Konsten att tämja en goja

Åhh vad jag älskar min lila Sookie. Hon är redan tam. Visst kan hon få fnatt och flyga iväg men sen kommer hon tillbaka när jag lockar henne med mat.

I början hade jag henne i en handduk så att hon helt enkelt inte kunde flyga. Mest för att jag inte ville att hon skulle flyga in i allt och bli rädd eller skada sig.

morhuvad papegoja

Sakta men säkert började jag släppa handduken men behöll handen över ryggen ifall att hon skulle veckla ut vingarna så märkte jag det och tog tag i henne på en gång.
morhuvad papegoja

I dag övade vi på att gå upp på händerna. Från den ena till den andra så att hon blir van med mina händer. Hon promenerade upp när jag lockade med mat. Det gick bra. Fick tillockmed henne att gå upp på axeln som ni ser på bilden.

Hur gör ni för att tämja papegojan?
Kommentarer
Lisa

Hej, vad roligt att du också har en Morhuvad, min Tjabo kommer också från Aspe men från Jan-Åke. Vi bor mellan Gävle och Falun så det är ju en bit. /Lisa

2012-02-29 @ 09:15:59
URL: http://Lisahansson.blogspot.com
Julia Hill

sv: Tack!! Jag tog bilderna när jag var på semester i Mexico för någon månad sedan :D

2012-02-29 @ 16:40:02
URL: http://juliasmagazine.blogg.se/
Dess - Drömteori

En papegojblogg! Fantastiskt :) Vad söt hon är.

2012-02-29 @ 20:50:53
URL: http://dromteori.blogg.se/
Anonym

Men oj vilken sötnos. Man smälter ju :) <3 gonzo var tam när vi fick honom eftersom han var handmatad. Det mesta handlar om att jobba med dem mycket och visa att de kan lita på dig. Det brukar gå ganska fort. Positiv förstärkning är ju jättebra :) sedan får du lära henne konster. Gonzo kan rulla tex o jag tror din gojja också är lättlärd :) kul att följa er :)

2012-03-01 @ 07:46:22
URL: http://peterssonemma.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om Papegojan
Hej jag är en morhuvad papegoja som heter Sookie. Sookie betyder "jag älskar dig" på Japanska. Men med en försvenskad stavning. Jag bor i Stockholm hos Leslita.Jag fyller år på julafton. Mina intressen är att leka och träna tricks. Följ med mig och se vilket roligt liv jag har.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!