Viktiga "trick".

Jag har kollat mycket på you tube och drömmer om allt kul jag ska lära min Goja. Men nu inser jag att jag behöver sålla lite i listan och börja med det som är viktigast.

  1. Target. Innebär att man lär Gojan följa en pinne. Detta är grunden i alla trick.
  2. Klicker. Är en liten "mackapär" som låter. Varje gång gojan gör något rätt så hör den klickljudet och förstår att det är det jag försöker få den att göra. Som belöning.
  3. Lära den att hoppa och sen flyga från plats till plats. Troligen från ställningsgren ↔ ställningsgren. Fram och tillbaka och gradvis öka avståndet. Sedan så småningom så byter jag ut en ställningsgren till min hand och slutligen kan gojan komma när jag ropar på den.

 I denna videon ser ni KILI som är en väldigt duktig morhuvad papegoja. Min största inspirationskälla till trick träning. Han som ägen Kili jobbar som papegojtränare m.m. Videon visar taget, klicker med allra främst ett exempel på hur man ska lära sin fågel komma när man ropar på den.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om Papegojan
Hej jag är en morhuvad papegoja som heter Sookie. Sookie betyder "jag älskar dig" på Japanska. Men med en försvenskad stavning. Jag bor i Stockholm hos Leslita.Jag fyller år på julafton. Mina intressen är att leka och träna tricks. Följ med mig och se vilket roligt liv jag har.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!