Kropp och själ

leslita.blogg.se

HAMAM -Turkiskt bad

Publicerad 2009-11-30 12:27:26 i Spa & Massage,

Hamammästare Ziya Gursoy från Turkiet öppnar nu ett Turkist ångbad i Lidingö. Det är det första äkta turkiska hamam badet i Sverige. Baden i Turkiet är väldigt traditionellt och förfrågningen sägs vara stor bland invandrare i Sverige.

Proceduren:
Man börjar med att sitta en stund i en traditionell varm bastu. Gästen ligger på marmor och blir skrubbad med en gethårshandske och sedan blir man tvagad. Efter det får man ligga "inpackad" i lavendeldoftande skummbubblor (se bild), i rummet tänds levande ljus och allt är inrett i en orientalisk anda med marmor och guldiga detaljer. Rummet är bastuvarmt och likaså hällen som man får ligga på, den ångar skönt. Med ett jätte stort kopparkärl öser terapeuten vatten över kunden. Man får håret in shamponerat och en hårbottensmassage. Efterbehandlingen får man ett kopp te, hamammästaren säger att det inte är bra att dricka kalt efteråt för att det kan chockera kroppen. Te sorterna är nogrannt utvalda med speciella effekter.Hittas här: Bluehotel Lidingö,
Artiklar: ExpressenUnt, Aftonbladet,
Video: Aftonbladet, Reklamsnutt, Youtube,

Leslitas åsikt: Det här hade jag gärna velat testa men det får jag inte med min urtikaria men det verkar väldigt spänande och skönt! Dessutom är det varm i rummet hela tiden vilket jag tycker är ett minus i det västerländska body scruben och i tkm tvagning sitter man i ångbastu innan tvagningen bara. Men här är det varm hela tiden då fryser man inte. Jag tror att det kan vara lite mycket för den som har känslig hud att bli skrubbad flera gånger på raken också. Det ser väldigt intressant ut hur dem får fram skummet med stora tygpåsar och handukar som är tvinade, svingar för att få i luft och så trycker man ut skummet :) Det hade jag velat lära mig. Annars verkar mysfaktorn och avslappningen vara ganska hög :)

Notis:
I turkiet är ritualen lite annorlunda, där tar den mycket längre tid också. Man får även en massage när man ligger i skummet. Sedan får man hoppa i en uppfriskande pool en stund eler ta en dusch innan man blir insmord i lotion och får en massage/töjning. Sedan äter mat tillsammans. Och Hamambad är vanligare bland män och man är flera i rummen.  

Vad tror ni? Skulle du testa? Någon som redan har testat kanske?

Lockigt hår?

Publicerad 2009-11-30 01:40:19 i Hårvård,

Dagen I -lands problem inlägg men jag måste bara fråga till er med lockigt hår. Vilken frisyr sover du i? Jag har fortfarande inte hittat någon bra frisyr som bibehåller lockarnas form...Jag vill ha kvar mina korkskruvar utan att behöva styla och fixa för mycket. Lite vatten med balsam och krama in och så ska det vara klárt! :)

Om man sover med fläta så är håret vågit nästa morgon.
Om man sover med en "bulle" en ihop tvinad boll så är håret ganska platt dagen efteråt
Om man sover med utsläppt hår så ser man ut som ett troll dagen efter åt.
Om man sover med allt slarvigt uppsatt så är det ganska trasligt dagen efteråt
Och hästsvans är ju inte ens bekvämt att sova i...

Så för en gång skull, ge mig en bra nattfrisyr tack :)Har ni som har rakt hår samma problem?
jag har hört att man ska sätta en tofs mitt på huvudet så ska man ha fin volym dagen efter åt. Vad sover ni i för frisyr.

Debatt

Publicerad 2009-11-29 17:02:17 i Alternativmedicin,

Idag är jag lite på debatt humör men ingen är på min sida :P Medvetandeskap som skriver emot allt om Alternativ medicin och hävdar att TKM inte ens är kinesikt och att akupunktur inte fungerar :O Klart att man var tvungen att lämna en kommentar...

Permalink: Akupunktur utan akupunktur...
Länk till kategorin: Alternativ medicin


 1. Lesly säger:
  23 november, 2009 kl 12:57

  jag undrar vart på kroppen dessa ”försökspersoner” blev stuckna. Det är ju det som är det viktiga. Själva punkterna och att det öppnar meridiansystemen. Om nålarna är trubbiga eller vassa eller magnetiska eller korta eller strömkopplade gör detsamma om man sticker på rätt akupunkt så ger det effekt ändå :)

  Tack för en bra blogg!

 2. Robert Rönngren säger:
  23 november, 2009 kl 16:37

  Nu finns det ju inget ”meridiansystem” att öppna så…

 3. flum säger:
  23 november, 2009 kl 16:43

  Robert
  Läs lite om vagusnerven i skolboken, du kanske en dag får göra en pudel du också.

 4. Robert Rönngren säger:
  23 november, 2009 kl 18:19

  Det finns ingen chi som flödar genom några meridianer i kroppen, om akupunktur fungerar så är det knappast av den anledningen att det skulle ”öppna meridiansystemen”.

 5. Robert Rönngren säger:
  24 november, 2009 kl 7:31

  Jag skriver ju att jag INTE tror på deras förklaringsmodell.

 6. Lesly säger:
  24 november, 2009 kl 16:56

  klart att det finns en meridian som går att öppna och klart att det finns qi som flödar. Det är ju det som ger effekten. Så tror dem i den kinesiska läran men om man hellre vill se det västerländska synsättet så kan man se sambandet med nerver som är kopplade i kroppen i ett annat visst system. Nått händer ju annars hade man inte fortsatt att utöva akupunktur i 2000 år. Då hade man redan slutat för länge sen….

 7. medvetenskap säger:
  24 november, 2009 kl 18:37

  ”sätta nålar lite hur som helst för att påverka nerven”?

  Vagusnerven innerverar de flesta av våra organ och löper således ganska djupt i kroppen. Området den löper lite ytligare är också stället där västerländsk medicin stimulerar den. Men inte med nålar!

  På halsen löper nerven nämligen längs med stora halsvenen och halspulsådern, och där hoppas jag verkligen ingen sätter akupunkturnålar!

 8. medvetenskap säger:
  24 november, 2009 kl 18:40

  Lesly,

  att en behandlingsform har lång historia innebär inte att den är effektiv,

  och det innebär verkligen inte att en förklaringsmodell (qi) som bygger på prevetenskaplig magi-tänk är sann…

 9. Lesly säger:
  29 november, 2009 kl 16:45

  till att börja med så skrev jag >>sambandet med nerver som är kopplade i kroppen i ett annat visst system.<< Man sticker ju inte direkt på nerven såklart. Och jag vet vart halspulsådern sitter eftersom att jag är undersköterska, jobbat på akutmottagningen och läser TKM på universitetet…

  Ne visst betyder det inte att den är effektiv, men att den har lång historia innebär att den har hunnits undersökas och att man har sett resultat på människor som använt metoderna under en lång tid ;)Hjälp till att debattera för Akupunktur och Alternativ medicin!  :D


Sen vill jag bara passa på att säga att på denna *sidan* finns ett intressant inlägg om "Psychic games".

ÖRTMEDICIN Cayenne

Publicerad 2009-11-29 14:41:12 i Alternativmedicin, Örtapoteket,

CAYENNE peppar
Latinsk namn: Capsicum frutescens
svenskt namn: Spansk Peppar


Historiskt: Chili finns i 150 olika sorter och växer i sydamerika. Frukten växer på Capsicumbuskar och ingår i potatisfamiljen, även tomat och tobak gört. Det sägs att det var Christoffer Columbus som förde med sig pepparn till Europa i slutet av 1400-talet. Cayanne är het och stark i smaken. Chillifrukten finns i olika färger och smaker. Cayanne är röd. Finns att köpa som färdigmald krydda.

Bra emot:
 • Ökar temperatur & syreomsättning, svettdrivande
 • Ökar tarmrörelser, kramplösande
 • Hjärtmuskelstärkande
 • Antiseptisk
 • Smärtdämpande & inflammationshämmande
 • Nedsatt aptit
 • Svagt hjärta, åderförkalkning, nedsatt cirkulation
 • Inflammation (röd och varm)
 • Reumatism,
 • artrit
 • nervinflammation
 • sårläkning (även sås och vävnad i hela mag-tarm kanalen)

Gillar ni Chili och Cayanne? Vilken rätt brukar ni ha den i?


*Källor och Länkar: Hälsotips, Santa-Maria,

^^

Publicerad 2009-11-29 13:41:25 i Citat,"Body and soul need new challenges"

-Paulo Coelho-

Minerals

Publicerad 2009-11-28 19:32:51 i Andlighet,Många av mina kristaller, upplaggd efter färgtoner. Detta var senast det var fullmåne för då lade jag ut alla mina kristaller på balkongen i månskenet under hela natten och dagen efter så lade jag upp dem så här fint för att torka med rökelse och tänka ljus såklart :)

Jag funderade på en sak här om dagen, att om jag skulle flytta utomlands vad skulle jag ha med mig? Mitt svar blev, alla mina kristaller, hälsoböcker och magiska prylar, ytters lite kläder. Sen är jag nöjd. Så mycket betyder detta för mig.Har även en kass video på kristallerna, vill ni se? Om ni vill så kan jag sätta ut alla namnen på mineralstenarna också :) Men då får ni säga till!

Vilka mineralstenar, kristaller äger du?*Mer om krisatller finner ni under kategorin Magiskt utövande

P.s Skriv gärna en affirmation *här* så kan du gärna dela med dig

ÖRTMEDICIN Gurkmeja

Publicerad 2009-11-28 12:58:44 i Alternativmedicin, Örtapoteket,

GURKMEJA
Latinsk namn: Curcuma longaHistoriskt:
Gurkmeja är en rot, växten kan bli upp till en meter hög. Rotens skal är hårt och skalas bort. Innehållet har en orange aktigt färg. Gurkmeja går att köppa som krydda, enkelt och bra. Gott att ha i gryner, ris och fisk. Man kan även köpa roten och riva eller pressa den. Roten härstammar från Sydostasien men odlas och inmporteras från ett flertal länder idag.

Bra emot:
 • Bakteriehämmande, spec. mot salmonella
 • Sänker högt kolesterol
 • Sänker högt blodtryck,
 • Ökar vikten av sexualorgan & rörligheten hos spermier, Outvecklade testiklar eller testikelatrofi, inaktiva spermier
 • Inflammationshämmande
 • matsmältningsproblem
 • Hepatit, lever- & gallbesvär
 • Högt blodtryck
 • Inflammatoriska led- & muskelsjukdomar
 • Leversjukdommar
 • Sårvård te.x spruckna händer och fötter
 • Hudproblem som psoriasis, acne, strålskador


Jag har funderat på att köpa gurkmeja flera gånger när jag varit och handlat men alltid hoppat över det i sista sekund. Har ju ingen aning om det ens är gott. Har även en bok örtskönhetsbok där det står att gurkmeja är bra att ha i handinpckningar för torra och spruckna händer. Har ni smakat på gurkmeja?


*Källor och länkar: Frukt och grönt, Nyfikenvital, Och boken Örtmedicin – Naturens läkande kraft av
Mic McMullen,


P.s Skriv gärna en affirmation *här* så kan du gärna dela med dig

Cappellini Dinkel

Publicerad 2009-11-27 18:03:33 i Recept,

Idag ska jag testa nyheten Cappelini fullkorn och dinkel. Nyttigare kan det inte bli! Med köttfärssås :)+ sallad med tomater, oliver och feta ost.

Vad ska ni äta idag? Någon som testat denna råvara?

Affirmationer

Publicerad 2009-11-27 15:19:58 i Psykologi,

En affirmation är en positiv mening som man ska upprepa för sig själv ett flertal gånger.
Hjärnan kan inte skilja på fantasi och på vad som faktiskt är sant så genom att använda tanken kan man utnyttja detta och få hjärna och kropp att tro på orden och på så sätt upp fylla önskningen. Det är viktigt att tänka i presens (nutid) för att det ska funka, därför att det ska låta som att det redan har hänt, redan är gjort och är fulländat. Affirmationer kan ha olika teman tex Karriär, kärlek, mål, kreativitet och den vanligaste är självkänsla.
Några exempel på Affirmationer kan vara:

 1. Jag är fylld av kraft och skönhet
 2. Jag är mycket mer än bara min kropp -jag är energi

Hur man får tag i affirmationer: Det finns affirmations kort som man kan köpa i spirituella butiker eller på nätet. Eller så hittar man på en egen mening och skriver på en lapp och hänger upp. Min kompis hade alltid en rosa lapp ovanför spisen, en annan kompis hade en post-it lapp vid handtaget på ytterdörren så man ser den när man ska ut. Jag brukar skriva mina affirmationer med tusch penna på spegeln. Jag har själv skrivit en hel kortlek som jag ska ge till min mamma. På små hjärtformade lappar men blommigt tryck skrev jag med skrivstil och numrerade med guldpenna. Ett litet fint band med en rosett och så ner i en fin ask. Perfekt julklappstips.

*klicka*
Jag har en idé! Ska vi tillsammans skapa en Affirmations lista? Alla (som vill) får skriva en eller flera affirmationer, antingen egenskapad eller hittad ur en bok eller nätet. Sen kan ni säga en siffra emellan 1-50 så kan jag plocka ut lite affirmationer ur min mammas blivande kortlek!!
Alla affirmationer hamnar i ett egen inlägg med länkar till respektive blogg så kom igen nu!

Yoga för alla

Publicerad 2009-11-27 13:49:00 i Yoga och stretch,

Jag sitter alltid o kollar på vidare utbildningar och Yoga instruktör är något jag velat bli i flera år nu. Hittade detta ställe i Göteborg som kallas "Yoga för alla" och erbjuder b.la följande:
 • Yogalärare intensiv
 • Yogans naturmedicin. En praktisk kurs i de senaste rönen och urgammal kunskap om naturens skydd mot sjukdomar.
 • Meditation och skrivande. Behöver du inspiration eller diciplin för att komma igång eller komma vidare med ditt skrivande passar denna kurs dig.
 • Kirtan. Vid dansar, sjunger och spelar musik tillsammans från gamla och fria kulturer.
 • Yogaterapi. Hur du kan lägga upp individuella träningsprogram och använda yogan som fysisk och mental terapi.Kan det vara nått tro? Jag hade tänkt mig dem två första kurserna (punkterna). Jag har iaf beställ informations brochyrer så jag vet datum/längd och priser. Nu ska jag spana vidare på utbildningar. Vill gå sommarkurs 2010 men verkar som att jag är ute för tidigt...

*Relevanta länkar: Yoga för alla, Om kursen,

Pendling Medicinskt

Publicerad 2009-11-26 22:38:57 i Andlighet,

Det finns olika pendeltyper för olika ändamål inom radiestesin. I medicinska sammanhang kan en pendel, exempelvis en bergkristall i en lina, hållas över en persons hud eller persontecken såsom hårlock eller blodspår. Svängningarna förklaras med att pendeln förstärker nerv- och muskelreaktionen som är ett resultat av strålningskänslighet och på detta sätt kan ge tydliga signaler. Pendling används även för att söka finna rätt botemedel till en person.

Passa på att visa en jätte vacker pendel  med en Svart Obsidian och tecknet för Cho Ku Rei inristat. Denna pendeln vill jag ha, den och andra pendlar finns att köpa på lotusblomman.

Visste ni detta om Pendling? Har du en pendel? Vad använder du den till?
Det hade faktiskt inte jag någon aning om men blev inte särskilt förvånad eftersom att under chakra balansering som jag hållt sessioner på så känner ju pendeln av sjukdomliga tillstånd och ger utslag på det.

Relevanta länkar: Fjärilsvingar-pendling, Radiestesin, lotusblomman,

Dragon year 88

Publicerad 2009-11-25 20:42:57 i Kinesisk Medicin,

Enligt det gamla österländska tänkandet förknippas varje år med ett djur. Nedan finns information om Drakens år.
Drakens år

Drakar representerar allt som är cykliskt och magiskt i den kinesiska mytologin. Drak-människor troddes vara exotiska och besitta magiska krafter och en stor intuitiv förståelse för de allra flesta situationer. Till skillnad mot den västerländska draken ansågs drakar av kineserna vara vänliga och hjälpsamma, även om deras intuition inte alltid leder dem rätt. Då de förlitar sig mycket på sin intuition kan de uppfattas av sin omgivning som ometodiska och ologiska.

Under ytan kan Drakar vara mycket osäkra på sin egen kapacitet och de skapar därför ofta fasader av olika slag. De klär sig ofta överdådigt vackert för att invagga sig sjäva i en sorts säkerhet. Många gånger lider de av en total brist på verklighetsuppfattning och deras ungdomliga entusiasm påverkar Drakar att ofta och gärna inleda nya bekantskaper och förhållanden. På grund av att Drakar har ett stort lager överskottsenergi stannar de aldrig upp och begrundar sin situation, utan de fortsätter allt som oftast utan eftertankar och funderingar med vad de än tar sig till. Drakar föredrar tidiga morgnar och att vakna upp till en ny dag.
Visste ni föresten att Drakar som har 5 tår är heliga och förekommer nästan enbart som konst hos Kejseraren...

Kolla vad du är för Djur enligt Kinesernas kalender!

Länk: Kinesisk Horoskop

Kina mat eller?

Publicerad 2009-11-25 17:06:11 i Kinesisk Medicin, Recept,

Visste ni att Chinese fortune cookies som har såna söta små budskap i sig är ett Amerikansk påhitt? Det finns inte ens i Kina traditionellt.


Och inte heller friterad banan med glass! Enligt kinesisk kost lära är det inte bra för kroppen att äta kalt. Speciellt inte efter maten. Det ska vara te före under och efter maten. absolut inget kallt. Nu när jag har läst Kinesisk kostlära så känns det ganska logiskt. Glass kyler ner oss och är ohälsosamt för kroppen anser kineserna. Trodde verkligen att det var asiatisk kultur men icke...

Visst kan man bli besviken? Visste ni detta?

Leslita fått priser från Aroma

Publicerad 2009-11-25 13:30:39 i Hälsonytt,

Nu när jag kom hem såg jag ett stort paket sticka halvägs ut och halvägs in i mitt brevinkast. Jag försökte försiktigt dra ut det och såg att det var från Aroma. Fundersamt försöker jag komma ihåg om jag beställt några nya oljor och bestämmer mig för att öppna paketet ändå. Där får jag ett brev där det står Grattis Lesly Du är vår lyckliga vinnare i tävlingen på internet. Vinst: 1 Nicky värmeflaska + gosiga mys-strumpor värde 269kr :)Hihi jag är så glad. Och det är ju så användbart också! perfekt i vinterkylan och till mensvärken eller ömma muskler. Tack Aroma

Länk: Aroma Creative,

Gracias!

Publicerad 2009-11-25 06:08:25 i Vardag och nöje,

Måste bara säga till alla mina trogna lärare. Ni är underbara och det är jätte peppande att skriva inlägg. Jag vill verkligen dela med mig av all min kunskap inom hälsa och allt som jag är intresserad av. Alternativ Medicin är verkligen svårt att skriva om och många är skeptiska och wicca och spirituella inlägg är ju rena "Hokus pokus" för många. MEN ni som inte är skeptiska visar ju verkligen att ni är med mig :) TACK

Det är väldigt roligt att få en sån fin respons och många (långa) kommentarer. Har även fått många önskningar kring ämnen att skriva om via mejlen. Och tänkte medela att jag lovar att jag ska ta upp det, en i taget. Tids nog. Jag försöker även att svara på alla frågor kring Spa programmet och utbildningar. Det kan ta en någon dag men bättre sent än aldrig. Idag har jag Tenta och inte sovit nått så behöver erat pepp mer än någonsin :) Tack ännu en gång ni gör mig alltid på gott humör!

With Love/ Leslita 

Gottis

Publicerad 2009-11-24 20:13:59 i Hälsonytt,

Är du gottis sugen? Renée Voltaire har spänande gott att mumsa på. Lite nyttigare, lite godare :)

Mandelsmör låter delicious.

Mörk Chocklad med ingefära perfekt till tv-kvällen

Kanel mandlar. Låter riktigt juligt.

Har du smakat på ovanstående gottis? Vad tyckte du? Hade du bytt ut detta emot godis påsen?

Oasis of the Seas

Publicerad 2009-11-24 17:36:44 i Spa & Massage,

Imorgon har Oasis of the Seas invignings kryss. Det är världens största kryssningsfartyg och har allt man kan tänka sig ombord. En stor SPA anläggning och mycket träningsanläggningar. Gym, bollspels plan, klättervägg, golfbana, ishall och pooler. Och 24 st resturanger!! Cupe cake bageri, olika cafeér och pubbar och barer. En trädgårds park kallad central park! Tivoli och karuseler! Läkarmottagning ifall att det skulle behövas? Allt ombord är fint designat och inret detaljerat. Come fly with me är en musikal grupp och showar, dansar sjunger och spalar teater. Finns även shower på is.  Frisörsalong, casino och jättefina lägenheter som man övernattar i. Ja listan är lång. Det är en hel stad samlad på ett fartyg!!


Bild från google. Går ej att kopiera från oasis of the seas men gå in
på deras hemsida dem har mängder med videoinspelningar och bilder.

Länk: Oasis of the Seas,

Alternativ Medicin emot Svininfluensan?

Publicerad 2009-11-24 10:32:05 i Alternativmedicin,

Historisk: Tulsi (Ocimum sanctum) eller Basilika som vi så fint kallar den är en av några örter som det pågår forskning kring. Inom Ayurveda används örtmedicin och basilika sägs ha många bra effekter.  Även inom kinesisk läkekonst finns basilika benämt i "Dung of the Devil".


Så vad är Tulsi bra för?

 • Innehåller mycket antioxidanter.
 • Bra emot luftvägsinfektioner
 • Minska kolesterolet
 • Sänker kroppens glukosnivåer
 • Innehåller COX-2 hämmare som finns i smärtstillande
 • Skyddar emot strålningsförgiftning
 • Skyddar emot gråstarr (ögonsjukdom)

Recept: För att stärka immunförsvaret och för att påskynda återhämtningen om man insjuknar behövs 20 – 25 medelstora färska blad som krossas eller mixas med Juice och tas 2 gånger om dagen på fastande mage.Annat spännande utan svar:

 • Hur en mutation där minst 4 typer av virus ingår och som alla har olika ursprung kan ha uppstått är än så länge oklart. Detta har aldrig tidigare hänt spontant utan bara i labb.
 • Svininfluensan är 5 gånger mildare än en genomsnittligt säsongsinfluensa
 • Över 50% som har dött i svininfluensan har samtidigt haft Pneumokocker i kroppen som orsakat försämrad lungfunktion.
 • Yngre barn (under 10) behöver egentligen 2 sprutor för att det ska ge fullständigt skydd

Visst verkar basilika ha bra effekter men vad har det som är bra emot svininfluensan undrar jag? Låter som en bra kur emot diabetes där emot. Att det gör så att man läker snabbare kan jag nog tro. Men det finns inget i basilika som kan vara förebyggande som vacinet är, utan detta ska påbörjas när sjukdommen redan slagit ut... Vad tror ni kära läsare?

 

Källor: Alternativ-halsa.bloggspot, konspirationer-och-sanningar.blogspot,

Kinesiska behandlingar [del 2]

Publicerad 2009-11-23 13:41:19 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Här kommer del 2 på vad vi testade för roliga behandlingar i skolan.
Denna apparat är en akupunktur sökare. Den hittar punkter och meridianer när man vidrör huden emot en kroppsdel så piper den olika stark.
Sökning pågår...

En liten figur så att man kan se hur meridianerna går.

Zonterapi som är kopplat till olika organ. Här är en bild på händerna, finns även motsvarande på fötterna som jag har masserat och klämt på. Intressant att hela kroppen speglas i föterna.Jag drar i ett cuping glas längst ryggen. Med syrebristen som bildas där inne sväller huden upp och blir varm på området. Bra för smärta m.m

Dela gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper kring såna här behandlingar!

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Kinesiska beh. del 1,  Och mer finns under kategorin TKM.

Ayurveda kuddar

Publicerad 2009-11-22 22:02:58 i Alternativmedicin, Ayurveda,

Nu var det ett tag sedan jag skrev om Ayurveda. Har varit så facinerad av Kinesisk medicin ett tag. Ayurveda är en livssyn som dem har i Indien. Det finns 3 olika typer av människor och man ska leva och äta utefter vilken typ man är för att hitta balans. Dem tror på att kroppen har 7 olika energifält som kallas chakra. Och jag hittade dessa söta små kuddar som man ska lägga på sina chakran som ska ge kraft och harmoni. Hade varit roligt att testa. Vad tror ni? Vet du vilken persontyp du är?

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Ayurveda typerna, Chakra, Chakra hos djur,

Ost beroende?

Publicerad 2009-11-22 16:43:50 i Hälsonytt,

Vi har alla hört talas om att man kan vara socker beroende och alkohol beroende men nu har forskning kommit fram till att det finns ett ämne i ost som man kan bli beroende av. Forskaren Neal Bernard hittade ett morfinliknande ämne i ost. Som kroppen kan bygga upp ett behov av. Det är proteinet kasein som under sin nedbrytning av osten omvandlas till så kallade kasomorfiner. Och dessa kasomorfiner bidrar till att stärka tillståendet av beroendet. Dessutom höjer ost kolesterolvärdet.Tror ni på detta? Är du beroende av ost kanske?
jag är...

Latin dance Salsa steg 2

Publicerad 2009-11-22 16:33:47 i Dans & Annat,

Jag måste bara säga att jag är oerhört stålt över mina dansare. Alla var nybörjare för några månader sen och nu är de hur duktiga som helst. Blandade åldrar och ursprung och det har gått hur bra som helst. Jag är som sagt danslärare och vi har dansat Samba i 3 steg och merengue grunder och senast då Salsa i 2 steg. Både solo och i par. Och nästa gång ska vi ha en grupp koreografi! Och det ska bli så kul! Det är riktigt roligt att vara Danslärare ska ni veta :DEn liten smygtitt...


*Läs tidigare inlägg inom ämnet: Premiär för Latin dance gruppen, Dans stilar som ingår i min grupp, Samba steg 3

-Lite blandade citat-

Publicerad 2009-11-22 14:03:58 i Citat,

"Vi lever i en tid av för mycket arbete och för lite bildning; en tid då människor är så flitiga att det blir dumma"
-Oscar Wilde-

"Det är för väl att lögnen finns - för tänk om allt man hörde var sant"
-Albert Engström-"Det finns mediciner som är värre än sjukdomar"

-Latinskt ordspråk-

Fler citat under kategorin Citat&Texter,

Det finns ingen bok...

Publicerad 2009-11-21 11:47:53 i Mina tankar,

som kan lära dig...
 • Vilka människor du kan lita på
 • Vilka människor som verkligen innerligt bryr sig om dig
 • Hur man förstår sig på en relation
 • Vad som är rätt och fel utifrån hur man beter sig
 • Hur man ska reagera och agera i vissa situationer
 • Hur det ska kännas när man älskar någon
 • Hur man tar sig igenom livet
 • Hur man står kvar oberörd när någon sårar...


Det finns inga enkla svar och riktlinjer...Man lär sig av sina misstag och måste ta reda på resten på egen hand...

<3 With Love/ Leslita...

Japansk Hårcermoni

Publicerad 2009-11-20 21:26:21 i Hårvård,

Gå till frisören och få riktigt lyx på det japanska viset. En mysig känsla som får dig att slappna av med lugn mysik och dämpad belysning för du gå runt i en kimono.

Cermonin börjar med att man får en anpassad olja insmord i hårbotten utefter din hårkvalitet. Sammtidigt görs en hår analys. Håret delas in i tre delar när du får en avslappnande shiatsuinspirerad hårbottens massage med hjälp av tora borstar. 

Man sköljer ur oljan med en shamponering. Allt sker på japanskt vis lungt och stillsamt.


Efter att oljan är ursköljd borstas mitt hår ut och i det appliceras en noga utvald, "deep sea"-treatment kombinerad med en olja. Medan det får verkar i håret utförs en härlig shiatsu-inspirerad överkroppsmassage.

Efter halvkropps massagen ingår ytterligare ett moment med shamponering och styling medans man får en kopp grönt te.


Det sägs att denna cermoni är bra för torrt och slitet hår, vegetabiliska och eteriska oljor återfuktar och gör håret lent och mjukt. Hår cermonin finns att få på salong Ekman i Stockholm.

Det här hade varit lyx och trevligt att testa, vad tror du? Någon som redan varit där?


*Relevanta länkar: EKMAN, Improveme testar,
*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Henna Video, Hår och Kreatin, Hårkurer, Mitt hår,  

Läkemedelsindustin

Publicerad 2009-11-20 18:00:53 i Hälsonytt,

Alltså hela läkemedelsindustrin är ju så skrattretande. Jag ska försöka fatta mig kort.
Jag har under flera års tid haft Urtikaria typ temeperaturomväxlingar men inte gjort något åt det eftersom att jag inte kom ihåg vad det hette och inte besvärades så mycket av det. Men nu på senare tid så har det blivit värre och väldigt jobbigt med alla kliande utslag (nässel). Sen i sommras.


Jag har nu under två dagar testat ett receptbelagt läkemedel som heter Aerius som funkade jätte bra. Jag slår upp det på FASS och får information som ser bra ut och passar in på mina symptom och allergi besvären. Sedan får jag för mig att slå upp Neovletta (p-piller) när jag ändå är igång. Vet ni vad jag upptäcker då? Jo att neovletta kan ge biverkningar som Urtikaria utslag! Väldigt fin kombination på mig. Plus att jag får alla andra biverkningar i listan och redan övervägt att sluta med dem. Använt dem sen i sommras och det var då mina utslag började bli värre. Skrattretande att man använder piller emot nåt och får nått annat.

Så jag bestämde mig för att genast gå till Vårdcentaralen för att få ett eget recept eller få göra prick test emot allergier. Efter en timma i vänterummet möter jag en total nollställd sjuksköterska. Hur *piiiiip* hamnade hon där? Det ända hon sa va jag vet inte, jag vet inte, jag kan inte säga det, jag kan inte göra så. Det finns inget ämne som går att testa emot huden som innehåller temperatur växlingar. Nähä. Hon säger att det läkemedelet jag testat finns receptfritt på apoteket och sätter upp mig på en väntelista till doktorn så att jag får prata med han istället.  

Jag går missnöjd till Apoteket där jag möts av en trevlig kvinna som var mycket mer kompetent är distrikts sjuksköterskan. Jag berättar mitt besvär och hon säger att jag måste omedelbart sluta med Neovletta och att jag behöver ett läkemdelen med anitihistamin som verksamt ämne. Arterius finns inte receptfritt men det finns liknande mediciner som tex Kerastine och Loratadin. Men Loratadin har jag ju använt emot pollen allergi senast i sommras och då har jag inte märkt någon förbättring emot utslagen berättade jag. Nä men när man har 2 allergier samtidigt så kommer det inte ta på samma sätt os.v

Leslita

Så jag har hittat en lösning.

Hon förklarade att om jag börjar med Loratadin dagligen nu (som jag redan hade ett paket av hemma) så kommer det att funka emot utslagen eftersom att det inte är pollen säsong och till sommaren kommer jag inte att besväras av pollen eftersom att jag redan har antihistamin i kroppen som kommer skydda mig. Plus att jag ska sluta med Neovletta och bli av med alla biverkningar :D Om det inte blir bättre med utslagen på tre veckor så ska jag få Aerius som jag tagit igår och idag. Jippi snart fri!

*Nästa gång hoppar jag över vårdcentralen och går och pratar direkt med Apotekaren. Dem är bäst.   
Grattis till dig som läste hit ner, bra jobbat. Nu har du lärt dig massor om läkemedel och biverkningar och att vissa inte funkar ihop med andra och att andra funkar för flera saker! Lustigt va?

*Läs mer on urtikaria och dem olika typerna: Hud Allergier.

Kinesisk Matlagning

Publicerad 2009-11-20 09:46:49 i Recept,

"Nu är det så att "någon" har råkat ändra inställningarna på min mobil så att kvaliteten blev helt usel och storleken blev för liten och jag är jätte ledsen över det :( Men så går det när man skickar runt kameror ...aa ta kort på mig här varsegod! Ni vet... yeh yeh ingen ide o sura över det"

Dagen började med en kopp grönt Te, vår lärare häller upp i kina koppar. 
Jag tillagade bl.a Peking Anka denna dagen.
Kocken visar hur man dekor skär olika frukt och grönsaker
Ros av tomatskalFÖRRÄTTERNA serverades kalla med olika såser.

Soppa


Pannkakor av mjöl och vatten, stektes. Sedan fixade jag till må strimlor av slang-gurka och salladslök.
Det lade jag in i en röd chili ring. Och ankan skars upp. Detta tog några timmar kan jag lova.  


Anka som blev över lades upp fint på ett fat.


Dublins med köttfärs och kål? b.la. (Jag hjälpte bara till med att vika ihop dem så vet ej vad det var i)

Risrulander med Kinesisk brocoli


Dukning


Kring denna tunna paperslapp utförde vi en traditionell ritual för lycka.


En låga tänder den och man önskar sig något. Väldigt fint.


VARMRÄTTERNA

Fisk som är utrensad (genom munen för att inte skära i den)
Klar


Pilgrims musslor


Fisken


Strimlad biffStekt ris med räkor


EFTERRÄTT

Frukt Sallad med Melon, ananas, apelsin och en lichi liknande frukt.


Alla rätter och moment åts såklart med Pinnar :)


Visst ser det mumsigt ut? :)

Utvärdering: Det som är så intresant med Kinesik kost är att det tillagas på ett så specielt vis med balans i fokus. Allt ska vara i harmoni utefter femelements teorin. Och jag blev förvånad över hur bra jag mådde efter första rätterna. Jag todde att jag skulle bli väldigt mätt och undrade hur jag skulle orka smaka på alla rätterna. Men när det äts i lugnt tempo och i en speciell ordning så skapas balans även i magen. Allt smakade spännande med de fem olika smakerna i sig. Såsen som serverades till biffen var söt i början, salt och sur efter någon sekund och blev riktigt hett i eftersmaken och detta inom loppet av några sekunder. Helt otroligt. Det var imponerande hur allt hänger samman med hälsa och kost. Det är viktigare än man tar hänsyn till.

*Läs gärna tidigare inlägg kring ämnet: Kinesisk kost video,

Fan Xulan

Publicerad 2009-11-19 17:23:09 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

*Klickbara bilder*

Tai chi bilder utan relevant ordningsföljd. Jag längtar till Fan Xiulan kommer till Sverige från Kina för att ge oss Diplom i delfinkraftens Qi gong. Det ska bli riktigt spännande att få träffa henne. Jag ska ta med mig min bok (som hon har skrivit) till Universitetet så att hon får skriva sin Autograf :)


Hälsans Tao har Fan Xiulan skrivit, & även boken: Biyun metoden.


FAN XIULAN
Fan Xiulan är utbildad läkare i traditionell kinesisk medicin.
Hon är auktoriserad Qi Gong-mästare av kinesiska hälso-
vårds myndigheter sedan många år. Hon är styrelseledamot
i World Academic Society of Medical Qi Gong och vice gene-
ralsekreterare i Chinese Academic Society of Medical Qi Gong.
I över 30 år har hon praktiserat Qi
Gong och hon har skapat "Biyun - den hälsobevarade
metoden" och är dess grand-master.
*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Qi gong, Tai chi Chuan,
*Relevanta länkar: Biyun metoden, Gröna Draken,

Topp hälsa

Publicerad 2009-11-19 06:31:43 i Hälsonytt,

Topp Hälsa måste verkligen vara Sveriges bästa Hälso Magasin. Massa uppmuntrande ors och roliga tips som går att följa. Förra veckan köpte jag en tidning på Statoil som jag skulle ha med mig på resan till Thn så den låg oöppnad i några dagar. Sen när jag satt på bussen så märkte jag att det var ett 2 månader för gammalt nummer. Det var September nr och då blev jag väldigt besviken och irriterad på Statoil. Får man göra så? Sälja gammla tidningar. Om man köper en dags tidining så förväntar man sig att det ska vara dagens nyheter inte från förra veckan, dessamma borde väll gälla månads tidningar. Det är som att sälja gammal mat. Nu känns det så där lagom pinsamt och onödigt att gå tillbaka när jag öppnt den. Men jag borde F*n gå och kräva att få det nyaste nummret Grattis. Haha Vad skulle du ha gjort?

NR: 10 som jag fick

NR: 12 som jag borde ha fått!

Sedan läser jag SPA&HÄLSA ibland men den är så dyr bara.
Läser du någon Hälso tidning? Vilken tycker du är bra?


Självkänsla...

Publicerad 2009-11-17 18:51:42 i Citat,

"Om man bygger sin självkänsla på det man gör;
så är det lätt att man mår dåligt om man misslyckas.
Bygg istället din självkänsla på den du är"...

Rotfrukten Jams

Publicerad 2009-11-17 15:11:12 i Recept,

Jams ska vara nått potatis liknande :s Bra GI alternativ. "Hittas lättast i Invandrartäta områden" stod det i min kokbok. Haha. Men jag förstod inte vad det var eftersom att jag inte hört talas om det. så ja googlade det...
Jams är en rotfrukt som har knöligt skal och är oftast hårigt. Jams på engelska är sötpotatis så man blir ofta förvirrad, detta är inte samma sak som jag syftar på. Jag har aldrig smakat på jams kan jag nämna. Men skulle gäran vilja göra det. Jams ska skalas först och sen kan man antingen ha i ugnen, fritera steka eller koka. Går att ha i de flesta rätterna som man annars hade haft potatis i.Det är svårt att hitta fakta om Jams och svårt att få tag i därför det gör det hela så intressant.

Har du smakat på Jams? Har du nått gott recept?

* En relevant länk är: Jams,

Fransk manikyr

Publicerad 2009-11-17 07:42:09 i Nail Art Design,

God morgon kära läsare idag har jag sovit gott faktiskt, här sitter jag och äter frukost nu. Hur mår ni?


Så här ser mina naglar ut som jag fixade förra veckan. Det är brun-glittrig baslack och vitt topplack. Fransk manikyr. Sedan klistrade jag på en liten silvrig diamant på ringfingret. Tror inte det syns dock. Det enda som är synd med att vara spa konsulent/ massör, är att man inte får ha långa naglar...

Tips för att fejka längd: Börja måla den vita linjen mycket längre ner än din naturliga linje. Man kan visst ha frank manikyr på korta naglar, ser ni det!

Vad tycker ni föresten om det nya modet att man ska ha mörkt matt naglack?
Jag tycker att det är fult. Gillar att ha genomskinligt lack i mängder så det glänser på ytan :)

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Naglar och kreatin, Råsa/ vit skimrande regnbågsfärg, Orange med dutt tekniken, Råsaglittrigt, Nagelvård,

Voodo Dockor

Publicerad 2009-11-16 20:45:11 i Häxkonst,

Alltså jag har alltid personligen själv tyckt att det verkar som något ondskefullt och accocierat det med svart magikonst. Vilket jag INTE syslar med. Men jag läste lite om voodo och hur det fungerar bara av ren nyfikenhet. för att kolla om någon påstår sig att det fungerar. Stick en nål i dockans arm som är en avbild på en verklig person och så kommer den personen att få en skada i sin arm... osv.

Voodoo handlar om att frigöra den inre kraft vi alla har för att uppnå framgång och lycka! Voodoo kommer från Afrika och har spridits därifrån till Haiti och karibien och växt till över en miljön olika utövare. Dem använder vodoo dockan för att uppnå både kortsiktiga och långsiktiga målsättningar.

Mami Wata är Voodons urmoder och omsorgsfulla beskyddare. Och nedanför några exempel på ritualer...


Jag vill bara påminna om att jag aldrig testat voodo och har lite svårt att tro på detta men jag tycker att det är intressant att läsa om allt sånt traditionellt inom olika kulturer och trosföreställningar...

Vad tror ni? Funkar det? Är det ond eller god kraft? Äger nån en docka? Har ni testat kanske?

Julklappstips

Publicerad 2009-11-16 09:25:00 i Psykologi,

Jag har hittat en jätte bra sida med massa fina genomtänkta saker som går att beställa. Kreativ insikt har alla julklapparna. Kategorierna är till och med uppdelade efter "Till mor", "Till Far" o.s.v Ett axplock av utbudet är affirmationskort, böcker och sten amuletter med fina budskapinristningar. Det mesta för att bättre självkänsla och för att få mental balans. Klicka på bilden för att komma dit. Har du några julklapps tips? Bra sidor att beställa ifrån?

Chai te

Publicerad 2009-11-15 21:50:50 i Recept,

Gör ditt eget te! Jag hittade ett jätte gott recept på en blogg. Andra gången jag testar det nu. Mumsigt, med mjölk, kanel, vanilj , kardemumma och massa mer ingredienser. Man kan hälla i mängder med olika kryddor. Riktigt juligt och gott blev det :) Fast jag lyckades inte helt med skummet, hehe
Kolla in receptet *här*. Och tack Sussi!

Hemövningar

Publicerad 2009-11-14 15:44:56 i Hälsonytt,

Har du svårt att komma iväg till träningen? Tycker du att det är svårt att veta hur man ska göra med alla dessa styrketräningsmaskiner eller tycker du helt enkelt att det är roligare att träna med din egen vikt?
Då har jag perfekta sidan till dig!Sidan är uppdelad efter kroppsdel och har nogranna beskrivningar på hur man gör övningarna.
Innehåller även många bra bilder! Klicka på bilden för att komma till sidan.

Tränar du nått hemma? Hur gör du? Har du gjort ett eget shema eller använder du Dvd osv.

Chilensk Soppkok

Publicerad 2009-11-11 16:07:16 i Recept,

Cazuela är en soppa som är vanlig i Chile. Min mamma brukar göra den hemma så detta är första gången jag lagar den nu. Den kryddmixen (se bild) är köpt på Orientaliska huset i Göteborg. Där man man handla allt från världens alla hörn och självklart fanns en "Chile hylla" så jag köpte med den för at testa.

I soppan är det Kött, Majskolvar, och vallfria grönsaker. Sen är det ris och potatis i. Men jag valde bulgur istället för ris och mera kolhydrat rika grönsaker.
Lade även i lite frysta grönsaker och fryst basilika


Kött

Jag hade ingen stor gryta så det fick bli två små :) Mumsigt!

Fler recept hittar du under kategorin GI&Kost.

Frysta Hallon = kräksjuka

Publicerad 2009-11-11 12:46:53 i Hälsonytt,

Det finns ett norovirus i Importerade frysta hallon som har gett vinter kräksjuka till 5 personer är hittils raporterade i Sverige. I Finland finns också fall raporterade. Varning för att använda frysta hallon i mixade smothies eller på t.ex pannkakorna som jag hade förra veckan! Hallonen ska kokas först...Orkar vi tro på det här? Ska du undvika Frysta Hallon ett tag?

*Relevant länk: Aftonbladets Krop & själ,

Trollhättan imorgon

Publicerad 2009-11-11 08:16:17 i Vardag och nöje,

God morgon på er! Jag är trötter, svårt att somna på senaste tiden. Ångest om jag ligger kvar i sängen för länge på morgonen och ångest om jag är vaken sent på kvällen :P Långledigt nu, imorgon bär det av till Trollhättan!

Att Göra Lista:
*Tvätta kläder
*Damsuga
*Moppa golvet (hittade en hink & mopp i tvättstugan som jag lånade hem :$)
*Ren bädda
*Packa
*Fixa naglarna och plocka ögonbrynen
*Hämta ut biljetten
*Hålla i danslektion (Salsa steg 1 idag)
*Blogga om nått roligare sen

*Ev. Plugga

*Ladda ner ljudbok till resan (Tips nån?)
Packning:
*Laptop (så papi kan fixa den)
*Extern hårdisk med filmer i (överför)
*Kläder
*Produkter så att jag kan utföra behandlingar

Från THN

*Balkläningen och Tiaran

Mycket o tänka på, bra o planera dagen då ;) Vad ska ni göra för kul idag?Jag har fixat lite bland kategorierna nu, hoppas att det blev mer organiserat och inte krångligare för er. Ändringar är:

Alternativmedicn & Huskurer har splitrats i tre delar
 1. Alternativmedicin
 2. Huskurer & Örter
 3. TKM, Traditionell Kinesisk Medicin
Det ända helt NYA är : Hälsa kategorin där jag tänkte ha b.la
 1. Hälso Events
 2. Nyheter inom hälsa
 3. Hälso och "vad är sunt" frågor som skapar debatt
 4. Lev hälsosamt tips
 5. Sjukdommar och åkommor
Vad tror ni om det? Självklart kommer jag att försöka fördela inläggen så att det skrivs i alla kategorier. Magi och kreativt o.s.v är inte bortglömt.

Leslitas Videoinlägg

Publicerad 2009-11-10 22:54:00 i Videos,

Leslitas videologg
Hej och välkomna till Leslitas videologg. Här hamnar alla videoinlägg med var sin länk som öppnas i ett nytt fönster. Nyast video är högs upp i varje lista. Alla mina poledance, luftakrobatik, stretch och dans video finns publicerade på min you tube kanal http://www.youtube.com/user/LellyFairy. Prenumenera gärna. 
 
♥ All my Poledance, Aerial acrobatics, stretch and dance videos are published here: http://www.youtube.com/user/LellyFairy if you want to follow me on youtube. The links open in a new window. Please follow if you like. 
Dessa klipp har över 1300 visningar och är väldigt populära klipp. Här får ni en liten sneek peak på vad som finns att se på min you tube kanal. Prenumenera gärna!
 
 
 
 
  
 
 
 Skriv gärna en kommentar på vad ni vill att jag ska spela in :)
 

Animals Chakra & Health

Publicerad 2009-11-10 19:18:12 i Djur & Natur,

HÄST


Hästens sju Chakran sitter så här.

Akupressur på häst


Meridian systemet för att sätta nålar och eller Moxa på hästar.


HUND


Hundens 7 Chakran sitter så här. Detta är även samma ras som jag hade på min hud :D Söt mopp


Massage och strechning är vanligt på tävlings hundar. 

Detta var la lite intressant hur alternativ medicin även används på djur! Visste ni detta?

Har du nåt mer o tillägga? Finns säkert massor :P

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Chakra, Mitt starkaste chakra + test, TCM behandlingar,

Om Gi Metoden

Publicerad 2009-11-10 08:30:44 i Recept,

Jag har fått kommentaren ett flertal gånger av personer som klagar på mitt sätt att leva. Speciellt när det gäller min kost. De klagar på att jag bantar och att jag är för smal. Jag har fått kommentarer här på bloggen, från människor i det riktiga livet som ser min matlåda och via mejl. För det första vill jag bara säga tack för att du la ner tid till att skriva ett mejl till lila mig, en okänd person och klaga på hur jag äter. Antagligen är personen stammis här eller någon som känner mig men inte vill vara ärlig "in my face" men personen hade iaf koll på hur länge jag hållt på med GI och tyckte det var fel att banta så länge. Syftar til det senaste mejlet, (gammla kommentarer är raderade ur bloggen och ur minnet). Det var verkligen elaka ord och jag förstår inte vad ni har med saken att göra. Men jag ska ursäkta mig och förklara en första och sista gång. NEJ jag har inga ätstörningar till att börja med. Att jag valt GI har inte med vikt att göra överhuvudtaget. Nu ska ni få lära er nått...LEsliTaS sätt att äta: Jag har uteslutit ris, potatis, snabb pasta, bröd, mjölprodukter, varor med socker i och viss grönsak, frukt och rotfrukt. D.v.s snabba kolhydrater som inte är bra för kroppen ändå. Det har ett högt glykemiskt index och sätter ditt insluin i sväng. Mina största andledningar till varför jag äter så här är följande (I ordning)
 1. Är gott, enkelt och nyttigt
 2. Ger ett jämnare humör (stabiliserar humörsvängningar som jag haft problem med)
 3. Ger mer energi och utållighet. Högt GI ger sämre sömn.
 4. Blir mätt snabbare och Bibehåller mättnads känslan längre (följen blir regelbunden kost)
 5. Bra för blodsockrets nivå och tar bort sötsuget
 6. Bibehåller vikten

VANLIGA FRÅGOR JAG FÅTT!

Varför fortsätter du med GI efter 1 ½ år? Hur länge ska hålla på?: Ja bra koll du har, jag har hållt på med GI i 1 ½ år och trivs bra med det. Varför? Jo helt enkelt för att dessa ovanstående 6 punkterna funkar och jag känner att jag mår bättre av det. Jag har inga mål jag vill uppnå jag ser det som en livsstil. Som att vara vegetarian typ. Jag vet inte hur länge jag vill hålla på. Men jag har aldrig köppt ett paket ris, en säck potatis, vetemjöl eller ett sockerpaket. Så det finns inte med i min inköpps lista och så får det förbli ett tag till...

Har du gått ner mycket i vikt? Hur smal vill du bli?: Som redan saggt så vill jag inte bli smal. Jag äger tyvärr ingen våg och har inte den blekaste aningen om vad jag väger. Jag använder mig av spegel om jag vill veta hur jag ser ut. Vågen säger ingenting. Det tar inte hänsyn till mängden fett, muskler, ålder, längd o.s.v. Sedan vill jag tillägga att jag har normalt BMI. Efter att ha haft uppehåll med GI (i sommras i en månad) så började jag med metoden igen och då gick jag ner 2 kilo ganska snabbt. Så visst funkar GI om man har viktnergång som mål. Men sedan stannar man där. Det går inte att fortsätta gå ner i vikt med Gi metoden så att man blir undernärd. Utan när man väl hamnat på sin Ideal vikt så bibehålls den med denna metoden. Det är omöjligt att bli "smalare".

Är det svårt att äta efter GI?:
Ja det är lite komplicerat i början, man får hitta andra alternativ att lägga in i kosten. Det blir ett helt nytt sätt att tänka. Sedan kan man sänka Gi graden beroende på vad man har i rätten. Om man t.ex. har citron eller fullkorn i rätten så blir det glykemiska indexet lägre. Alltså går det att trixa och lägga i någon med medel grad av gi och göra det lägre med hjälp av något annat. Men i det hela så är grunden ganska simpel. Testa!

Vad äter du istället för kolhydrater?:
Jag äter fortfarande kolhydrater, men jag äter bara långsamma kolhydrater. Exempel kan vara Bulgur, Quinoa(finns vita, röda, svarta) Linser (finns gröna, röda, svarta), Bönor, Keso, Baljfrukter, fullkorn eller Dinkel pasta, Hiris, Couscous (medel gi). Sedan finns även bra kolhydrater i grönsaker och frukt. 

Går det träna när man äter GI kost? Jag har inte stött på några problem. Jag orkar igenom ett tränings pass precis som förut. Om man håller på med hårdträning så behöver man bara äta större portioner. Olika personer reagerar olika i början av GI kost när omväxlingen sker och då kanske man ska ta det lungt med träningen tills kroppen är van med långsama kolhydrater.
Hoppas att det blev klart för er som hackar på mig, låt mig få äta hur jag vill nu tack!
Fler frågor skickas till leslita.blogg@live.se

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Under kategorin GI&Kost finns recept, Gi metoden,
*Relevanta länkar: Gi metoden för nybörjare, gi-metoder.se,

Kinesisk kostlära

Publicerad 2009-11-09 20:56:24 i Recept,

Idag hade vi kursintro i "Den kinesiska kosten". Det verkar jätte kul Och vi hade en lång föreläsning om Kinas historia och om levnads sätt i samband med mat. Det är så intressant alltihop. Vi ska få lära oss om örter och ha praktiska tillfällen med matlagning. Men i stor så kommer denna kursen vara mer teori än vad vi på SPA programmet är vana vid. Läraren verkar grymt sträng med köks regler, hygien och allt sånt. Vi fick även ett helt häfte med "riktlinjer" på hur man skriver ett PM. Jo visst det kan jag ju redan. Men det verkar som att han vill ha det på sitt speciella lila sätt :s "Det ska göra ont när ni tänker" var en av hans citat som var mindre mysigt. Han är annars trevlig och bra föreläsare, man bli inpirerad och dras med i allt han berättar. Även mycket bilder på föreläsningarna vilket jag tycker är bra.Kinesiska köket består av 4 olika stora huvud grupper. Eftersom att kina är så otroligt stort så finns det mängder med olika kök och sätt att laga mat på beroende på vilken del av landet man bor. Det är inte lika enkelt som att säga det italienska köket eller det franska köket. Alltså jag har alltid vetat att Kina är stort. Det har ju alltid varit min drömland att åka till ända sen jag var liten och hade mammas kimono och matpinnar i håret :P (Japansk Geisha men ja accosierade det med Kina) Men jag har nog aldrig riktigt förstått hur stor Kina verkligen är. 1,3 Miljarder! Omg...

Kost och hälsa. "Mat är medicin" Allt Kineserna stoppar i munnen är nogrannt utvalt och har en hälsoeffekt beroende på vilken obalans eller sjukdom man har i kroppen. Örter är kryddor. Eftersom att Kinesisk kost utgår
ifrån 5 elementsläran som lär ut smaker, årstider, färg och allt som ska skapa balans emellan yin och yang så är Klimatet en viktigt sak att ta hänsynt till vid matlagning. Och eftersom att Kina är så stor och har olika klimat allt från torrt till snö på samma dag, fast på olika delar av Kina så är skillnanden stor beroende på vart man bor. Sedan tänker man mycket på organen och vad de behöver för mat... os.v. Se bild ;)
Sorry för kass uppdatering idag, slutade 5, hemma 6 och så hade jag en kund här som fick en Ansikts akupressur.

Gillar du kinamat? Har du varit i Kina? Vad visste du redan av det jag skrivit?

Spikmatta nyhet!

Publicerad 2009-11-09 10:26:07 i Alternativmedicin,För er som inte visste så har spikmattorna nu börjat sälja spikkuddar också. Kudden går att ha under nacken eller under benen. Roligt va! Har du en matta? Är det någon som har en sån kudde?Sedan har ny forskning kommit fram till att spikmattan även är bra för djur, hahah ne skoja bara. Men tydligen tycker denna katt att det är skönt att ligga på mattan. Kanske är det avslappanande för kissen, eller så var det skönt att bli kliad på ryggen. Sött tycker jag iaf...

Berätta gärna kring dina erfarenheter om mattan, hur har den hjälpt dig?

*Läs gärna tidigare inlägg och liknande ämnen: SpikmattaHälsa i rekord, Spikmattorna en bluff?,

Hud, hår och nagel typ? (Kreatin)

Publicerad 2009-11-08 19:03:24 i smink och hudvård,

Finns det något samband emellan hudtyp, hår typ och hur dina naglar är? Jag har alltid undrat det. Jag har hört mycket snack om Kreatin och såg senast en reklam om hårfärg där dem nämde kreatin. Jag tänker först och främst på dessa tillskott som finns. Bra för hår och naglar! Får ditt hår att växa snabbare och ger dig starkare naglar. Hur ska det gå ihop? undrade jag. Vad inehåller det då som är bra för hud, hår OCH naglar? Idag bestämde jag mig för att ta reda på det... KREATIN

Kreatin
& Kost
Kreatin är det grekiska ordet för kött, "Kreas". Kreatin är ett ämne som vi har i kroppen. Kroppen syntetiserar kreatin själv och kan skapa 1-2 gram kreatin per dag. Vi kan även tillföra kreatin genom det vi äter. I kött finns ca 4 gram kreatin per kilo kött. Ganska lite tyvärr. Kreatinet du får i dig från kosten omvandlas till kreatinfosfat i musklerna...Fysiologi & träning
Vissa tar kreatin pulver vid träning för att få en bättre effekt. Kreatin är även bra för musklerna. Det hjälper till att förse musklerna med energi så att man kan vara uthållig längre och "pressa"musklerna under hårt arbete längre. 
Den omvandlar alltså lagrad energi till rörelseenergi. Kroppen bildar kreatin i levern, bukspottskörteln och i njurarna. Kreatin innehåller amonisyror.

Håret innehåller 75 % protein som kallas kreatin. Sedan är 15% vatten och resten vitaminer och mineraler m.m
Håret växer snabare av protein. När man sätter i extensions (löshår) så använder man nån sorts lim. Detta "limet" är kreatin. Så kreatin används inom hårvård i produkter också. Det finns kreatinserum som man kan ha till slitna toppar. Brazilian Kreatin används också vid rakpermaneting. 

Naglarna är en förtjockning av överhuden och består av ämnet keratin i en hård form. Keratin består av proteiner som lagt sig som fibrer och hakar i varandra.
Har du problem med naglarna så behöver du få i dig zink, kalcium, magnesium, kisel.
Kalcium som är bra för att stärka naglar som lätt blir skörda och spricker hittar du i 
 • Brännässlor
 • Morötter
 • Magra mjölkprodukter (t.ex. minimjölk)
 • Musslor
 • Broccoli


Hud
Keratin är det vanligaste proteinet i huden, och de bygger upp cellskelettet i hudcellerna. Det finns många produkter med kreaatin som en aktivt ingrediens. Kreatin tillför energi till hudcellerna. I kombination med A vitamin som reglerar olika keratiner i huden blir det utmärkt resultat.

Slutsattsen blir den att JA din hud, hår och nagel typ hör ihop. Har du torrt hår har du oftast torr hy. Har du skörda naglar så har du oftast skörda hårstrån. Os.v Kreatin är sambandet! Både håret och naglar växer snabare vid ett högt intag av protein/kreatin t.ex. Kreatin är förståss helt ofarligt vill jag tillägga.


* Detta inlägg stödjer jag på minst 5 olika källor och att jag har läst Tränings Fysiologi.
* Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Kategorin SkönhetHud allergier, Vinterskönhets tips, Hårfrisyrer, Bröllops naglar,

Nattlig dröm om tv-spel

Publicerad 2009-11-08 13:09:39 i Andlighet,

Jag var i Göteborg vi satt utomhus och det var ganka kallt. Alla barn och kvinnor satt på rad och det var en stor protest. Alla männ skulle sammlas och slås för något viktigt. Ingen förstod vad det handlade om. Jag försökte att inte oroa mig. Barnan tyckte om mig och en lite flicka satt i mitt knä. Hon ville leka. Men jag försökte få henne att sitta stil bara för att fortsätta tjuvlyssna vad männen pratade om. Jag gick iväg i en parad och hojtade. Jag och mamma följde efter för att min store bror och pappa var med där... Det var fortfarande ingen som viste vad det handlade om, alla gjorde som dem blev tillsaggda. Alla ställde till med ett himla liv och slog ner allt som stod i vägen. Jag bad min familj dra sig undan och vi smet iväg utan att "ledaren" såg det. Jag visste att saken hade men banken o göra så vi gick till en bank. Där inne blev allt plötsligt som ett tv spel, ni vet när man blir skimrande och allt går snabbt på bonusbanan, man får extra mycket poäng för allt som görs. MEN vi kunde inte komunicera eller nå varandra under denna lila tid, alla var i olika dimesioner. Och den som inte klarade uppgiften i tid fastnade där. Min pappa fastnade där, vi kunde inte hitta honom efter att allt "tog slut" i extra banan. Någon stod i kassan där inne på banken, hon skälle på oss att vi snokade och vi sprang därifrån. Vi gick till Majorna och satte oss vid en glassbar. Det var som att alla var hypnotiserade, mannen som jobbade där såg ut som en robot, han blick stirrade rakt ut och han repeterade det vi sa. Inte heller förstod han vad pengar var. Han bara gav oss glassen och vi satte oss på gräset en bit bort. Framför fanns en pool som var helt tom. Den hade vatten men inga var där i. Hela stället var ödebelagt närmare saggt. Mannen i glassbaren lämnar dörren öppen och promenerar iväg. Alla var hypnotiserade att gå på led igenom staden och förstöra... Plötsligt blev det som tv spel igen! Det hoppar fram ett gäng Ninja killar som skulle råna glassbaren. Den här gången ville vi inte fly utan vi började slåss emot dem. Jag får ett kraftigt slag i ansiktet och flyger bak någon meter. Förövaren "hoppar" på vattnet i poolen över till andra sidan...Han kom undan och all glas är slut. Men glassen var det sista vi bryde oss om, det viktigaste är att förstå vad som händer.Sen kommer jag inte ihåg vad som hände här emellan men vi tillfånga togs av männen och blev instängda. Dem betede sig som vikingar. Satt och åt med händerna och söp sprit hej och vilt!. Cyklade inomhus och kastade möblem runt om sig...Det var galet. Min storebror hade försvunnit i den senaste dimesionen när ninja killarna kom. Nu var allt normalt igen. Kaotiskt "normalt". Jag försökte fly därifrån och blev inkastad i vägen. Jag kommer ihåg hur jag skrek när jag flög igenom hela korridoren. Manen tyckte det blev tråkigt och gick och cyklade och lämnade mig på golvet. Jag låg still för att låtsatts att jag var medvetslös eller kanske död. När dem fortsatte sitt festande så kröp jag under bordet och sprang iväg. När jag sprang över vägen hör jag en tjej i min ålder ropa efter mig att jag ska vänta. Vart ska du ta vägen? frågade hon. Jag vet inte, bara bort härifrån. Ok jag följer med säger hon och vi fortsätter springa igenom dem toma staden utan att ha ett mål eller en plan....

Galen dröm va??

Ginseng rot

Publicerad 2009-11-07 16:56:49 i Alternativmedicin, Örtapoteket,

Ginseng Rot är en Naturprodukt

Historiskt: I Kina kan ginseng ha använts under närmare 7000 år. De taoistiska mystikerna i Kina menade att ginseng var kejsaren över alla örter och att den gav ett långt liv, styrka och visdom. Kejsare Shen-ung skrev att Ginseng är den högsta och mest potenta av alla örter. Han menade att ginseng:

 1. Tystar vår djurande.
 2. Stärker själen.
 3. Får fruktan att fly.
 4. Kastar ut ondska.
 5. Ger ljus till ögonen.
 6. Öppnar hjärtat.
 7. Ökar vår förståelse.
 8. Stärker kroppen.
 9. Förlänger livet.

Inte bara i Asien har ginseng använts traditionellt. Herbalisterna och shamaner på den amerikanska kontinenten hade omfattande plantkunskaper. De använda Panax quinquefolius (Amerikansk ginseng) i sin läkekonst läkekonst....

Vad är Ginseng är bra för? (säger vi i väst)

* SAD (årtidsbunden depighet)

* Ger Energi/uppiggande

* Ger Skärpa

* Ger Rofylldhet

* Ger bättre koncentration


(Inlägget ägnat ett person som önskade veta mer om Ginseng, nu kanske du lärde dig nått) Sen blev det lite tjuvstart på nästa kurs som vi ska ha i skolan, Kinesisk kostlära. Örter och medicial rötter och plantor är MAT för dem. Det ska bli spännande att läsa den kursen :)

* Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Aloe vera, Ingefära och förkylningskurer,

Lite nya grejer...

Publicerad 2009-11-07 15:17:41 i Vardag och nöje,

SPA & HÄLSA -saker jag behövde till när jag får kunder. Ginseng är till mitt humör :)
Handkräm 19kr
Badsvamp 10kr
Levande ljus (2xblått 2xrött 2kr) st = 8kr
Ginseng 29kr


Kreativt -vi får se vad det blir av, länge sen ja stickade nu :)
Garn vitt glittrigt 20kr
Garn turkost (2x17kr)= 34
Stickor 15kr


GI & kost - Jag och Sussi ska baka cupcakes så småningom och jag har typ inget i min baklåda insåg jag igår när ja baka bröd, se videon *här*.
Bakmått 10kr
Muffins formar (150st) 10kr


Till Vardags
-Bara för att jag älskar benvärmare till kläning och till träning :)
Benvärmare (ett par röda och ett par grårandiga 29kr st)  = 60kr


Lustigt att allt jag shopade blev kategoriserat precis som min blogg :P Summan på allt blev 213kr Riktigt billigt på "Billiga Niklas" i Hällefors :D Nu ska jag se om jag kommer ihåg hur man stickar :P

P.s Hahahah föresten måste jag bara säga att denna sidan är riktigt rolig!! Jag som är planerings freak och älskar listor mohahah....Läs den "Hur man förbereder sig inför en stor tenta" Gappflabbar... Klicka--->A-listan

Änglar v.s Älvor

Publicerad 2009-11-07 12:48:00 i Häxkonst,

Det är inte samma sak! Fattar inte att alla som gillar änglar måste tvunget gilla älvor också och vice versa. Det två helt olika saker.

Älvor är naturväsen. Älvor är egentligen onda som försöker lura in människor till deras värld. Det sägs att om man träffar en älva så blir man fast i en annan dimension, tid och rum. Älvor är förföriska vackra små väsen som lockar männ med sin dans och sång... Älvor är kravfulla, självständiga och smarta.

Fairy zodiak
Ur min samling med älvor från Agora

Änglar är från bibeln där dem uppenbarade sig för mäniskorna för att hjälpa dem. Men jag har ganska stor skräck för änglar, varje gång jag ser en bild så rysser jag längs hela ryggraden. Jag vet detta kommer låta jätte konstigt men det är ju en död person som kommit till himlen. Varför ska man ta ner dem döda till jorden. Och speciellt när det är små barn med dem fjäder vingarna...ush Och oftast ska änglar vara nakna. Vem hänger ett naket, dött litet barn i sin julgran och tycker att det är vakert?! Jag förstår mig inte på det... förlåt. När jag tänker på änglar så tänker jag på att dem är stora och har enorma vita vingar och flyger över mig och berättar vad jag ska göra. Jag tänker på hjälplöshet och känner mig liten... Det är inte den jag är....

Jag vill vara en förförisk dansande älva som bor i den gröna skogen bland blommor och svamp. Hur roligt är moln på en skala?

Japp det var mina tankar om det... Exakt varför gillar ni änglar undrar jag?


*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: The truth about Faires,

Mixa egen Musli

Publicerad 2009-11-07 11:51:30 i Recept,

De har tagit bort "lösvikts" muslin på Ica, elakt tycker jag. Bara för att barnen roade sig med att blanda ihop alla ingredienser i burkarna och spilla hälften på golvet... Jag äter ju GI som ni redan vet och alltså det finns verkligen ingen som är Godkänd och god enligt mig. Finns bara de naturella som smakar nada! Boring... Vart tar jag vägen nu?

Jo jag lyckades ju baka bröd, så jag kanske ska börja äta bröd lite smått igen, nyttig of course. Men då blir det så dyrt med pålägg...Vilket bekymmer jag har va? :P


Jag hittade något roligt på nätet där man kan mixa egen musli :P Det verkar kul! När jag gör gröt brukar jag mixa egen med frön och havre och nötter och lite grahams och... kan skriva ett inlägg på olika gröt recept om ni vill? :) Föresten måste jag bara säga att LIDL´S musli i den blåa förpackningen är godast i världen!

Vad äter ni till frukost? Har ni något nyttigt recept? Bakar du bröd, eller gröt eller musli?

*Relevanta länkar: Saltå kvart Musli,

Leslita bakar bröd [Video]

Publicerad 2009-11-06 23:01:41 i Recept,


Videoinlägg idag bara för att jag hade lust att prata med nån :) Höj volymet ordentligt sen EFTER reklaminslaget :) sen kan man spola lite i mitten av klippet när jag gör mina små bollar så länge, fast då missar ni mina roliga kommentarer och beskrivning på receptet :P


Frukostbullar

Bild innan första jäsningen...50 sen kommer videon efter första gäsningen.

Recept Ingredienslista:
50
g jäst
5 5 dl vatten, 37°
2 2 msk rapsolja
2 2 tsk salt
1 1 dl rågflingor
8 8 dl grahamsmjöl
ca 4 ca 4 dl vetemjöl special

Gör så här

1. Rör ut jästen med vattnet, arbeta ihop resten till en smidig deg. Knåda, täck och jäs 30 minuter.

2. Knåda degen väl. Rulla ut två längder, dela varje i tio bitar. Rulla runda bullar och ställ dem på plåt med bakpapper. Täck med bakduk och jäs 20 minuter.

3. Värm ugnen till 250°. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Pensla bröden med hett vatten när de kommer ut ugnen och låt dem svalna på galler.


Det blev riktigt gott och väldigt mättande, jag var mätt efter en och en halv redan :)

Har du nått gott brödrecept? Vad bakade du senast?

Annorlunda Hudallergier

Publicerad 2009-11-06 17:07:29 i Hälsonytt,

Jag har länge haft någon sorts hudallergi men inte förstått vad det är? Det har tagit flera år att fylla på denna nedanstående punkter :P Hittade inte sambanden och tyckte alltid att det kom utan anledning först...

Kännetecknas:

Utslagens karaktär:
* Vitt utslag med rött runt om
* Kliar mycket

Angripna områden
* Det kommer utslag mest på överkroppen, rygg, byst, armar, mage.
* Försvinner helt efter ca en timme!

Vid tillfällen:
* Duschat / badat
* Tränat
* Går ut och det är kallt
* Solat (även solarium)
* Vid matbordet har jag fått likadana utslag alltid samma ställe under ögonen och på näsryggen, oftast en eller två stycken bara. Återkommande gånger. 
* Ibland utan andledning(Så här såg det ut idag efter duschen, fast dem vita prickarna syns inte så bra...)

Vad kan det vara? Detta har varit mina spekuleringar genom åren...

1. Jag trodde först att det var någon produkt jag använde som jag var allergisk emot, parfym, alkohol, konserveringsmedel, färgämnen os.v Jag får även utslag när jag diskar så jag trodde att det var diskmedlet. Så jag gick till apoteket och testade igenom HELA deras allergi "fria" sortiment. Fick svar att jag var allergisk emot parfym. Så då började jag använda anpassade produkter. Men utslagen försvann inte vid dem andra tillfällena..

2."Aquagen urticaria" Min kompis är allergisk mot vatten så jag funderade på det ett tag. Man kan vara allergisk mot vissa ämnen i kranvattnet som tillsätts i reningsprocessen och få utslag av det. Även klorvatten. Men när jag fick höra hennes beskrivning på hur utslagen ser ut så stämde det inte... Så då blev det uteslutet.    

(Närbild)

3.
Sedan trodde jag att det var någon sorts temperatur allergi? För vid snabba omväxlingar av temperatur skillnader så får jag alltid utslag. Kroppstemperatur vid träning, varm bad...

4.
Min klasskompis har "Tryck urtikaria" som innebär att man får utslag när man får ett tryck på huden. Hon visade ett utslag och vi pratade lite om det. Hon sa att det brukar vara en kombination av tryckallergin och temperatur allergi. För att oftast ökar cirkulationen vid tryck och huden blir varmare. Men jag kan få massage utan att det händer nått, så tryck allergi har jag inte. Men jag läste vidare om det här med temperatur...


(bild 2 veckor sen)

Slutsattsen

Jag sökte på Urtikaria och hittade följande som konstaterade mitt stora frågetecken! Namnet urtikaria är latinskt och är döpt efter att det liknar utslag vid bränning av nässlor men har alltså inte med nässlor att göra. Det finns flera undergrupper för allergin och det är vanligt med kombinationer. "Urtikaria/Nässel Utslagen är upphöjda, starkt kliande, vitaktiga och oftast omgivna av en rodnad zon. De kan växla i storlek från några millimeter till en centimeter eller mer i diameter." Det här stämmer ju perfekt på min utslag.

5. "Fysikaliska urtikaria" (nässelutslag) kan utlösas av flera olika fysiska retningar t.ex. tryck, kyla, avkylning och värme. Där även vatten är en orsak till avkylning och varmdusch kan utlösa besvären. Det rör sig under alla omständigheter och inte om någon allergisk mekanism." -Hans Formgre allergispecialist-

6. "Ansträngnings urtikaria- kolinerg urtikaria" Utslagen kommer vid kroppsansträngning, feber, varmbad och stressiga situationer. En del får utslag när de ätit kryddstark mat. Utslagen kommer då kroppstemperaturen är lite högre än normalt."

Så förutom min parfymallergi så har jag en kombination av fysikaliska och kolinerg urtikaria. Så nu vet ni att det existerar...

Hade du hört talas om dessa hudallergier?

*Relevanta länkar: Urtikaria, Fysikaliska U,

Visdom citat

Publicerad 2009-11-06 11:33:27 i Citat,


Den som har vishet äger sanningen. I den är allt vunnet.

Endast den vise kan ha fel utan att känna sig attackerad.

I dag ska jag be om att få se allt som händer ur ett annat perspektiv.

 

Ur boken: Healing från visdomens källa.  -Ewa Forkelius-

 

 

Stämmer så bra in på en viss person <3

Snöar

Publicerad 2009-11-05 16:44:51 i Spa & Massage,

Ja gott folk jag ville bara säga att det snöar i Hällefors. Började igår och nu ser det ganska vitt ut. Idag hade jag examination i Tuina massage och Ansiktsbehandlingen med akupressur. Det gick super bra. Min kund hade aldrig varit på någon sorts ansikts behandling innan så det var spännande. Han var väldigt nöjd. Massagen var rolig att ge när man får ta i ordentligt på en manlig kropp :) Han tyckte det var ett bra tryck och han sa att vissa punkter (akupunktur) strålade ut och känndes. Då har man lyckats! Har även lämnat in mitt PM, 25 sidor blev det. Känns härligt att ha detta avklarat!Snöar det i din stad?

Sambaskola Steg 3

Publicerad 2009-11-04 17:28:38 i Dans & Annat,

Idag ska det Sambas ingen mjukstart efter lovet, har man anmällt sig till min dansgrupp med mig som lärare så får underbart tempo och grym träning. Jag tänkte lägga in ett styrke moment med lite benspark, situpps och armhävningar och rygglyfft :) Sen går vi in på steg tre med samba och ökar tempot lite mer än förra gången.Vad tror ni om det?


*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Mina bilder på Karneval kläder, Premiär för Latin Dance gruppen, Samba träning, Danca-stilar som ingår i min grupp,

Studier...

Publicerad 2009-11-04 12:26:30 i Kinesisk Medicin,

Universitets studier... snart klar med mitt PM. Uppe på 14 sidan och det blir nog minst två till :PTvå böcker, pärm med anteckningar och dokument att skriva i uppe på datorn ....Några av ansiktets och huvudets akupunktur Punkter. 
Nu tar jag en paus för mat! Sen får ni hjälpa till och Heja på mig!

Vad är ett SPA?

Publicerad 2009-11-04 12:11:22 i Spa & Massage,

För att få kallas SPA finns tyvärr inga kvalitets undersökningar. En person som gått en massage kurs på sex veckor och masserar kunder hemma, kan kalla sin lila verksamhet för spa. Man kan bli egenföretagare och endast erbjuda två olika sorters behandlingar i sin lila lokal och kalla det för spa. Eller så kan man ha ett lyxspa med långa listor på utbud och välutbildad personal och ändå kallas "bara" spa. Branchorganisationen Spa och halsa är det närmaste man kan komma ett kvalitetssäkrat spa. Där finns medlemslistor på anläggningar som är godkända.

Det finns en dold regel som vi spa konsulenter försöker sprida ut och följa. En helhetssyn vad gäller kropp och själ. Ett gemensamt mål för att erbjuda det bästa och stålt representera sitt spa. Detta är dem fyra hörnstenarna!

Dem 4 hörnstenarna:

1. Hälsosam föda, information och råd om kost
2. Träning och fysik aktivitet
3. Mental balans
4. God ansikts- och kroppsvård


(Bild från ett spa i Marbella Spanien)

Fundera om dessa punkter ingår i den Spa anläggningen du tänkt besöka!

Relevanta länkar: Spaochhälsa,

SPA behandling med ormar och möss!!

Publicerad 2009-11-03 23:25:29 i Spa & Massage,

Inte för den som har ormfobi kan jag lova.


Trött på hårdhänta massörer och kladdiga oljor?
Nu kan du låta ormar göra jobbet.
Ett spa i norra Israel har infört en ny spännande behandling till sin anläggning.
Där kan du få en helkroppsmassage - av ormar.
Behandlingen går ut på att ormar - stora för djup massage och små för lätt massage - placeras ut på kroppen. Med sin tyngd och sina rörelser masserar sedan reptilerna dina ömma muskler och leder.
För verklingen lätt massage har centret möss som trippar omkring på kroppen.

Är detta något för dig? Hade du vågat testa?


Relevant länk: Orm massage

Äpple och Squash gratäng med kyckling och apelsinsås

Publicerad 2009-11-03 18:27:24 i Recept,

Ingrediens lista:
Squash
2 st Äpple
Pumpakärnor
Salt
Parmesana ost
Kycklingkrydda
Cayanepeppar
Kycklingfileér

Sås
Matlagningsgrädde
Apelsin
Ingefära
Vitlök (som jag uteslöt)
Hönsbuljong

1. Kyckling: Börja med att sätta på ugnen 175 C. Kycklingfilen kryddas och in i ugnen på en ungsplåt. Krydda med salt, vit peppar, cayannepeppar. Ca 25 min eller tills den/de är genomstekta.2. Gratäng: Skär upp squash och salta mycket, medans den får stå och vattna kan man kärna ur och skär äpplena i skivor.3. Lägg upp det så här vackert med ca varannan skiva äpple och varannan skiva squash. Strö över parmesananost, salt och ringla över lite olja. In i ugnen i ca 20 min.4. Sås: Nu påbörjas såsen. Skölj apelsinen och riv skalet. Skär apelsinen på mitten och använd saften ifrån en halva. Pressa vitlöken. Riv eller finhacka ingefära. Ta fram en kastrull, tillsätt olja och fräs apelsinskal, vitlök, ingefära och salt o peppar.5. Häll i grädden (2 dl) och apelsinsaften. Tillsätt hönsbuljong och låt koka på medelstark värme ca 10 min. 

Rör om då och då.

6. Ta ur maten ur ugnen, skiva kycklingen, häll över såsen och strö över pumpafrön innan servering. Din Äpple och Squash gratäng med kyckling och apelsinsås är nu klar!P.s Rätten är GI godkänd, Smaklig måltid!

*Fler goda recept hittar ni under kategorin GI&Kost

Vinter skönhet

Publicerad 2009-11-03 11:05:54 i smink och hudvård,

Jag blir alltid helt uttorkad på vintern. Riktigt torra läppar som gör ont och spricker. Riktigt torrt hår. Och hud som gör ont när det blåser. Inte alls kul... Igår pealade jag läparna och i natt sov jag med hårinpackning, testa du med. 

LIPS
Börja med at peala läpparna med en mjuk tandborste. Håll annars bortsten under rinnande hett vatten så blir den mjuk. Borsta försiktigt med cirkulära rörelser. Detta är även bra för blodcirkulationen och gör att läpparna sväller upp vilket ger ett intryck av fylligare läppar. Läpparna blir även rödare i färgen.
Sedan kan man fortsätta skrubba med en handduk, antingen blöt eller torr.
Efter pealingen så behöver du lägga på ett cerat, läpp balsam. Var noga med att inte själva lespylet har uttorkande ämnen i sig, för tro mig det finns tillverkare som tillsätter sånt!

Håll dig undan från ämnerna:
lanolin, vaselin, benzyl benozate, citral, limonene och linalool, citronellelo, geraniol och farnesol. Känns det här jobbigt så kan jag avslöja vilka cerat som jag har hittat innehåller detta.
Labello classic, Nivea lipcare classic, Dr Hauschkas läppcerat, Lipcare gloss & shine natural, Lancome stick nutrix lévres, lepsyl, m.m Dem godkända jag hittat är Dermanord vanilj och peparmint, Apoliva cerat. Hjälp gärna till att fylla på listan om du hittar nått. Gå och hämta din lepsyl, nu! :D

Gör din egen återfuktning:
Om du upptäcker att din lepsyl inte alls var så bra, så kan du göra egen till du hunnit dupa den och köppt en ny.(för det hade du väll tänkt göra?) Använt vanlig honung, använd vegetabiliska oljor, t.ex. mandelolja, jojobaolja. Om du har väldigt mycket tid kan du ta en liten burk och blanda i kokosmjölk och cacao och frysa in. Tänk på att den smälter så håll dig hemma när du ska använda den. Förvaras i kylskåp. Jag har bara testat det en gång för längesen men men...HÅR
Använd bra produkter är A och O. Håll dig undan från ämnerna: (obs! överkurs) lång checklista *HÄR*. Kolla innehållet i shampo, balsam och styling produkterna.

Gör din egen återfuktning:
Enkel leave in: Ta fram ditt vanliga balsam och tillsätta oljor. Smörj in i längderna.
Leave in blandning: Börja med att koka vatten, lägg i en påse grönt te och honung, låt svalna, blanda i valfria vegetabiliska oljor (helt rena), t.ex. jojobaolja, avokadoolja, cocosolja m.m. Om du har aloe vera kan du tillsätta några droppar av det. Bara fantasin som hindrar dig. Smörj in blandningen i längderna och fokusera på topparna. Om det är väldigt torrt kan du göra en inpackning under natten och skölja ur på morgonen men unvik hårbotten för det kan vara ganska jobbigt att få ur om du har använt ej godkända produkter i håret innan. Jag rekomenderar ändå att shamponera två gånger. Om man vill för luktens skull kan man tillsätta någon eterisk olja (helt ren) te.x lavendel eller rosmarin. (Rosmarin är även bra för stimulans av hårsäckarna, d.v.s massera in i hårbotten så ska håret växa snabbare. Om det funkar vet jag ej? men värt ett försök kanske.)


Vet ej vem hon är, Men vackert hår, hud och läppar. Även snyggt smink :)

HUD
Här finns inga genvägar, skrubba, och smörj in ofta med återfuktande hud lotion, vid panik använd body butter. Undvik att duscha allt för ofta. Vatten torkar ut.


Har du fler tips och råd att dela med dig av?

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Ett annat hår recept, Aloe vera, Hårtips, Färga håret med henna,

Tarot samlings kort (Asiatiska)

Publicerad 2009-11-02 19:45:01 i Andlighet,


1. Universal Godness


2. Gentle wisdom (älvor)

3. China tarot


4. Asiatisk


5. Asiatisk Samurai


* Det är väldigt svårt att välja tarot kortlek. Här är några kortlekar som jag tyckte om. Nr 4 är spännande för dem förklarade den som en resa och ett möte emellan öst och väst. Kinesisk kultur som jag är mycket inne på just nu. Den var väldigt fin. Min favorit av dessa som jag hittade på Tarothuset är nr 3. Sedan har jag alltid vela ha en med älvor på som nr 2. Jag vet väldigt snabbt vilken kortlek som känns fel. För mig gäller följande.

*Den får inte vara för barnslig och gullig. Inte för dyster och ond.  Inte för ljusa, bleka färger. Jag gillar heller inte när kortleken är för klassiks, ser ut som man ska spela med dem. Och självklart ska den vara personligt tilltalande. Om jag inte är så mycket för t.e.x vikingar, änglar eller egyptisk tro så väljer man ju inte det heller.   

*Hur den ska vara: Färgerna ska vara starka och klara. Färgstark, fantasy, vacker, detaljrika bilder! inga "mesiga" enkla bilder. Varje kort ska var ett nytt konstverk. Behaglig att titta på. Och tydligt vilket kort den representerar. Jag ska inte behöva läsa för att förstå vilken svit eller klätt kort det rör sig om. Ger en känsla av osäkerhet...

*Något annat värt att tänka på är att den ska passa alla du spår också. Kanske inte ska vara för tjejig eller för erotisk om det inte passar sig med personen. 

Vilken av dessa tycker du var finast?
Har du någon tarotsamling? Vilken? Vet ni någon bra sida med tarotkort?

Tuina massage skolarbete + video

Publicerad 2009-11-02 14:06:02 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Jag sitter och skriver på mitt skolarbete. Jag har fått ganska mycket gjort. Det är mycket som ingår. Vi ska förklara var alla akupunkturpunkter sitter, heter och vad dem har för funktion vid tryck. Alla massagegrepp ska beskrivas hur dem utförs och på vilka lämpliga områden te.x ben eller nacke. Även med "vad" massören väljer att använda eftersom att många grepp kan görass med antingen handlov eller armbåge eller endast tummen os.v Beroende på kroppsdel, djupen man vill nå os.v Sedan ska vi skriva med ett schema på en fullständlig helkropps massage i ett flöde och ansiktsbehandlingen (akupressur). Och motivera varför man valt den ordningen, dem greppen och dem punkterna. För att man måste ju prioritera. Det finns alldeles för många grepp och punkter... som ni förstår. Tuina är så fruktansvärt kul! och jag sitter och kollar på you tube för att se den exakta tekniken. I kina ingår tuina i en medicins behandling så här är det inga tysta, ostörda enskilda behandlingsrum som en avslappnade Spa-anläggning. Kolla på videon får ni se verkligheten...Djupgående, snabba rörelser som ger energi. Eftersom att Tuina är en energi massage!

Vad tror ni om det? Någon som att fått Tuina eller någpn sort energi massage?
Effekt och resultat kan jag lova ett det ger...


*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen:  TCM, Tuina massage, Ansikts akupressur,

Gi Pannkakor

Publicerad 2009-11-01 16:09:03 i Recept,

Dagens
Finns det undrar ni nu? Jajamensann! Och det gjorde jag igår! Mumms

Ingredienser:
Grahamsmjöl
Bovete mjöl
Ägg
Mjölk

*Vispa ihop till en smet och stek. Om du ska stå länge i köket och göra många så lägg in dem färdiga pannkakorna i ugnen för att hålla värmen.

Gårdagens

Servera med grädde eller naturell yoghurt och färska frukter/bär. Eventuellt en slinga honung.
Jag valde grädde och hallon med blåbär. Smaklig måltid!

Månens sken

Publicerad 2009-11-01 11:36:00 i Andlighet, Psykologi,

Inatt gick jag ut på balkongen och satte mig där med en filt. Det var väldigt mysigt. Först var det molnigt men sedan tynade det bort. Det var fullmåne igår och stjärnorna lysste jätte vackert. Jag satt upp så sent endast för att jag ville sitta under månen vid tolvslaget och års-skiftet. (För Samhain). Det var verkligen underbart fantastiskt fint! Och jag kände mig lugt och harmonisk. Kan ha varit all rening och alla ny energi jag fått under dagen ritualer. Men jag mådde i alla fall väldigt bra. Efter ca en halvtimme så ser jag ett stjärnfall. Kan det bli bättre?Var det någon anna som såg fullmånen i natt?
*Vill du veta månens fas så kan du kolla det på denna sidan *The current moon phrase*

Chakra balansering med pendel och kristaller

Publicerad 2009-11-01 00:18:01 i Alternativmedicin, Ayurveda,

Det blev lite Samhain firande med en spirituell dag med en kompis. Jag har tidigare förklarat kristallerna och mineralstenarnas betydelse. Och även skrivit mycket om pendelmagi under kategorin Magiskt utövande. Nu ska vi sammanföra denna kunskap och gå ett snäpp till.
Chakran är en indisk lära, dem tror att det finns sju stycken på kroppen. Dessa har vissa energi flöden som kan vara olika. Man börjar med att ta reda på i vilket/vilka av dina sju chakran obalansen ligger. 

STEG 1
Man ligger på massage bänken och så håller man pendeln över vissa kroppsområden. Beroende på pendelns rörelser ger den svar på energierna i kroppen och därmed chakran.
Man kan även sitta upptätt eller i lotus och göra detta själv. Du behöver då sitta framför en spegel för att kunna se tydligare hur pendeln rör sig, här visas obalansen med en rak rörelse in emot kroppen och motsvarande chakra.  Läs mer om steg 1 i inlägget *Finn och återställ chakra obalansen* länk längst ner.

STEG 2
 • När ni nu vet vart obalansen är. Eller om ni bara vill stärka alla och fylla på energi så gör ni detta steg.Nu påbörjas healingen med kristaller och mineral stenarna. Personen som ska helas ska helst ha vita kläder och ett vitt lakan över sig, detta för att ljushastigheten i kristallen inte ska rubbas. Gå in med känslan att du ska ge postiv energi till gästen och fylla upp tomheten som skapat obalans. Be gästen tänka positiva tankar och känna sig avslappnad.
 • Börja med att lägga en kristall i taget (givetvis redan renade) över tillhörande chakra. Det är smart att börja med den kristall som obalansen var störst eftersom att den behöver ligga på längst tid. Därefter/Annars kan man börja från chakra 1 till 7>.
 • När alla kristaller ligger på plats tar du nu fram pendeln och ber den ge kraft till personen. Håll pendeln över varje chakra, den slutar att snurra när den känner sig färdig. Det kan ta olika lång tid på olika ställen. Ge den all tid som behövs. lägg undan pendeln.
 • Sedan tas kristallerna bort en i taget. Hur vet man när det är klart? Jo är du en skicklig utövare så känns det i händerna när du håller dem över kristallerna och chakran, det kan vara en temperaturskillnad, ett pirr eller ett sug. Svårt att förklara. För mig känns det kallt och stt det sticker i handflatan. MEN om du inte är en skicklig utövare så kan man helt enkelt känna på kristallerna. Om dem är varma är det klart. Då har dem alltså sugit ur all negativitet ur kroppen och tillfört all kraft den har. Känns stenen fortfarande kall eller sval så låt den ligga kvar en stund.


Förslag på kristaller kan vara: Se bild (identisk ordning, 1 nerifrån)

7. Kronchakrat: Bergskristall
6. Pannchakrat: Ametist
5. Halschakrat: Blå Bandagat
4. Hjärtchakrat: Aventurin
3. Solar plexus: Citrin
2. Navelchakrat: Karneol
1. Baschakrat: Granat
>. Under fötterna: Rökkvarts (frivilligt)

Om ni inte har exakt dessa kristaller i samlingen kan man använda en annan istället. Huvudsaken är att det är samma färg. Som ni ser är kristallernas färger motsvarande chakrats färg.

 • OBS! Ta hänsyn till att detta inte är någon lek. Meditera gärna innan för att det ska vara så neutralt och rent som möjligt.  Tänk på att man kan känna sig lite "konstig" efter så mycket energier.  Yr, att det "drar" i hårbotten, ont i huvudet, emotionella känslor och törstig är det vanligaste. Det går över ganska fort. Lycka till!

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen under kategorin ANDLIGHET eller klicka på följande länkar: Chakran, Finn och återställ chakra obalansen med pendel, Kristallterapi,


Om

Min profilbild

Prenumerera och dela