Kropp och själ

leslita.blogg.se

Tai Chi

Publicerad 2008-12-29 20:53:59 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

I julklapp av min storebror Gogo som han kallas fick jag ett Tai chi tränings set. Hade tänkt planera det när ja kommer hem så behöver ja inte packa upp allt. I settet kom det med Dvd skiva med olika nivåer på svårighetsgrad.
Avslapnings cd skiva med musik, en matta att utföra rörelserna på och en liten boll. Ying & Yang

Tai Chi kommer jag läsa nästa höst på Spa programmet, men jag tjuvstartar lite nu =)
Tai chi är en blandning av Qui gong, gymnastik och meditation. Det påminer om kampsports mönster där rörelserna är långsamma. En avancerad form av Tai chi Chuan kan man använda som självförsvar. Annars tränar man styrka, balans och mycket smidighet. Tai chi har sitt ursprung i Asien och har utövats i flera tusen år. Självklart har den en läkande fördel och förebygger mot sjukdommar.
Man arbetar med ying och yang energier enligt den kinesiska medicinen och Qui gong principer som ki.
Ki står för livsenergin som finns i kroppen, läran säger att det är då blockeringar uppstår som personen får en sjukdom. Dem flesta om inte alla behandlings metoder i Kina är till för att kunna låta ki flöda fritt. 
Ying och Yang är varnadras mottsattser som ska balansera upp personen.
Tai chi
*Källa:taichi.nu

Juletid nu kommer...

Publicerad 2008-12-23 15:18:28 i Citat,

Snart är det Jul. Det är så spänande. Jag är i Trollhättan nu, har träffat lite vänner fikat och shoppat. Imorgon ska vi äta gott och fira jul hemma i huset i sjuntorp, kolla på film och dricka glögg. Den 25 är det fest som gäller familjens kompisar har hyrt lokal och vi kommer väll dansa och dricka hela natten =D Sedan ska jag till Gbg i helgen, träffa kompisar, checka vad som finns på mellandagsrean och så går vi väll säkert ut på kvällen.
På nyår blir det tjejmiddag och sedan Lipz. För övrigt så ska jag bara umgås med familjen och plugga. Måste komma på rörelserna till passet som jag ska hålla =p

*Nu härnäst blir det leka skönhetssalong. Fixa mig inför imorgon. Naglar, hårinpackning och allt som ingår ;)
Orginal bilderna från Fotograferingen har kommit nu också! =) jätte fint blev det.En kärleksdikt.
Tillsammans är vi starka,
sägs det och kraften vi får
om vi håller ihop blir stor
Vad händer om vi vågar
vad händer om vi hoppas och tror?

Hur ska vi våga bygga upp
den tillit som vi slitit itu
precis som med våra hjärtan
som bundit oss samman?
Hur ska vi våga tro på varandra
och tro på en framtid ihop
om vi låter våra själar få vara ensamma
i en flykt från det som vi båda vill ha?

Vi vill båda och vi måste våga
fånga upp våra slitna själar
och ta upp kampen igen i vår jakt
att nå kärleken som binder oss samman
Vi har hoppet och vi har tillgångarna
till varandras nycklar till våra hjärtan


Gympa!

Publicerad 2008-12-18 16:47:36 i Dans & Annat,

Vi håller på lägger upp ett pass i skolan just nu. Två och två ska vi hålla i en pausgympa. Sedan till nästa termin så ska vi lära oss lägga upp ett helt pass. Vi har fått testa på några pass på skoltid, det va roligt. OCh jobbigt! oj. Vi hade musikanalys som är en viktig del av kursen. "pulsa" varje låt, göra rörelser efter rätt takt och skriva upp karatären på låtarna. Min kompis som jag jobbar ihop med var här idag med ett par tränings Dvd skivor för att få inspiration. Vi hade roligt. haha Jag fick låna en dvd skiva av henne. Av allt från pilates till arobicbox til Yoga så gissa vad jag valde :P 
Carmen Electra´s hip hop. haha gissade du rätt? Jag fortsätter förvåna mig själv ibland. Finns inget jag inte kan låta bli att bli nyfiken på som jag bara måste få göra eller testa!     Även under lovet måste jag fortsätta plugga. Håller på läsa om kognitiva metoder i boken idrottspsykologi. Sedan läser jag motivation för motion och prestera avspänt (Handboken till avslapnings cd skivan). Det går riktigt bra, fast än det är kurslitteratur. Roligt! Ska lära mig hur man ger någon motivation och så ska jag ha ett samtal med min lilebror som behöver komma igång. Självklart börjar jag ju med ett coaching samtal för att få mer att utgå ifrån. 

ne nu får jag sluta!  sitter och planerar hur jag ska pina min familj med kunskaper jag skaffat mig :P ush! hahahah 

Coaching samtal

Publicerad 2008-12-17 15:29:16 i Psykologi,

Idag var jag på ett coaching samtal angående mina sömnproblem. Jag fick lite tips. Eller ja, som ja berättade igår så ger inte coachen några direkta tips utan försöker luska fram dem genom att ställa frågor. På så sätt ska jag själv hitta alternativ och lösningar. Det gick bra tyckte jag.

 • Anledningen att jag inte kan somna är? Jag är tydligen att jag är alldeles för pigg och vill aktivera mig med något. Blir rastlös fort/ofta. Han sa även att det kan bero på att jag inte kan slappna av. Men det vet ja inte om det stämmer. Varva ner däremot kan va svårt då jag ständigt är igång. Jag tänker och funderar också för mycket på kvällen. Men ja har inga sressproblem eller dåliga kostvanor vilket är bra. =)   

Slutsattsen på detta samtal var att jag ska:

 • Meditera
 • Lyssna på avslapnings skivan. Började igår med det.
 • Träna oftare för att göra av med mer energi och på så sätt vara trött där det är läggdax. 
 • Skriva ner mina tankar mer personligt och privat. Skriver ju redan mycket men mer som i dagboksstil tror vi skulle hjälpa.
 • Sedan sa coachen att jag ska försöka ta reda på svaren till alla mina funderingar (som vid den här punkten är nedskrivna). Skulle iaf försöka prata med någon om det. Vem denna person som jag ringer och stör när jag inte kan somna på kvällen är, har jag inte kommit på än däremot. Haha


  Funderar

  Samtalet var väldigt givande och det känndes inte alls som ett psykologsamtal eller liknande terapi. Det var en mer chill känsla och jag vågade ändå öppna mig och prata lite djupare utan att det kändes obekvämt.                 Mer som vägledning. Men man väljer ju vägen själv...
  Testa det vettja om ni har något i livet som behöver förändras eller vill komma igång med något. ;)  
   

Coaching

Publicerad 2008-12-16 21:20:38 i Psykologi,

Idag hade vi en föreläsning om bland annat Coaching. Det var väldigt inntressant. Vi fick veta att det handlar om att stödja personen i sin proccess. När "klienten" genomför en förändring kan personen behöva hjälp i rätt riktning. Det är altså inte meningen att man ska puscha på eller vara en rådgivare. Vilket jag trodde. Man ska inte heller ha ett terapeutiskt eler psykologiskt samtal. Men andra ord är det jätte svårt att coatcha någon.
Coach betyder kärra. På spanska säger man också coche till vagn. Alltså kan man föreställa sig att man ska stödja personen genom att "köra" han från en punkt till en annan (målet). I rätt riktning. Det var hur uppenbart som helst när föreläsaren sa det ---> Lars-Gunnar Solin, han har också givit ut en cd skiva som heter prestera avspänt. Stresshantering, muskulär avslappning och målinriktad mental träning. Jag köpte den skivan ida, tänkte lyssna på den sen innan jag ska lägga mig för att varva ner. 

För att förenkla hela denna texten ytterligare så kan jag berätta att jag läser idrottspsykologi nu och jag kommer alltså även att bli en coach. 

Vi övade även att ha samtal med varan utifrån en metod som vi fick lära oss. GROW heter den. Det är väldigt kul! =)

Vi kommer att öva mera på mental träning, motivations samtal och visualisering. Spänande. Jag gillar denna kursen!
Jag som coach hjälper dig för att du ska kunna nå stjärnan!

Mera Gi mat

Publicerad 2008-12-16 18:12:30 i Recept,1 Fullkorspasta med köttfärs, grönsaker och ost. I ugnen

3 Quinoa kokat med spenat och köttfärs till. Paprika

2 Bulgur med bacongryta. I den hade jag milkos ört cremefraiche, majs,paprika,gurka,turkisk yoghurt, ostkrydda och örtkrydda. =)
4 Bulgur med stekt kött till. En brocoliblandning. Snabbt och Enkelt.

Make up studion (Gbg)

Publicerad 2008-12-09 19:57:51 i Modell & Statistjobb,Jag var modell för slutfotograferingen i Göteborg. Väldigt duktig makup artist sminkade mig, stylade hår och naglarna blev vinröda.  2008-06-12

P.s Denna bild är inte tagen av en proffesionell fotograf utan det är en kompis som tog kortet.
Orginal bilderna har inte kommit än =)

Dansa Dansa

Publicerad 2008-12-08 13:22:25 i Dans & Annat,

Kolla in!

Grymmaste Dansen! Beyonce nya musik video "Single Ladies"
Den här koreografin ska jag definitivt lära mig =)

Karlstads största SPA

Publicerad 2008-12-01 12:32:29 i Vardag och nöje,

I helgen var ja i Karlstad. Vi hade något för oss hela tiden.
På fredagen när ja kom åt vi middag och bara umgicks.

På lördag förmiddag spelade vi Tennis. Det var första gången för mig. Min killkompis är personlig tränare i Tennis så han gick igenom allt från början. Det var roligt. roligare än ja trodde. Hade fått för mig att det var svårt med tennis. Men jag är snabblärd tyckte han. =)

Efter det åkte vi till invgningen av den nya Spa-anläggningen som heter Spring Spa. Mysigt ställe. Jag fick en energi massage. Lite för hårthänt enligt min smak men det kändes skönt efteråt =) Spa-anläggningen hade nagelspecialister, frisörer, massörer och erbjöd LPG-behandlingar. Det fanns plockbord med massa gott på Öppethus invignings dagen! Innan vi åkte därifrån blev jag sminkad av en make-up artist. Efter som att vi hade planerat en utekväll så valde jag partysminkning. Det blev mörklila och bruna toner kring ögonen. Riktigt snyggt. Duktig makeup artist från make up store.

Sedan åkte vi hem till min kompis, åt lite och laddade upp inför kvällen. Mötte up Josefin (bild) och gick till förfesten. Killen som höll i festen hade bott i Spanien ett tag så vi hade mycket att snacka om och det blev även lite dans =) innan vi gick till nojesfabriken som är Karlstads största uteställe. Har flera dansgolv och musikstilar =) Riktigt roligt hade vi denna kväll!

Vimmelbild

Där kan man se lite av sminkningen :P Vimmelbilder hittade på efterfesten.com
Söndag morgon vaknade ja upp med träningsvärk efter all dansande och i armarna efter tennis passet :D

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela