Kropp och själ

leslita.blogg.se

Grattis

Publicerad 2009-12-30 15:19:23 i Vardag och nöje,

Mamma fyllde 40 och jag gjorde en smörgåstårta till henne! Det var mumsigt!
Jag vill önska er alla ett Gott nytt år! 2010 kommer att bli ett riktigt bra år.
Min bildagbok är uppdaterad ifall ni vill se bilder från Liseberg och julen :) klicka *HÄR*
Ni får hade super bra tills vi hörs igen. Vår el kabel ligger i snön just nu därför jag inte har tillgång till internet.

Hemma över Jul

Publicerad 2009-12-23 13:48:19 i Vardag och nöje,

Hejsan där ute! Hur mår ni? Jag är i Trollhättan har haft det super! Träffat kompisar jag inte sett på flera månader och en annan som jag inte sett på flera år för hon har bott utomlands ett tag. Så det blev lite Reunion :) Vi satt o drack lite vin igår kväll. Jag har fikat och shoppat - nyårsklänning och sista julklappen fick jag med mig hem igår från Överby.

Var även i Göteborg en dag och såg JUL på Liseberg. Riktigt mysigt med allt pynt och marknad och tomteverkstaden och konståknings show. Kaniner som var klädda till tomtar sprang runt överallt :)

Det är massor med snö och imorgon är det JUL :) ska se min store brossa som ja inte träffat på ett halvår :P Och så hoppas jag att alla blir nöjda med sina julklappar! För i år har jag varit generös och ute i god tid ;)


Hade velat lägga in bilder från Liseberg och så men hittar inte överförnings sladden så det får bli en annan gång. Håll utkik på bilddagboken också!


FELIZ NAVIDAD!!


Och föresten hoppas att ni som firar Yule hade trevligt. (Vintersolståndet den 21 dec). Kan skriva ett inlägg om det ifall ni är intresserade. :)

Ta in på hotell---> I rymden!!

Publicerad 2009-12-17 09:06:23 i Andlighet,

Hahahaha år 2012 kommer ett spanskt företag att öppa ett hotell i rymden! det kommer att kosta 30 miljoner kr för tre nätter och då ingår även flera veckors förberedande på Ön Karibien. 43 st personer har redan bokat sin semester i rymden.Vad tror ni om denna ide? Kommer det att funka? Kommer det att sälja? Hade ni åkt om ni haft pengarna? Jag tror att många kommer att nappa...

*Källa: MSN resor, Galactic suite,

Intervjua en Spa/Hälso verksamhet.

Publicerad 2009-12-16 15:02:47 i Hälsonytt,

Jag har verkligen haft fullt upp med studier, det ligger på hög och jag är väldigt stressad nu innan vårt så kallade "Lov". Men jag lämnade in 2 uppsattser igår på ca 10 sidor var och ska nu påbörja mitt fördjuppnings arbete i Kinesisk ört medicin. Som fältstudie har vi även fått i uppgift att intervju en verksamhet inom vårt område i hälsa & spa så jag och Sussi från klassen var ute i Hällefors idag och kollade runt. Tyvärr var inget öppet då det bara är öppet vid bokning av behandlingar. Det finns ett ställe med So-K Finsk massage och sjukgymnastik och ett annat ställe som hetter Betty Hult som har klassisks massage och reflexologi.Sedan gick vi ner till ett nyöppnat ställe som har en butik. Det fanns många fina grejer som jag gillar. Älvor, lösvikts te, torkade frukter, smink och prylar. Jag köppte lite fler julklappar till min mamma. Sånt billigt extra grejs. I min familj är det roligare att få många presenter än o tänka på kvalitet och pris. I denna butiken så såg vi att dem även erbjöd behandlingar som massage och healing och tarot. Så vi fick nr och ska ringa om fråga efter intervju imorgon. Intervju frågorna handlar om själva verksamheten, hur det går till att driva ett spa os.v?

Jag har även suttit och uppdaterat mitt CV och gjort research efter alla spa och friskvårds anläggningar i Göteborgs området. Vet du nått ställe? Har gjort en lista på alla ställen som jag ska söka till. Så det är mycket på gång just nu...

Ni får ha en bra dag! Love/Leslita.

Photo shot

Publicerad 2009-12-14 20:48:26 i Modell & Statistjobb,


Bilderna ifrån senaste fotografierna har kommit, det blev 77 st som Sonia Jansson tog och nu är det min tur att välja ut vilka jag vill beställa hem. Det kommer att bli svårt, många vackra bilder.  I färg, i svartvitt, stående, sittande, med miss latina benderoll, halv kropp, helkropp????? Jag blev ju nöjd med alla! hehe Vad föredrar ni?

*Länk: Sonia Jansson, 365bilder.se,

Emotional freedom techniques

Publicerad 2009-12-13 17:37:08 i Alternativmedicin,

Emotional freedom techniques kallas Eft och är en ny terapiform. Man "knackar bort" sin bekymmer. Metoden är kopplat till TKM Kinesik medicin då man använder sig av meridiansystemet (energikanaler) och akupunkturpunkter. Det är dessa punkter som man ska knacka på med långfingret. Sammtidigt upprepas en affirmation som är en positiv mening. Eft terapeuterna anser att alla psykiska oönskade hälsotankar går att eliminera med hjälp av denna metod. De säger att allt psykiskt även sitter i dessa energikanaler och blockerar. Därför man ska öppna upp. Emotional freedom techniques kan man göra på sig själv. Och därför är vissa psykologer emot denna metod. Dem säger att man inte "borde" påstå sig bota emotionella problem med knackning. Vad tror du? Jag tror på att positiva tankar kan läka och jag tror på TKM med just denna kombination. Jag vet inte. Måste testas. Har du testat Eft?

Testa Eft hemma utifrån bilder och beskrivning: HÄR,

 

*Källa: Aftonbladet,

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: TKM, Meridiansystemet BILD, Affirmationer, Akupressur punkter/ansikte,

Dancing

Publicerad 2009-12-09 20:55:18 i Dans & Annat,

Avslutning med min grupp idag, Latinamerikanska dansmix! Det har varit en riktigt rolig termin och alla har lärt sig jätte mycket. Vilken utveckling. Alla kan röra på höfterna :) Idag gjorde vi fortsättningen på en funk koreografi till låten Piriguette. Det var spänande. Och de lär sig så fort och är duktiga. Nästa termin blir det nybörjar/fortsättning, ungdom/vuxen för bådda könen. Lämna intresseanmällan om ni vill vara med! leslita.blogg@live.se Mer info kommer om någon vecka.


Önska jag kunde balett. Ungefär det ända jag inte provat på...

Saltrum

Publicerad 2009-12-09 12:37:19 i Spa & Massage,

Saltbehandling har följande effekter på kroppen:
 • Bra för lungorna och lindrar KOL och astma
 • Bra för huden och lindrar exem och psoreasis
 • Ökar syreupptagningsförmågan
 • Bra emot förkylning
 • Avslappnande


Proceduren: Man sitter avslappnat i en stol inne i ett rum som är speciellt konstruerad. Rummet är gjort av salt.
Saltrum finns på flera ställen i Sverige te.x Göteborg, Stockholm, Säffle, SalCella Sweden, Rosersberg, Hälsans Hus, Vilhelmina,

Vad tror ni om det? Jag tycker att det låter lustigt... inget jag skulle lägga pengar på precis. Någon som har testat?

*Länk: Salcella,

Shamanismens världar

Publicerad 2009-12-08 17:26:00 i Indiankulturer,

Shamanism är ett indianfolk som har en väldigt intressant medicin. De är ursprungligen från Sibirien och har existerat i 15 000 år! Man brukar prata om "Resan" när man definierar deras sätt att närma sig sin tro. Det sägs att de förflyttar sig mentalt till andra verklighetsområden och möter andar och tappade själar. De "åker" dit (hamnar i en trans) för att få hjälp av guider och få kunskap och mer insikt. Detta sker som en ritual där man dansar, sjunger och spelar musik, oftast trummor och flöjtspel. Shamanismer arbetar med 3 världar: Undervärlden Mellanvärlden och Övervärlden.

 

Undervärlden.

I undervärlden kommer man i kontakt med sitt undermedvetna, sitt kraftdjur och sin kraftväxt. Man kan även rådfråga andarna om hjälp i vardagen. Kraftdjuret är olika för varje person och det djuret hjälper shamanismerna och håller dem friska. Spirituellt, själsligt, fysiskt och ger dem energi att klara livet. Om kraftdjuret är svagt, deprimerat eller har något negativ tillstånd så kommer det att speglas på människan.

 

 

Övervärlden

Övervärlden inebär att man reser uppåt och kan komma till andra världar är den som finns på jorden, man kan möta änglar och andliga väsen.

 

 

Mellanvärlden

Mellanvärlden är där vi människor är nu. Det är den världen vi vanliga människor är medveta om. Men när man går i trans kan man även hitta andra platser vi inte kan se med blotta ögat. Naturväsen, energier, andar, det är även här man finner sitt kraftdjur och sin kraftväxt. För att skapa kraft och hälsa till sig, så bygger Schamaner sitt egena medicinhjul där allt är placerat inom en cirkel.

 

 

Visst är det intressant, tänk om man hade den förmågan att försvinna till en annan värld och möta mystikska saker, vilken upplevelse! Men de får ju öva från när de är små för att utvecka sina sinnen. Sedan sägs det att de använder örtmedicin med speciella verkan. Men vilken religion gjorde inte det för århundraden sen? Kanske var det därför de mådde bättre. Ju mer välutvecklade människan blir desto mindre tror man på gammla kulturer och desto mer skeptisk blir man. Jag tror däremot att shamanismen upplevde mycket och talar saning.

 

Vad tror ni? Hade du velat åka på en trumresa och hitta ditt kraftdjur? Det finns ju sådana handledda sessioner. Som de i och för sig inte samtycker att vi västerlänningar "ska hålla på med". Men men... Jag skulle vilja testa bara för att veta om jag kan se nått och lära mig om mig själv, mitt liv och mitt förflutna.

 

 

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Finn ditt Kraftdjur, Kallawaya folket, Medicinhjulet,

Pastasås med kassler

Publicerad 2009-12-08 11:14:54 i Recept,

Här om dagen gjorde jag en pasta sås, jag kom på receptet under tillagningen men det blev riktigt bra! Så jag tänkte dela med mig :)

1. Hacka gul-lök och skär upp kassler, bryn löken först och stek sedan kassler och krydda.

2. Skölj och hacka upp grön paprika, röd paprika och öppna en burk majs.

3. Häll i grönsakerna i stekpannan.


4. Jag använde Bonjour kantarellost och mjölk. Låt det ligga och puttra, smaka av kryddningen.


5. Serveras med pasta och lite färska örter.

Super duper gott, enkelt och snabbt! Testa detta tycker jag ;)

Själv Coaching!

Publicerad 2009-12-07 14:56:57 i Psykologi,

Man behöver inte gå till en Coach när man behöver hjälp, man kan sätta upp och nå sina mål helt på egen hand. Jag hittade Anthony Robbins coachnings model som han skriver om i sin bok "Din gränslösa styrka" som jag tänkte förklara kortfattat nu.

Först gör man målet:
* Specifikt: vad är det du önskar?
* Sinnesbaserat: Vad vill du se/höra/känna/känna doften/smaken av? (Visualisera fram nogrant.)

Sedan tittar man på hur det är nu och hur man vill att det ska vara:
* Vad är det du önskar? Hur vill du att det ska bli?
* Hur är det nu?
* Vad är skillnaden? Vad krävs för att nå dit?

Sedan säkrar man bevis:
* Hur ska du veta att målet uppnåtts?Lycka till med självcoachningen!

Akupressur punkter

Publicerad 2009-12-06 21:07:15 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Så här sitter Akupressur/punktur punkterna i Ansiktet. Massera lite på dem så kommer du känna att det är ömt och att det kan stråla ut "smärta" runt området. Börja med Sj17 som sitter bakom öronsnibben. Tryck rakt upp och in under örat. Det är facinerande hur det funkar...  Hur kändes det? Vilken punkt är öm på dig?

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Ansikts Akupressur beh,

Frukost Smothie

Publicerad 2009-12-05 08:22:51 i Recept,Smothie
Mango
Lime saft och lime skal
Naturell yoghurt
Mjölk
Is

Gör så här: Skölj och skär upp mango en halv räcker till två glas, riv lime skal och pressa ner saft. Häll i en dl yoghurt och en halv dl mjölk. Tillsätt is och ev färsk basilika. MAn kan också ha 2 msk proteinpulver. Mixa ihop i en mixer eller med en stavmixer. Väldigt uppfriskande gott på morgonen. Receptet är taget ur boken GI in the city av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson. Grymt bra bok.   God morgon på er!

Kaligrafi

Publicerad 2009-12-04 15:42:15 i Kinesisk Medicin,

Kommer ni ihåg att jag berättade att vi fick bränna ett papper som en cermoni innan maten. Det står för lycka och så ska man önska sig något. Väldigt vackert tycker jag med sådana traditioner. Detta var lappen innan den brann upp.


Det var meningen att vi skulle lära oss lite Kaligrafi på Universitetet  och öva bara för skojs skull. Men det var ingen som han med det vid det praktiska tillfället. Så vi gjorde det när vi lagade kålsoppa som hemuppgift. 


En annan Kinesisk cermoni är att man hänger upp röda lappar vid matlagningen för att be gudarna vara med. Det symbolisrar för att man bjuder in köksguden genom att hänga upp röda lappar med ev kalligrafi. Den till höger målade jag som det står "mat" på och den till vänster målade min kompis så fint, det betyder "evighet". Bilden är klickbar.

Kan du nått Kina eller Japanskt tecken?Kålsoppor

Publicerad 2009-12-04 13:19:05 i Recept,

Vi hade som skolarbete att göra två olika kålsoppor en kinesisk och en svensk och jämföra. Dukningen var också enligt de kulturella traditionerna.

Den svenska innehöll tomatsås, chili, kassler och kål.


Den Kinesiska innehöll nudlar, ingefära, tofu och Kina kål.

Jag tyckte mest om den svenska :) Båda sopporna gick ganska fort att göra och kål är väldigt billigt. Konstigt nog var den med tomatsås och färre ingredienser mer mätande än den kinesiska som innehöll mer. Men det var roligt o laga mat och baka igår. Ni får ha en bra dag!

Cupecakes!

Publicerad 2009-12-03 21:15:11 i Recept,

1 2
3 4

Idag bakade vi cupcakes (och lagade mat som jag lägger upp bilder på imorgon)
1. Först blanda vi smeten 2. Sedan hälls kakao och mjöl i.
3. har vi hällt upp i formarna och sedan ska dem in i ugnen.
4. När dem kommer ut och har svalnat så lägger man på mascapone frossingen och valfri dekoration.

Tack Mumsfillibabba. Se recepten *här*

Inget mästerverk men det gick bra för o vara första gången. Egenligen ville vi ha körsbär eller jordgubb men det fanns inte att få tag på här så det blev Physalis. Mumsigt!

Leslitas Önskelista

Publicerad 2009-12-03 14:43:11 i Hälsonytt,

Lite julklapps tips mest till min familj så dem vet vad jag önskar mig :)

1. Spikmatta

2. Balansbräda


3. Laser hårborttagning för hemmabruk (se länk)
FÖRSLAG på lite övriga smågrejer

 • En gosig morgonrock
 • En Prydnads älva (se länk)
 • Cupping glas och akupunkturnålar (se länk)
 • En Kalender (se länk)
 • Tyg påse till min tarot. (min är lite större än en vanlig spel kortlek)
 • Hälso Böcker om te.x Yoga, shamanism, spa! (bild 1)
 • Kinesiska Stresskulor (bild 2)
 • Navel Piercing
 • Kläder, skor, smycken och sånt vanligt...
Bild 1 Bild 2

Vad önskar du dig?

*Relevanta länkar till mina önskningar: Kalender topphälsa eller Paoulo Coleho kalender, TVINS, Nålbolaget, Dreamfairies, Nightfairies,

Spa behandling a.k.a Nålning!

Publicerad 2009-12-03 12:56:24 i Spa & Massage,

Jag säger bara AJ! Detta är det nyaste inom skönhets"vård".  Dock får det ej användas vid acne eller ömtålig hud och andra allvarliga hudåkommor. Detta är för att infektionsrisken ökar.
Bild 1

Bild 2

Bild 3


Proceduren:

Steg 1: Man börjar med djuprengörning av huden och verktygen är sterila. Ser ut som ett toryrredskap men sägs vara väldigt effektivt. (Bild 1) Man rullar denna i ansiktet och nålarna sticker in i huden och öppnar upp kanaler. Man rullar först vertikalt och sedan horisontellt. Behandlingen är bra emot ärrvävnad, slapp och hyperpigmenterad hud. (Bild 2)
Steg 2: På den nyöppnade huden masserar man in ett speciellt serum som kallas Askorbinsyraserum. Serumet är bra för pigmetförändringar, solskador, slapp hud och stramar upp.
Steg 3: Efteråt lägger man på en sval och skön kollagenmask som lugnar huden och stänger igen. Det ser ni på (Bild 3)

Utvärdering:
"Försökspersonen" från aftonbladet som fick testa och utvärdera denna behandling sa att det gjorde ont, speciellt där man har tunn hud som på överläppen och pannan. Men hennes utvärdering löd att det verkligen var värt det och huden ser frächare ut och pigmentfläckar han "nålats" bort. Hon var på st behandlingar när hon utvärderade resultatet.

"Den som vill vara fin får lida pin"

Jag vet faktiskt inte hade jag haft problemhud och testat allt innan som inte fungerar så hade jag nog hakat på detta också.  Hade ni velat/vågat testa detta? Kanske någon som redan har gjort det?

*Källa: Aftonbladet Nålning,

Numerlogi

Publicerad 2009-12-03 07:38:55 i Andlighet,

Siffran 5 o 9 är det bästa inom Kinesisk kultur iaf :) 5 är det heliga talet, som skapar balans.

Siffran Fem:
I din närvaro har man aldrig tråkigt. Du är utåtriktad, livlig, rolig och mycket nöjeslysten. Du gillar spänning och avskyr rutinmässiga och monotona saker. Blir det tråkigt i en relation eller på arbetet livar du gärna upp stämningen.

Kanske borde du lugna ner dig lite ibland för att inte verka alltför okontrollerad. Det måste ju faktiskt vara trist ibland för att man ska kunna känna att något är roligt. Du är rädd för att bli lurad och det beror nog på att du har lite problem med självförtroendet. Det kan ju också orsakas av att de omkring dig är så vana vid ditt skämtsamma sätt och tror att du alltid är beredd på skojigheter. Visa att du kan vara seriös.

Du faller för personer som är lika nöjeslystna som du och som har glimten i ögat. I ett förhållande kan du känna dig lite rädd för att bli lämnad eftersom ditt dåliga självförtroende lyser igenom även här.

Femmor regeras av Merkurius och dina färger är ljusa, t. ex ljusgrått och ljusblått.

Testa vilken siffra du blev och kommentera om det eller ladda gärna upp det på din blogg så jag får se :)
Länk: Ditt Horoskop

Hemma spa tips...

Publicerad 2009-12-02 16:46:02 i DIY produkter,

Börja med att torrborsta kroppen med skrubbhandskarna, nedifrån och upp i cirkelrörelser. Skrubb avlägsnar döda hudceller. Sedan kan man använda peeling för ännu lenare hud, men ta det försiktigt om du har känslig hud. Då räcker det med en skrubb.
Gör egen skrubb: Ta din duschcreme och blanda den med lite babyolja och lite riven cocos eller socker.Tappa upp ett bad och blanda in eteriska oljor. Man kan först blanda ut den eteriska oljan med några matskedar honung eller grädde/mjölk så blandar den sig bättre i badvattnet. Passa på att skiva upp gurka för att lägga på ögonen under tiden du badar. Man kan ha gurka över hela ansiktet också.

Huden? Efter badet smörjer du in dig med bodylotion eller baby olja.

Fnasiga armbågar? Dela en citron i två och sitt med armbågarna i vardera halva i 10-20min. Det blir garanterat ett bra resultat!

*Läs tidigare inlägg om liknande ämnen: Eteriska oljor, Vinter skönhet,

In my life...

Publicerad 2009-12-02 14:52:54 i Vardag och nöje,

whats going on? Hejsan alla glada läsare. Idag fick jag csn för första gången på länge. Så jag och Sussi gick ner till vårt "stora köpcentrum" (ja bor i en håla) Vi kollade runt lite och jag köpte smink till på lördag för då ska jag på Vinterfesten i Grytthyttan som anordnas av Resturanghögskolan! Det kommer att vara tre rätters middag och balklänning. Ni ska få se bilder! Det ska bli riktigt lyxigt och roligt.

Imorgon ska vi göra två stycken kålsoppor, en Kinesisk och en Svensk. Det är fältstuder då vi skriver en uppsatts som handlar om skillnaderna emellan kulturernas maträtter. Den Kinesiska soppan har ju olika ingredienser som har speciella effekter i kroppen, som jag berättade i video (se kategorier) så är örtmedicin och medicinsk kostlära centralt i denna hälso kursen jag läser nu. Sedan efter matlagningen till efterrätt ska vi baka cupcakes för första gången. Hoppas att det går bra. Allt kommer att dokumenteras med bilder så titta in igen imorgon :)Nu ska jag beställa skor och betala räkningar :) se skorna *HÄR*

Har du satt upp mål för 2010? Lämna din röst i detta inlägg: Rösta, Det går superfort och jag blir väldigt tacksam. Vad har ni gjort för roligt idag?

Varför gör jag det här?

Publicerad 2009-12-02 10:02:39 i Citat,We do not need to know "how" or "where"
but there is one question that we should all
ask whenever we start something:
"What am i doing this for?"-Paolo Coelho-

Månen är fullis

Publicerad 2009-12-02 03:17:12 i Andlighet,

Det är fullmåne och jag är inte trött, ska försöka somna nu. Suttit upp med studier och skrivit sen jag kom hem från skolan. Snart klart. Fixar det sista imorgon.Det sägs att fullmånen stör ens sömn och ger en vildare tankar, varulven i dig vaknar. Vad säger ni om det?
Hoppas att ni sover så gott!

Sikhism

Publicerad 2009-12-01 18:49:00 i Ayurveda,

Jag har ju alltid tyckt att religion och kulturella traditioner är intressant och idag har jag forskat lite på Sikhism som är en Indisk religion.

Historiskt: Dem tar helt avstånd från kastsystemet och tycker att vi bör sträva efter jämnlikhet. Grundaren heter Guru Nanak och det var redan på 1500-talet som religionen uppstod.
Dem går bl.a efter dem fem Khalsa-orden. Det är levnads bud och alla startar på K som också är orsaken till at det brykar kallas dem fem K´. Alla har olika symboler som kan visas i vardagen.
 1. Kesh -att inte klippa hår eller skägg. Symboliserar helighet.
 2. Kangha -att bära en kam av trä. Symboliserar renlighet.
 3. Kucha -att bära kortbyxor. Symboliserar vaksamhet.
 4. Kara -att bära ett armband av järn. Symboliserar beslutsamhet.
 5. Kirpan -att bära sabel. Symboliserar beskydd av de svaga.


Sikherna har även 7 budord:

1. Det finns bara en Gud.

2. Kom ihåg Gud, arbeta hårt och hjälp andra.

3. Gud tycker om ärligt arbete och uppriktigt liv.

4. Inför Gud finns ingen ras eller ekonmisk ställning. Det är dina handlingar som gör dig god eller ond.

5. Män och kvinnor är lika inför Gud.

6. Älska alla och be för det goda hos alla.

7. Var vänlig mot allt levande (människor, djur, fåglar)

Andra viktiga punkter inom Sikhism är att dem döper sina barn först när dem har vuxit upp och förstår innebörden av religionen, dem dricker inte alkohol, tar inte narkotika och använder inte tobak och det finns bara en gud inom Sikhism. Sikherna har en helig skrift som heter 'Granth Sahib'. Sikherna tror på reinkanation och dem kremerar sina anhöriga som går bort.
Många Hinduister är inte överens med Sikherna eftersom att dem valt att ta avstånd ifrån kastsystemen, pilgrimsfärd och avbildningar och dyrkan av gud, för att skydda sin religionbildades broderskapet Khalsa.

Amritceremonin är en ritual som man får gå igenom när man anser sig redo att bli Sikhism medlem. Det kan liknas en gudstjänst / dop. 5 vuxna männ inviger dig till deras tro. Socker rörs om med en dolk och används symboliskt över kroppen på den blivande Sikhern. Mänen är klädd i gult och dem häller vatten rinnandes över huvudet. Även lite av det heliga vattnet skvätts på ögonen så att man inte ska "se nått ont".

(gult klädd, långt skägg och inlindat hår i sin turban)

Detta var en kortfattad sammanfattning av Sikhism tron. Vad anser du? Visst verkar det spännande?

*Källor: Wikipedia, Indien, Paranormal, Religionskunskap,     

Energi Kaka

Publicerad 2009-12-01 10:59:10 i Recept,

 

Ingredienser

soltorkade fikon
soltorkade aprikoser
kokosflingor
pumpakärnor
fiberhavregryn
finriven ingefära
soltorkade tranbär

Marinad

1,5 dl fast honung
1 dl creamy jordnötssmör
0,5 dl kokhett vatten


Så här gör du
: Hacka alla ingredienser i små bitar. Knåda alla ihop det (utom de till marinaden). Värm honung och jordnötssmör i en stekpanna och häll vattnet över och låt marinaden koka upp. Vispa hastigt.Häll marinaden över massan och blanda ordentligt. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och bred ut massan. Grädda på nedersta falsen i 200 grader i 20 minuter. Skär ut massan i kakor och ställ dem på högkant på en bakplåt. Grädda dem i 20 min i 150 grader.

 

Detta testade jag att göra igår kväll, det ska vara fler ingredienser men jag ändrade om ganska mycket. Häll i sesamfrön om du vill eller nått annan valfritt som du hittar hemma. Det blev väldigt gott!

 

ps. glöm inte rösta här nedanför, det går super fort.

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela