Kropp och själ

leslita.blogg.se

Spa-Hotell

Publicerad 2009-05-31 23:56:45 i Spa & Massage,

Jag satt på planet på väg hem och läste i en tidning om resor. Där läste jag om det perfekta stället som jag skulle vilja jobba på. Ett Spa hotell på Kanarie öarna. Eller kanske borde man kalla det ett hälsocenter.

Det finns flera stycken pooler med vatten gymnastik, avslappnings stunder och bubbel pooler. Finns även en pool för enbart motions simning.

Ur tränings aspekt finns beachvoley, tennisbana, putting green och lite mera alternativ. Hela detta hotellet är barnfritt. Det är nog det bästa :-) Hahaha.

Självklart erbjuds spa behandlingar som massage och inpackningar och sådant lyxigt. Det skulle vara såååå kul att jobba med båda delarna. Spa och ledarskap.

Fanns även ett annat hotell med Ayurveda, aromaterapi, gym och yoga. Hade inte det varit perfekt? Detta är sånt jag vill jobba med. Med hälsa och turism utomlands. Först jobbar jag mitt på dagen med ledarskap  och sen för att stressa av så stiger jag in i en lugn och harmoniskt miljö och ger spa behandlingar.      

Mallorca Maj-2009

Hemma från Mallorca

Publicerad 2009-05-30 19:57:34 i Mallorca 2010,

Hejsan nu är jag hemma från Mallorca. Jag har haft det underbart härligt. Och fått en fin brun färg utan att bränna mig. Jag har haft det jätte roligt och vi bodde på ett fint hotell i en stor lägenhet. Eget kök, tvättstuga, vardagsrum och balkong. Soligt väder varje dag och god mat. Vi var på flera roliga shower. Var på stranden och så övade jag på vattengymnastik i polen.

Fredag kom vi dit packade upp och gick ner till hotelets pool. Sedan åt vi ute. Jag beställde Kycklingtallrik. Denna bild är tagen ifrån balkongen. Till vänster är hotelingången med resturang, shen med underhållning varje kväll och en bar med Tv så att man kan kolla på matcherna om man ville. Till höger är utebaren.



Lördag låg vi ock solade och njöt. Gick vi runt hela staden och kollade i affärer och på marknaden. handlade vi mat inför veckan, det fanns mat marknad, sedan satt vi vid poolen och jag började med rörelser på mitt vattengympa pass. Denna dagen åt vi bl.a. Paella. Bade massa denna dagen.

 

Söndag  Gick vi till grannområdet Magluff och kollade runt. Bara brittisch and shotisch där. Med English breakfast och mat. Trevligt men mycket fulla människor mitt på dagen. Supa supa supa! var nog mottot. Men vi hittade information om en båttur som vi köpte till följande dag. Så vi gick och tog några alkoläsk på kareokebaren. Det var kul. (iaf att skratta åt dem som sjöng falskt) haha där hade dem också uppträdande som en Queen imitatör senare mot natten.





Måndag gick vi till stranden för första gången. Mjuk fin sandstrand och massa folk. ljumet vatten som man kunnde simma runt i hur länge som helst utan att frysa.På kvällen så vi en Papegojshow där dem kunde åka på små cyklar och räkna. Jag spelade in showen ;) Dagens mat var bl.a. Pastasalad med tonfisk.





Tisdag Och så åkte vi båt en dag längst kusten. På nedre däck fanns det så att man kunde titta ut under vattnet. Man var omringat. Cool känsla. På båten drack vi var sin Martini också. hihi*Vi åkte båtturen :P Det var riktigt fin upplevelse att åka båt. Och oj vad man blev bränd ombord ute till havs. Dagens var kycklintallrik igen. Det var god mat till ett bra pris och trevligt folk. Så vi gick tillbaka dit ;) Denna dagen såg vi det uppochnervända huset också :D Åt på en resturang kött och pommes och mamma åt lasagne. Smakade bra =) Dagens show var en clown med en liten söt puderhund som var jätte duktig.



Onsdag
Åkte vi till Palma såg katedralen som var en Vacker och stoooor kyrka.  Promenerade runt staden och kollade i affärer. Hittade även en fin park i Palma med vatten och svanar och hamnen.  Kvällshowen var en eldshow, mannen gick på glas, hade en orm och låg på spikmatta. Allt han gjorde var bara läskigt. Hahaha
 


Torsdag var det repetion av allt. Köpte suvenirer, gick till stranden, åt ute på resturang och sista doppet i poolen, Gick ut och drack blue lagon och dansade lite. Hittade ett ställe där det var massa portugeser och dj:n spelade latinamerikans musik. Äntligen! :D då var jag glad.



Fredag gick vi upp tidigt och packade och hemresan var lååång. Åkte 8:20 ifrån hotellet och var hemma i Hällefors vid 17:30. Men det var det värt!

Skydda dig emot solen

Publicerad 2009-05-21 14:43:32 i Hälsonytt,

Hela året väntar vi på solen, men bli inte för ivrriga för då bränner ni er istället. Glöm inte solskyddsfaktor.
Solskyddsfaktor har denna märkningen just nu.

* Lågt skydd (Low): spf 6-10
* Medelhögt skydd (Medium): spf 15-25
* Högt skydd (High): 30-50
* Mycket högt skydd (Very high): spf 50+

Bra produkter finns på apoteket och märket Dermanord har endast helt naturliga produkter. Finns upp till faktor 15. Dermanord har även en bra aloevera gel som man kan ha på för att svalka huden efter solning. Eller om man råkat bränna sig och fått solsveda trots allt. Alovera produkter över huvudtaget är bra.
Om man inte har det så fungerar gurka. Skär skivor och lägg på hudpartiet.
Är du jätte känslig mot solen, rödhårig och fräknig eller ljus hy och ljust hår. Och därmed lite sämre pigment bör du ta det väldigt försiktigt och undvika solen mitt på dagen 12-14. Andra tips är att alltid ducha av saltvattnet. Gärna för hårets skull också. Undvik smink och perfym direkt på huden när du är ute i solen. Detta kan ge fläckar om det är dålig kvalitet.  
Och bästa skyddet är alltid kläder. Täck axlarna med något.
Eller varför inte en hatt?


Vill du däremot bli brunare och har bra pigment är bästa tipset att smörja in sig med ren kokosolja. Detta är lagom hjälp i Sverigesolen. Utomlands ska man helt utesluta oljor i samband med solning.  

Ni får ha det så jätte bra här hemma i Sverige, idag åker jag till stockholm över naten och imorrgon bitti åker jag till Mallorca! Hoppas att ni fortsätter läsa min blogg och att jag har några fina komentarer när jag kommer hem :-)

Ta hand om er!

Dagens lunch, Tomatsoppa =)

Publicerad 2009-05-21 13:55:23 i Recept,

Dagens lunch idag blev en tomatsoppa.
*Tomater
*purjolök
*morötter
*Basilika, salt, paprikapulver och Chayane pepar.
*vatten, mjölk och passerade tomater

Hacka grönsakerna och riv morötterna. Jag kokade upp purjolöken och hällde av första avkoken. Så smakar det inte lika mycket lök men det behöver man inte göra. Sedan vispade jag ner pulversoppan med vatten. (om man vill, jag använder den som extra krydda bara. Blåbands nya tomat och paprika använda jag) Lade i morötterna, purjolöken och tomaterna.<--- I denna ordningen. Lät det få koka några minuter. Sedan tillsätte jag kryddorna, mycket av allt speciellt salt för annars blir soppan söt av grönsakerna. Till sist hällde jag i passerade tomater och mjölk så blir soppan krämigt god.   

pulver och morötter basilika och purjolök
  Tomater Mjölk och passerade tomater
Dekorera med Färsk basilika och en klick Creme Fraishe. Smaklig måltid!

Kolla vad mina basilika som jag planterade har växt. Se här


Och...
 
Igår kom min kompis förbi och gjorde denna rätt. Det var Laxgryta med ris. Grytan innehöll, paprika, championer, aubergine, purjolök och ingefära.


 Vad har ni ätit idag? Planer på att göra någon god middag kanske?

Skönhetstips

Publicerad 2009-05-20 20:57:30 i Hårvård,

Bästa tipset för håret! Om du har tillgång till en bastu finns en bra och enkel sak att göra. Efter vattengymnastiken i klorvatten känndes det inte så mjukt. Gör så här: tvätta ur det med shampoo (helst en godkänd utan farliga ämnen). Sedan tar du ganska mycket Balsam, reder ut håret med fingrarna och sätter dig i bastun en stund. Skölj ur och låt självtorka. Om du absolut måste så använd kall-luft i hårfönen. Detta knep blir en super bra hårinpackning när värmen får bidra med sitt. Om man har lockigt hår så lockar det sig ännu mer. Har man rakt hår får det mer volym.  

Lila jag idag efter en bastu stund :-) 
Äntligen kan man se min riktiga hårfärg på bild. Det brukar alltid bara se mörkbrunt ut.

Vad är ditt bästa hårtips?

Yoga som ljudbok

Publicerad 2009-05-19 20:41:00 i Yoga och stretch,

Läste i Metro att de har kommit med en ny Yoga form. Yoga som ljudbok!  Är inte det en jätte bra ide? Sätt på dig hörlurarna och ställ dig ute på gräsmattan en sommardag. Få instruktionerna som du får direkt i öronen. Jag tycker att det är jätte smart. Jag ska nog ta och ladda ner det. Nej *host* Jag menar köpa förstås :-P


Skulle du kunna tänka dig att stå ute med din mp3 och göra ett yoga pass?

Kortleken genom tiderna

Publicerad 2009-05-18 21:20:47 i Häxkonst,

Dem ursprungliga kortet består av tecknen svärd, mynt, bägare och stavar.
Det var Grekerna som ändrade till hjärter, klöver, ruter och spader.
Sedan ändrade Italien och Frankrike till kungar och drottningar och målade motiv på korten.

När gambling startades försökte kyrkan stoppa det.
Detta var runt år 1376 och därför fick korten en negativ betydelse och ansågs ondskefullt.
En annan synpunkt var också att kort tillverkarna inte betalade tax och eftersom att det var dyrt att köpa en kortlek förr i tiden så tjänade man mycket på det. Detta ville inte kyrkan tillåta så dem som undanhöll pengavinster av försäljningen hängdes till döds.
*klickbara småbilder*
Visa kort trycktes med hemliga budskap. Kärlekspoesi, inbjudningskort och det gjordes även kartor under andra världskriget. Ett kort kunde vara enda länken emellan två personer för att kunna bibehålla kontakten.

Många mödrar som beslutade sig för att ge bort sina barn lämnade ett budskap på ett kort tillsammans med babyn. Om kortet var avkapat på mitten som en tre kant så betydde det att modern skulle komma tillbaka någon gång till sitt barn. Om kortet var helt så betydde det att hon gav bort barnet för evigt.


Det finns en berättelse om en soldat som kom till kyrkan och uppmanade prästen att använda en kortlek i sin predikan. Istället för Bibeln. Han tyckte att det gick att hitta samband med kortens siffror och bibeln.

1 Ess innebär att det bara finns en Gud
2 står för 3 enigheten
4 evangelisterna
5 st oskuldsfulla fruar
6 dagars skapande
7 vilodagen

Det var Egyptierna som förde med sig Tarot korten till Europa. I nutid används fortfarande tarot och man har kvar dessa tecken som består av svärd, mynt, bägare och stavar. Ingen annan kort lek (eller samling som jag föredrar att säga) har haft så mycket mystik över sig. Tarot korten är fulla av symboler och hemliga budskap.

Historien om kortspelet är en lång resa, med många hålrum som har blivit förlorade i tiden. Det är kodningen som helt beror på hur du tolkar dem som är mystiken med tarot. Kortleken kan vara ett spel, ett trick eller en inblick på framtiden. Det är där i magin ligger.


Examination motionsgympa

Publicerad 2009-05-18 17:16:44 i Dans & Annat,

Ja nu har jag precis kommit hem efter att ha varit på 4 träningspass på raken. Fast jag hoppade över alllt som innebar hopp och spring så det var inte så jobbigt för min fot som har en spricka. Mycket styrka bara. Det gick väll så där för mig. Inte helt nöjd med helheten som våran grupp framförde men det blir nog godkänt iaf. Jag tappade bort mig lite grann på ryggövningarna så jag körde repetioner.

Av observations gruppen fick jag beröm, de sa att det var roligt tema, mycket energi och att jag var kvinnlig, annorlunda rörelser och bra musik. Imorgon har vi vattengympa och så har vi träningsvärk allihopa också för den delen. Haha. Så nu är en del avklarad. Kan jag lägga det åt sidan, känns skönt. Yes!

Euro Vision 2009

Publicerad 2009-05-17 02:07:35 i Sett,läst,hört,

Ja vad tycker ni? Norge vann! En söt kille som sjunger om en sagoberättelse. Och på sin National dag, vilket firande det kommer bli, önskade att man var där denna helgen. 
Mina favoriter var:
  1. Iceland härligt tempo och man rycktes med. Kommer att lyssna på den om och om igen.
  2. Azerbaijan en duell där båda sjöng bra och vacker kvinna. Utstrålning!
  3. Albanien 16 år. Wow
  4. Malta, vilken röst, hon är redan en proffesionell artist.

Sedan tycker jag även att Frankrike och United states var bra. Frankrikes låt var väldigt kännsloladdat. Bra text och betydelsen var stark. United S fixade dem högsta tonerna som gav ryssningar. Fin röst.
Sämst var ju Spanien som inte ens kan uttala orden rätt på spanska, Israel gillade jag inte heller, Estonias framträdande var helt "platt"  men låten var ju igentligen bra, bara sättet hon framförde den på blev tråkigt. Moldovia med alla färgerna snälla, vad höll hon på med? 

Men överlag var det en riktigt bra show och jag tyckte att nästa alla bidrag var bra och väldigt svårt att välja. Rolig show!
Sedan hade ju Cirque Du Soleil en coolt framträdande.    

Japp det var mina åsikter! Vad är dina angående Euro vision Song contest 2009!?

Asien inspirerad tränings "anläggning"

Publicerad 2009-05-15 16:50:55 i Dans & Annat,

Juste Ja! Hadde helt glömt att berätta om när jag var i Göteborg senast så hade de byggt flera tränings maskiner utomhus, det såg ut som en lekplats men man kunde träna kondition, styrka med sin egen vikt som tyngd och flera rörlighets övningar. Precis som i Kina. visste ni det? Där har de så överallt där folk går på ett gym pass ute i parkerna! Och tränar Qi gong och Tai chi på gräsmattan. Det är så coolt. Gratis och utomhus i solen, kan det bli bättre?

Nu blir jag strypt för att ha laggt ut denna bilden...haha det kanske jag inte fick :-)


Massage varianter


Cykel-maskin i bakgrunden och benpress och jag kommer ej ihåg allt som fanns..men jag testade allt :P


Skulle ni kunna tänka er att göra ett helt tränings pass så här? Tror ni att det kommer att byggas fler och bli populärt?

Nails

Publicerad 2009-05-15 16:34:26 i Nail Art Design,

I natt när jag under ett långt telefånsamtal om allt mellan himmel och jord. Så satt jag och fixade naglarna också. Jag brukar ha fransk manikyr med målade vita toppar men nu tog jag en ljus naturell vit och målade hela nageln istället. Ger en känsla av akryl naglar tyckte jag. (Fast det är ej fejk) Satte även på lila små dekorations stenar på tummarna. 


På med lite smycken bara :)
(hade röd blommig kläning på mig idag och vita tights)
(P.s Alla pytte små bilder i denna bloggen är Klickbara.)

Nu ska jag sola, Puss på er!

Livsstils test

Publicerad 2009-05-14 18:38:19 i Hälsonytt,

Jag gjorde precis ett livsstils test på den här sidan Livsstils test.  Det går ganska fort och man behöver inte göra alla delar, välj ut det du misstänker behöver förbättras bara om ni vill.

Mina resultat blev
Droger, tobak och alkohol: Var bra
Vikt: Var bra (på gränsen)
Motion: Var bra
Kost: Var bra
Stress: Var inte bra. Jag stressar oroar mig och är nedstämd för ofta. Så nu har jag fått en lista som jag ska börja ta mig igenom. När jag hinner.
Här är några av dem tipsen som jag kände mig träffad av. Läs igenom dessa tips om du själv anser dig vara stressad!

Lyssna till din kropps varningssignaler. Ta till exempel smärta på allvar.
Lär dig en avspänningsteknik.
Se till att du får tillräckligt med sömn.
Börja motionera regelbundet.
Pröva att gå och tala långsammare.
Tvinga dig att prioritera.
Skriv upp det du ska göra så att du inte blir stressad av att glömma något
Gör bara en sak i taget.
Tänk efter vad som är det värsta som kan hända i en stressad situation. Det är sällan en katastrof.
Se till att du får en stund för dig själv varje dag.
Sätt realistiska mål.
Inse att du duger precis som du är.
Var lika tolerant mot dig själv som du är mot andra.
Se på dig själv med humor. Se till att du får några skratt varje dag.
Acceptera det som inte kan ändras.


Eller kanske räcker det med o bara Andas! Denna stress är däremot inget som bekymrar mig speciellt mycket. Inget jag märkt av. Än.

Vad fick du för resultat i testet? Vilken av ovanstående punkter tror ni är viktigast?
Hur hanterar du stress och vad gör du när du känner dig stressad?

Cirque Du Soleil

Publicerad 2009-05-14 12:33:06 i Dans & Annat,

Cirque Du Soleil är mina idoler jag har sett alla filmer som de gjort. Nu läste jag precis att de kommer till Stockholm i Emellan den 17 och 20 September! Eller om man orkar vänta till emellan den 4 och 5 november och gå i Göteborg. Jag måste ialla fall se det. Har lovat mig själv att jag ska se dem nästa gång de kommer till Sverige :D Eftersom att jag har insett att jag aldrig kommer kunna bli cirkus akrobat :$ så måste jag ju se det.
Vad kul!
Se ett klipp på Saltimbanco showen  HÄR!



Någon som har planer på att se det?
Skynda, Biljetterna har redan börjat sälja till Sthlm.
Vem ska med? Helt seriöst, vem vill gå med mig?

Samba låtars Bpm

Publicerad 2009-05-13 21:07:07 i Dans & Annat,

Nu har jag suttit och "pluggat" i flera timmar. Lyssnat på låtar och pulsat och räknat takter.
Vi har fåtten en mall att gå efter i skolan och utefter den mallen är ett motionsgymnastik pass är 50 minuter och under den tiden är det ca 4 minuter små hopp och ca 6 minuter löpning där EN minut inkluerar spring rucher. Så brukar ett vanligt motionspass vara upplaggt eller hur? Det finns något som kallas Bpm som man går efter för att kunna anpassa låtarna man valt till det som ska göras. Ska man öva kondition och göra löpnings övningar så ska det ligga emellan 155-165 i max en låt under passet då det kallas pulsTOPP.

Det jag ville komma fram till med detta är att samba låtar som jag lyssnat och räknat ut på  ligger emmallan 180-200 i Bmp vilken motsvarar rusher och den snabba "snutten" av intervallerna.
Denna videon är en "långsam" samba och ligger på 136 som motsvarar "små hopp" på våran mall som är max en låt.




Men andra ord brukar jag dansa på samba karnivaler i en intensitet som mottsvarar att spring rusha och löpa och när det är långsamma låtar mottsvarar det att stå och stå och hoppa och den mest krävande delen i intervallen.
Och ett karnivalståg är flera kilometer långt och tar ca 2 och halv timma!!  Wow, är inte det imponerande...

Träning i vatten...

Publicerad 2009-05-13 14:48:11 i Dans & Annat,

Ja nu på senare tid har jag börjat sova ganska mycket iaf. Inga större problem med att somna. Nu är svårighetn att komma upp ur sängen. Men det är ju bättre ;)

Träningsvärk har jag idag också. Gött. Var på vattengymnastik igår inne i Örebro med skolan. Det var förbluffande roligt! Detta kan bli min grej. Leda vatten gymnastik pass. Och oj vilken bra träning det är. Det blir ett sånt motstånd i vattnet. 12-15 gånger mer än på land. Och att man kan styrke träna i vattnet hade jag ingen aning om. Vi gjorde ben övningar, armövningar och statisk magträning. Jobbigt! Men kul. I vattnet har man 12% av sin vikt kvar. Man väger ganska mycket mindre och har större motstånd, bra kombination.



När jag praktiserade på ett badhus första året på gymnasiet fick jag vara med på pensionärs gympa, bejbi sim och så fick jag hålla i simskola några gånger. Det var också väldigt roligt kommer jag ihåg =)
Jag har fått i uppgift att hålla en låt till styrka ben och två låtar på konditions delen i vatten till examinationen. Och precis veckan innan det provet så åker ju jag på resa.  Så det blir till att göra rörelserna och "plugga" i polen i Mallorca!  Kan det bli bättre?

Men först och främst måste jag fokusera på motionsgympa där jag ska hålla i ett salsa inspirerande pass på måndag. Ska lyssna igenom låtar nu och hitta rätt Bpm (puls takt) så jag kan börja lägga in rörelserna idag. 

Vad ska ni hitta på idag? Någon träning kanske?

Drömmar [Video]

Publicerad 2009-05-12 22:37:50 i Andlighet,

Filmsnutten från mitt tal om drömmar! Jag lovade att jag skulle lägga upp detta klipp på detta lila tal som jag höll för klassen när vi övade retorik. Men endast om jag fick tillräckligt många kommentarer på förra inlägget. HÄR (Där även texten till talet finns) Så nu måste jag hålla mitt löfte :)



Oj vad pinsamt. Man ser verkligen sig själv från ett helt nytt perspektiv. Vad jag viftar och har mig. Haha.
Men ni måste testa detta o spela in er själva. ;)

Mitt retorik tal om Drömmar!

Publicerad 2009-05-11 22:17:31 i Andlighet,

Här har jag skrivit av talet som jag höll. (Vi skulle lämna in det skriftligt så jag tänkte att jag lika gärna kunde kopiera in det här så kan ni lära er lite kring drömmar och sömn) Kollade på filmen pausade och skrev. Allt är bokstavligt. :P


Hejsan jag heter Lesly Valencia, jag studerar på Spa programmet på Örebros Universitet. Jag satt här om dagen och funderade över vad jag skulle prata om, så tänkte jag att nu har det blivit ganska sent och jag kommer säker inte komma på nått, så jag går och lägger mig och så kommer jag säkert drömma någonting, så kommer jag på det imorgon bitti, dagen efter så vaknade jag och hade en så kallad latent dröm, jag kom inte ihåg vad jag drömde. Och sen så kom jag på det att så klart jag ska prata om Drömmar! Eftersom att det är så viktigt för mig. Jag insåg själv hur mycket jag förlitade mig på dem.

Så det är väldigt intressant, jag nämnde latent och det är att man inte kommer ihåg sina drömmar, sedan finns det något som heter manifest och det är motsatsen, att man har en väldigt bra ”förmåga” att komma ihåg och detta är någonting som man kan öva upp också. Dem här två begreppen är någonting som Sigmund Freud använder sig av. Och det är en person som är Neurolog som även forskar och har gjort lite experiment angående drömmar hur det fungerar och vad som händer i hjärnan.
 


Det finns något som kallas REM-sömn som är den ytliga sömnen man har, och det är i den perioden som man drömmer då, man är väldigt lätt väckt och det sker 4-5 gånger per natt.

Sedan finns det något som kallas slow wave sleep som är den djupare sömnen. Under den här djupare sömnen så har man kommit fram till att det är då allt bearbetas, man bearbetas fysiskt och mentalt som är väldigt bra för hälsan. För att man återställs, alla tankarna alla, allting som har hänt under dagen, hur man mår, och man slappnar av. Det är väldigt viktigt med sömn som vi alla vet.

 Jag håller på med dröm tydning, så jag tycket att det är intressant. Ett bra sätt att börja med det är att skiva upp allting som man drömt under natten. Man skriver upp väldigt detaljerat och sedan kan man använda sig av olika metoder, oftast är det väldigt individuellt. Det är bra att man ser sin egen dröm, sin egen personlighet i drömmen och vad som har hänt i ens liv utifrån sin egen livssituation och tolka symboler efter sig själv då.

Jag tycker att detta är ett väldigt bra sätt att lära känna sig själv och verkligen fundera över vad man känner, allt man har förträngt, information, känslor, för att själv bli säker. Och därför uppmuntrar jag er till att försöka utveckla era drömmar och skiva upp det när ni kommer ihåg någonting sedan så kommer det uppenbarligen att bli bättre i framtiden sen när man börjat arbeta med dem. Tack för mig!



Ganska imponerad är jag eftersom att jag inte var speciellt förberedd. Rösten darrade ganska mycket i början för att jag var nervös. Jag hade sex stycken stödord på ett vitt papper (fet markerat i texten) att gå efter. Och det fungerade bra.
Mitt avslut däremot var inte det bästa för jag blev så stressad med tiden. Max 3 minuter. Så jag pratade för lågt och sa knasiga grejer. hehe Så avslutet var det enda jag fick komentarer på. Sedan sa dem att jag hade bra energi, pratade högt och tydligt, bra kroppsspåk och en fångande inledning, intressant ämne och bra kontakt med publiken.  

Så om jag får tillräckligt många komentarer på detta inlägget så kan jag lägga upp den inpelade videon. Så kan ni som aldrig sett mig göra det och få höra min röst  :-) Vad tycks?

Relaxing Music

Publicerad 2009-05-10 17:36:18 i Psykologi,

Lite tips på väldigt lugn musik att vara spirituella till och ha i bakgrunden när man tex. Yogar, mediterar eller sitter med sin pendel kanske.

* Ajad - dolphins in music.
* Zen relax - Chinese Bamboo flute music.
* Nature Whispers (natur ljud, vatten och vargar)
* Kausay' s album vuelve (Indian musik)
* Giulia y los Tellarini (Spansk guittar spel med sång)
* Relaxation Meditation Nature Sounds
* Spacecraft  ( NY* tipsat i en kommentar)

Bra sökord är Reiki & meditation. Vill ni ha insomningsmusik så sök på Relax.



Skriv gärna en kommentar med dina favorit låtar som gör dig avslappnad. Här är det fritt fram med udda musik smaker :)   

Var det under en...

Publicerad 2009-05-09 23:26:54 i Citat,

stund idag när jag...

Drack gott apelsin te med mjölk.
Läste ut  boken "Vinden är min mor" .
Lyssnade på musik texter.
Eller var det när jag?
Mediterade.
Sjöng till spanska balader.
Drömde mig bort och befann mig i Mallorca.
Funderade djupt över vad mina tarotkort ville förmedla.
Som jag?
Hörde ett ekande budskap med denna affirmation komma och kännde hur orden greppade tag i  mig...
 
" Jag vet allt klarare vem jag är, Jag erkänner detta och kan till fullo utveckla min potentiella styrka "



Vad är din nuvarande affirmation?

Humanisternas åsikter

Publicerad 2009-05-09 16:48:00 i Andlighet,

Jag brukar läsa *Humanistbloggen* och nyligen har det kommit en ny medlem som bloggar där.
Jag läser deras blogg för att jag är öppen för att höra allas åsikter. Jag tycker att det är lika viktigt att veta hur dem tycker och tänker jämför med en väldigt troende människa. Själv är jag inte medlem någonstans. Jag har strykt min konfirmation ur svenska kyrkan och saggt upp mitt medlemskap i katolska kyrkan och inte heller siktar jag mot höga initieringar inom Wicca.
Jag tycker bara att humanisternas sätt att övertyga människor är väldigt intressant. Och han nya är ju ganska rolig.



Han höll i frågestund och en person frågade det här:
"Är det själva religionerna som är farliga eller är det maktgalna människors användning av den?"

Både och. Religionerna i sig kan vara farliga för att de är omoderna. Man kan jämföra Bibeln eller Koranen med en handbok för en såg. Boken skrevs för flera tusen år sedan när sågen var en simpel sak i järn och trä. Därför kan det bli farligt om man med hjälp av handboken försöker förstå hur man skall använda dagens motorsågar. Om man försöker använda den som man använde bronsålderssågen kan man råka såga av andra människor både armar och ben. Samtidigt blir konsekvenserna såklart värre om den som håller i handboken dessutom är en despotisk diktator.

;-D

Alternativ medicin på Svt 1.

Publicerad 2009-05-08 11:34:26 i Sett,läst,hört,

Sätt på tv om ni har tråkigt. Idag handlar det om Zonterapi som jag har skrivit om HÄR.

Beskrivning på avsnittet:
Zonterapi. Zonterapeuter menar att massering av olika områden på fotsulorna kan påverka organ som lungor, lever och njurar, men även problem som barnlöshet. Att beröring betyder mycket är däremot en allmänt rådande mening. Vi får bland annat se ett framgångsrikt exempel där zonterapi används som avslappningsteknik inom cancervården.
Fotbad Zonterapi
Uppdatering:
Det var ett väldigt intressant avsnitt, jag har kollat på detta program inan och följde det hela hösten. I alla dem avsnitten hittade Kathy alltid en vetenskaplig grund. Hon är forskare och programledare. Men i detta avsnitt var det anorlunda för hon lyckades inte hitta en vetenskaplig grund som störjer zonterapi. Hon pratade med flera forskare och läkare som gjort undersökningar på människor och deras hjäraktivitet. I en studie visade det sig att zonterapi (en typ av fotmassage)gav samma effekt som scalp massage (huvud massage). Hon testade även att gå på en kel träff. Det såg ganska löjligt ut. Men dem låg där på golvet med massa kuddar och madrasser och kramades och berörde varan. Det var främlingar och ändå sa hon att det känndes "förbluffande skönt och att hon blev chockad över effekten"
En annan studie försökte man se vad personen kännslor gentlemot personen som ger berörning har för betydelse. 
Studien var ganska enkel men innehöll avancerad teknologi. En kvinna fick eletroder kopplade på kroppen och rullade in i en röntgen. Sedan fick hon hålla i handen på en främling och efter det hålla i sin pojkvänns hand. Och röntgenbilderna visade att det gjorde skillnad. Bara den lila grejen...

Mallorca

Publicerad 2009-05-08 00:10:56 i Mallorca 2010,

Yes nu är det spikat. Jag åker till Mallorca den den 22 Maj och är borta i en vecka! :D
Jag vann ju en resa när jag vann Miss Latina, skönhetstävlingen! Så det här ska bli kul o få gratis!



Hej Solen, nu är jag på väg snart kompis. Vill du umgås med mig? Jag skulle gärna vilja träffa dig! Väntar du på mig?! 

Sin egen röst i högtalarna...

Publicerad 2009-05-06 23:51:45 i Psykologi,

Idag hade vi tal i skolan som jag berättade om här om dagen. Jag var så nervös innan. Men det gick väldigt bra. Det var många intressanta tal i klassen. Om yoga, hot stone massage, om att hitta motivationen för att börja träna te.x.
Jag pratade om Drömmar, lite olika teorier, egna erfarenheter och mest om hur man tyder drömmarna. Hela talet blev inspelat och meningen är att vi ska skriva en uppgift om det, hur man kan göra det bättre till nästa gång. Det var väldigt intressant att få se sig själv stå på scenen och prata och att höra sin egen röst i högtalarna. Jag bara skrattade. Men man lär sig väldigt mycket på detta sättet. 

Har även träningsvärk idag efter styrkedelen på gympapasset igår. Men det känns jätte skönt! :-) Sedan tog jag en ganska lång promenad med min klasskompis och hennes hund. Så nu har jag kommit igång med att vara lite mer fysisk aktiv.



Hur förbereder ni er inför ett tal för att inte bli nervösa. Kom gärna med tips.

Kulturkrock på arobics passet!

Publicerad 2009-05-05 21:41:04 i Dans & Annat,

Idag hade genomgång av motions pass för att veta hur man ska göra för att kunna leda ett. Det var roligt. Vi fick testa olika rörelser och känna efter takten och försöka hitta "stora ettan" som menas när man ska börja  efter bytte av rörelsen.
I min grupp på 4 pers har vi valt temat Kulturkrock! Så jag ska göra rörelser till en latin låt med salsa inspirerade moves och en annan ska vara rave queen och en hårdrockare! Hahah det kan bli riktigt roligt!
Vi har flummat hela dagen! Och jag skrattat åt minsta lila. Man blir riktigt pigg utav att träna på morgonen.
Nu har jag suttit och lyssnat på igenom flera låtar för att lägga fram förslag till på torsdag.
Så ska vi pulsa låtarna tillsammans i gruppen.





Idag gjorde vi ett roligt test i skolan. Det var inga instruktioner. Alla i gruppen på fem personer fick fem st tändstickor var och så skulle man hålla handen knuten och lägga fram X antal st så att det tillsammans skulle bli X antal som läraren skrev på tavlan. Man fick inte prata eller signalera eller använda kropps språket för att visa hur många man själv skulle lägga fram. Min grupp "Vann" i klassen. Vi fick 4 rätt av 5!
Jag fattar inte hur vi lyckades, jag bara viste hur många som jag skulle ha i handen för att det skulle stämma överens.

Läraren sa första gången, Lägg fram 8 st vi lade fram 8 st tillsammans.
Läraren sa andra gången, Lägg fram 2 st vi lade fram 2 st tillsammans.
Läraren sa tredje gången, Lägg fram 14 st vi lade fram 15 st tillsammans.
Läraren sa fjärde  gången, Lägg fram 22 st vi lade fram 22 st tillsammans.
Läraren sa sista gången, Lägg fram 1 st vi lade fram 1 st tillsammans.

Vi missade en omgång med en tändsticka. Sedan utvärderade vi övningen. och kom fram till att vi tänkte vem som kommer tar ledarrollen och hur vi individuellt tänkte i gruppen. Våra argument var att man funderade på vad personen bidragit med innan, och när det var höga tal så räknade man lite för att få ett rimligt antal. Och en kompis sa att man känner lite på varandras personligheter vem som "håller tillbaka" och vem som  "tar för sig" hahah. Jag blev väldigt utpekad. Gissa vem som ville lägga ut den enda rändstickan på sista gången?? JAG. och alla i grupen visste att jag höll i den och att de inte skulle bidra med någon. Roligt att veta vad andra tänker om mig och hur jag uppfattade att de andra skulle göra för val och hur de skulle bete sig.

Hahaha ni måste testa tetta. Roligare i praktiken än att läsa. Hoppas att ni förstod iaf.

Så hjälp nu mina snälla läsare, vad kan man ha på sig på ett salsa aerobics pass som "utklädnad" men som man ändå kan röra sig i? Och dagens fråga har någon varit på ett pass med super mix musik?

Ledarskap i fysisk aktivitet.

Publicerad 2009-05-04 16:18:27 i Dans & Annat,

Idag hade vi introduktion på en ny kurs. Ledarskap och fysisk aktivitet. Vi ska lära oss att planera och lägga upp motions pass och vatten gymnastiks pass. Och examinationen är förstås att hålla i ett pass och utföra det inför en grupp.
Det ska bli väldigt spännande och jag hoppas att allt räknande ska gå bra. Saker som ska stämma är Taktslag, antalet minuter, puls och sådant är viktigt. Vi fick testa på att bygga ihop ett kort pausgympa i Idrottspedagogik kursen förra terminen och det var ganska svårt. Men det ska bli roligt!

Det kommer även att ingå Retorik undervisning i denna kurs och vi har fått en uppggift att hålla i ett tal på Onsdag som ska filmas! c(-:

Och den enklaste delen är HLR, Hjärt och lung räddning. Det har jag redan gjort tre gånger. En gång på ungdomsbrandkåren och i medicinsk grundkurs på omvårdnads programmet och vid ett till tillfälle ett år efter det. Man ska uppdatera detta en gång om året så det är ju bara bra. Fjärde diplomet i HLR. JA tack!

Så imorgon bitti kl nio, är det att träna ett motions pass som gäller ! Härligt att komma igång lite med träningen.
Brukar du gå på vatten gympa?

Trendig spa behandling?

Publicerad 2009-05-03 16:00:51 i Spa & Massage,

En (någurlunda) ny trend har kommit till Sverige! Ett spa i Malmö har tagit med sig dessa berömda Kangal fiskarna.
Vill du ha en annorlunda pedikyr? Stoppa ner fötterna i vattnet där fiskarna väntar på att få äta upp dina döda hudceller.
Jag tycker att det verkar jätte intressant och roligt.



SMP (smålandsposten) skriver en artikel om denna trend HÄR. Det står att fiskarna inte har några tänder och är helt ofarliga. "Faktiskt är det ganska skönt när de små fiskarna nafsar på fötterna" utvärderar personen som testat detta.

Trenden har sitt ursprung i Turkiet och har även används i många år i Kina och Japan.
Där hoppar man i badet och man få alltså en helkroppsbehandling där fiskarna själv letar sig fram där det behövs "rensas"!

Se en video på Aftonbladet ´s hemsida om Kangal fiskarna.

Skulle du våga testa detta? Eller kanske har du redan gjort det?



En skön läs-stund...
HÄR kan du läsa hela SPA&Hälsa tidningen. Grattis! Visst är jag snäll som lägger ut denna länken. 
Kolla sidan 47 om småfiskarna!
Detta nummer är speciellt inriktat på Asiatiska behandlingar.
Läs om RAW food som jag har nämnt i bloggen förut. Vi fick testa att till "laga" sådan mat i skolan!
Det står om Yoga, sömnproblem, vad som är nyttigt med frukter och flera vackra bilder på naturen och Spa anläggningar.



Dansmästerskap

Publicerad 2009-05-02 19:19:37 i Dans & Annat,

Just nu är det mästerskaps dans på SVT2. Start kl 19:00
Världens bästa dansare gör upp om titlarna i EM-mästerskap i olika latinamerikanska danser.
Samba, cha-cha, Rumba, Paso double, Jive och några till!


Och den 10 oktober är det VM i Bugg, Boogie Woogie och Lindy Hop.
Missa inte det!

Miss L som i Lesly? nej som i Latina =)

Publicerad 2009-05-02 15:40:34 i Modell & Statistjobb,

Jag har fått frågor om vad det igentligen står i texten på Spanska om Miss Latina tävlingen.
Jag tänkte ju inte alls på er som inte kan Spanska. Sorry.
Här har jag översätt dem mest väsentliga meningarna enligt mitt tycke.  
 
"Después de las preguntas tradicionales que se hacen a las candidatas, para ver su nivel de expresión y forma de pensar, la ganadora al título "Miss Latina 2009 en Gotemburgo" es para Lesly Valencia, la representante de Chile.
Lesly Valencia, (Chile ), pudo ganarce el cariño y los puntos que al jurado pudo convencer.
"

Efter dem traditionella frågorna för att se deltagarnas nivå på att utrycka sig och sitt sätt att tänka. Vinnaren av titeln Miss Latina 2009 i Göteborg gav till Lesly Valencia som representerade Chile. Lesly Valencia fick dem tillräckliga poängen i alla delmoment för att kunna övertyga juryn med sin omtänksamhet och tillgivenhet.
Läs HÄR

Den deltagare som med sina svar och sitt speciella sätt, lyckades fånga juryns hjärta blev Lesly Valencia från Chile.
Hon Gick därifrån med titeln Miss Latina 2009.
Läs HÄR

NY BILD på mig med jornalisten och han som var ansvarig för miss latina evangemanget.
Se den HÄR

Tarot Läggning

Publicerad 2009-05-02 00:39:43 i Andlighet,

Idag bad jag min kompis komma över för att jag hade en viktig fråga till hennes tarot kort samling.
Hon är mer erfaren än mig så det var därför jag inte spåde mig själv. (om ni undrar) Jag hade ju såklart testat innan, men det är alltid bättre att någon utomstående person som inte delar mina känslor lägger korten.
Jag fick ett väldigt oväntat svar och det känns ändå ganska så bra. Jag blev lättad. Nu vet jag vad jag ska göra.

Jag gjorde även en chakra läsning på henne med korten. Enkel uppläggning om du vill lära dig! 
Lägg upp korten så här- I den ordningen nerifrån.



Vänd upp ett kort i taget och tolka det utifrån tarotsamlingens betydelsen.
Koppla sedan ihop det med sammanhängande chakra. Kort 1 = Chakra 1 os.v.
Börja med att vända upp 1 och sluta med kort nr 7. Utgå ifrån att 1 är rot och 7 är kron.
Vill du ha en genomgång på vad varje chakra står för så klicka HÄR.
Lycka till! Fråga mig om du har funderingar.

Har du blivit spådd eller läst av dina chakran på senaste tiden?

Hand & Fot kur

Publicerad 2009-05-02 00:03:48 i Spa & Massage,



Idag gjorde jag en Hand & Fot behandling på en kompis.Hon har en fin tatto på foten också.

Kuren gick bra att utföra. Jag börjar bli duktig. Jag har verkligen valt rätt utbildning. Nu börjar jag fylla ut antalet behandlingar på mina listor för att kunna få Diplom :-) Fattas Aroma och Ler inpackning som jag måste öva på. Men det är ju så svårt när jag inte har en egen massage bänk. Utan måste dra med mig personen till skolan. Få se hur mitt schema ser ut för att lägga in mer praktik i skolans lokaler.

Nästa vecka börjar jag kursen med mortions och vatten gymnastik! Spännande =)




Och idag invigde jag fotlänken för i år. Och så satt vi i bikini överdel på min balkong. Då är det sommar!

För övrigt har jag varit på Teater idag. Första Maj tema om samhällets uppbyggnad. Den var jätte rolig med dans och musik. Är du i hällefors imorgon så är det på Folkets hus kl 15. Helt Grattis!

SPA mat

Publicerad 2009-05-01 23:30:50 i Recept,

Nu är det medvetna köket kursen avklarad. Hade examination på det här om dagen.
Min grupp fick göra röda bönor med äpple och dijon senap.



Och Quinoa sallad med en jätte god dressing gjord på ingefära, chili och citron.


Det är roligt att skolan lär ut hur man kan tänka på mat ur ett hälsoperspektiv och så fick vi skriva en upsatts och göra recept och närings beräkningar på vad vi skulle valt att servera på ett Spa hotell.
Ännu mer lustigt var det att SPA bankens BLOGG precis tagit upp det ämnet att ägarna till olika Spa inte alls prioriterar vad som serveras och att det inte är genom tänkt. Så nu ska vi göra förändring med vårt nya tänk.

Läs konversationen HÄR med Sveriges ända bloggerska som skriver om enbart SPA. Hon är även Jornalist.  

Baka Gi bröd

Publicerad 2009-05-01 23:00:14 i Recept,

Igår bakade jag bröd. Helt mjölfritt, jätte gott. Hade tråkigt runt midnatt och började bara på natten :-P

Recept (175 C, 60 min)
I kg morötter
1 dl sesamfrön
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
4 ägg

Ingredienser

Gör så här:
Sätt först på ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
Blanda ihop


Vispa äggen och blanda i även det.
Ägg


Forma runda bröd bullar.
Och in i ugnen.
Formade


Lite pålägg och så var det klart
 

Lycka till!

P.s Alla små bilder i denna blogg är klickbara.
Har du nått gott brödrecept att dela med dig med?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela