Kropp och själ

leslita.blogg.se

Första kursdagen!

Publicerad 2014-03-31 21:37:24 i Vardag och nöje,

Hej, lång dag i dag. Första kursdagen i Göteborg, jag åkte helt fel imorse också. Frågade personalen vid Västtrafik hur man kom till adressen jag hade och så skickade de mig åt helt fel håll!! Störande, men sen gick det bra till slut tack vare google-maps och smartphone. Vad gjorde folk förr i tiden? 
 
Det är högt tempo på kursen och jag har redan lärt mig massor av Final cut pro videoredigeringsprogrammet. Det är roligt och jag har lört känna några stycken. Vi gick och åt sushi på lunchtimmen och det var en härlig promenad i solen och uteservering, underbart! 

Sedan tog jag en till promenad med min lila hund, fortfarande soligt på eftermiddagen, tidig förkväll. Han sparg som en tok, överlycklig. 

Split och spagat bilder

Publicerad 2014-03-31 09:00:00 i Yoga och stretch,

Lite bilder från senaste stretchingpasset i helgen. Jag är så nära på spliten känns det som. Det har hjölpt mycket att jag stretchar mycket höfter. 



Spagaten kommer jag alltid ner i men jag fokuserar mycket på att få parallela höfter just nu. Och titta så fint!


Den här posen gör man från spagaten, men förutom intensiv höftböjarstretch så mjukar den även upp rygg och axlar. 

Vad tycker ni? Några tips på hur jag kommer ner sista biten i split och blir vigare i höftböjaren i spagat? Skriv gärna till mig.

♥Kolla gärna på fler bilder och videos under kategorin Yoga & Stretch. 

Brew House Göteborg

Publicerad 2014-03-30 23:06:00 i Vardag och nöje,

Hej på er, sitter och planerar vilket tåg jag ska ta imorgon till Göteborg. Jag ska som jag har bloggat om förrut börja en videoredigeringskurs på två veckor på Brew House i Göteborg så det ska bli spännande. Får se om jag hittar, får inte tag i någon tabell för spårvagnarna så jag får fråga när jag är framme i Gbg är planen. 
 
I helgen fyllde min bror 19år så vi var och shoppade presenter med honom på Etage köpcentrum som firade 10år med artistuppträdande och rabatter i alla affärer. Sedan åt vi middag. Indiskt mat på restaurangen Truly Indian, det var supergott och i dag åt jag pizza (dagen efter) så nästa vecka ska jag äta lite nytigare igen. Jag var också på en "dejt" i lördags, han var trevlig så vi får se vad som händer där. 
 
Bilden är länkad. 
 
Hur har eran helg varit?

♥http://www.brewhouse.se/

IDUN mineral foundation recension

Publicerad 2014-03-28 11:57:01 i smink och hudvård,

Hej! Jag köpte IDUN mineralfoundation för någon månad sedan och hä r kommer en kort liten recention. 


Jag valde färgen DISA som ska vara en liten snäpp över ljus hudton. Mer medium beige. Jag stod jättelänge och försökte hitta rätt färg och testade olika där på apoteket. Den som var under var alldeles för ljus och den andra gick mot rosa. Så jag valde den här MEN det blev ändå inte rätt. Jag tycker att den här färgen var för gul för mig.

Vidare så tyckte jag att det var lite svårt att få sminket jämt över huden trots att jag testade att skrubba ansiktet först och smörja ordentligt så blev det lite klumpigt och svårt att sprida ut. Är man den personen som gillar väldigt täckande smink och använder mycket så är IDUN täckande och bra. Den håller också hela dagen. Ibland har jag använt IDUNS transparenta mineralpuder över T-zonen vilket hjälpte mycket. Men jag kommer tyvärr inte att köpa DISA igen.

Mitt betyg ♦♦ 2 av 5 möjliga.

Ny nageldesign, rutigt!

Publicerad 2014-03-27 11:10:00 i Nail Art Design,

Hej hej! I går målade jag dessa fina naglar. Det tog ett tag men jag satt och kollade på en serie så länge. Den heter switched at birth och ena tjejen är döv så det är intressant. 

Jag målade först rosa och sedan ritade jag in alla diagonala linjer med en smal pensel. Efter det så fyllde jag in de två största diamantforamde rutorna i mitten. Slutligen så målade jag bara silvriga linjer rakt över allt. Jag fick en ide att jag skulle lägga till små prickar i designen men det blev inte som jag tänkt så jag gjorde bara det på ringfingernageln. Avsluta med topplack och låt torka ordentligt. Jag drog till gymmet efteråt så några naglar blev förstörda på min vänstra hand :`(. 

Vad tycker ni?

♥Se fler av mina nageldesigner här:
http://se.pinterest.com/leslitavalencia/leslita-nail-art/ eller
 

Antagen!

Publicerad 2014-03-26 08:00:00 i Vardag och nöje,

Hej jag fick ett mejl i förrgår att jag är antagen till videoredigeringskursen som jag sökte. Det är en vecka då vi får lära oss Final cut pro x och en vecka då vi går igenom Avid. Ska bli roligt att lära sig nya program för filmredigering. Det blir kort och intensivt så jag kommer att vara super fokuserad i två veckor.

Så här ser det ena programmet ut! 
Bilden är länkad till dess källa. 
 
Någon av mina läsare här som kan programmen?
 
 

Hårinpackning och träningsvärk!

Publicerad 2014-03-25 13:27:00 i Hårvård,

Hej, jag har träningsvärk, i vaderna, i höfterna i framsida lår. Överallt! Alltså hade jag legday i går. Utfall med vikter och gobelsquats var nog det jobbigaste, gjorde susen. Hade tänkt gå på yoga ikväll som jag brukar på tisdagar så jag hoppas att mina ben mår bättre i kväll. 
 
Nu ska jag lägga in en hårinpackning med kokosfett och ägg! Bästa inpackningen ever! Se en video "HÄR"

Vilken hemmagjord hårinpackning använder du dig av? Berätta gärna i en kommentar!

Glöm inte rengöra sminkborstarna!

Publicerad 2014-03-24 12:55:07 i smink och hudvård,

Dags att rengöra sminkborstarna! Jag rengör mina med vatten och en mild tvål, det räcker för att få bort bakterierna. Låt torka över natten så är de rena och frächa till dagen efter! 

 
Många får acne och utslag i ansiktet och tror att det beror på sminket och testar olika märken när den största boven är smutsiga sminkborstar så glöm inte rengöra din sminkredskap varje månad. 

Hur ofta rengör du dina sminkborstar?
 
 

American pancakes

Publicerad 2014-03-23 12:33:06 i Recept,

 
Denna bilden är från förra veckan då pappa kom hem med färska jordgubbar,gud vad gott. Smakade på american pancakes för första gången förra månaden när jag var i Sthlm. De innehåller bakpulver och blir därmed lite fluffigare och mer mättande. Lyxig söndagsfrukost! Nu ska jag strax iväg med min mamma på en shopingrunda. Vi hörs senare!

Sista Bellydance lektionen

Publicerad 2014-03-22 14:19:13 i Dans & Annat,

Nu är magdans kursen slut för alltid. Vår instruktör ska förmodligen flytta och som jag bloggat förut så var magdansen bara en rolig sak jag ville testa på och aldrig något jag tänkt satsa på. Men roligt var det! Här kommer lite bilder!

Här gör jag en spagat, lite ouppvärmd och skev eftersom att jag skulle hålla i sjalen på en vackert sätt innan de 10 sekunderna på kamerans tidsinställning tog slut. haha. Men helt ok kort ändå. 

Och en liten backbend med sjalen som långkjol. Jag gillar färgerna och tyget! Så orientaliskt. 

Dance on!

Saknar luftakrobatiken!

Publicerad 2014-03-20 14:34:00 i Luftakrobatik,


Hej på er! Jag fastnade på Pinterest som vanligt. Kollade på luftacrobatik bilder. Aerial Hopp eller Lyra som vissa kallar det är luftakrobatik med denna ringen som ni ser ovan. Mitt favorit element av de tre vanligaste som jag höll på med, trapets, ring och tyg. Dessa bilder är "prt sc" från en video, haha så det känns lite som helt nya bilder! Redigerat ljus och lagt in i ett kollage. Så vackert! Hade velat ha en tavla på det, haha. Så stolt. 

I dag saknar jag Stockholm extra mycket, luftakrobatiken, poledance, mina kompisar, staden. utbudet. Trollhättan börjar bli tråkigt...tur att pinterest finns (och gamla video och bilder). 
 

Dagens To Do list

Publicerad 2014-03-19 13:00:00 i Nail Art Design,

Dagens att göra lista!  
  1. Skriva en ansökan till Videoredigeringskursen
  2. Skicka ansökan
  3. Svara på mejl
  4. Kolla nya jobbanonser
  5. Träna, gym och ev bodybalance
  6. Ta en promenad med hunden
  7. Plantera mina frön som har kommit
  8. Vika kläderna som jag tvättade igår.
  9. Plocka ögonbrynen
  10. Måla naglarna
  11. Äta, sova.
Kommer ihåg när jag hade tålamod för avancerade nagel designer. Free hand, alltså målat med pensel. Snart ska jag få lite mer motivation och inspiration till att måla fina naglar igen. 

För er som vill följa mina nageldesigner på ett enkelt sätt kan följa min board på Pinterest
 
Hur ser eran dag ut?

Bollywood tar över Trollywood

Publicerad 2014-03-18 12:27:00 i Dans & Annat,

Vilken roligt rubrik jag fick till! I går var det happening på Sportlife, det innebär att det är ett special event som är en gång i månaden eller så. Och i går hade vi alltså tema Bollywood som är en indisk dans. Det var riktigt roligt. Hittade lite roliga videos för er som inte vet vad bollywood dance är. På sportlife var det såklart en helt annan koreografi som var mer studsig men hade precis samma känsla!



Ni får ha en bra dag! Ses senare!

Nordic Bridal Magazine ute nu!

Publicerad 2014-03-17 08:00:00 i Vardag och nöje,

Hejsan, för någon dag sedan fick jag hem Bröllopsmagasinet och Nordic bridal.
 
I Nordic Bridal har jag fått 7 helsidor som alltså motsvarar 7 artiklar och dessutom har jag skrivit 5 kortare texter / notiser som är på halv- eller kvartssidor. Det är massor för att vara en tunn liten tidning. Oavsett tjockleken så kommer den trots allt ut i hela norden! Här kommer lite bilder från Nordic bridal magazine. 
 

Ett urval av artiklarna. Rainbow club

Mori Lee


Bröllopsbubblor

Om ni vill se fler bilder och läsa texterna så finns det lite och mer kommer på min hemsida där jag marknadsför mig som journalist. 
 
CV och information: http://leslyvalencia.wordpress.com 
Berättar mer om Bröllopsmagasinet i nästa inlägg, där finns några spännande lite längre rportage som jag har skrivit! 


Blir bättre och bättre på scorpion/ Nataranjas

Publicerad 2014-03-16 17:43:58 i Yoga och stretch,

Hejsan i dag har jag varit på Överby, köpte ett par svarta pumps på Deichman. Nu har jag ätit för en liten stund sedan och ska strax iväg på Bodybalance. Jag körde rygg och axlar igår på gymmet. Det var spännande med mitt nya schema. Använde mig av fria vikter, hantlar, lite cable och på matta. Efter passet stretchade jag backbends, ungefär samma övningar som jag gör i videon *HÄR*. 
 
Framsteg med min balans i backbends. 
Jag har blivit bättre på att hitta balansen i mina backbends och så känns det mycket mjukare i flexibla övningar. Till exempel denna posen som jag tyvärr inte har en nyare bild på. Den gjorde jag idag helt utan vägg och lyckades i någon sekund hålla foten med båda händerna utan att tappa balansen helt. Ska fota nästa gång.
 
Denna posen lyckades jag också hålla balansen i, när jag höll foten med båda händerna i dag. Det är små framsteg men jag är nöjd. Med bättre balans kan man göra så mycket mer. 
Hur går det för er med träning och stretch? Berätta gärna, jag tycker bara att det är roligt.

Nya träningskläder

Publicerad 2014-03-14 21:10:32 i Dans & Annat,

Hejsan, jag hade tisdinställt ett inlägg men det funkade inte, det har hänt innan så jag börjar bli missnöjd med blogg.se när saker inte fungerar som det ska. 
 
I dag är jag som sagt i Göteborg på ett informationsmöte för en videoredigeringskurs. Det gick bra, jag berättar mer imorgon för nu är jag så trött så här kommer lite bilder på vad jag shopade i dag i Göteborg efter att jag varit på mötet. 

Ett par nya träningsbyxor som sitter SKÖNT, Jag har flera par tajta träningsbyxor men ibland vill man ha något skönt på sig. Jag har letat efter ett par som har lite högre midja eller i alla fall inte sådana gummiband som skaver in i magen. Tjockisvarning kanske, haha! Hittade dessa på H&M efter att ha varit i alla sportaffärer och sett chockerande priser. Dessa byxor fanns även med lila detaljer runt midjan också, riktigt snygga. Om jag gillar dessa så köper jag ett till par i lila. 

H&M 199kr Shape Waist, Body Mind. 
 
2 linnen för 149 kr på Top Shop, hade tänkt använda dem till träning. Tog en storlek strörre så att sporttoppen /sport-bh under syns mer. Valde en blå eftersom att jag har flera sport-bhar i blått, blå/gult och grönt. Och till den vita kan jag ha rosa, vit eller svart sport-bh under typ. 

Slutligen ett par leggins från Lindex, "bra miljöval". Jag har på mig leggins varje dag så det är sånt som går åt. 
 
Puss o kram ses på stan GYMMET!

Videoredigeringskurs i Götet

Publicerad 2014-03-13 20:42:00 i Vardag och nöje,

Hej på er! I dag hade jag möte på arbetsförmedlingen kultur-media. Finns inte så många jobb i Trollhättan inom mitt område så det går lite segt på den fronten. Min handläggare på arbetsförmedlingen frågade om jag var intresserad av att gå en två veckors kurs i videoredigering bara för att göra något som kan se bra ut på mitt CV. Varför inte tänkte jag så i morgon ska jag på ett informationsmöte i Göteborg för att se om det kan vara något för mig. Min dröm har ju alltid varit att jobba inom TV och i framtiden göra en dokumentär, men det är som sagt en dröm som jag inte ens påbörjat än. Detta kan vara första steget. 
 
 
Så kanske mina videos här på bloggen blir lite snyggare i fortsättningen. Kolla gärna in mina klipp som handlar om skönhet och hälsa samt min andra kanal som handlar och stretch och poledance. Klicka på bilden för att se den fullständiga listan. 
 
Så TV-kurs here i come!

Bow and arrow, stretch [video]

Publicerad 2014-03-12 10:53:46 i Yoga och stretch,

Hejsan, här kommer ett klipp som visar hur man kan göra en bow and arrow som det heter på cheerleader språk. Jag är inte riktigt där ännu, jag kan göra posen när någon håller och trycker i benet men jag har inte balans för att kunna göra det själv. 
 
Videon visar steg för steg vilka övningar man kan göra för att komma in i rörelsen. 

Nu ska jag äta lite brunch, får se vad det blir. Kanske kommer ett kort på det senare. Hej då! ♥

Sugar Nails

Publicerad 2014-03-11 12:23:00 i Nail Art Design,

Mitt nyaste nagellack från Depend, sugar nails i färgen Aprikos. Känns sommrigt. Ytan på nageln är som sandpapper, men om man inte gillar det så kan man måla ett lager med genomskinligt topplack så blir ytan slät och glansig istället. 

 
Min cyckel har för övrigt fått problem med växlarna OCH punktering och mitt busskort är slut så jag kommer ingenstans i dag. Ska försöka få pappa att hjälpa mig med cyckeln. Annars blir det i alla fall en långpromenad med min hund i vårsolen. 

Vad ska ni hitta på i dag?

Belly Dancing

Publicerad 2014-03-10 18:36:00 i Dans & Annat,

Hej på er! I dag har jag varit iväg och storhandlat i olika affärer. Sedan kom vi hem och packade upp varorna och ställde in i ett nyrensat och nyrengjort kylskåp. Jag var så sugen på frukt så vi köpte både gröna och mörka vindruvor, honungsmelon och jordgubbar. Mums. Sedan lagade jag mat, blev chili con carne i dag. 
 
Belly Dancing
I kväll ska jag på magdansklassen, det är tredje av fjärde lektionen. Jag tycker att det är roligt att lära mig magdans och trivs bra med personerna, men jag vet inte det är något som får mig osäker till att vilja fortsätta. Hade varit roligare om jag tränade det ofta och i en stor grupp, men just nu känns det som en bisyssla. Känns inte som att det är något jag vill eller kan satsa på fullt ut och då vill jag hellre prioritera gymmet och styrketräning. Jag får fundera lite. Beror på vilken veckodag och vad det kostar nästa gång, det ändras hela tiden. Jag ska iväg klockan sju sen så nu ska jag kolla lite på en serie som jag följer och vila / smälta maten lite. hehe 
 
Gammal bild, dec 2013. 
 
Ni får ha en fin kväll!

Triceps och bröst på gymmet i dag

Publicerad 2014-03-09 14:37:08 i Dans & Annat,

I dag blir det Triceps och Bröst på gymmet. Ska testa mitt nya schema för första gången! Yay! Gårdagens inlägg hade så mycket text så i dag får det blir ett kort och enkelt inlägg. 
 
Dagens träningskläder
Tigermöstrade leggins med svart linne och så blir det antingen blå eller rosa sport-bh. Dagens träningsoutfit.

Ni får hade så bra! Chao / Leslita

Helt nytt gymschema

Publicerad 2014-03-08 15:45:05 i Dans & Annat,

Hej på er! I går var jag på 30-års fest. Det var riktigt roligt, jag sov över eftersom att det blev så sent och alla andra hade typ stuckigt. Vi åt god mat och tårta och dansade till latinamerikanska rytmer :-)
 
Mitt Dilemma
I går hade jag en sådan lust att dra till gymmet och träna men jag kunde inte eftersom att jag hade tränat dagen innan och mitt träningsschema som jag fick av min PT är ett helkroppsschema. Det innebär att jag ska träna helkropp tre gånger i veckan men jag kan inte träna samma muskler två dagar i rad. Knepigt det. Detta har hänt flera gånger innan och även att jag har gjort klart alla övningar på gymmet och fortfarande har energi kvar men inte vet vad jag ska göra för övningar. 
 
Lösningen
Så lösningen på detta "dilemma" är att jag ska börja gymma fler dagar i veckan och dela upp olika muskelgrupper. Så i går satt jag och kollade på youtube, hemsidor, gamla anteckningar från plugget (läste Idrottsvetenskap och träningslära på Örebros Universitet) och försökte sätta upp ett helt nytt träningsschema men massor av nya övningar!!  Jag hade lite övningar från min PT som jag ska fortsätta med och så har jag lappen som jag fick på ett gymintro när jag blev medlem på Sportlife. Där är de vanligaste övningarna som man gör i maskinerna. 
 
Några timmar senare och med hjälp av detta har jag nu gjort ett helt veckoschema med träning på gym 4 gånger i veckan bortsett från yoga och magdans. 
 
 
Dag 1   Bröst & Triceps
Dag 2   Rygg & Axlar
Dag 3   Ben & Rumpa
Dag 4   Biceps & Mage
 
Jag visade schemat med alla övningar för min lillebror och han tyckte att det såg jättebra ut. Han lade till några övningar på bröst och axlar som jag är helt noob på. Så nu ska jag börja testa allt nästa vecka. 
 
Bilden är länkad till sin källa
 
På Sportlife i Trollhättan City har de öppnat upp två helt nya rum som de har renoverat. I ett av dessa rum finns en Functional Zone som ni ser på bilden. Det är som en lekpark för vuxna! haha. 
 
Vad tror ni om mitt gymupplägg? Hur ser erat upplägg ut? Hur många dagar i veckan går ni på gymmet? Berätta gärna eller länka till era inlägg/sidor som kan hjälpa mig :) TACK! 
 

Avancerad stretch för att öppna upp höfterna

Publicerad 2014-03-06 17:15:51 i Yoga och stretch,

Hej på er, jag har börjat stretcha lite smått med vikter och gummiband och sånt. I vissa muskler / övningar har jag kommit till ett stop där det inte känns så mycket om jag bara sitter och slappnar av. I bland behöver man att någon trycker eller drar i en men när man inte har en kompis med sig på gymmet så får man använda det som finns. 

Klicka på bilden för att komma till videon
 
Jag kommer att spela in fler videos när jag stretchar med redskap, typ yogablock och gummiband. Vad tror ni om det? Lämna gärna en kommentar kring vad ni skulle vilja se för stretchvideos / inlägg. Ha en trevlig kväll
 

Frysta grönsaker

Publicerad 2014-03-06 11:10:00 i Recept,

 
Visste ni att det ibland finns mer näringsämnen och vitaminer i frysta grönsaker än färska? Det beror på att frysta grönsaker fryses ner på en gång när de har mognat och sedan bevaras alla vitaminer och mineraler i transporten. Färska grönsaker och frukter / bär, plockas när de är omogna och sedan får de mogna i lastbilen / lasfartyget eller liknande på vägen till affären. De innehåller också oftast mer bespruktning och konserveringsmedel så att de inte ska mogna för fort och börja ruttna innan någon har hunnit sälja det och tjäna pengar på det. Tänk på detta nästa gång ni är skeptiska mot saker i frysdisken. 

Bilden är på gårdagens lunch, jag ångkokade lite frysta grönsaker i min bambukorg och stekte lite torsk. Broccoli, blomkål och morötter fanns i min påse. Enkelt, snabbt och gott.

Vad tror ni om frysvaror?

P.s
pillret som ligger bredvid vattenglaset är en multivitamin och mineral med spirulina. Vegan och helt naturlig, se paketet *här*

Mörk choklad är bra för hjärtat

Publicerad 2014-03-04 18:04:00 i Hälsonytt,

Läste en artikel i expressen i dag. Mörk choklad har visat sig vara bra för därför att det förebygger åderförkalkning. Åderförkalkning är när fett och vita blodkroppar fastnar i våra artärer. Forskarna säger att det är antioxidanterna i den mörka chokladen som är bra att äta. ♥Läs mer här
 
Bilden är länkad till sin källa. Klicka.
 
Så nu kan vi äta mörk choklad non stop, nej men nästan. Och i dag är det semledagen så i kväll ska jag faktiskt äta en semla med min lilebror. 

Gillar ni mörk choklad? Ska ni eller har ni ätit en semla i dag?

Fruktos

Publicerad 2014-03-03 14:42:00 i Hälsonytt, Recept,

Snabb fakta om fruktos
Jag har skrivit mycket om vad som händer i kroppen vid diabetes och hur kolhydrater, socker och fetter påverkar oss. Men viste ni att fruktos inte är så bra? 

"Fruktos omvandlas på ett annat sätt än glukos. Fruktos påverkar levern och får den att tillverka 15 gånger mer fett än normalt. Fruktos är mer fettbildande än glukos. Så ett högt intag av fruktos ökar blodfettnivåerna och får personen i sin tur att gå upp i vikt (Sundin 2006)."

Man kanske inte ska ha så mycket frukt i sin juice??

Vad tror ni om fruktos?

Stretchövningar för att få en vigare rygg!

Publicerad 2014-03-03 08:00:00 i Yoga och stretch,



Här kommer lite stretchövningar för att få en vigare rygg och därmed snyggare bryggor. I slutet visar jag två olika sätt som man kan komma in i bryggan på. 

Lämna gärna en kommentar!

♥Stretch videos
Backbends 19 feb -2014
Video hur långt jag kommit och har kvar på mina mål

Brygga! stretch

Publicerad 2014-03-02 16:34:47 i Yoga och stretch,

Hejsan, jag har börjat öva och stretcha för att kunna göra en snygg brygga och backbends. Jag filmade när jag stretchade på gymmet i går, ska lägga upp det när det är färdigt. Det tar sin lilla stund att ladda upp det på youtube. 
 
Här kommer lite bilder på hur min brygga ser ut just nu. 


För att se hur jag stretchas min rygg och mina axlar för att få en mer flexibel kropp så se gärna mina videos som ligger under fliken Videologg, uppe till vänster. För att se hur jag kom i bryggan på två olika sätt och få lite mer stretchövningar så kom gärna tillbaka lite senare så kommer en video från den här dagen. 

♥Relaterade inlägg om du vill läsa mer:
 
♥Stretch videos
Backbends 19 feb -2014
Video hur långt jag kommit och har kvar på mina mål


Lämna gärna en kommentar! XOXO / Leslita

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela