Kropp och själ

leslita.blogg.se

Elva minuter

Publicerad 2009-06-30 18:10:56 i Citat,


Om jag idag tvingades berätta om mitt liv för någon skulle jag göra det på ett sätt så man kunnde tro att jag var en självständig, modig och lycklig kvinna.
Långt härifrån: Jag är förbjuden att nämna det enda ord som är mycket viktigare än det elva minuterna- Kärlek.
I hela mitt liv har jag sett kärleken som något slags frivilligt slaveri.
Det är fel: Friheten finns bara när kärleken finns, Den som ger sig hän, den som känner sig fri, älskar fullt ut.
Och den som älskar fullt ut känner sig fri.
Därför har ingenting någon betydelse, trots allt jag kan uppleva, göra och upptäcka.

Jag hoppas att den här tiden går fort så att jag kan börja söka efter mig själv igen- och finna min spegelbild i en man som förstår mig och som inte får mig att lida.
Idag är jag övertygad om att ingen förlorar någon, för ingen äger någon.
Detta är den verkliga upplevelsen av frihet: att ha det allra viktigaste i världen utan att äga det.

Ur boken: Elva minuter -Paulo Coelho-

Capoeira

Publicerad 2009-06-26 10:27:26 i Dans & Annat,

Jag har testat på Capoeira nu. Det var jätte kul verkligen! Jag kollade upp om de fanns dancehall under sommaren med det fanns inte. Så jag hade tänkt träna Capoeira istället. Har ju funderat på det innan.

Capoeira är en kampsport som slavarna använde. När det sedan blev förbjudet att lära sig en försvars teknik så dolde de sitt utövande och kallade det för en dans. Så Capoeira är en blandning emellan fight och dans. Men man slår inte på varandra utan i luften bara. Riktigt coolt var det. Min kompis hgar tränat med http://www.abadacapoeira.eu/  så jag hoppade in där. Sommarträningarna börjar i slutet av juli. Längtar.Det är en fin konst med sång och instrument med sitt ursprung i Brasilien =)
Någon som tränat/ar Capoeira?

Paus från bloggen =(

Publicerad 2009-06-21 14:38:26 i Vardag och nöje,

Måste tyvärr medela att min dator har pajat helt. Så jag kommer inte att kunna blogga på en vecka kanske.
Men jag vill självklart göra behandligar ändå. Jag kan alltså inte nås via datorn utan endast genom min mobil.
Så här såg jag ut på midsommar hoppas att erat firande var roligt =)


Lesly tel:0762035058   Bye Bye!

Dancehall

Publicerad 2009-06-17 21:06:20 i Dans & Annat,


Idag har jag dansat hela dagen. Sammanlaggt 5 timmar. Så jag kommer att ha gött med träningsvärk imorgon. Imorses började vi med Dancehall och på eftermiddagen  var det Street. Dancehall stilen tyckte jag verkligen om. Det var grymt kul. Mycket shake och sexig attityd. Läraren var också duktig och väldigt snäll.
För er som kan dancehall kan jag berätta att jag har lärt mig: Heel&toe, Chaplin, Dutty wine, Williebounce,Ponytail,Thunderclap och Pon di River. Vi fick lära oss koreografier också. På street dance gick vi igenom lite crumping (stravning?) och så hade vi mycket freestyle och battel två mot två. Riktigt kul var det. Men jag vill fortsätta med Dancehall. Det kändes verkligen rätt för mig.

Någon som vet vart de har dancehall under sommaren i Göteborg? Vilken dansstil skulle ni kunna tänka er att lära er? Vad dansar ni för kul?

100 sätt att rädda världen...

Publicerad 2009-06-16 22:07:49 i Sett,läst,hört,Hehe när jag snabbt skulle in till willys såg jag pocket böcker för 29kr. Denna lila bok handlar om hur man själv kan vara snäll mot vår planet och leva miljövänligt. Kul o få lite tips, sen kommer jag säkerligen inte följa allt. Jätte söt liten bok som uppfyller sitt namn som pocket. Och den innehåller bilder också. Ovanligt nu för tiden. Idag har jag även fyndat en långkläning för 50kr. Sommrigt mönster i orange =)   
Nr 17 är mitt lyckotal så nu ska jag slå upp det och kolla vad det är för tips...

17. "Ge bort en grön blomma istället för roser. Vi svenskar ger bort roser för en halv miljard om året. Dem är hårt besprutade med kemikalier och flygs hit från Kenya eller Latinamerika. En sommarbukett eller krukväxt är miljövänligare."

På vilket sätt är du miljövänlig?

Cupecakes

Publicerad 2009-06-15 22:04:03 i Recept,

Köpte cupcakes och mumsade framför en bra dokumentär med en kopp te. Mysigt var det allt. Dessa cupcakes från coop är ljuvligt goda! Den råsa är krämigt god med jorgubssmak, knaprig strössel över och när man tror att den var absolut bäst och fullbordad så överaskas man av en sylt i mitten. Den andra vita har en smak av chokladmuffings med gräddig maschmellows ovanpå som toppas med tryffel. I den finns chocklad sås.  


Blev du sugen? Bra då har jag lärt mig att använda gastronomiskt vokabulär som vi fått öva på i kost kursen. Kommer ni ihåg...Så nu finns bara en sak kvar att göra. Spring och köp en! Eller två!


Botaniska Trädgården

Publicerad 2009-06-15 21:53:46 i Djur & Natur,

är ett vackert ställe i Göteborg värt att se! Underbart mysig naturområde fullt med blommor och växter från utvalda delar i världen. Japanies Garden och örtagården. Jätte fina blommor och växter och allt e skyltat med små söta namn på latin. Ni som vet att jag är intresserad av språk och av örtmedicin är det en perfekt kombination för mig. Små vattenfall, humlor som surrar och fåglar som kvittrar. Lyckligtvis hade vi även sol denna dag. Ett ställe gjort för att få känslorna at blomstra lika fint som allt omkring dig. Vill du bli kär? Gå på dejt här... ;)Och så bilder förståss
Det var verkligen fint där. Botaniska trädgården. Ser ni vattenfallet? och humlan bland dem lila blommorna?

Tror du? eller har du en Tro?

Publicerad 2009-06-15 15:16:00 i Andlighet,

Jag tycker att all religion borde få kritiseras precis som allt annat vi diskuterar och har åsikter om. Varför ska religösa människor respekteras mer och pratas mindre om?

Jag tror på mycket men jag är inte troende. Min pappas familj var katoliker och trodde starkt på det. Miin mamma gick i Bauptistkyrkan när hon var liten. Jag konfirmerade mig i svensk protostantiska kyrkan men ångrade mig lika fort. Jag gick sedan ur Svenska kyrkan och Katolska kyrkan som mina föräldrar satt mig i som liten. Tycker ni föresten att det är rätt att spädbarn automatiskt blir medlemmar i kyrkan vid dopningen?

*humanistbloggen* såg jag denna propaganda *GUD Finns Nog Inte.* och gick in för att göra testet. Med dessa självklara frågor på vad Religionen gör med oss så fick jag resultatet att jag är en given Humanist medlem. Oj da!

Sedan loggar jag in på Facebook och ser att en kompis frågade mig om jag ville göra ett test. Testa din tro.
Denna person är uppvuxen i en familj som tror på Jehovaras vittnen. Hon insåg att det inte var en religion som passade henne efter skiljsmässan då hon gift sig med en kille inom samma tro. Jag tyckte testet verkade intressant och gjorde det. Mitt resultat blev att jag bör konventera till Buddismen. Och jag håller med om att det finns mycket inom den läran som passar in på mina tankar. Nu i skrivande stund när jag hittade denna bild så kom jag på att jag fick en liten Budda figur igår när vi åt på resturang. Hmm vilket sammanträffande?


"Buddhismen är den enda världsreligionen som saknar tro på Gud. En central tanke är att allt i tillvaron är föränderligt och ömsesidigt beroende. Målet är att genomskåda de illusioner och begär som begränsar och fjättrar oss för att istället bli fullt vakna eller upplysta"

Gör gärna dessa tester om du har Fb eller klicka på *Gud finns nog inte* i texten.

Beskrivning på SPA-behandlingar.

Publicerad 2009-06-10 17:05:47 i Spa & Massage,

Här kommer dem efterlängtade beskrivningarna på SPA-behandlingar.


Lerinpackning helkropp+ Ansiktsbehandling 60min
Under lerinpackningen kommer ni att få ligga på massagebänken i underkläder och handukar. Jag smörjer in dig i en 100% naturlig lera. Sedan packas du in med handukar och plast.  Under tiden leran  får verka med hjälp av värmen så gör jag ansiktskuren. I ansiktskuren ingår Rengörning, ansiktsmask i lera och ansiktsmassage.
För att få bort leran får ni ta en dusch och/eller ett 20 minuter långt bad. Efter det smörjs kroppen in med hudkräm.   

Aromainpackning helkropp+ Ansiktsbehandling 60min
Aromainpackning är avslappnande. Jag smörjer in dig med en egen blandning som jag gör anpassat efter dina behov och önskemål. Sedan packas du in med handukar och plast. Under tiden aroman får verka med hjälp av värmen så gör jag ansiktskuren. I ansiktskuren ingår Rengörning, ansiktsmask och ansiktsmassage.
Aromainpackningen behöver inte tvättas bort.


Kropps skrubb+ Kurbad 45min
Kroppsscrubben är bra för att få bort döda hudceller och få igång blodcirkulationen. Den är även bra emot celluliter. Detta är en utmärkt kur inför sommaren då solbränan blir jämnare och håller längre.
Skrubben går ganska fort. Man ligger på massagebänken och får en uppiggande skrubb som doftar papaya och mango. Sedan packas du in med handukar och plast. För att få bort pealingkrämen får ni ta en dusch och ett 20 minuter långt bad. Efter det smörjs kroppen in med mjukgörande hudkräm.   
  
Hand & Fotkur 50min
Fotbad, pealing, filning, nagelbandsolja och massage på händer och fötter.

Klassiskt massage Halv 40min eller helkropp 60min

*I en halvkropp ingår rygg och axlar. Sedan är det valfritt om ni vill bli masserade på sätesmusklerna eller armmusklerna. Massagen är 40 minuter.
*I en helkropp ingår Rygg,axlar,sätes, vader,lår, armar, bröst, ansikte,huvud, mage. Det går bra att plocka bort någon kroppsdel om ni önskar. Men jag gör inga stopp för att lösa upp späningar utan går igenom hela kroppen på 60 minuter.  

Skriv gärna om det är något mer ni undrar över. Jag kan utföra behandlingarna fram till början av Augusti. Bortsettfrån vecka 27-28 då jag är upptagen. Och Imorgon flyttar jag till Göteborg =) Ha en bra dag!

Bakade en Paj =)

Publicerad 2009-06-09 22:53:52 i Recept,

Gårdagens inlägg: Hehe får man göra så? JA självklart det är ju min blogg. Så Igår bakade jag Annanas paj =)
Det blev jätte mumsigt med Vaniljsås.Har ni bakat något gott på sistone??

Människans sanna natur?

Publicerad 2009-06-03 00:34:49 i Mina tankar,

Dalai Lamas syn på att mänskligheten innersta natur är mild och medlidsam. I boken Lycka! Han förklarar att vi når lycka genom mänsklig välvilja mot andra.

Men är det så enkelt?  Logiskt tänkt så tror man att vägen till att finna lycka är att "gå in" i sig själv. Därför det kallas inre lycka. Han pratar så mycket om att hur man är som andra påverkar ens egen väg till att bli god. Och godhet och kärlek är vägen till Lycka.

Han drar även den motsatta parallelen att aggression och våldsamma tankar leder till olycka. Men jag tycker att man borde få utlopp för sina känslor. Borde man inte få bli arg ibland och kunna vissa det? Nej det tycker inte Dalai Lama att man ska få.   

Frågan handlar om hur människans riktiga natur är? Är vi egoistiska eller omtänksamma.  

Andra forskare anser att alla födds med överlevnads instikter som är egoistiska. Nyfödda småbarn överlever inte utan närhet, omtanke. Deras normala beteende är att söka mat och närhet dem har inte en tanke på att ge något till omvärlden. Anser forskarna.

Dalai säger även att det är en svår väg att gå. Med andra ord att det är kämpigt att nå lyckan. Att känna empati. Men varför måste vi träna på att känna sympati och inte empati? Varför har vi inte bara den förmågan naturligt och vi är födda som goda varelser??


Vad tycker och tror du?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela