Kropp och själ

leslita.blogg.se

Tuina massage

Publicerad 2009-10-10 12:46:00 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin, Spa & Massage,

Vi har börjat med Tuina massage på universitetet nu. Det är väldigt annorlunda det jag lärt mig innan inom massage kategorin. Jag kan ju klassisk massage och taktil massage. Men Tuina har helt nya grepp och ett annat tankesätt med meridianer och akupunktur punkter som man ska följa och trycka på.

Hur går det till?
Man masserar hela kroppen och kunden behåller sin kläder på och får en filt att ha över området som ska masseras. Man kan bli masserad i olika ställningar. Antingen i en speciell stol, på massage bänk, sittande eller liggande på golvet.
Behandlingen är effektivt för att man kan stegvis bli mer och mer hårdhänt på punkten. Man börjar med ett tryck och sen hårdare och hårdare beroende på vad kunden önskar. Sedan kan man ta till armbågar och fötter om man vill, och om det behövs. Vi har även börjat massera senor och leder vilket är spännande. 

Bild hittad: mychinaskymall

Tuina kan användas emot? Värk, migrän, frusen skuldra, klämda nerver, idrottsskador, trötthet, , oro, sömnlöshet och för att stärka imunförsvaret och allmäntillståndet.

Historisk ursprung:
Tuina massage utövades i Kina för några tusen år sedan. Massagen ingår i Traditionell kinesisk medicin. Alltså är den en behandling.

"Tuina är en dynamisk massage form som aktiverar kroppens akupunktursystem enligt kinesiska principer. Den går djupare än muskler och skelett. Den påverkar organen, deras funktioner, och hela energisytemet på ett positivt sätt." -Dr Wang-


Någon som har testat på Tuina massage eller som skulle kunna tänka sig att göra det?

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: TCM, Energi massage på spring spa, Mitt utbud,

Om

Min profilbild