Kropp och själ

leslita.blogg.se

More dancing

Publicerad 2010-04-30 12:46:27 i Dans & Annat,

Lärarförbundet har för andra året i rad utsett Hällefors i Västmanland till Årets bästa musik- och kulturskolekommun. Det är ju roligt! Kulturskolan hade fått massa blommor igår när vi var där och uppträdde. Det var roligt och publiken var ganska stor för att vara lilla Hällefors. Det gick bra för gruppen igår tyckte jag. Det såg snyggt ut på scenen, alla var synkade och det syntes att de gav allt. Alla andra elever i de andra dansgrupperna var också roligt att se. Gillade jag gruppen som heter "supergirls" också. Här är lite bilder från gårdagens uppvisning!


Dansens dag Hällefors brasiliansk funk

Dansens dag Hällefors supergirls
Internationella Dansens dag firas i Hällefors, min grupp visade upp brasiliansk funk. Om ni missade det så ska vi uppträda nästa vecka på fredag och lördag på Vårskrik festivalen. Jag kommer även att dansa ett samba solo nummer med live musik. Mer info kommer under veckan.
Föresten får ni ha en bra *Valborg*

*Fler inlägg: Dansensdag genrep, Dansgruppen i sammarbete med musikgrupp, samba steg 3, Mina bilder på Karneval kläder, Premiär för Latin Dance gruppen, Samba träning,Danca-stilar som ingår i min grupp,

Dansens dag i Hällefors

Publicerad 2010-04-29 14:28:29 i Dans & Annat,

Nu är jag hemma från universitetet, det gick bra på examinationen och seminariumet trots att jag inte sovit bra. Idag fick vi också besök av kroppsterapeuternas arbetsförbund som jag ska berätta lite mer om vid ett annat tillfälle.

Idag har vi första uppvisningen någonsin med min dansgrupp. Vi har som sagt valt ut en funk koreografi låt som de ska dansa till. Och idag är det dansens dag här i Hällefors så det kommer att vara flera olika grupper som uppträder. Mest barn men jag kollade på genrepet i går och det såg riktigt snyggt ut. Vi är näst sist ut på scenen.

Dans Uppvisning
Dag: 29 April
Tid:17:00
Plats: Utanför kulturskolan
Pris: Gratis
Bra att veta: Utomhus, så ta på er varma kläder. Hela programmet håller på i ca 40 min.
Här är lite bilder ifrån gårdagens träning med scenkläderna. Alla har var sin färg :)
Brasiliansk Funk dans
Brasiliansk Funk dans
Brasiliansk Funk dans
Nu ska jag vila/sova lite innan jag ska iväg på förträning. Hoppas att vi ses där sen!


Ush har försökt somna jätte länge nu. Bara...

Publicerad 2010-04-29 02:27:46 i

pic-3066 (MMS)

Ush har försökt somna jätte länge nu. Bara för att vi hade dans träning fram till nio så har jag inte kunnat varva ner efteråt. Har examination imorgon också omg. Yes men nu har jag klistrat på ett hälsoplåster som ska hjälpa sömnen. Snyggt va? God natt på er!

Ur boken alkemisten om "levnadsöden"

Publicerad 2010-04-28 15:13:51 i Citat,

En pojke som är fårherde möter en kung, dem pratar om levnadsöde. Pojken undrar vad det betyder...

"Det är det där som du alltid har längtat efter att göra. I den tidigaste ungdomen vet alla människor vilket som är deras levnadsöde. I det skedet av livet är allting tydligt, allting är möjligt, och människor är inte rädda för att drömma om och önska allt det där som de skulle vilja se hända i deras liv. Men medan åren går börjar mystiska krafter att försöka bevisa för dem att det är omöjligt att förverkliga sitt levnadsöde"

...pojken lyssnar uppmärksammat och undrar vad dessa ´mystiska krafter´är.

"Det är krafter som förefaller att vara onda men i själva verket undervisar dig om hur du ska fullfölja ditt levnadsöde. De gör din vilja och ditt inre väsen redo. Det finns nämligen en stor sanning på den här planeten: när du, vem du än är och vad du än gör, verkligen vill någonting beror det på att din vilja har uppstått i universums själ"

Ur boken Alkemisten -Paulo Coelho-Ur boken Alkemisten -Paulo Coelho-

Varit hos Frisören!

Publicerad 2010-04-28 10:24:08 i Hårvård,

Igår var jag inne i Örebro för att jag skulle på ett möte, men jag passade på att åka in tidigt för att gå till frisören. Mitt mål var att färga håret rött, som jag velat göra i flera år men aldrig haft råd och så ville jag toppa det lite. Jag var inne i 4 olika salonger och alla vägrade färga mitt hår. Nej det är för tjock, för mörkt, för långt, för mycket. Alla frisörer sa att det inte gick! Jag blev jätte ledsen när jag var laddad inför en förändligt och laggt undan pengar till det. Den enda färgen jag kan få i mitt hår är svart eller "guldiga" slingor, alltså ljusbruna slingor men det vill jag inte ha. Jag vill ha så här som på bilden.
Röda lockar Färga hela håret intensivt röttRöda slingorEller isåfall bara göra röda slingor.

Men det går tydligen inte på mig. Jag får åka utomlands, frisörer här kan bara hantera skandinaviskt hår. Min kompis Lausa är från Brasilien och har mörkt, lockigt tjockt hår. När hon går till frisören hemma i Holland så kan dem få det till vilken färg som helst. Hon har haft jätte ljust och spikrakt. Orättvist jag kan inte göra nått med mitt hår. Dem flesta vågar inte ens klippa i det. Hur tror ni det känns att kunna lita på den frisören och hoppas på att håret ser bra ut när man är klar.
leslitas lockiga hår
Ja så här blev det iaf, lite kortare och lite upp klippt. Det är fortfarande ner till armbågarna när jag drar ut det. Klippte av ca 6-7 cm. Färgen fick jag ju inte göra nått med, så det är fortfarande brunt, inte riktigt så mörkt som på bilden. Sen så lockar det upp sig ännu mer när det är ny klippt. Lockarna blir wild and crazy.
Om det finns någon med naturligt mörkt hår som har hittat en bra frisör/salong som lyckas färga det snyggt så snälla ge mig tips! Jag vill ha rött eller ljusbrunt (hela håret). Och det kan vara i Sthlm, Gbg eller Örebro.

Dokumentär -Bananas-

Publicerad 2010-04-27 18:46:17 i Sett,läst,hört,

Den 21/4 såg jag en dokumentär på Svt1 som handlar om bananindustrin och dess offer. Det "Dole food company" försökte dölja.  Dem visade hela den juridiska prossecen där dem utsatta försökte kämpa för sin rättihgeter. Det handlade om bananplantagen i Nicaragua och Peru. Plantagen blev besprutade med ett giftigt ämne som kallas Dbcp och många hela byar insjuknade efter ett tag. Speciellt arbetarna på plantagen som utsattes för ämnet i högre grad.

Dole food company

Symptom och sjukdomar som uppmärksammades var:
 • Sterilitet
 • Missbildade barn
 • Cancer
 • Njurproblem
 • Prostataproblem/cancer
 • Dödsfall
Företaget standford fruitDole Foods, Chiquita Brands och Fresh Del Monte
Dbcp förbjöds i hela central amerika och USA för att man inte var säker på ifall det var ogiftigt eller ej. Trots det så fortsatte Dole food company,  att använda Dbcp på i Nicaragua. Det amerikasnak företaget slutade att köppa in ämnet men det förbrukade dem enorma mängderna som fanns kvar. I dommen frågade juristerna varför dem inte undersökte personernas hälsa och effekterna av Dbcp. Dem hade ingen specifik orsak till sitt försvar. Flera grupper vittnen kallades in och blev utfrågade angående sin fertilitet. Många männ berättade om sin förlust att alldrig kunna bli en pappa..."Dole" klagade på att det inte fanns något osakssamband, man vet inte om männen var sterila eller hade prostataproblem innan.

Dole food company


Dommen blev att "Dole Food company" handlade med grov oaktsamhet och bedrägligt beteende. Dem blev skyldiga at betal flera miljoner i skadestånd.

Tycker att ni ska försöka få tag i den och se den ;)

*Länkar: bananasthemovie, bananalink,

Motionsform Örebro

Publicerad 2010-04-26 20:50:09 i Dans & Annat,

Som jag berättade så åkte jag in till Örebro för att intervju två personer till ett arbete [läs mer]. Det finns ett nyöppnat gym i Örebro som är jätte fint och stort. De har verkligen allt. På första bilden här är det cirkelgymmet. Där kan man träna helkropp under ca en timma. Man startar på en maskin och så går man varvet runt, den gröna avlånga pelaren i mitten är en lampa, den lyser grönt när man ska träna och så lyser den rött när man ska vila eller byta maskin. Jätte smidigt, då behöver man inte tänka på sets och reps. Den är räknad exakt på sekunderna. Vi tränade cirkelgymmet denna dagen (25/4). Och det var roligt!

Motionsform
Motionsform Cirkel Gymmet Örebro

Motionsform
Motionsform Gymmet Örebro. Sedan finns vanliga maskiner ifall man vill träna utefter ett eget schema. Det finns lösvikter och uppvärminigs-maskiner. Jag valde en där man "springer" rullande fram och den hadde TV! Så jag kollade på MTV samtidigt som jag tränade :)
Motionsform Relaxen
De har även ett rum som heter Relaxen! Detta är infraröd bastun.
Motionsform Relaxen
Relaxen har såklart en jacuzzi :)

Jag rekommenderar verkligen att ni går dit om ni är sugna på att börja träna och bor i Örebro. Jätte fräscht och bra maskiner!

På Spa programmet

Publicerad 2010-04-25 10:56:07 i Vardag och nöje,

Hej på er! Hur mår ni idag? Hoppas att ni har haft en bra helg (hittills). Själv har jag bara tagit det lugnt och kollat på filmer och serier. Blev även lite glass. Tänkte att det var längesen jag berättade något om skolan hur det går på Spaprogrammet. Just nu har vi den tråkigaste kursen på programmet, Statistik. Varför läser man det då? Jo det är för att det är en akademisk universitetslinje och då måste det ingå för vidare forskning inom ämnet. Och sedan är det för att vi som spa konsulenter och professionella hälso arbetare ska kunna ha ett kritiskt öga emot allt som folk påstår fungerar inom alternativ medicinen. Vi måste utgå ifrån det som är forskat bevisat. Vi har fått lära oss olika metoder att forska på. T.ex. genom statistik och hur man samlar fakta och analyserar den, läst massa artiklar, vi har fått göra egna enkäter och nästa uppgift är att intervjua två personer som jag ska göra idag.

Jag och en klasskompis ska åka in till Örebro till motionsform som är ett nyöppnat hälsocenter. Vi har skrivit frågor utifrån syftet: Varför går folk på gym? Och ska därför intervju två personer som tränar på gymmet där. Så ska vi spela in/ filma och transkribera (skriva av ordagrant och även mimik och kroppsspråk) och presentera det nästa torsdag. Tenta har vi redan haft i denna kursen och jag hoppas verkligen att det gick bra. Nästa kurs är B-uppsatts.
leslita
Nu börjar det närma sig slutet, snart är jag färdigutbildad professionell hälsoarbetare och spa konsulent. Spännande!

(Anti) Djurförsöks dagen

Publicerad 2010-04-24 17:33:12 i Djur & Natur,

Idag är det Djurförsöks dagen, fast den borde heta ANTI Djurförsöks dagen. Det är inte ok att behandla djur på det sättet för att få fram produkter till människorna. Vissa tycker att det är ok när det handlar om mediciner som vi måste testa innan. Annars kan ju människorna bli sjukare och få fler symptom av medicinerna. (som om det inte redan vore så). Jag tycker iaf inte att det är ok. Oavsett vad det har för syfte. Man kan forska utan djurförsök!
Djurrättsalliansen ska ha en stor demonstration emot Smittskyddsinstitutet dag i Stockholm. Om du bor där tycker jag att du ska vara med och stödja deras jobb och djurens rättigheter. Det kommer vara stort fokus på apor som importeras från Kina. Många dör på vägen och resten dör i laboratoriet.
Djurförsök på apa
Vad tycker ni? Är det ok?


Äpplen med Jordnötssmör

Publicerad 2010-04-24 11:19:13 i Recept,

Hej tänkte bara tipsa om skippy´s hemsida för er som älskar jordnötssmör. Det kan vara svårt att veta vad man ska göra med den. Visst på macka men då måste det vara vittt bröd och rostat annars blir det så torrt. Men här om dagen insåg jag att burken hade en hemsida utskrivet där de tipsade om recept. Självklart blev jag nyfiken och kollade in sidan. Hittade massa bra recept.
Äpplen med Jordnötssmör
Så i går testade jag ett: Äpplen med Jordnötssmör. I orginalreceptet hade de honungsjordnötskräm och gojibär tror jag att det är. Men jag ringlade över lite honung och strödde över russin. Testade även med kokosflingor. Blev förvårdnadsvärt gott. Fin kombination med surligheten i äpplena och den söta honungen. Väldigt snabbt och dessutom är det inte allt för onyttigt :) Skippys jordnötssmör är utan socker och med bra fetter.  Testa!

Äpplen med Jordnötssmör

Och så här blev mina! Fint va :) Vad brukar ni använda jordnötssmör till?


*Länk: Receptet,

It´s supose to be a good day...

Publicerad 2010-04-23 17:35:00 i Mina tankar,

Idag borde det vara en bra dag, för idag får jag pengar.
Idag borde det vara en bra dag för idag är det fredag.
Idag är det en allmänt helt vanlig GRÅ dag med galet mycket stress i skolan och relationer man borde vattna och klappa ryggen på.  Det är mycket borde... Vem kan bestämma vad man ska och inte. Det gör man själv.
" Ju mer man anstränger sig desto bättre lyckas man" Leslitas motto. Ja men det finns gränser. När man försöker och försöker och anstränger sig och kämpar men inte kommer man någonstans. Idag borde jag vara glad men det är jag inte och det känner jag inte för idag för, det bestämmer jag själv... inget borde


När yin och yang inte förstår varann

När yin och yang inte längre förstår varann


Hur mår ni idag? Mår ni som ni vill må eller som ni borde må?

Flour- bra eller inte?

Publicerad 2010-04-22 15:55:52 i Hälsonytt,

Idag ska vi prata lite om Flour. Ni vet det som är så jättebra emot hål i tänderna och som finns i tandkräm, munskölj, tuggumi, fluorputsningen hos tandläkaren och även i tablettform.

Sanningen är den att redan år 1989 visade forskning att flour innehåller cancerframkallande giftiga ämnen. Potenta gifter är te.x sarin. Flour är ett enzymgift och nervgift. USA sägs ha bevisat att flour framkallar skelettcancer. Det finns inte någon forskning som kan stödja teorin att fluor förebygger karies. Henrik Lichtenbergs var en dansk tandläkare som forskade på flour. Hans resultat visade att flour stör bildandet av kollagen som i sin tur förstör vävnader i senor, skelett, muskler, brosk, njurar, hud, lungor och luftrör. En annan läkare vid namn Blaylock forskade och kom fram till att flour påverkar hjärnan, fertiliteten, dna uppbyggnaden och kan därför ge utvecklingsstörningar.

Förr i tiden användes
natriumflourin och fluoriderat vatten av nazister till fångarna på koncentrationsläger. Sant eller falsk? Men o andra sidan så finns flour i det vanliga dricksvattnet i USA. Det som skilljer sig är nog mängden. I en väldigt lite mängd kanske det inte ger samma effekter som fångarna fick? Det var Oscar Ewing, advokat på "The Aluminium Company of America," som chef för U.S. Public Health Service 1947, som var den första myndighet som förespråkade fluor i dricksvatten. "Aluminium company" ? tänker ni nu, jo för att flour är ett restämne av aluminium produktionen som man ville bli av med. Bra sätt eller hur? ge det till folket i dricksvattnet.


Forever living Tandkräm

Om du blev sugen på att byta ut din tandkräm till en flourfri så finns

Forever livings tandkräm som även innehåller Aloe vera som är läkande och flera bra egenskaper.


Citerat:
"Fluor är ett av de giftigase ämnen människan känner. Myten om att fluor är ofarligt i små doser skapades av de vetenskapsmän som sysslade med atombombsprogrammet. Bevisen för hälsoriskerna med fluor censurerades av amerikanska Atomenergikommissionen med hänvisning till nationens säkerhet. Dokumenten om det farliga fluoret har totalt ignorerats av massmedierna. Fluor finns även i bekämpningsmedel."


Vad tror ni om denna debatten? Är det sant? Överdriver dem? Eller är det för lite uppmärksammat? Är flour livsfarligt för hälsan? Äter du flour?


*Källor/länkar:Wikip fluoride, Politisk hemsida om farliga ämnen,Vad din läkare inte berättar för dig,

Svetthydde cermoni

Publicerad 2010-04-21 09:49:31 i Indiankulturer,

Den 24-25 april kommer den berömde Mukti att komma till Sverige och hålla i en svetthydde cermoni ur indiansk tradition. Det kommer att vara sång, bön, healing, skratt och pånyttfödelse! Så om du bor i Värmdö så kanske det är nått spännande att testa på?

Indian kvinna i vattnet

Det är iaf något jag verkligen hade velat testa :)


*Läs mer: Mukti,

Homeopati

Publicerad 2010-04-20 12:49:25 i Alternativmedicin,

Det var en tysk läkaren och kemisten vid namnet Samuel Hahnemann som grundade homeopatin i slutet av 1700-talet. Han tyckte att den traditionella medicinen sökte det som tycks framkalla den motsatta effekten till sjukdomen och det kändes fel. Hans grund teori blev därför att hitta en medicin så lik sjukdomen som möjligt.

"Vi borde imitera naturen som ibland botar en kronisk sjukdom med en annan. Och mot sjukdomen använda den medicin som kan framkalla en annan liknande sjukdom och på detta sätt skulle den första sjukdomen botas, det vill säga med Similia similibus curentur."

Han inspirerades även av Hippokrates teori: "lika botar lika".

Homeopati

Homeopatin betraktas som en holistisk vetenskap då Samuel tog hänsyn till sinne, känslor, kropp och till och med andliga aspekter. Läkemedlena är individuellt anpassade och görs unikt efter personen symptom. Ju mer utspädda läkemdlerna är desto bättre effekt har dem. Läkemedlen är gjorda av t.ex. växter, träd, mineraler, metaller och gifter som arsenik och ormgift. Homeopatin är en väletablerad alternativ medicin metod världen över. Det har forskats mycket om homeopati och visat sig att det inte är en placeboeffekt och att det verkligen gör skilnad på molikylärnivå då man undersökt substansens fysiska beståndsdelar.

"Där sjukdomar uppstår där kan också grunden till hälsa finnas!"

Vad tror ni om homeopati
? Är det rätt att försöka bota med sjukdomens ingredienser? Har någon testat? Skulle du kunna tänka dig att testa?

*Källa + länk: Boken "Må bättre till kropp & själ" av Pär Wahlström, Naturlig friskvård,

Livsbalans [Del 2]

Publicerad 2010-04-19 17:16:30 i Psykologi,

Första delen kan ni läsa om *här* men det är inte nödvändigt för att detta inlägget ska bli meningsfullt :) Det handlar om livsbalans, småtips som hjälper dig att leva här och nu och känna harmoni. Idag blev det lite peppande snack!

Lita på att det går bra
Ibland funderar man så mycket på konsekvenserna av sitt val att man nästan skapar och plockar fram dem mer än vad man hittar lösningar. Forskning har visat att inställningen "det blir nog bra" tar dig längre. Sluta älta och lägg ner belutsångesten. Bara kör på!

Harmoni, lugn, peace, frihet

Avundsjuka
Alla har vi känt avundsjuka någon gång. Vi önskar andra väl men ändå innerst inne kan vi reagera negativt när andra lyckas bättre än en själv. Det är något man måste ta tag i. Börja med att fundera varför du känner så? Skriv ner det och fundera vad du kan göra för att inte känna avundsjuka. Ett hjälp kan vara att börja med att stärka ditt eget självförtroende och din självkänsla. Sluta jämför dig själv med andra och tävla emot dem. Istället ska du inspireras av andra i din omgivning. Och tänk; om hon kan så kan jag med!

Har ni några livsbalans tips? Hur gör du för att peppa dig själv och/eller stressa ner?

*Källor: Bli av med avundsjukan, positiv psykologi,

Jobba ombord :)

Publicerad 2010-04-18 19:22:22 i Hälsonytt,

Hejsan! Hur mår ni? Idag har jag inte gjort så mycket, kollat klart på True blood första säsongen. Det blev 4 avsnitt på raken. Och så har jag vaxat benen :) Lent och fint. Hoppas bara på sol så att man kan få visa benen snart också.

Jag kan berätta att jag ska på en intervju i Juni, jo det är långt kvar men dem är bara i Sverige typ 2-3 gånger per år. Det är ett av världens ledande bemanings företag som anställer spa terapeuter, massörer, akupunktörer, hudterapeuter, barberare och frisörer på kryssningsfartyg! Jag skulle egentligen gått på intervjun i Mars men då kändes det inte helt rätt på grund av mina andledningar att lämna allt, men nu finns det inget som hindrar mig så jag mejlade dem och frågade så sa dem att yes, mitt cv är sparat och jag är välkommen i Juni. Jag hoppas verkligen på detta nu. Har sökt jobb överallt och inte fått något napp på det jag vill jobba med. Visst har jag fått flera arbetserbjudanden men det har jag tackat nej till. Så jobba ombord och se världen, here i come! Ska bara fixa en väldans massa papper först, haha

ansiktsbehanling

Jag behöver en person som jag ska utföra ansiktsbehandling och ryggmassage på, någon som bor i Sthlm som skulle vilja det. Gärna en trogen läsare.

Yrken jag velat jobba med!

Publicerad 2010-04-18 13:01:41 i Vardag och nöje,

Jag satt o funderade över alla yrken jag varit inne på. Ganska roligt.

 1. Balletdansös och veterinär (när jag var en liten flicka)
 2. Professionell Dansare/ akrobat
 3. Journalist
 4. Brottsplatsutredare/kriminalvård
 5. Alternativ medicinare/ Friskvård/Folkhälsa

1. När jag var pytte liten ville jag bli balett dansös och sen var det veterinär.

2. När det var gymnasievalet så ville jag också söka danslinjen men det fick jag inte för mina föräldrar för det var ingen framtid.


3. Och då ville jag söka internationella för att jag gillar språk och kultur. Tänkte på att bli journalist för att jag gillar att läsa, skriva, fotografera och vara med där det händer saker, resa. Känns fortfarande som att jag kan tänka mig det. Reporter inom Hälsa/folkhälsa (som hon är på spabanken.se) eller jobba för en hälso- tidning eller på tv.
Dansbilder


4. Men jag kom inte in på internationella linjen :-( och då fick jag göra en ny sökning och då fick vi reklam för det nystartade omvårdnadsprogrammet som verkade intressant där man fick läsa kriminalvård. Så jag skickade en försenad anmälan dit och kom in. Gick inriktning skydd och säkerhet som hade kriminologi och rättskunskap och då tyckte jag att polis eller brottsplats utredare var intressant. Efter ett och ett halvt år kändes det som att den traditionella inriktningen var mer intressant och när jag fick reda på att man fick läsa alternativ medicin så lade jag till det. D.v.s. utökat program. Jag har alltid varit intresserad av hälsa, träning (dans), och alternativa behandlingsmetoder eftersom att jag gillar kultur och läste mycket om indianernas medicin och kinesernas medicin. Men jag hade aldrig funderat på att man kunde jobba med det. Det var mer hobbys.
Efter omvårdnadsprogrammet blev jag färdigutbildad undersköterska och kriminalvårdare men ville jobba med hälsa som alternativ medicin och friskvård. Blev en bra grund att stå på, kunde redan allt om sjukdomar och människokroppen och valde till psykologi B också.

5. Jag funderade på att bli sjuksköterska först och sedan välja inriktning alternativ och komplementär medicin, och för det skulle man ha läst Natur B och Matte B så jag pluggade upp det men kom på att sjuksköterska är ju rena motsatsen jag är ju helt emot piller och att operera när det är för sent...

5b. Pratade med 4 olika syokonsulenter och det ända som fanns inom alternativ medicin var att bli Kiropraktor, naprapat eller gå kurser på Axelssons. Var jätte frustrerad att jag hittat drömyrket men att det inte är akademiskt godkänt som högskolestudier. Sedan dök spa programmet upp! Sökte dit och till danspedagoglinjen m.m. Kom in på båda, förvirrad. Tänkte att i spa programmet läser man också ledarskap, pedagogik och man blir instruktör för olika aktiviteter så jag valde spa som hade allt.

6. Just nu känns det fortfarande som att jag vill jobba inom hälsa. Vill testa på spa anläggningar men vet att jag kommer tröttna på det så småningom. Jag vill göra nytta! Och efter ca 3-4 år med att kleta ansiktsmask och fila fötter kommer jag inte vilja vara kvar (tror jag). Funderar fortfarande hur man kan jobba mer terapeutiskt med behandlingsmetoder och inte bara "skönhet". Och sedan är jag också fortfarande intresserad av folkhälsovetenskap som är mer på grupp nivå. Tänk o resa till fattiga länder ge råd kring hälsa, rökning kost, träning, sjukvård. Och sedan skriva om det eller göra ett tv program om det som journalist :) Kanske i framtiden...

steiner


Men det känns som att det alltid varit inom liknande spår i alla fall, vård, hälsa, dans och kultur. Och det går ju o sätta ihop. Jag har alltid drömt om att dans på heltid och bli cirkusakrobat men det får jag ta och ge upp nu. Och sedan jobba på spa/hälsocenter utomlands. Det blir nog bra i slutändan :)

Vilka yrken har du funderat på i ditt liv? Hur slutade det? Och om du skulle byta yrke nu vad skulle det bli?

I don't believe in never ending nights, only science and kisses...

Publicerad 2010-04-17 11:43:00 i Mina tankar,

I en annan värd full av drömmar, där man pusslar ihop alla delar. Går inte få allt, vad ska man välja. Fattas pusselbitar. Ska man satsa på 1000 pusslet eller 50 pusslet. Vad ska man prioritera? Soliga dagar där allt blir bra ändå, att ha bankat in kunskap under mer än halva livet för att sluta med en ostimulerande sysselsättning. En romantisk film fylls av rosor och pussar. Men vad är det om allt annat faller? Tror inte på evighet, livet är ihop klistrat av olika scener utan början utan slut. De är bara minnen. Osammanhängande. Precis lika mycket som mina tankar och som denna text. Om tussen drömmar men bara ett mål...

 

-wanted


Vad är det viktigaste att lyckas med i ditt liv, för dig?

Latinamerikansk dans

Publicerad 2010-04-16 16:46:55 i Dans & Annat,

Hej hej! Det känns spännande att jag har lite på gång just nu. Dansuppvisningar! Det går jätte bra med dansgruppen och alla har blivit så duktiga. Denna terminen har vi gått igenom Lambada, reeageton och repeterat brasiliansk funk. Jag tänkte fixa i ordning en ny koreografi inför Vårskrik festival här i Hällefors men sedan fick jag önskemål om att ta en koreografi vi hade innan jul. Vi hann inte helt klart med den och därför blir det ju lite nytt också. Så på uppvisningen ska mina dansare visa brasilians funk! Jag har försökt fixa så att vi kan lägga in lite extra träningar också innan det är dax den 7-8 Maj.

Sedan fick vi förfrågan nyligen om att vara med på Dansens dag som är den 29 Maj. Det blev med väldigt kort varsel så jag vet inte om vi hinner klart och om de känner att de vill det. Ska kolla upp det. En annan typiskt sak är att Hammarkulle Karnivalen brukar ligga den helgen i Göteborg. Och det hade ju varit roligt att åka på. Får se hur det blir.

Frågan är också om jag själv ska göra ett Samba Solo nummer och uppträda med, för jag får ju inte vara med på scenen i funkkoreografin när jag är läraren. Men både folkhögskolan och kulturskolan tyckte att det lät som en bra ide så varför inte. Det är ju jätte roligt att dansa!

samba copenhagen
Copenhagen Carnival (längesen)

Brukar ni gå på karnivaler? Vilken? Dansar du själv? Vad? Hur går det?

*Läs gärna fler inlägg inom relevant område här: Dansgruppen i sammarbete med musikgrupp, samba steg 3, Mina bilder på Karneval kläder, Premiär för Latin Dance gruppen, Samba träning, Danca-stilar som ingår i min grupp,

Ansiktskrämer med SPF

Publicerad 2010-04-15 18:01:04 i Spa & Massage,

Som ni alla vet är det viktigt att skydda sig emot solen så håller sig huden fräsch och rynkfri så länge som möjligt. Ett tips är att använda en vanlig dagkräm /återfuktande kräm med solskyddsfaktor i. Här har jag samlat några stycken jag hittat på nätet. Det är ganska svårt att hitta färdigblandade dagkräm med SPF. Vissa föredrar att själv kombinera  och det kan bli bra om man har naturliga produkter kanske. Har någon testat?


Solskydd naturlig
Strömbergs dagcreme med solskyddsfaktor 15 kostar 200kr

esteelauder solskyddEstee Lauder DayWear Plus Multi Protection Anti-Oxidant Lotion SPF 30

Olivia by CCS solskydd


Olivia by CCS ansiktskräm med solskydd

Vilken solskydd använder du?

*Länkar:stromberg-co, Estee Lauder,

Lisens Indiska SPA bok

Publicerad 2010-04-14 22:30:49 i Sett,läst,hört,

Lisens Indiska spabok

Lisen har kommit ut med en ny bok! Den första heter Lisens Örtspa som jag har använt många recept ur. Kommer ni ihåg läppbalsamet som jag gjorde? (se länk). Hon skriver tips på hur man kan använda naturen som ingredienser i skönhetsprodukter. I denna boken har hon inspirerats av sin Indien resor och Ayurveda kulturen.
Många recept på skrubb, ansiktskrämer och även drickbart. Boken är fackgranskad av en välkänd Ayurvedaterapeut, Manoj Krishnan Nair. Innehåller massa fina bilder och enkla steg för steg beskrivningar.

Har någon läst Lisens böcker? Tycker ni att det är roligt med hemgjorde produkter? Har du något annat tips på sidor eller böcker? Har du beställt boken kanske?

*Källa: Mynewsdesk,
*Läs gärna tidigare inlägg inom relevant område: Läppbalsam, Moonsun (produktförsäljning), Ayurveda, Ayurveda del2,

PISCINE mässa i Frankrike

Publicerad 2010-04-14 09:07:00 i Spa & Massage,

Hela pool- och spabranschen samlas på fackmässorna den 16 - 19 november 2010 på mässområdet Eurexpo i Lyon, Frankrike. Här presenteras allt som är värt att veta om pooler, miljön kring poolen, spa och friskvård. Välkommen!

 • PISCINE 2010: den internationella mässan för privata pool- och spaanläggningar. (Dag 1)
 • AQUALIE 2010: mässan för friskvård och wellness. (Dag 2)
 • WELLGREEN 2010: mässan för poolens omgivning. (Dag 3)
spa blommor

Hade man råkat vara i Frankrike det datumet hade man verkligen planerat in en internationell SPA mässa!

*Länk: Mässa

Kyckling i ugnen med fetaost

Publicerad 2010-04-13 15:08:20 i Recept,

Kyckling i ugnen med fetaost

Ingredienser:
Kycklingfile
Paprika röd och grön
Bönmix
Fetaost
Matgrädde
Svarta oliver
Olivolja
Kryddor

Detta var ganska längesen jag tillagade men jag kommer fortfarande ihåg hur gott det var. Det kan vara svårt att vara fantasifull med bönor så jag hittade detta receptet *här*. Snabbt och enkelt!
Hacka upp och lägg alla ingredienserna i en ungsäker form och låt stå i ca 40 min på 200 grader. Fetaosten blir bättre om den får smulas ner.

Smaklig måltid! Vad ska du äta för spännande idag?

Mallorca fotografier [del 3]

Publicerad 2010-04-12 10:20:37 i Mallorca 2010,

*Del 1*
*Del 2*


Mallorca havet

En Ö Mallorca

Mallorca kaktusar

Mallorca ferrari
Ferrari!

BCM Mallorca
Torsdagen: På torsdagen var jag i Paguera och delade ut CV till dem sista ställerna. Det tog ganska lång tid och för att fira allt jag gjort och ansträngt mig så bestämde vi oss för att gå ut och ta en drink. Jag beställde en San Fransisco och dansade lite salsa på ett litet mysigt ställe. Sedan tjatade alla om BCM som är en av Europas största discotek, vi var inne en stund men jag gillade inte musiken och det var "påskfirande" Los dias de los santos så det var väldigt mycket folk :P och desutom hade jag jobbintervju på fredag morgon. Så jag gick hem ganska tidigt. 

Mallorca tivoli
Fredagen: På fredagen fick jag lite panik att jag inte hittat på nått på hela veckan så efter intervjun, som gick bra så var det standen som gällde och första doppet i år. Iskallt men ändå lite skönt. Sedan på kvällen var vi på tivoli. Det var jätte kul. Den här nedre bilden tog jag för min lillebror, haha Mr Bean show. Det är som ett lusthus.

Mallorca tivoli 2

Yes det var alla bilder från den resan. Hoppas att det bli en ny snart. Peace out!

Bollträning

Publicerad 2010-04-11 17:38:05 i Dans & Annat,

Jag och en klasskompis har skrivit uppsatts som handlar om att lägga upp en "kom igång" träningsplan för en person med en välfärds sjukdom. Vi hade promenade, motionspass, gym med vikter, boll och gummiband. Det var i olika nivåer och under en ganska lång period så det var meningen att hon skulle utveckla och sedan byta ut sinna träningsrutiner. "Case":et som vi valde var runt 40 och hade Diabetes och lite övervikt (kortfattat). Det var en intressant skoluppgift och vi tog lite kort och lade in i arbetet.

Balansbolls träning

Och vad tycker ni om mitt första Kollage? Visst blev det snyggt :)

Jag tyckte att det var jätte roligt, och man tränade bålmuskulaturen hela tiden, det var lite små knepigt med balansen på vissa övningar men jag skulle definitivt kunna börja med bollträning. Har en boll hos mina föräldrar men fattade aldrig vad jag skulle göra med den. Haha Ska nog ta med den nästa gång jag är där :) Men idag tränade jag yoga i en timme :) duktigt och så skönt.

Någon som brukar träna med balansboll? Går det bra? Använder du vikter också? Skulle du som inte gör det kunna tänka dig att träna på en boll eller känns det för löjligt, akrobatiskt svårt eller för outmanande?

För evigt

Publicerad 2010-04-10 22:39:18 i Citat,


Vi kommer att hålla kontakten för att vi är bra kompisar.
För att kärleken tog slut
behöver det inte betyda att vänskapen dog ut.

TKM örtmedicin

Publicerad 2010-04-10 10:13:24 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Kinesisk örtmedicin TKM

I Kina har de utövat medicin med örter och rötter sedan 5000 år tillbaka. Shennong kejsaren skrev en bok om kinesisk farmakopé under handynastin 206 f Kr – 220 f Kr. För att kunna ordinera rätt medicin krävs att man vet vad patienten har för obalans i sin kropp och därför börjar man med att ställa diagnos. Alla örter är helt individuellt anpassade oavsett om man lider av samma åkomma. Det finns olika bakomliggande orsaker. Detta är en stor skillnad till det västerländska synsättet då man behandlar alla utifrån sjukdomen och symptomen. Jämfört med kemiskt framställda mediciner är Kinesisk örtmedicin effektivt, säkert och mildare emot kroppen. Det förekommer betydligt mindre biverkningar och alla preparat är individuellt utformat.

Örtmedicin består inte endast av örter och plantor utan man tar hjälp av animalier och mineraler. Man kan blanda i kisel, daggmask, djurhorn och gips. För att kunna blanda en örtmedicin måste man ta hänsyn till örtens smak, organkoppling, riktning, temperatur och giftighet.  Sambandet emellan smak och organ är utifrån femelementslärans. Viktigt är också hur varje ört påverkar och sammankopplas till meridianer och organ.

TKM örter

Det finns olika varianter att inta medicinen, dessa är genom färdigtillverkade piller, kapslar som är gjorda efter tydliga sjukdomsmönster men inte individanpassade. Sedan finns te, avkok, tinikurer, pulver, krämer, plåster och oljor.

Beståndsdelarna hämtas från naturen där de växer vilt eller har odlats fram under kontrollerade omständigheter. Sedan finns minst 4 olika sätt att framställa det färdiga preparatet.

Vad tror ni om örtmedicin? Går det att lita på? Någon som har testat? Hade ni velat?

TKM örter *klicka


♥Läs gärna gamla inlägg inom relevant område: Meridiansystemet, kostlära-video, Bild på 5 Elements teorin, John Jouper
♥Källor Böcker: Stora örtboken av Lucas Richard  1987, Kinesisk medicin av Shönström Suzanne 2004, Föreläsningar av John jouper,

Färger i en vind

Publicerad 2010-04-09 15:06:22 i Citat,Du tror att jag inte förstår dig
Du har sett så många platser
Javisst det har du nog
Du vet hur allt ska va´
Och trots det så tänker jag
Finns mycket mera kunskap än du tror, än du tror

Du tror du äger jorden som du står på
Att allt blir ditt där du har gått i hamn
Men berg och träd
Ja, allt som finns omkring dig
Har ett liv, har en ande, har ett namn
Du tror att dom som du vill kalla mänskor
Ska se ut och alltid tänka just som du
Men om du följer spår du aldrig sett förr
Kan du lära med ditt hjärta här och nu

Har du hört en varg som ylar
Under månens ljus
En vildkatt blir en stjärnbild mot din kind

Kan du sjunga högt med bergens alla röster
Kan du måla allt med färger i en vind
Kan du måla allt med färger i en vind

Kom spring på gömda stigarna i skogen
Kom smaka söta bär ur sol och jord
Kom njut av överflödet i naturen
Allt du ser har ett värde utan ord
En gränslös värld för oss och alla andra
Och varje litet liv ska va´ en vän
För alltid ska vi tillhöra varandra
I en kretsgång utan slut
Här ser vi den

Hur högt orkar trädet att nå
Om du fäller det
Vem kan svara då
Och du hör nog aldrig vargen
Under månens ljus

För vilken färg vi än har på vår kind
Måste sjunga högt med bergens alla röster
Måste måla allt med färger i en vind
Du kan äga jorden här
Den får liv först när du lär dig
Att se att det finns färger i en vind


En av mina favoritlåtar inom disney, älskar budskapet Indianerna har och deras sätt att leva på. Vilken är din favorit Disney låt/film?

Morgon Yoga

Publicerad 2010-04-09 07:38:00 i Yoga och stretch,

Yoga serie

Ska man kanske lägga in yoga på morgonen igen. Bra att hålla igång annars sjunker jag i nivå. Börja dagen med en enkel Yoga serie. "Solhälsningen".  Lite beroende på vad har har för tid så kan man göra serien 1-3 gånger i sträck. Glöm inte andningen!

Vem är med och inför denna hälsosamma rutin?

Världshälsodagen

Publicerad 2010-04-07 16:22:47 i Hälsonytt,

Den 7 April varje år är det Världshälsodagen. Så inga onyttigheter och extra träning! Nej da jag skojar bara, haha. Det innebär mest att man ska uppskatta sjukvården som vi har och lägga en extra tanke på hur andra länder har det. Många sjukdommar som folk drabbas av.  Hiv, Mödra och barnadödlighet, Malaria, tuberkolos, Cancer och alla folkhälsosjukdommar. Tänk på att alla inte har tillgång till sjukvård, det är orättvist ute i världen. Och många har inte heller råd. Det behövs större politisk vilja och kraftfullare åtgärder för att alla ska kunna vara friska.

världshälsodagen

"Bra hälsa är inget vi ber om det är en rättighet!"

Det pågår en kampanj som heter “1000 cities – 1000 lives” och 126 länder är medlemar i den. Fokus på klimatförändringar och fysik inaktivitet. Därför har flera länder ordnat bilfria dagar där folket uppmanas att promenera eller cykla till jobbet och skolan.

Även folkhälsoinstitutet (Fhi)är med om arbetar för bättre folkhälsa. Dem sattsar nu på att göra större och fler grönområden och förenkla gångvägar så att fler väljer det istället för fordon med farliga utsläpp.

För övrigt tycker jag bara att man ska vara tacksam för sjukvården vi har och vara lite extra hälsosam just idag. Kanske gå till ålderdomshemet och hälsa på eller hitta på nått trevligt med en närstående sjuk person.

Vad tycker ni om världshälsodagen? Är den meningsfull? Gör den någon skillnad? Hur ska du uppmärksamma den?

*Länk: 1000cities.who Fhi,

Mallorca Fotografier [del 2]

Publicerad 2010-04-06 16:37:52 i Mallorca 2010,

Se del 1 *HÄR*

Detta är från "El Castillo en Palma de Mallorca" Ett gammalt slott.


Castillo en Palma de Mallorca


Ovan fotografier är utanför men inom portarna.

Castillo en Palma de Mallorca
I mitten av byggnaden fanns en uteplats.
Castillo en Palma de Mallorca KONST
Inne i slottet hade dem vacker konst och statyer. dock var jag lite sen så jag han bara vara där 10 min innan det stängde.
Leslita en Castillo en Palma de Mallorca

Sedan tog den snälla vakten en bild på mig innan dörrarna stängdes i bakgrunden :)
Men det var väldigt trevligt den lila stunden och jag är grymt nöjd men mitt fotograferande. Kanske borde satsa mer på det :) föresten har jag fortfarande ont i halsen, helt uppsvullen, gör ont o svälja. Please vill inte bli sjuk. F*n :P Men jag tror att det är över snart...

Blev mina foto bra? Någon som har varit här? Gillar ni konst och historia?

Lila hushållspaketet med plåster

Publicerad 2010-04-06 06:37:32 i Alternativmedicin,

lila hushållspaketet plåster

Godmorgon, hur mår ni? Själv känner jag mig lite svullen i halsen :( hoppas att det går över. Dem senaste dagarna har jag haft ont i magen så det har gått över nu iaf. Idag har jag tenta, önska mig lycka till. När jag kom hem från Mallorca så märkte jag att jag fått ett paket, det är plåster emot 7 olika besvär
 1. Huvudvärk
 2. Muskelvärk
 3. Förstoppning
 4. Åksjuka och yrsel
 5. Förkylning
 6. Allergisymptom
 7. Förbättrar sömnen
Ska testa dessa och ge er lite feedback. Självklart är innehållet 100% naturellt och växtbaserat eftersom att detta är en blogg om huvudsakligen alternativ medicin, spa och hälsa.

Någon som har testat liknande plåster? Vad tror ni om effekterna?
Ni får ha en bra dag!

Länk: halsoplaster

Fotografier från Mallorca resan

Publicerad 2010-04-04 21:16:00 i Mallorca 2010,

Hej nu är jag tillbaks, har pluggat, handlat och ätit. Här kommer lite bilder från Resan jag gjorde till Mallorca för att söka jobb och gå på intervjuer. Kan berätta att ena intervjun inte var så jag hade tänkt mig tyvärr, kasst betalt och så ville dem att jag skulle massera och göra behandlingar på barn. Jag vill heldre arbeta på ett stor Spa hotell med många olika kunder. Den andra intervjun jag var på gick bra, jag fick ge en massage och han verkade ganska nöjd. Sedan delade jag ut typ 20 CV på flera spa hotell! Så nu är det bara att vänta på besked ifall dem behöver något.

Det är mest naturbilder eftersom att jag inte gjorde så mycket mer än o promenera runt emellan hotellen :P hehe. Sen var jag på stranden och på Tivoli allra sista dagen. Men jag fick lite färg iaf trots att jag inte låg o sola varje dag ;)
Mallorca
Hotellet i Palma nova, jag bodde där på andra våningen längst till vänster
Mallorca
Utsikt från balkongen, hjärtformad pool
Mallorca
TRISS i katter som låg och solade
Mallorca
Havet
Mallorca
leslita.blogg.se
Ett fint träd i Palma de Mallorca
leslita.blogg.se
Palma de Mallorca
Katedralen gick jag också förbi lite snabbt
Bergstoppar Mallorca
Bergstoppar! Bilden tagen ifrån Peguera
Jätte vacker natur verkligen, tog hur mycket kort som helst. Det är ju även en hobby att fotografera och inte bara stå bakom kameran ;) Visst är jag en duktig fotograf?! :) Sen ville jag bara säga GLAD PÅSK också!

Matinspiration- soppor

Publicerad 2010-04-04 13:24:42 i Recept,

Ett sparat inlägg med lite matinspiration får ni så länge, sedan ska jag överföra mina foton från MALLORCA resan och berätta allt roligt som hände :) Men jag måste gå och handla nu för mitt kylskåp är tomt! Hej, så länge!

pastasoppa

Soppa med spagetti, Kyckling och röd paprika.
Det är bara att koka ihop allt och krydda med chayannepeppar.

tomatsoppa

Tommat soppa med korv.

Gör så här: skala och skär tomaterna, koka upp med vatten, buljong. Skär upp korven (choriso) och låt koka med. Tillsätt cremefraiche och mixa soppan. Sedan kan man knäcka i ett ägg. Servera med bröd. (dessa rätter är ej GI godkända)

Smaklig måltid!

”Andas i fyrkant”

Publicerad 2010-04-02 20:05:20 i Hälsonytt,

För akut stressreducering. Denna övning kan få dig att slappna av vid stress. Börja längst ner i vänster hörn, andas in och följ pilen i riktning upp med blicken, håll andan följ nästa pil vågrätt med blicken, andas ut, följ den vågrätta sidan ner och håll utandningen på den sista sträckan. Går det långsamt. Gå runt så många varv som känns bra. 3 brukar funka.

 

 

”Andas i fyrkant”


Hur gick det? Känner du dig lugn nu?

I Mallorca

Publicerad 2010-04-01 20:52:29 i Mallorca 2010,

Hej hej, nu ar jag i Mallorca. Jag har sokt jobb pa flera stallen och imorrn ska jag pa min andra intervju. Ska ocksa "demostrera" att jag kan, som ett intagningsprov. Sa gor dem pa vissa stallen i Sverige ocksa. Anars har jag faktiskt inte gjort sa mycket roligt som man brukar gora utomlands pa "semester". Imorrn ska jag till stranden och ta ett dop, ett mate innan jag aker. Och ikvall maste jag kopa en glass! Jag har iaf tagit massa fina kort som jag ska lagga upp. Och ocksa pa spahotellen som jag har sokt jobb pa :) riktigt fina hotel ****-* stjarnigt. Ni ska fa se. 


Vad har ni hafft for er da? ser att ni fortfarande besoker bloggen, fast den inte varit sa bra uppdaterad men ni far kommentera lite ocksa :) Hade sa bra!! Ostkaka med aprikossås

Publicerad 2010-04-01 20:45:57 i Recept,

Jag testade att göra en ostkaka. Jag smakade faktiskt på det för första gången för inte så längesen. Men då var det köppt. Och detta är andra gången jag äter ostkaka och första gången på hemgjort vis. Blev väldigt gott. Jag är duktig :) Använde mig av ett recept på tasteline och använde mandelmassa istället för krossade mandlar som jag såg att de hade gjort i ett annat recept för cheesecake. Aprikos såsen är bara att koka torkade aprikoser och sedan mixa. Hur enkelt och gott som helst! :) GI godkänt.


Ostkaka med aprikosås

Ostkaka med mandelmassa och aprikos sås*Länk: Receptet på ostkaka

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela