Kropp och själ

leslita.blogg.se

Kristallterapi eller Kristallhealing

Publicerad 2008-10-20 14:40:56 i Andlighet,

Kristallterapi eller Kristallhealing

 1. Vad är det?
 2. Hur används det?
 3. Till vad används det?
 4. Tillexempel
 5. Hur fungerar det medicinskt i kroppen?
 6. Egenvård eller yrkesbenämmning?
 7. Källor


  Man använder sig av kristaller och stenar för att hela eller ibland används dem också i ritualer och magi. Ordet kristaller
  har sitt ursprung i Grekland från ordet Krsistallos som betyder ljus. Kristaller har en förmåga att minska hastigheten av  ljuset. Därför används kristalller och stenar i ljusterapi för att hålla kvar färgerna i rummet längre. Kvarts och diamant är specielt bra innom detta användningsområdet.
  Rubiner, rosenkvarts, ametist och smaragder har en läkande verkan och används i medicinska syften, så väll fysiska som mentala.

  Hur används stenarna?
  Jag brukar börja (och avsluta) med att rena stenarna med dem fyra elementerna. Jord,vatten,eld och luft. Detta görs för att ta bort energier som har absorberats upp i stenen. Därför ska man tänka på att inte låta alla få röra dina kristaller för då börjar stenen jobba.
  Många terapeuter arbetar med chakrasystemet och meridiansystemet (som jag förklarar en anna gång) och placerar stenarna på akupunkturpunkter och chakran. Vissa stenar hör ihop med vissa chakran. (men det går vi in på en annan dag) Man låter alltså den som behöver bli healad ligga på en bänk och så lägger man stenarna på olika ställen på kroppen så att dem suger upp det negativa. Sedan måste man alltid avsluta med att rena bort det absorberade krafterna.
  Används till?
  Det beror helt på vad man tror på. Inom den kinssiska kullturen skapar man balans emllan chakran (så att ki flöder normalt). Eller helt enkelt skapa balans emllan psykiskt och fysiskt som en västerländsk skulle uttrycka sig.
  Det mesta går att hela. Tillexempel, Ge mer energi om personen känner sig trött,slut och ängslig. Ge harmoni om personen stressar. 
  o.s.v.  

  Egenvård eller yrkesbenämmning? Man kan införskaffa sig kristaller och stenar för att heala sig själv. Eller te.x ge styrka, mod om man är nerför inför ett framträdande (Jaspis). För att stressa av. För att få bättre koncentration (lapis lazuli). Bra sömn och fina drömmar (ametist) Läg stenen, kristallen i en liten tyg påse och ha den i fickan. Det finns även massa vackra smycken som man kan ha på sig i form av halsband os.v

  Jag fick en meditations sten att ha runt halsen av min lilebror det var en tigeröga kallas den. Men det bästa är ju förståss att gå till en teraput eller healer. Se till att personen eller stället är godkänd av KAM. http://www.kam.se/ Svenska komiten för alternativ medicin. Det är också bra om  personen har läst TKM. Traditionell kinesisk medicin.

Ametist SmaragdJaspis

Källor: Från akupunktur till shamanism. Guide till komplementär och alternativ medicin. Av Suzanne Shönström -06

Kommentarer

Postat av: En stammis på bloggen

Publicerad 2008-12-01 20:00:36

när skulle du förklara chakrasystemet och meridiansystemet ? jag har väntar jätte länge.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild