Kropp och själ

leslita.blogg.se

Homeopati

Publicerad 2010-04-20 12:49:25 i Alternativmedicin,

Det var en tysk läkaren och kemisten vid namnet Samuel Hahnemann som grundade homeopatin i slutet av 1700-talet. Han tyckte att den traditionella medicinen sökte det som tycks framkalla den motsatta effekten till sjukdomen och det kändes fel. Hans grund teori blev därför att hitta en medicin så lik sjukdomen som möjligt.

"Vi borde imitera naturen som ibland botar en kronisk sjukdom med en annan. Och mot sjukdomen använda den medicin som kan framkalla en annan liknande sjukdom och på detta sätt skulle den första sjukdomen botas, det vill säga med Similia similibus curentur."

Han inspirerades även av Hippokrates teori: "lika botar lika".

Homeopati

Homeopatin betraktas som en holistisk vetenskap då Samuel tog hänsyn till sinne, känslor, kropp och till och med andliga aspekter. Läkemedlena är individuellt anpassade och görs unikt efter personen symptom. Ju mer utspädda läkemdlerna är desto bättre effekt har dem. Läkemedlen är gjorda av t.ex. växter, träd, mineraler, metaller och gifter som arsenik och ormgift. Homeopatin är en väletablerad alternativ medicin metod världen över. Det har forskats mycket om homeopati och visat sig att det inte är en placeboeffekt och att det verkligen gör skilnad på molikylärnivå då man undersökt substansens fysiska beståndsdelar.

"Där sjukdomar uppstår där kan också grunden till hälsa finnas!"

Vad tror ni om homeopati
? Är det rätt att försöka bota med sjukdomens ingredienser? Har någon testat? Skulle du kunna tänka dig att testa?

*Källa + länk: Boken "Må bättre till kropp & själ" av Pär Wahlström, Naturlig friskvård,

Kommentarer

Postat av: Cicci

Publicerad 2010-04-20 14:51:00

tack så mycket sötnos. jag jobbar på hotell du då? :)

Postat av: Bögen från Dalarna

Publicerad 2010-04-22 00:11:33

Intressant. Har läst mycket om detta då jag gått kursen alternativmedicin, samt varit i Kina och besökt olika sjukhus och fått se deras olika tillvägagångssätt. I rätt "dos" tror jag absolut på det hela. Viktigt bara att man inte blir resistent. =)Och tack så mycket, glad jag blir! Och tur att man kan "hjälpa på traven" (med filmen) helt omedvetet. ;)Ha det gott! =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild