisha to want. It is not for a Geisha to feel. Geisha is an artist of the floating world. She dances, she sings, she entertains you... What ever you want... the rest is shadows, the rest is secret."

-Memoirs of a Geisha-
Jag kommer ihåg den dikten, jag kommer ihåg att jag pausade filmen och skrev av texten, jag bytte ut Geisha till women, jag kommer ihåg när jag hängde upp det i mitt rum, jag kommer ihåg när jag läste den och funderade på orden, men mest av allt kommer jag ihåg att jag kände så...

"It is not for women to want. It is not for a women to feel. The women is an artist of the floating world. She dances, she sings, she entertains you... What ever you want... the rest is shadows, the rest is secret."

Läkemedels försäljning

Publicerad 2010-02-23 12:19:38 i Hälsonytt,

Läkemedel är något jag aldrig riktigt gillat. Jag tar aldrig piller i onödan och det slutat oftast med att någon anhörig får tvinga mig ifall jag varit väldigt sjuk. Jag har alltid förespråkat alternativa behandlingsmetoder som t.ex. örtmedicin, homeopati och kost. Ibland kommer man till den gränsen där man måste ta läkemedel och det förstår jag. Men nu finns det något som är ännu värre än läkemedel. Det är förfalskade läkemedel som sälj på nätet. Så om ni måste äta någon medicin köp det inte på internet! Och då menar jag saker som, naturläkemedel, bantningspulver, smärtstillande och allt möjligt som sälj på nätet. Det är svårt att veta vad som är seriöst och inte. Dem förfalskar paketen och tablettaskarna och skriver text på svenska så att allt ser trovärdigt ut. Dessa personer tjänar hur mycket som helst på att sälja hemgjorda tabletter i massformat i sin källare. Det är färgämnen och gifter i som kan göra dig mer sjuk än vad du var innan. Och det har även förekommit flera dödsfall...Dessutom är det olagligt att sälja läkemedel på internet.


Har du beställt några piller från Internet någon gång? Tycker du att det borde vara ok?

*Se en kortfilm här: Läkemedelsverket,

Ritualer Inom Shamanism

Publicerad 2010-02-22 19:08:14 i Indiankulturer,

Jag har tidigare pratat om shamanism. ”Indianer” som har en vacker tradition inom det spirituella och medicinen. Deras folktro är intressant. Jag hittade lite information om vilka tekniker det utövar vid healing, läkande och för hälsan och även inom sin trosåskådning.  Två intressanta metoder som jag fastnade för var med hjälp av kristaller och med hjälp av örter.


Kristaller

Det sägs att shamaner använder sig av kvartskristaller och bergskristaller. Som jag tidigare skrev var att shamaner tror på tre olika världar där dem färdas emellan. Undervärlden, mellanvärlden och övervärlden.  För att enklare och för att få en kraftfullare resa så använder man sig av olika metoder och i detta fall kristaller. Kvartskristallen har som egenskap att den inte förändrar form mellan de olika världarna utan förblir intakt till skillnad emot andra föremål. Att kristaller har läkande egenskaper tror även dem på. Varje resa och utövande är unikt och olika shamaner gör på olika sätt.

Örter

När shamaner använder sig av örter så gör dem det med hjälp av ”smudge”. Detta betyder att man använder sig av röken för att rena. Dem vanligaste är salvia, lavendel, ceder och en sällsynt ört som kallas sweetgrass. Röken som kommer ifrån dessa örter när man bränner dem sägs vara helig, kan driva bort negativa energier och attrahera positiva energier. Sweetgrass och lavendel välsignar och manifesterar.

 


 

Leslitas tankar: Det är facinerande när man märker att nästa alla gamla folktror och hälsobefrämjande metoder uppkommer från naturen. Man använde sig av växter, stenar, oljor, elementen och allt som gick att hitta ute. Inom auyrveda, Tkm och indiankulltur gjorde de på samma vis bara att med det som fanns tillgängligt. Därför skiljer det sig eftersom att länderna, klimat och natur ser olika ut men grunden är densamma, ”Naturlig hälsa”. Håller ni med om det? Många kan väl kritisera att jag likvärderar sådana olika kulturer och jag vet att det är en filosofi och ibland en religion bakom, syftar mest på den praktiska åtgärden vid sjukdomen.

 

Vad tyckte du om inlägget?

*Länk: Shamanism

*Läs gärna fler inlägg om Indiankulturen: Shamanismens Världar, Medicinhjulet, Kallawaya, Ditt Kraftdjur,

Söndagsmys- bakning

Publicerad 2010-02-22 10:00:33 i Recept,

Igår var en skön söndag. Jag gick upp hyffsat tidigt, körde ett yoga/core pass som jag har träningsvärk efter nu. Sedan åt jag en regäl frukost. Gjorde en ansiktsmask och rengjorde hyn. Sedan var jag ute och promenerade en liten sväng. Var och handlade lite ingredienser som fattades för att jag fick sån lust att baka bröd! När jag väl var inne i affären såg jag att det var halva priser på mandelmassa och då blev jag väldigt sugen på att baka semlor också! Så jag gjorde det. Spenderade flera timmar åt att baka och ha det trevligt. Det blev riktigt bra! Helt otroligt bra för att vara Leslita, jag är ingen höjdare på baka. Men nu kan jag faktiskt sluta säga så, jag har blivit jätte duktig på att baka. Brödet blev helt perfekt. Hur gott som helst. Blev så nöjd! Sedan kollade jag på film och åt nybakat bröd och en semla till efterrätt! Mummma kardemumma. Looove semlor.

Här kommer bilder!!

Brödet jäser, Baka bröd, grahams, linfrön, solrosfrön,

Baka bröd, grahams, linfrön, solrosfrön,

Baka bröd, grahams, linfrön, solrosfrön,

Baka bröd, grahams, linfrön, solrosfrön,

Ljuvligt! Jag hade i vetemjöl, grahamsmjöl, olivolja, salt, linfrön, solrosfrön och sedan penslade jag med ägg och lade på lite pumpa kärnor. Det blev väldigt gott!

Och så här blev mina semlor.


Snyggt va? Hur många semlor har du ätit i år? Jag tror att jag vinner ;) Har ni bakat nått gott på senaste tiden?
Och har du något hemligt bakningstips?


*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Bakar bröd [Video], Annanaspaj, Cupcakes

Yogis

Publicerad 2010-02-21 15:57:48 i Alternativmedicin, Ayurveda,

Jaga såg en otroligt fängslande dokumentär om Yogis i Tibet. Det var så vackert och ändå sorgset. Dem berättade om den tussenåriga historien och hur filosofin växt fram. Och så berättade dem vad som hände på vägen med Yogi människor. Hur Kineserna dödade ett flertal människor. En resa som skulle tagit 3 månader tog 2 år att göra för att dem var tvugna att försvara sig emot Kineserna 9 gånger. Dokumentären var inspelad på ett center där Yogis bor uppe i bergen. Där dem Mediterar och har en livsfilosofi som kan vara svår att förstå sig på; hur avancerat deras utövande är. Hur många år det tar att komma till den nivån. Det är en sådan diciplin och tänkande. Det är ett helt annant liv. Även Dalai Lama pratar i dokumentären. 

Här hittade jag ett klipp på youtube ifrån dokumentären. Jag tror att hela dok finns på you tube. Denna meditationsform är väldigt hemlig och dem varnar för att testa det hemma. Den är skadlig för kroppen ifall man gör fel och går för fort fram. Den tar flera år att lära sig. Det kan se lite läskigt ut ifall man bara hört talas om stilla meditation. Dokumentären heter "The secret of Yogis of Tibet".
Berätta gärna era tankar kring Yogis, yoga och meditation?

Sökandet efter sig själv

Publicerad 2010-02-20 21:42:00 i Psykologi,

Jag tror att fler och fler människor tänker på sin metala balans och försöker hitta metoder för att lugna själen och stressa ner. Yoga, Meditaion, Qi gong, spirituella inriktningar känns mer viktigt nu. Människor börjar förstå att det är innåt man ska blicka och inte bara vara en i mängden. Vem är jag egentligen bakom alla roller? Mer identitetssökande och djupare tankar har uppkommit.

Jag har alltid varit en tänkarmänniska som funderar djupa tankar dagligen. Det kan också vara påfrestande när ingen delar mina tankar eller har några svar att ge mig. Men jag tycker att det är bra att blicka innåt. Det är så man lär känna sig själv, för det vill du väll? Ta reda på hur du är, vad du känner, tänker, ditt beteende, dina handlingar och reaktioner. Spekulera varför du gör som du gör och är som du är? Är du nöjd ens? Finns det något som går att förbättra? Tror du på förbättringar eller är du fast vid tanken: "Jo men det är bara sån jag är!".Om man sedan funderar på hur omvärlden påverkar dig så får man en insikt i hur man är i sociala sammanhang. Kanske ser du ett mönster du inte märkt av... Hur tolkar du in andra personers ord? Brukar du ha förutfattade meningar, brukar du vara självkritisk eller är du ganska bekymmerlös? Finns det några fördelar respektive nackdelar med att vara på ett specifikt sätt eller är det bara nått man ska acceptera? Är ditt beteende något som visar sig utifrån din personlighet eller är det situationsbetingat?

Alla dessa ovanstående frågor har jag ställt till mig själv och grävt fram svaren till. Jag är den jag är på grund av tack vare allt jag varit med om och utifrån naturens lagar så har jag också ett förprogrammerat sätt att tänka och vara. Det behöver inte vara så.

Medvetenheten är första steget till förändring och insikt. Vill du bli medveten?

*Läs gärna tidigare inlägg inom relevant ämne: Ett litet steg, Ett bra citat, mental balans kategori, funderingar kategorin,  

Min hylla med naturliga produkter

Publicerad 2010-02-20 11:48:48 i DIY produkter,

sheasmör,olivolja,lavendel,bivax,eteriskaoljor, vegetabiliska oljor, grön te,aromablandning, ingefärsolja,aloevera,huskurer, hår och hud, naturliga produkter


Tänkte visa er hur mitt "Badrumsskåp" ser ut. Jag har en hylla med alla naturliga produkter som jag använder till hår och hud. Kan vara lite roligt att inspireras av min hälso-skönhets hylla.

 • Grönt te kan man blanda ut med varm vatten och skölja håret med, annars är det ju jätte nyttigt att dricka, det rensar ut kroppens slaggprodukter och avgiftar. Ekologisk
 • Ingefärsolja brukar jag ha i läppsalva/cerat som jag gör
 • Sheasmör är bra för väldigt torra hårtoppar eller sprucken hud. Te.x händer och fötter
 • Jojobaolja funkar till allt! smörja hud, hår, nagelband, läppar,
 • Aprikoskärnsolja
 • Rapsolja är bra till mjällig/torr/flagnig hårbotten
 • Olivolja
 • Eteriska oljor kan man späda ut med basolja när man masserar eller om man vill få en speciell doft, effekt på sin blandning. Jag har citron, lavendel, apelsin, pepparmynta m.m
 • Aloevera brukar jag blanda i hennahårfärg, funkar också som leave in produkt. Bra vid bränskador, sår (finne) och sveda,
 • Grönlera är i pulverform från Dermanord, späds ut med kokat vatten och ha som inpackning i hela kroppen och som ansiktsmask
 • Äppelcidervinäger kan man ta på en bommulstuss med ljummet vatten och dutta på ansiktet. Verkar sammandragande och man har fet oren hy med blemmor. ÄCV kan man också skölja håret med om man har "hårt" vatten där man bor. Men jag använder det till problem hy.
 • Honung blandas också i hennahårfärg. Kan blandas i alla möjliga hemmagjorda huskurer och skönhetsprodukter. Fuktgivande.
 • Aromablandningen är mitt egna recept till nässelutslag eftersom att jag har urtikaria. (Se receptet)
 • Bivax ska jag ha när jag kokar ihop hudsalva/ läppcerat
 • Lavendel som alla andra eteriska oljor fungerar som doft i aromalampa eller som blandning till aromainpackning, massageolja skönhetsprodukter m.mDet här är det nyaste som kom med posten. Jojoba, aprikosolja, bivax, sheasmör, ingefärsolja. Sedan fick man med en bok "aromaköket" och små klisterlappar som man kan skriva namn och innehåll på. Allt från crearome.


Nu har ni fått nästan alla mina hemmagjorda naturliga produkt tips! Och fått se det mesta. Jag använder också kokosmjölk och kakao och lite annat som står inne i skåpet. Men har ni nått o tillägga!

Fejkad mat eller äkta vara?

Publicerad 2010-02-18 07:37:53 i Recept,

Något väldigt aktuellt som folk börjar bli mer medveten om är kosten. Vad äter vi? Mat står i fokus.

Bilden är länkad


I video klippet börjar Mats-Eric journalisten som skrivit en bok om hur maten är t.ex. E- ämnen, färgämnen, konsisteringsmedel, konsistens och alla möjliga tillsattser hålla en föreläsning om sin åsikt kring vad som finns i affärer och vad som ges till barnen i skolan på 20min som är värd att se och lyssna på! Mats-Eric Nilsson har skrivit boken "Den hemlige kocken" bör också nämnas. I videoklippet kommer sedan en kvinna in från livsmedelsverket som berättar sin åsikt (gankska segt, spola förbi typ :P) och i slutet bildas en het diskussion emellan dessa två personer!

Exempel som Mats-Eric Nilsson berättar är:
 • Svarta oliver är egentligen gröna oliver färgade med järnglucomat
 • Bröd som det inte händer något med efter ett år, det ändras inte som ett naturligt bröd bör göra!
 • Han avslöjar många märken och exakta varor som är fullproppade med tillsattser
 • Mörkt cibatta bröd, men hur blev det mörkt? Jo med hjälp av sockerkulör!
 • Matvaror som blivit smaksatt med t.ex. vanilj eller jordgubbar gör att barnen inte tycker om den naturliga smaken för att den smakar för lite då. Man har blivit van med den "fejkade" smaken.
 • Light produkter innehåller mer tillsattser än orginal produkter
Siffror
 • En skagen röra vann i en tävling där man letade fram flest tillsattser. 22 st! (Rydbergs)
 • 48 olika kemikalier skapar jordgubbs smak i milkshake eller glass (Burger king)
 • 1,5% avocado i en guacamolemix. Aromämnen för smakens skull, färgämnen, konsistens m.m (texmex Santa Maria)
 • 9 st E-ämnen i potatissallad som är markerat med "Hemlagat"
 • Kåldormar med 67 ingredienser, nödvändigt? (Dafgård)Tillgänglig t.o.m. lör 29 maj så kolla på den!

Och slutligen då frågar jag er. Vad tror du? Överdriver han eller stämmer det? Vad kan vi göra åt det? Och hur äter du /din familj? Andra åsikter är bara att skriva ner i en kommentar!

F. Xiulan´s ord om mineralstenar/ kristaller!

Publicerad 2010-02-17 09:02:02 i Andlighet,

Det är väldigt intressant! Men vet ni vad Fan Xiulan pratade om? Jo Kristaller! Fantastikt att få höra det av henne. Hon sa så mycket fina saker om naturen och filosofin bakom TKM. I en Qi gong rörelse där man ska lägga fingrarna mitt emellan brösten (på sternum) så berättade hon att den punkten är viktig för kvinnor. Det är våran punkt som vi identifieras med, därför var det nogrant att man lade fingrarna rätt i övningen och också att man hade "rätt" smycken hängandes över denna kraftfulla punkt. Fan Xiulan plockar då fram SITT halsband och berättar att det är en Jade (vilket jag märkte väldigt fort). Hos säger att mineralstenar är bra och naturnära att ha på sig och avrekomenderar nickel och andra material. Mineralstenar har en spirituell kraft som kan stärka denna punkten säger hon...

Rosenkvarts

Rosenkvart. En nykomling i min kristall samling.

Jag fastnade helt för detta som hon berättade. Det var nog sammanlagt tre meningar som ingen lade någon större vikt på. Men eftersom att det är mitt intresse som jag delar med henne så tog jag in varenda ord hon sa. Jag kom ihåg att jag hade planerat vilken outfit jag skulle ha på mig och laggt fram smycken. Bl.a denna Rosenkvart (bild) som jag precis hade köpt. Men sedan glömde jag ta på mig det halsbandet. Typiskt. Tänk vad roligt det hade blivit om jag också plockat fram mitt halsband efter att hon berättat det...

Efter nogrannare eftersökningar kring den kinesiska folosofin om stenar så ser jag att Xiulan så klart erbjuder en kurs i det här vid biyuncentret. Kursen heter "Stenarternas energi och hälsoeffekter enligt kinesisk visdom". Den verkar ju som gjort för mig som har Tkm i grunden och älskar kristaller/stenar!! Jag VILL! :)

Har ni någon sten/amulett eller betydelsefullt halsband?

Rehabilitering och sjukvård för djur!

Publicerad 2010-02-16 15:28:08 i Djur & Natur,

Visste ni att djur också rehabiliteras med vattengymnastik? Det finns speciella vattentäta rullband som dem promenerar på och med huvudet över ytan. Spännande va? Det såg jag på folkoteket. Se avsnittet *här*
Simträningen kompletterats med ”hemläxa” där ägaren får massera och stretcha. Hundarna kan även också får antiinflammatorisk- och smärtstillande medicin (agira länk).

Knäledens stabilitet förbättras med hjälp av träning på en balans dyna.

Knäledens stabilitet förbättras med hjälp av träning på en balans dyna (Aisti länk). Vattengymnastik har samma bra effekter som för en människa, det är skonsamt emot lederna, utsätter samma belastning men känns inte lika mycket när man är under ytan. Det är ett bra sätt att komma igång när man har fått en skada. Detta kan jag berätta eftersom att jag är instruktör i vattengymnastik. Det står även på (Regionaldjursjukhuset länk) att vattengymnastik är bra för äldre djur. Och så vet jag att det finns djurhomeopater :)

Hund som tränar vattengymnastik Vilken sötis!

Visst är det intressant!? Jag hade ingen aning om detta. friskvård och alternativ medicin utvecklas inom djursjukvård också. Vad tycker ni om det? Kanske har du som ägare testat någon metod? Om du har fler åsikter kring alternativmedicin (människor) så skriv gärna en kommentar i inlägget *här*


*Läs gärna ett tidigare inlägg om djur som behandlas med alternativa behandlingsmetoder: Animals Chakra & Health

Semlor!

Publicerad 2010-02-16 10:17:50 i Recept,

Nu ska jag göra en reseach här: Vilken stad bor du i? och hur ofta/ under vilken period kan man köpa semlor där?

Idag är det Fettis/semle dagen! Jag satt o disskutera med en kompis och då säger han med undrande ton: vadå?, vad är det som är så speciellt med jusst denna dagen eller månaden? Folk äter väll semlor året om?

Nej det gör vi verkligen INTE!? vart fick du det ifrån? Jo det tycker jag säger han. Men det finns ju inte ens semlor att få tag i året om det säljs bara i februari. Han fortsatte insistera att jag var konstig och vice versa.

Årets Semla åt jag igår!

Sedan kom jag på svaret. Ja men jusste ja du bor ju i Göteborg! Där går ALLT att få tag i ALLTID! :D Jaha säger han. Så semlor går bara att få tag i under februari månad i små vanliga städer om man inte bor i Göteborg ev Sthlm berättar jag. Det hade han ingen aning om. Inte heller visste jag att man kunde köpa semlor där under hela hösten och våren?! Jag som ÄLSKAR semlor och verkligen ser detta som en höjdpunkt!

Ska berätta också att jag åt semlor innan jag föddes! Min mamma åt en semla varje dag under hela sin graviditet och dagen jag hade födds så gick mina föräldrar til samma cafe och beställde en semla som vanligt och då matade de mig med grädde. Så det var det första jag fick smaka på efter modersmjölken. Så inte undra på att jag gillar det så mycket! :)

Så hur ofta och under vilken period kan man köpa semlor hos dig?

-Vägledning via tarot-

Publicerad 2010-02-15 17:50:51 i Andlighet,

Här om dagen frågade jag mina tarot kort vad jag ska göra efter denna utbildningen? Vill jag jobb utomlands eller i sverige? Vill jag jobba med Friskvård mer som aktivitetsledare eller med Alternativmedicin mer med spa behandlingar och sånt? Hade många frågor och fick lite oväntade svar. Men vet fortfarande inte vart jag ska ta vägen. Jag får vara öppen för alla förslag och så tackar jag JA till det som känns rätt i det ögonblicket. Känns bara som att detta är så avgörande. Det beslutet jag tar kommer att ända hela min framtid!?

Tarotkort
-Så här såg det ut i lördags kväll, lite spådomskonst-

Jag har lite alternativ, två av dem känns riktigt bra. Tänk om man väljer fel och sitter och undrar hur det hade gått istället om man gjort så. "Om"? Beslutsångest... Hade velat att någon annan lade tarot kort på mig :) Någon som känner sig mannad? :p Det blir en helt annan sak när en annan människas tankar kommer fram.

Jag har haft lite underliga drömmar också på senaste tiden som jag nog får sätta mig och tänka igenom. Lista ut budskapet och tyda fram nått tecken!

Dagens fråga: Vad gör du på egen hand när du behöver vägledning?

Alla <3 Dag

Publicerad 2010-02-14 13:40:08 i Vardag och nöje,

Ni får ha en romantisk och kärleksfull alla hjärtans dag till alla mina läsare! Och till er som är singlar, va inte deppiga, gå ut och flörta lite istället! Känn våren komma försiktigt fram. Kanske är det sol hos dig till och med!
Idag blir det plugga för min del. En klasskompis kommer över snart. Och så har jag haft en kund. Helkropps tuina.
Jag mår så bra idag! Ätit avokado mackor mums, och känner mig glad! :)Passa på att skicka en hälsning till min pojkvän.*Camilo* Miss you, Puss! with love Leslita

GI Kost vs Kinesisk kostlära

Publicerad 2010-02-13 15:23:22 i Recept,

Jag har nu under två års tid äter GI Kost och känner att jag ska avvika lite ifrån det nu. Inte pausa helt, och inte sluta helt för det är ju trots allt en livsstil men jag vill bara inte gå så strikt efter det. Jag vet inte riktigt varför. Vill testa nått nytt tror jag. Funderar på att äta med individuellt anpassad kost.

Utifån Kinesisk kostlära (inte "kinamat ") Det är ganska komplicerat men jag gillar utmaningar. Först behöver jag sätta "diagnos" på mig. Ja vi har lärt oss det i första kursen om kinesisk medicin. Sedan hitta vart obalansen sitter och sedan välja ut råvaror som passa just mig :) Nu är ju denna metoden egentligen mer för personer som har ett besvär de vill äta rätt efter. Och jag har ju ingen speciell sjukdom. Men! man kan alltid hitta en obalans som inte slagit ut hos alla männsiskor, det är det som är så facinerande med Traditionell Kinesisk Medicin! Vi får se vad jag hittar på inom mat fronten...Nått nytt och spännande! Tips kanske? inga bantningskurer tack :)

Om Kinesisk kostlära: Video, Matlagning,

~^¤^~

Publicerad 2010-02-13 11:58:50 i Citat,"Gå ofta hem till en vän,
för en oanvänd stig växer snart igen"With Love/ Leslita

Certifierad massör

Publicerad 2010-02-12 13:40:20 i Spa & Massage,

Jag har bestämt mig för att försöka ta certifiering som massör. Vi blir bara diplomerade inom Spa-programmet så sen får man själv ansöka om cert. om man vill ha det. Det nationella certifieringsprovet som anordnas av Branschrådet Svensk Massage består av en teoretisk provdel och tre praktiska delar.


 • Teoretiskt prov 100 frågor av flervalskaraktär fysiologi, grundmedicin, massage och stretching (muskeltöjning) patientmottagande, anamnestagning, tester, behandling, handlag och utförande samt journalföring. För G krävs 65% rätt.
 • Praktiskt prov i 3 delar

>Praktiskt del 1 helkroppsmassage anpassas till klientens önskemål, varierande grepp och tekniker ska användas

>Praktisk del 2 palpera ett antal namngivna muskler och strukturer.

>Praktisk del 3 terapeutisk töj och visa lämpliga egentöjningar av muskler

Jag har frågat runt lite i klassen och det verkar som att det är fler som är intresserade, isåfall åker vi ett gäng till Sthlm tillsammans. Det verkar bara så sjukt svårt. Ska man hinna plugga till det och repetera hela anatomi kursen som är på latin. Priset för certifieringsprov är 2.800 kr (teoriprov 700 kr och praktiskt prov 2.100 kr).

Alltså är det bara ett prov man behöver göra, det är inte någon vidareutbildning som vissa (intresserade av programmet som mejlat mig) tror, utan vi på spa programmet har samma förutsättningar och kunskapsnivå i svensk klassisk massage. Det är bara en kvalitetsundersökning, om man är certifierad så får man enklare jobb, då vissa anläggningar kräver certifiering.


*PROVTENTAMEN klicka här *


Alternativ medicin? då måste man väll vara rik?

Publicerad 2010-02-12 10:09:05 i Alternativmedicin,

– I Sverige är det dyrt med alternativ vård och billigt med den etablerade vården. För de flesta människor i världen är det precis tvärtom. Där har man varken råd med eller tillgång till annat än det vi kallar alternativ, säger Susanne Nordling, landstingsrådssekreterare (mp), Stockholms läns landsting.

-Jag kollade på wellnessskolan genom nätet där hon hade bjutit in en massör/hudterapeut  där pratade hon om hur det ser ut i Sverige jämför med andra länder. Det vi kallar SPA och skönhetssalong i väst är vardag för andra. Vi ser det som lyx, dem ser det som nödvändigt. Man behöver massage med jämna mellanrum för att inte bli stel, helt logiskt. Hon hade pratat med några kvinnor i brasilien där dem berättade att kvinnor går på hand och fot kurer och pedikyr varje vecka. Eftersom att man går i höga klackar och dansar mycket så behövs ju det var deras svar.

-Jag har även märkt att det finns mer jobb utomlands än i Sverige. Men det ser ut att bli ändring på det. Spa och alternativ medicin expanderar med en himla fart och kraft. Det är roligt tycker jag.Diskussion!! Kom med era åsikter nu! Jag vill veta vad alla tänker och tror :)

-Men då kommer vi till kostnadsfrågan. Är det värt det? Ska hälsa vara dyrt? Behöver vi unna oss något extra ibland bara eller bör det finnas ett stort utbud med enkla billiga alternativ? Måste man vara rik för att gå till en kiropraktor istället för att få tabletter via vårdcentralen? För det är ju dem valen vi har vid t.ex. smärta. Välja emellan värktabletter eller att gå till naprapat, akupunktör och sådant som krävs 10 beh och kostar mer. Väljer folk efter ekonomin eller för att det känns rätt? Tror ni att fler skulle söka sig till Alternativa behandlings metoder om det var ett bättre pris? Är det priset som hindrar oss eller är vi fortfarande för skeptiska emot alternativmedicin? Har människor utomlands ett annat synsätt? Vad tror ni om Hälsa i framtiden? Mer? Vanligare? Kommer det bli billigare eller dyrare? Kommer det att bli mer vardagsmat eller mer framtids utvecklande och speciellt?

Naturlig hårvård på salong

Publicerad 2010-02-11 11:00:48 i Hårvård,

Naturlig hårvård på salong? Finns det? Jo jag hittade en sida där de har ett spännande koncept. Äntligen frisörer som har börjat ta hand om håret istället för att bleka och förstöra. Ekofrisören är "framtidens" hårvård som de själva väljer att kalla det, men jag skulle säga "dåtidens" hårvård då de förr visste bättre innan det blev "bra" med kemikalier.

Menylista
Huvudmassage med akupunkturpunkter i fokus, stimulerar hårväxten och görs med vegatabiliska och eteriska oljor.
Energi klippning med ett nogrannt system som gör att självfallet trollas fram och ska även vara bra för tillväxten.
Färgning där de använder vildväxande och ekologiskt odlade växter och växtdelar, ekologiska oljor, ägg, honung, vin, rödbetor, kaffe och hennaprodukter.
Ni kommer säkert ihåg det jag berättat om mina hårrecept. Rödbetor blandas med henna för att få en intensivare röd nyans, rödvin blandas med henna för att få en vinröd färg, kaffe gör håret mörkare, oljor och honung är bra för torrt hår. Ägg och honung kan ge lockigt hår mer stadga medans kaffe gör håret lent och glansigt.
Intressant!, jag lyckas koppla alla mina kunskaper med deras filosofi.

Vad tror ni? Hade ni velat gå dit och få ert hår gjort? Låter väldigt bra enligt min åsikt. Jag undrar bara vad frisörerna har mer för utbildning, om de gått någon kurs i aromaterapi, ens vet var akupunkturpunkterna sitter inom TKM? o.s.v


*Länk: Carpenaturam Helsingborg,  
*Läs gärna tidigare inlägg om relevanta ämnen: Japansk hårcermoni, Aromaterapi kurs, Oljor i mängder, Henna, Henna video, Härlig kur till håret, Akupunkturpunkter TKM, Akupressurpunkter ansikte

Fan Xiulan i Hälsans hus Grythyttan

Publicerad 2010-02-10 16:42:33 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Igår kom Fan Xiulan från Kina för att besöka Spa programmet vid Örebro Universitet. Det var verkligen en upplevelse. Jag var otroligt glad när jag träffade henne igår och hon var så vänlig. Hon berättade att jag hade ett varmt hjärta och en balanserad Qi.
Fan Xiulan berättade vackra berättelser om filosofin bakom Traditionell Kinesisk Medicin-TKM. Berättade historien bakom flera örter och teér. Hon berättade om sitt Hälsocenter som hon öppnat i Kina där hon tar emot patienter och hjälper människor med obalanserad hälsa. Med hjälp av akupunktur, tuinamassage,örtmedicin, meditation och träningsformer. Fan Xiulan är läkare i TKM och auktoriserad grandmaster i Qi gong. Fan Xiulan har lärt ut en metod som kallas Biyun metoden i Qi gong som har blivit välkänd världen över.

Vi började dagen med att sitta i lugnet och lyssna och betrakta. Hon pratar bara Kinesiska och hade därför en tolk med sig. Hon har en otrolig inlevelse när hon berättar och det syns att hon brinner för sitt område. Väldigt inspirerande.

Vi fick ett örtte som har många goda hälsoeffekter, bl.a. utrensande.

Sedan gjorde vi tillsammans en stilla Qi gong som kan liknas vid meditation. Man skulle föreställa sig ett ljus som lysste upp del för del av kroppen och andningen var även i fokus. Ett vitt sken som spred värme.

Vi fick smaka på en folkmedicinsk dryck, det såg ut som ett svagt blandat kaffe i bruna nyanser och var uppvärmt. Smakade ljuvligt! Det var tre olika örter i och honung.Sedan hade vi givetvis ett Qi gong pass med henne. Delfinkraftens qi gong som lärs ut på biyun centret.
Jag råkade ställa mig nära en takpelare i rummet och då kom hon fram till mig, tog tag i min hand omtänksamt och förde mig igenom rummet så att jag fick stå längst fram. Det enda hon sa var "Feng Shui" och pekade upp mot taket där jag stod innan. Feng shui innebär hur energierna flödar i ett rum och påverkar människorna.

Hennes tolk som också jobbar som instruktör på hennes center; ledde passet på svenska. Han gick nogrant igenom varje rörelse och vad som var bra att tänka på. Våra kunskaper och egen övning vi elever haft under terminens gång räckte gott och väl. Han var nöjd.

Sedan visade även Fan Xiulan alla rörelserna och beskrev dess hälsoeffekter och ingående vad vi som terapeuter bör veta. Kontraindikationer och femelementsläran och yin&yang och meridiansystemet.

Dagen avslutades med diplomutdelning och försäljning av böcker, örter och te. Jag hade redan köppt en av hennes två böcker som jag hade tagit med mig. Hon signerade den åt mig.

Eftersom att jag hade buss väntetid så stannade jag kvar en stund och pratade med henne (genom tolken). Hon sa att jag var vacker och undrade vilket ursprungsland jag har, jag svarade att det var Chile och hon berättade att de varit i Brasilen ett antal gånger. Hon berättade att hon håller i föreläsningar i flera länder och att jag var välkommen att hälsa på och gå kurser. Jag visade ett stor intresse och Fan Xiulan gav mig en kram :o

Det var en underbart minnesvärd dag!

Skattefri motion och annan friskvård

Publicerad 2010-02-09 18:47:00 i Alternativmedicin,

Jag bestämmde mig för att kolla upp hur alternativ medicin tolkas i samband med skattefri hälsa? Hittade ett väldigt intresant dokument på deras hemsida. Nedanför har jag förklarat kortfattat det dem vill nå ut. Det med fet stil kan jag hålla i och utföra på kunder :)

Förmån av individuell kost- och motionsrådgivning är skattefri. Tillgång till anläggningarna för att utöva styrketräning och aerobics på särskilda motionsanläggningar är skattefritt. Andra former som tillkommit med bestämmelserna för utövande av motion och är ”annan friskvård” t.ex. spinning, taichi, qigong, kostrådgivning, information om stresshantering.

 

 

Skatteverket har i samband därmed fått en del frågor angående tillämpning av de nya reglerna år 2005. Frågorna har bl.a. gällt vilka former av kroppsterapi m.m. som kan omfattas av skattefriheten för annan friskvård? Skatteverket har under senare tid besvarat frågor som handlar om begreppet annan friskvård och vad som omfattas av begreppet.

 

Det förekommer idag en hel del andra behandlingar förutom vanlig kroppsmassage. Dessa kan nämnas floating, rosenterapi, akupressur, kinesiologi, zonterapi m.m. Gemensamt för dessa behandlingsformer är att de bl.a. syftar till att förebygga och motverka ömhet och stelhet i exempelvis axlar, armar, nacke eller rygg som kan uppkomma i samband med ensidigt arbete. Dessutom kan behandlingarna också ha positiva effekter för personer som har sömn- och koncentrationssvårigheter orsakade av stress på arbetsplatsen.

 

 

Det här visste jag inte, Intressant va?

*Länk till relevant sida: Skatteverket,

Botox

Publicerad 2010-02-09 10:21:01 i smink och hudvård,

ush läste en nyhet, att folk köper botox sprutor på internet och injicerar sig själva. Det slutat med förlamning, sneda läppar, hängande ögonlock, blåsor och infekterade sår och behov av intensivvård. Så läkare varnar för att göra det hemma själv utan anatomisk kunskap.Dagens fråga: Om du hade åldern inne och pengarna och ville snygga till sig lite grann, skulle du ha använt botox för att få bort rynkor? På en tillförlitlig klinik då såklart.


*Länk: Expressen botox,

Simning

Publicerad 2010-02-08 11:05:10 i Dans & Annat,Jag har på senaste tiden hafft en sån otrolig lust att simma! Det är så skönt och avslappnande. Jag vill bara hoppa i en uppvärmd skön innomhus basäng. Dyka under ytan och simma som en sjöjungfru. Jag har alltid gillat att simma och brukade göra det ofta--tills jag flyttade till en stad där det inte finns ett badhus! Tycker ni om att simma, bada? Någon mer än mig som är sugen?

Jag får åka till Loka brunn och simma :) har varit där en gång och det var när vi hade examination med vattengymnastik som jag för övrigt är ledare/instruktör i. Försökte ladda upp ett videoklipp som spelades in. Men det var för stort. Vem vill jätte gärna se mig som vattengympainstruktör? lämnar en komentar så ska jag se om jag kan fixa det...

Frukost flingor

Publicerad 2010-02-07 13:36:16 i Recept,

Måste bara säga att det har blivit GALET dyrt med flingor och musli! Om man vill ha en nyttig variant kostar det från 27:90 upp till 42kr. För lite frukost!? Inte undra på att barnfamiljer köper frosties och puffar och choklad och genomsockrade cornflakes til sina barn. Det är ju det ända som ligger på en normal prisnivå. seriöst :s Ne jag kan inte låta bli att älska Lidl´s musli, billig, nyttigt och god! Bara att det råkar vara så att det inte finns någon lidel här :(35,90 kr

Vilka frukost "flingor" äter ni?

Dans kväll

Publicerad 2010-02-06 20:04:15 i Dans & Annat,

Nej tyvärr ska jag inte ut och festa men jag har verkligen dansat hela dagen idag! :) spelat in för skojs skull. Min "nya" (dec) kamera spelar ju in i HD kvalitet! Så jag har fixat nya koreografier till min dansgrupp och så har jag börjat öva inför en jobbintervju. Jag ska skicka ett videoklipp när jag dansar för ett jobb som friskvårdsledare/dansare i Spanien.Men idag är det dans på TV

Saturday night fever

TID: 19:00 - 21:30, Idag, 6 februari 2010
Kanal: 4+

Amerikanskt drama från 1977. 19-årige Tony Manero är utled på sitt vardagsliv och arbetet i en färgaffär. Han lever upp endast på lördagskvällarna när han får gå på det lokala diskoteket, umgås med sina vänner och dansa. När han dansar är han kvarterets kung.

I rollerna: John Travolta, Karen Gorney, Barry Miller. Regi: John BadhamShall we dance?

TID: 21:30 - 22:00, Idag, 6 februari 2010
Kanal: 4:an

Amerikanskt romantiskt drama från 2004. John Clark har allt, framgång, pengar och en underbar fru, men saknar gnistan i sitt liv. Varje kväll på väg hem från jobbet fascineras han av en ung, vacker kvinna som står i fönstret till en dansstudio. En kväll följer han ögonblickets ingivelse och anmäler sig till danslektioner för att få träffa henne. John upptäcker till sin förvåning att han älskar att dansa men bestämmer sig för att hålla sin nya passion hemlig. Men hans fru börjar snart misstänka något.

I rollerna: Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon, Lisa Ann Walter, Stanley Tucci, Anita Gillette, Bobby Cannavale, Omar Benson Miller, Tamara Hope, Stark Sands. Regi: Peter Chelsom.

Taking the stage

TID: 20:00 - 20:50, Idag, 6 februari 2010
Kanal: 6
Serie: Musik och dans

I Taking The Stage följer vi eleverna på musikalskolan School for Creative and Performing Arts.
Ska ni se nått av dessa? Och vem kollade på Let´s Dance igår?

Bambumassage

Publicerad 2010-02-06 18:00:51 i Spa & Massage,

BAMBUMASSAGE
Bambumassagen är inspirerad av urgamla ritualer från Asien. Massagen utförs med varm massageolja samt uppvärmda bambupinnar. Bambupinnarnas naturligt runda och fasta form gör det möjligt att ge en djupgående massage som inte bara är cirkulationsfrämjande utan även figurformande.Detta läste jag på Yasuragis hemsida,
klicka på behandlingar-massage och rulla ner en bit det verkar väldigt exotiskt och spännande. Både att ge och få. Hade känns underligt att hålla i pinnar och rulla och knåda med dem över en gäst. Men jag hade definitvt velat lära mig det för att se hur det är. Hela filosofin bakom behandlingen är väldigt vacker.

Skulle du vilja gå på en bambumassage? Någon som redan har testat?


Länkar:
yasuragi, Lendan

SPA Tjejigt? Nej, supermanligt!

Publicerad 2010-02-05 12:18:54 i Spa & Massage,

Idag tänkte jag fortsätta att prata om SPA såklart fast den här gången om Män! Det är intressant hur snabbt SPA-branchen växer och hur man ser att allt fler män kommer till anläggningarna. Det tycker jag är bra. Alla vi behöver pysslar om lite gran, och jag har inget emot ett nyrakat ansikte, djuprengjord hy, uppmasserade muskler och nyplockade ögonbryn. På gymnasiet spelade vi in en film som vi kallade "fåfängare än fåfängast?" Och där skulle vi spegla och jämföra kvinnor och män hur fåfänga dem är och visa att det faktiskt är ok. Det var i kursen "Människans socialt och Kullturellt". Vad tror ni? Är det en kulturfråga eller hur vi vågar vara utåt sett socialt?

...
I Sverige betraktas spabranschen som
perifer, men globalt är den enorm och omsätter
över 400 miljarder kronor per år.
Tillväxten har varit makalösa 20 procent varje
år det senaste decenniet.
Tydligaste trenden är ett snabbt ökande intresse
hos män.Machospa är det senaste – här tillåts män
vara män. Förutom massage erbjuds allt från bergsklättring,
dykning, boxning, styrketräning
och mountain biking till ”gammaldags hederlig
rakning”, whiskeyprovning, cigarrum
och Texas no limit hold’em-poker. I Afrika
kan man till och med kombinera spaupplevelsen
med safari bland vilda djur som lejon
och noshörningar...


*Läs fortsättningen här: Livsstilsbonus SPA,


Vad tycker ni? Bra eller inte?
Jag röstar för fler män till SPA anläggningar/skönhetssalonger!
Kommer det att öka mer?
Finns det någon kille som besöker spa regelbundet?

Massera mera

Publicerad 2010-02-04 11:44:29 i Spa & Massage,

En kort sammanfattning på olika massagemetoder. Dessa är dem som jag kan utföra med självklart finns det mängder. Listan kan göras lång.
Klassisk massage. Här bearbetas och knådas muskler och hud. Ökar blodcirkulationen och sägs ge ökat lymfflöde. Bra för att mjuka upp spända muskler och lösa upp muskelknutor.

Idrottsmassage. En uppföljare av den klassiska massagen där man använder sig av mer töj och strechningstekniker. Man skakar, använder tapping och drar. För en vältränad kropp och bra vid träningsvärk. Mjukar upp muskulaturen totalt.  

Hot stone massage.
Innebär att massören använder aromatiska oljor och masserar med uppvärmda släta lavastenar. Den är lugnande och avslappnande samt ökar blod- och lymfcirkulationen.

Energimassage.
Innehåller snabba tryckningar på akupressurpunkter och skakningar och töjningar av muskler i axlar och rygg. Den är både avslappnande och uppiggande och görs ofta medan du sitter på en speciell stol.

Akupressur.
En stillsam mas-sagemetod där massören försöker få kroppens energiflöde i balans genom att mjukt trycka på speciella akupunkturpunkter. Den sägs påverka de inre organen positivt. Beskrivs ofta som akupunktur fast utan nålar.

Tuinamassage. Är djupgående och manipulerande, man använder sig av akupressurtryck. Den tillhör kategorin energimassage. Är en Traditionell Kinesisk behandlingsmetod. Lättåtkomlig då den ofta görs utanpå kläderna.

Meridianmassage. Tillhör också Traditionell Kinesisk Medicin. Avslappnande och lugnare. Passar den som inte gillar hård massage. Man följer varje meridian (energilinje) i en viss ordning. Från fötterna till hudvudet. Tillför Qi.


Vilken hade du valt? Har du fått någon av ovanstående? Hur var det?

Fan Xiulan

Publicerad 2010-02-02 22:31:41 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Ni som hängt med i bloggen vet att jag berättade att en känd person vid namnet Fan Xiulan skulle komma till Sverige från KINA på besök. den 11/1 och den dagen mådde jag inte alls bra var förkyld, men jag åkte till skolan ändå för att jag så jätte-gärna ville träffa henne. Är läkare i Traditionell Kinesisk Medicin och Qi gong mästare. Hon har även öppnat ett hälsocenter där hon behandlar patienter med dessa alternativa behandlingsmetoder. Fram till saken: När jag var i skolan (sjuk) så säger läraren att hon tyvärr INTE kunde komma den dagen utan vi skulle ta det längre fram. I dag fick vi reda på vilket datum hon SKA komma. Det är nästa vecka på tisdag. Precis den dagen jag ska åka till Sthlm på en jobbintervju. Det är såå typiskt!     


"Hej!
Den 9/2 kl 13-16:30
besöker Fan Xiulan oss i Grythyttan/ hälsans hus. Hon berättar om qigong och vi praktiserar delfinkraftens qigong tillsammans. De som närvarar erhåller ett intyg från Biyun skolan.
Fan Xiulan tar med sig teer och böcker för den som är intresserad att köpa.
Mvh ****"

 

Ni tycker säkert att det är jätte löjligt men jag är verkligen jätte ledsen, gråtit massor. Man blir så irriterad!! Varför just den dagen. Jag hade sett fram emot att få träffa henne och längtat i två månader!! Och nu kommer jag att missa det. FAN! Det är en "once in a lifetime chans". Jag kommer ALDRIG att få träffa henne. Detta var en av de största höjdpunkterna på hela SPA-programmets studietid. Jag hade köpt hennes bok som hon skulle signera och planerat att jag skulle ta massa fina kort på henne och få diplomet och sedan ram in det. Nu vet jag inte ens om jag får det diplomet och jag är frånvarande? Jag hade övat massor på Qi gong passet!

Jag har lust att bara hoppa över den dumma intervjun. Önska jag kunnde teleportera mig. Hade Fan Xiulan kommit på morgonen/förmiddagen så hade jag LÄTT tagit flyget till sthlm. Det är värt pengarna och bryr mig inte om det kostar en tussenlapp. Men både dag och tid krockar. Åhhh.

Tror inte ni fattar men detta är mitt största intresse och jag har kämpat och fått stå ut med mycket elaka kommentarer om "vilket hokus pokus jag grejar med" av skeptisca människor och aldrig haft stöd ifrån nån. Jag har varit intresserad av alternativmedicin så länge jag kan minnas, blandade egna parfymer med mossade rosblad när jag var 5år liksom och masserade kompisar och hade spa kvällar som barn. Ansökte om att få gå utökat programm på gymnasiet för att få läsa alternativmedicin.

Så frustrerande. Vad ska jag göra? Jag hoppas verkligen att får jobbet i Sthlm annars kommer jag aldrig förlåta mig själv för att jag missa detta tillfälle som är enda chansen ever...


Vad ska jag göra? Flytta intervjun?

*Tidigare inlägg om: Fan Xiulan

10 Hair Rules

Publicerad 2010-02-02 19:05:10 i Hårvård,

10 Hair Rules är super enkla tips på basic nivå. Detta är små saker som gör skillnad. Detta är Leslitas små hemligheter till ett fint hår. Kan låta petigt men det är Bra vanor som man lär sig; och sedan inte tänker mer på.

 1. Shamponera och tvätta inte håret för ofta.
 2. När du shamponerar behöver du inte gnugga ihop allt tillsammans, det räcker med att schamponera hårbotten så blir håret rent när det sköjs ur och rinner igenom i längderna. Trassel sliter av hårstrån.
 3. Undvik vridningar och med det menar jag t.ex. turbanhandduk, vrida ur vattnet, vrida upp håret i en toffs
 4. Använd toffsar/gummisnoddar utan den metalliska delen, var försiktig med alla håraccesoarer.
 5. Variera frisyr, om du alltid har det nedsläpp blir underhåret slitet emot kläderna. Om du alltid har det uppsatts bli det slittet där tofsen sitter. Tänk även på att ändra benan ibland.
 6. Sov på sidentyg :) låter lyxigt men bomullsörngott suger upp fukten ut hårstråna och förstör den skyddande ytan.
 7. Föna håret med munstycket riktat från hårrot neråt emot hårtopp också för att inte förstöra den skyddande ytan. Helst ska man ju inte föna alls men om du måste så gör det med kall luft.
 8. Använd naturliga produkter t.ex. oljor och henna. Undvik styling, färgning, permanentning o.s.v
 9. Toppa håret med jämna mellanrum
 10. Och till sist sov bra, ät bra, stressa lagom och ta hand om dig själv så får du ett vackert yttre och hår!Vad är ditt bästa hårvårds tips?

Spaterapeutens 10 budord

Publicerad 2010-02-01 21:01:06 i Spa & Massage,

Idag fick jag hem min nya bok "Spaterapeutens 10 budord". Det ska bli spänande att läsa. Författaren som har skrivit boken heter Heidi Rovén och jobbar som frilandsjornalist och alltså åker runt på olika SPA anläggningar världen över och utvärderar hur det är. I denna boken har hon samlat tips på hur man som Spa terapeut kan göra ett bättre jobb. Det är av egna erfrenheter hon beskriver saker hon varit med om som kan vara bra att tänka på som spa terapeut.Inledningsvis var en rolig Bekännelse där man ska skriva in sitt namn............ och så står det kortfattat.

"Jag lovar på heder och samvete att begrunda de 10 budorden. Jag lovar även dyrt och heligt, att göra mitt bästa för att lära mig följa dem till punkt och pricka"

Det tyckte jag var lite roligt, vågar man skriva sitt namn :) Sedan finns en "bikt" efter varje kapitel där man ska skriva in sin synd och tankar kring budordet.

Heidi R bedriver spabanken.se, se länklistan och där går det även att beställa boken! Klasskamrater känn er utpekade! :)

Moonsun

Publicerad 2010-02-01 08:34:49 i Spa & Massage,

Har du lite svårt att hänga med i svängarna vad gäller naturliga produkter? Vad är tillförlitligt? Alla säger olika. Vad är ok att ha på huden som är kroppen största organ! Moonsun har samlat alla naturliga produkter så som crearom, dermanord, lisens organic m.m Skaparna av Moonsun är två st diplomerade aromaterapeuter och dipl. naturkosmetiska hudvårdsterapeuter. Dem kan nog sin sak. Dem ger även behandlingar. Butiken ligger i Stockholm men det går att beställa direkt från deras webshop också, klicka bara på bilden så kommer du dit!
Dagens tips, With Love/Leslita

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela