Kropp och själ

leslita.blogg.se

Läkemedelsindustin

Publicerad 2009-11-20 18:00:53 i Hälsonytt,

Alltså hela läkemedelsindustrin är ju så skrattretande. Jag ska försöka fatta mig kort.
Jag har under flera års tid haft Urtikaria typ temeperaturomväxlingar men inte gjort något åt det eftersom att jag inte kom ihåg vad det hette och inte besvärades så mycket av det. Men nu på senare tid så har det blivit värre och väldigt jobbigt med alla kliande utslag (nässel). Sen i sommras.


Jag har nu under två dagar testat ett receptbelagt läkemedel som heter Aerius som funkade jätte bra. Jag slår upp det på FASS och får information som ser bra ut och passar in på mina symptom och allergi besvären. Sedan får jag för mig att slå upp Neovletta (p-piller) när jag ändå är igång. Vet ni vad jag upptäcker då? Jo att neovletta kan ge biverkningar som Urtikaria utslag! Väldigt fin kombination på mig. Plus att jag får alla andra biverkningar i listan och redan övervägt att sluta med dem. Använt dem sen i sommras och det var då mina utslag började bli värre. Skrattretande att man använder piller emot nåt och får nått annat.

Så jag bestämde mig för att genast gå till Vårdcentaralen för att få ett eget recept eller få göra prick test emot allergier. Efter en timma i vänterummet möter jag en total nollställd sjuksköterska. Hur *piiiiip* hamnade hon där? Det ända hon sa va jag vet inte, jag vet inte, jag kan inte säga det, jag kan inte göra så. Det finns inget ämne som går att testa emot huden som innehåller temperatur växlingar. Nähä. Hon säger att det läkemedelet jag testat finns receptfritt på apoteket och sätter upp mig på en väntelista till doktorn så att jag får prata med han istället.  

Jag går missnöjd till Apoteket där jag möts av en trevlig kvinna som var mycket mer kompetent är distrikts sjuksköterskan. Jag berättar mitt besvär och hon säger att jag måste omedelbart sluta med Neovletta och att jag behöver ett läkemdelen med anitihistamin som verksamt ämne. Arterius finns inte receptfritt men det finns liknande mediciner som tex Kerastine och Loratadin. Men Loratadin har jag ju använt emot pollen allergi senast i sommras och då har jag inte märkt någon förbättring emot utslagen berättade jag. Nä men när man har 2 allergier samtidigt så kommer det inte ta på samma sätt os.v

Leslita

Så jag har hittat en lösning.

Hon förklarade att om jag börjar med Loratadin dagligen nu (som jag redan hade ett paket av hemma) så kommer det att funka emot utslagen eftersom att det inte är pollen säsong och till sommaren kommer jag inte att besväras av pollen eftersom att jag redan har antihistamin i kroppen som kommer skydda mig. Plus att jag ska sluta med Neovletta och bli av med alla biverkningar :D Om det inte blir bättre med utslagen på tre veckor så ska jag få Aerius som jag tagit igår och idag. Jippi snart fri!

*Nästa gång hoppar jag över vårdcentralen och går och pratar direkt med Apotekaren. Dem är bäst.   
Grattis till dig som läste hit ner, bra jobbat. Nu har du lärt dig massor om läkemedel och biverkningar och att vissa inte funkar ihop med andra och att andra funkar för flera saker! Lustigt va?

*Läs mer on urtikaria och dem olika typerna: Hud Allergier.

Kommentarer

Postat av: diana

Publicerad 2009-11-20 19:13:50

Intressant inlägg. Jag återkommer ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild