Kropp och själ

leslita.blogg.se

Köpt en fitnessvåg

Publicerad 2014-02-07 13:54:23 i Hälsonytt,

Jag har köpt en fitnessvåg. Man ställer in kön, ålder och längd och så visar den detaljerat hur mycket muskler, fett och vatten procent du har i din kropp. Jag tänkte att det kunde vara bra att ha en sådan våg nu när jag har börjat styrketräna så kan jag följa hur mycket fett jag minskar och hur mina muskler växer ;-). Många anser att fitnessvågar inte fungerar men jag ville ha en ändå. Man får ta det med en nypa salt. 
 
Hur fungerar den? 
"Att mäta andelen kroppsfett med hjälp av BIA (Bioelektrisk Impedans Analys) är en av de snabbaste och tillförlitligaste metoderna vi har idag. En svag elektrisk signal sänds genom kroppen, så svag att du inte känner något. BIA analyserar vilket motstånd signalen möter när den passerar genom det vatten som finns i muskler och fett. Muskler innehåller mer vatten än vad fett gör därför har det olika täthet. Ju mer vatten, d v s muskler en kropp innehåller desto lättare har den elektriska signalen för att passera" 

Gammal bild, detta är inte min fitnessvåg.

Mina tidigare erfarenheter av en fitnessvåg
När jag drack herbalife kosttillskott så fick jag väga mig regelbundet. Jag tränade också nästan varje dag under den perioden och vågen visade att min musklemassa ökade samtidigt som min fettprocent minskade vilket är det optimala målet! Sedan gjorde jag en detox också och vi pratar om en period på 5-6 månader som jag tränade och åt bra.  
  
Har ni testat att väga er på en fitnessvåg?

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild