Kropp och själ

leslita.blogg.se

Burlesque kväll i Stockholm

Publicerad 2014-02-28 17:00:00 i Vardag och nöje,

Hej nu har jag fått lite bilder skickade till mig som vi tog i helgen i Stockholm. På lördagen träffade jag fina Nima och Lotta och så valde vi ett lungt ställe att sätta oss på och ta ett glas. Det blev en kopp istället, hehe vänta lite så ska jag förklara. 

På bar Melt hade de 20-tals tema och på 20-talet var det alkoholförbud så på den tiden låtsades kvinnorna att de drack te men i sina te koppar var det alkohol. Alla ölflaskor som beställdes serverades i en papperspåse så att man inte kunde se vad det var. Rolig detalj.

Vi beställde en stor punch som hade champange, hallon, björnbär och passionsfrukt med lite bubblor och annat. Serverade i denna vackra kristallbägaren och hälldes alltså upp i tekoppar!
 

Sedan var det en kort Burlesqueshow som var roligt att se! Hon hade klädsel inspirerad från 20-talet såklart!
Det var min lördagkväll i Stockholm. Puss på er!
 

Korta rosa naglar

Publicerad 2014-02-28 13:03:14 i Nail Art Design,

Jag klippte ner mina naglar en hel del och målade dem rosa, just for fun!




I dag firar mina föräldrar 28år som ett gift par, det är ganska otroligt. Jag har ett levande bevis men ändå tror jag inte riktigt på evig kärlek. Vad tror ni? Kan man leva lyckig med en enda person i resten av sitt liv?

I dag har jag vilodag från träningen känns skönt eftersom att jag hade träningsvärk redan innan yogapasset igår och i dag känns det inte bättre precis. Min kropp ska få vila i dag så blir det gymmet imorgon istället! 

Spakväll med lite vin

Publicerad 2014-02-27 15:28:00 i Spa & Massage, smink och hudvård,

Så här spenderade jag onsdagskvällen hemma hos min kompis Tia, en liten lill-lördag. 



Vi hade hudvård med produkter från Maria Åkerberg. Köpte en ny skrubb med AHA syra när jag var i Sthlm. Så vi började med att skrubba och sedan...


la vi lermask och sköljde bort med hjälp av Cleansing och avslutade med att smörja in med ansiktskräm från Nonique och smörja läpparna med Maria Åkerbergs senaste nyhet "lip care outdoor" som innehåller rosmarin och ricinolja. 

Här har masken börjat torka in, tror att vi sköljde bort det strax efter att kortet togs. 

Tack tia för en trevlig kväll! Puss / Leslita
 

Jobba som spaterapeut igen?

Publicerad 2014-02-25 14:28:00 i Spa & Massage,

Hejsan jag funderar på att försöka få jobb som spa terapeut igen och ge lite massage, kropps- och ansiktsbehandlingar. Jag vet att intresset finns eftersom att jag blev tillfrågad.

I dag var jag på en arbetsplats och presenterade mig för en personalagrupp som vill ha massage. Alla var intresserade så därför funderar jag på att köpa en massagebänk igen och ta emot kunder hemma. 

Min kompis massagebänk som vi använde när vi masserade varandra i Stockholm. 

Kanske kanske. Har googlat lite efter olika spa och ställen som erbjuder massage och behandlingar och ska skicka mitt CV dit som en intresseanmälan. 

Vad tror ni? En liten extra inkomst medan jag fortsätter söka jobb som journalist. 

Mot gymmet!

Publicerad 2014-02-25 08:00:00 i Dans & Annat,

Godmorgon, under helgen missade jag en gymträning så jag får köra extra hårt i dag istället. Nej jag gör alltid mitt bästa så det är lungt. 

Dagens outfit på gymmet, träningskläder! Grönt med ett svart linne till. 
 
Bloggar lite senare i eftermiddag, jag har en liten nyhet på jobbfronten men jag får se hur det går först innan jag avslöjar för mycket. Hörs av sen. Ha en bra dag / Leslita

Hemma från Sthlm!

Publicerad 2014-02-24 16:43:00 i Recept,

Åhh vilken underbar helg jag har haft i Stokholm, det var så mysigt att få träffa mina kompisar igen, hade saknat dem så mycket. På fredagen när jag kom så åt vi god middag med lite vin. Vi tillagade äkta mexikansk tacos/ fajitas med kyckling. I äkta tacos har man kyckling, koriander, lök, chilisalsa och en skvätt limejuice som serveras på äkta majstortillas bröd. Vi hade lite avokado också. Alla smakerna passade så fantastisk bra ihop så denna rätt rekommenderas verkligen!

 
 

På Lördagen var jag och lunchade i stan med två kompisar som jag lärde känna på luftacrobatikkursen förra våren. Vi satte oss på Juiceverket vid slussen och drack varsin färskpressad frukt och grönsaksjuice. Jag åt även en macka med tonfiskröra som hade citron och ingefära på ett hembakat surdegsbröd. 

Juiceverket

Självklart gjorde jag mer än åt och drack gott men det kommer i nästa inlägg när jag fått skickat lite bilder till mig. Jag sakanar att bo i Stockholm! With love / Leslita

Yoga block

Publicerad 2014-02-22 14:00:00 i Yoga och stretch,

I dag ska jag träffa två kompisar för att stretcha. Låter kanske konstigt för er men om man är en sådan person som håller på strerchar upp sin vighet så är det jätte hjälpsamt att ha en kompis som kan pressa, trycka, justera och komma med tips.
När jag inte har en kompis så får jag klaea mig mer mina Yoga blocks som jag köpte förra veckan. Men de är hemma i Trollhättan nu såklart. Ska visa lite saker som yoga blocka kan vara bra till sedan när jag kommer hem igen. 

Använder ni yoga block?
 

Övar på split och spagat [video]

Publicerad 2014-02-21 16:00:00 i Yoga och stretch,

Här har ni en lite längre video där jag har försökt visa och instruera med texter hur jag gör för att stretcha min spagat och split. Se video!


Hoppas att det var intressant och hjälpsamt för er som håller på stretchar eller yogar för att bli mer flexibla och viga. Lämna gärna en kommentar! 

Detta är ett tidsinställt inlägg, jag är just nu i Stockholm!

På väg mot Stockholm

Publicerad 2014-02-21 09:00:00 i Poledance,

Jag ska till Stockholm över helgen! Det ska bli jätteroligt att få träffa några av mina vänner där. Kanske blir det lite pledance också. 

Gammal bild på när jag gör en så kallad Jade!

Ni får hade jättebra, ska försöka blogga från Sthlm, men annars har jag tidsinställt några inlägg så håll utkik i eftermiddag kommer en video från mitt senaste stretchpass! 

Dagens gymoutfit

Publicerad 2014-02-20 16:50:00 i Dans & Annat,

Hejsan nu är jag tillbaka från gymmet, jag brukar alltid gymma på morgonen men kom inte upp i tid idag så jag gymmade efter lunch i dag. Det gick bra, min PT har höjt alla vikter så dt var riktigt jobbigt och bra att jag var utvilat.

Dagens gymoutfit
När jag tränar har jag oftast på mig färgglada och mönstrade leggins med en matchande sportbh och ett svart vanligt linne / t-shirt till. I dag blev det inte så mycket färg men lite möster blev det allt. Leggins med tigertryck på och en blå sportbh. 

Hoppas att ni tycker att det är kul med lite outfitbilder, jag brukar inte blogga sånt men tycker att det är roligt när andra bloggar om träningskläder. 

Jag håller på ladda upp dagens video när jag stretchar. Det blev mycket split och spagat med fokus på att öppna upp höfterna. Videon och / eller bilder kommer senare idag. Ni får ha en fortsatt bra dag. Lämna en kommentar på vad du tycker om  träningsoutfit bilder eller något annat du vill kommentera, fråga om?

Grapefrukt

Publicerad 2014-02-20 08:00:00 i Recept,

Godmorgon kära läsare viste ni hur nyttigt det är med grapefruit? Jag äste på bloggen "Lev och spira" om grapefruktens hälsofördelar och blev helt paff, därför tänkte jag dela med mig av den faktan till mina läsare här.
 

Bilden är lånad *härifrån*
"Grapefrukt innehåller  C-vitamin och citrusoljan limonen, en sorts fytoämne, som främjar ett särskilt enzym som hjälper levern med att göra giftiga föreningar mer vattenlösliga för utsöndring ur kroppen."
 
Med andra ord är det detoxifierande eller ännu enklare sagt är det renande för kroppen!

Nu ska jag iväg till gymmet och sen blir det stretch, vi hörs av senare / Leslita

Zumba

Publicerad 2014-02-19 16:32:03 i Dans & Annat,

I dag har jag bokat in Zumba. Jag ska dit med en kompis som aldrig har varit på Zumba förut. Ska bli roligt, hon är väldigt duktig på att dansa salsa men vi får se hur det går på passet. Ett pass med kordination och kondition kan göra det svårare. Eller hur? 
 
I brist på Zumba bilder så får ni en gammal modellbild

Jag var aldrig på Zumba förra veckan, livet kom emellan. På fredagen var det alla ♥ dag så då vill man kanske inte hänga i träningsstudion och på onsdagen var jag bara allmänt trött. Så det ska bli kul att få dansa loss lite i dag! 

Backbends [Video]

Publicerad 2014-02-19 09:00:00 i Yoga och stretch,


Här är videon som jag lovade, det är mitt stretchpass efter gymträningen den 15 februari. Yes en lördag morgon alltså :-) Bästa tiden och dagen att träna och stretcha för då är ingen där och då kan man ställa upp videokameran utan att behöva skämas, haha. 

Lite ögonblicksbilder från videon
Min vighet i ryggen har definitivt blivit flexiblare, specielt bröstryggen. Axlarna behöver fortfarande töjas mera! 

XOXO/Leslita


♥Relaterade inlägg om du vill läsa mer:
 

Eka pada rajakapotasana. Stretch/Yoga

Publicerad 2014-02-18 16:56:00 i Yoga och stretch,

Hejsan hur mår ni? Jag mår fint, igår var jag på Magdans som har startat igång igen efter julledgheterna. Det var riktigt roligt, jag glömmer hur roligt det är att dansa när det går ett tag. Ikväll ska jag på Yoga.

Denna posen på första bilden heter eka pada rajakapotasana, jag har gjort den förut där jag har pressat och dragit mig in i den, haha men nu efter att jag kollade på några videos och verkligen lyssnade på hennes (yoga instruktörens) tips så har jag lärt mig hur man kommer in i den fint. Mjukt och kontrollerat och ANDAS lungt. Så nu kommer jag djupare in i den och från båda hållen/ benen. Stretchmål check! 




När jag sedan hade lärt mig den så var jag ju tvungen att testa att göra en ny variant av samma pose som man kommer in i från "höftböjarstretchen", lutar sig bak och tar tag i benet/foten. Jag lyckades! Men behöver fortfarande öva upp min balans så att jag så småningom kan ta tag med båda händerna på foten. Och mina axlar kan bli mjukare också ser jag på kortet, det är därför det är så bra att ta kort och spela in sig själv, för man ser precis allt man kan förbättra! :D 
Jag är så nöjd och glad, lämna gärna en kommentar!

♥Relaterade inlägg om du vill läsa mer:

Kunskap gör dig svag

Publicerad 2014-02-18 10:00:00 i Djur & Natur, Mina tankar,

"Kunskap ger dig makt men den sanna kunskapen som alla blundar för gör dig svag!"
 
Ju mer jag studerar ju mer inser jag hur rasen människor inte borde finnas på planeten tellus. Jag har läst biologi i ett och en halvt år. Från att ha upptäckt hur vackert hela ekosystemet samspelar. Hur växter och djur både ger och tar. Att betade grässtrån växer mer. Hur man kan se att ett litet pollinerande bi i sammarbete med miljontals vänner har likvärdig kraft som en tornado. Eller en orkan eller till och med en vind gör skillnad. Det finns färger i en vind, kan du se det? Att kuna se att en blomma växer ur en förruttnelseprocess i jorden, fåglar färdas över kontinenter med styrkan att orka, att överleva. 
 
 
Men när man vet så mycket mer om människans natur, och hur vi beter oss, vad vi gör mot varandra, vad vi gör mot planeten. När människor utnyttjar kunskap för att skapa egna sjukdomar och sedan skyller på djuren, när en persons död blir en annan persons vinst. När vi mördar, svälter, manipulerar och krigar. När hemskheter har övergått till vardag. 
 
Då är inte allt lika vackert längre. När man börjar kunna och veta för mycket. Kunskap ger dig makt att förändra, men när det inte längre går att förändra då är kunskapen din svaghet. Då önskar man att man inte visste något längre...

Dagens träning med PT

Publicerad 2014-02-17 14:32:19 i Dans & Annat,

 
Träningen idag med min PT på sportlife gick bra, det var sista passet av tre. Jag fick inga nya övningar som jag trodde utan min PT tyckte a vi skulle fortsätta med dem jag har. Vi körde igenom passet från början till slut och finslipade på tekniken. På en övning som kallas "stående rodd" hade jag tydligen gjort helt fel. Så det är jättebra att ha någon som kommer och visar och petar på en. Vi höjde på nästan alla övningar så nu är det riktigt jobbigt. Nästa pass på torsdag kommer att vara dödens, men det är så man får resultat! 
 
XOXO/ Leslita

♥Relaterade inlägg om du vill läsa mer:

PT sista passet

Publicerad 2014-02-17 08:00:00 i Dans & Annat,

Hejsan nu har jag tränat i någon vecka med träningsschemat som jag fick av min PT på Sportlife. Det har gått bra och jag är nöjd med alla övningar utom en. I dag ska jag träffa min PT för tredje och sista gånger för nu. Kanske bokar jag in fler PT besök framåt sommaren, får se. Så jag hoppas att jag kommer att få lite fler övningar och tips på hur jag kan hålla igång med träningen på gymmet. Jag berättar mer när jag kommit hem efter passet. 
 
 
Ni får hade så bra så berättar jag mer sen, ska också försöka ladda upp en stretchvideo. //Leslita


♥Relaterade inlägg om du vill läsa mer:
PT konsultation
PT andra passet
Mitt Träningsschema

Eka Pada Rajakapotasana in Hanumanasana

Publicerad 2014-02-16 21:41:49 i Yoga och stretch,

Denna pose kallas Eka Pada Rajakapotasana in Hanumanasana inom Yogan. Det var ett av mina stretchmål som jag nu kan checka av :-D Så glad. Självklart kan den bli stabilare och mjukare men bara att jag kom in i posen är stort för mig. Jag sjönk in i en spagat först och sedan tog jag ta i bakre foten och vred runt axeln. Det kommer en video snat på hur jag gjorde för att komma in i den. 

--> Leslita <-- 

Lämna gärna en kommentar 

♥Relaterade inlägg om du vill läsa mer:
Stretching goals, målbilder 
Video hur långt jag kommit och har kvar.

Juice med rödbetor

Publicerad 2014-02-15 14:07:17 i Recept,

Hejsan jag testade att juica med rödbetor i. Jag hade massor med morötter hemma och sökte på pinterest vad man kan juica med morötter. Här kommer mitt recept:

Vacker vinröd juice fullproppad med mineraler och vitaminer. Lite glitter gör det fint!


Recept
1 Rödbeta
4 små äpplen
3 Morötter
1 Gurka 
1 Grön paprika
 
Tips
Denna juicen är inte så söt så ifall man gillar sött så kan man addera fler äpplen, och eventuellt päron eller apelsin. En huvudregel är att frukter alltid gör det sötare och gröna grönsaker gör det alltid nyttigare så man får lära sig att hitta balansen där emellan vad som passar en själv. Nybörjare kanske har fruktigare juicer och hardcore gillar grönkål och spenat vilken jag bara gillar i små skalor. Gurka använder jag bara om det är billigt för det ger inte så mycket ur näringssynpunkt men det ger mycket vätska i juicecentrifugen. Vissa brukar ta lite vatten istället för gurka, funkar lika bra. 


Läs mitt favoritrecept *HÄR*, jag kör dubbelsats, minst! Vilken är eran favoritjuice?
 

Super avancerad yoga

Publicerad 2014-02-14 12:20:25 i Yoga och stretch,





Hittade denna videon av Kino vars videos jag brukar yoga till, hon ger många bra tips och visar väldigt pedagogiskt, men denna videon är en demo som är super avancerad. Jag blev helt häpnad när jag såg. Titta du också, bara för skojs skull. Det känns inte ens som yoga längre.


Vad tyckte ni?

Gröt med äpple

Publicerad 2014-02-14 08:00:00 i Recept,



Gröt
2 dl Dinkelflingor 
1 dl blandande frön, solrosfrön, pumpakärnor och linfrön
1 äpple
Krydda med kanel och springla över lite stevia
 
God morgon, igår gjorde jag gröt till frukost. Jag gillar inte ens gröt i vanliga fall men det här var helt ok. Min plan är att jag ska lära mig gila gröt. Tror ni det går? Vad gillar ni för gröt?

Proteinpulver och smoothie

Publicerad 2014-02-13 18:54:37 i Recept,

Hejsan jag har fått hem mitt nya proteinpulver som jag beställde från Fitnessguru. Det är med smak av vit chocklad och hallon. Jag tycker personligen att den är alldeles för söt och har en eftersmak av sötningsmedel men det kanske är en vanesak eftersom att jag inte äter sötsaker i vanliga fall. Det är väldigt god att blanda i en smoothie.Här kommer ett snabbt recept:

 
 

I min milkshake hade jag mjölk, en skopa proteinpulver, en banan och Icas superfruit mix som innehåller bland annat havtorn, hallon och björnbär. I dag gjorde jag en smoothie med bara banan och frysta hallon och det var också gott med preoteinpulvret (och mjölk). 

Vad dricker ni för proteinpulver?
 
 
 

Gym träning

Publicerad 2014-02-13 16:03:46 i Dans & Annat,


Det går riktigt bra på gymmet nu. Jag gör alla övningarna som jag fick av min PT på Sportlife och jag har lyckats hålla igång med att träna tre dagar i veckan och på morgonen desutom. Det är skönt att träna på morgonen tycker jag och så brukar jag stretcha jättelänge efteråt och basta en stund. Man känner sig som en ny människa när man kommer ut ur gymmet. 

Jag ska träffa min PT nästa vecka igen och då ska jag få lite nya övningar tror jag. Hur går det för er med träningen? 

♥Relaterade inlägg om du vill läsa mer:
PT konsultation
PT andra passet
Mitt Träningsschema

Utbakad sidofläta

Publicerad 2014-02-10 13:00:00 i Hårvård,

Hejsan jag har övat lite på att göra utbakade flätor på mig själv. Börjar få grepp på det, många hårslingor att hålla reda på och enklare blir det inte av att jag har lockigt och långt hår. Men inte ska man ge sig. Här är en bild av en dag då jag blev ganska nöjd. 

Jag har en utbakad fläta på varje sida och sedan har jag satt ihop dem i en toffs precis där min hand är på bilden. Slutligen gjorde jag en fläta av mittpartiet där som fick hänga ner löst. Det blev som en halvuppsättning. 

Vad tycker ni?

En snabb fråga

Publicerad 2014-02-10 08:10:00 i Recept,

Juicar ni? 
 


God morgon. Jag har hittat massa nya juice och smothie recept som jag vill smaka på. Har även gjort en video på när jag pratar om nypressad grönsaksjuice och visar mitt favoritrecept hittills. Håll utkik efter videon här på bloggen!
 

Stretching Goals 2014

Publicerad 2014-02-10 08:00:00 i Yoga och stretch,

Hej på er jag har tidigare bloggat om mina vighetsmål, yoga poser som jag vill lära mig. Det var ett av mina nyårslöften 2014. Jag har gjort i ordning lite kollage på en sida som jag hittade så här får ni se BILDER på det jag vill lära mig och bilder på hur långt jag har kommit med min vighet. Vi får se hur det går i dag på gymmet och med min stretch.





FÖR TILLFÄLLET
 Kommentarer på nuläget
Det kanske ser ut som att det går riktigt bra för mig med så är inte fallet, jag har en hel del att jobba med. Speciellt ryggen. Första bilden är målet att nudda med tårna på huvudet. Spagat bilden i mitten är meningen att jag ska göra en backbend men det tar tvärstopp och spagaten har också blivit lite stel. Idag var den dock mycket bättre än den dagen jag tog dessa bilder i januari. Går vi vidare och analyserar så första bilden på nedre raden har jag knapt testat än, jag testade spagat mot en vägg men på min målbild (övre kollagen, fjärde bilden) så är tjejen mellan två väggar och jobbar sig upp på främre väggen. Jag ska testa det nästa gång. Mittenbilden på nedre raden är målet att näsan ska nudda benet som ska vara helt rakt upp. Det ända jag är ganska nöjd med är sista bilden och headstand som gick ganska bra men jag behöver öva srtyrka, teknik och framför allt balans på många av poserna. 
 
Källor m.m
Det finns en video på när jag testar några av poserna. Klicka *HÄR*. Listan nedanför är samma bilder fast med originalkälla. Klicka så öppas bilderna i ett nytt fönster. 
 

Komentera, tipsa, dissa, säg vad du tycker!



 

Super frukost

Publicerad 2014-02-09 08:00:00 i Recept,


En söndagmorgon är det superfrukost som gäller. För mig blev det ett kokt ägg, en avokado lite skinka. Sedan hade jag en skål med kvarg och frysta superbär från Ica Klicka HÄR för att se en bild. Sedan har jag alltid en kopp te till min frukost, alltid. Vad består eran lyxiga helgfrukost av?
 

Övar på backbend

Publicerad 2014-02-08 13:13:24 i Yoga och stretch,

Hej! I dag var jag på gymmet, det gick bra med alla styrketräningsövningar, känner redan att jag är stabilare i knä och höfter. Jag övar på att få en vigare rygg och axlar som jag berättat förut. Det går sakta men säkert. Idag lärde jag mig en ny backbend så jag är jätteglad. Jag gjorde övningarna idag som är i dem nedre klippen. Det gick bra.
 
Spagat med backbend
Min plan är att jag ska kunna göra en backbend från spagat så att man lägger sig / sträcker sig bak över det bakre benet och sedan (om några månader) ta tag i bakre benet, fotleden. För att kunna göra detta så är det mycket teknik och flexibilitet i ryggen. Jag hittade några bra yogavideos som jag ska testa att öva nästa gång. 

Första videon är mitt mål, då måste man redan ha en bra spagat. 


Här är lite övningar som hjälper ryggen och axlarna att bli mer felxibela / viga. 




Så det är vad jag jobbar emot, jag har en hel del kvar men det känns kul. Har ni några stretchmål eller någon pose inom yoga som ni vill klara av? Berätta gärna i en kommentar. 

Köpt en fitnessvåg

Publicerad 2014-02-07 13:54:23 i Hälsonytt,

Jag har köpt en fitnessvåg. Man ställer in kön, ålder och längd och så visar den detaljerat hur mycket muskler, fett och vatten procent du har i din kropp. Jag tänkte att det kunde vara bra att ha en sådan våg nu när jag har börjat styrketräna så kan jag följa hur mycket fett jag minskar och hur mina muskler växer ;-). Många anser att fitnessvågar inte fungerar men jag ville ha en ändå. Man får ta det med en nypa salt. 
 
Hur fungerar den? 
"Att mäta andelen kroppsfett med hjälp av BIA (Bioelektrisk Impedans Analys) är en av de snabbaste och tillförlitligaste metoderna vi har idag. En svag elektrisk signal sänds genom kroppen, så svag att du inte känner något. BIA analyserar vilket motstånd signalen möter när den passerar genom det vatten som finns i muskler och fett. Muskler innehåller mer vatten än vad fett gör därför har det olika täthet. Ju mer vatten, d v s muskler en kropp innehåller desto lättare har den elektriska signalen för att passera" 

Gammal bild, detta är inte min fitnessvåg.

Mina tidigare erfarenheter av en fitnessvåg
När jag drack herbalife kosttillskott så fick jag väga mig regelbundet. Jag tränade också nästan varje dag under den perioden och vågen visade att min musklemassa ökade samtidigt som min fettprocent minskade vilket är det optimala målet! Sedan gjorde jag en detox också och vi pratar om en period på 5-6 månader som jag tränade och åt bra.  
  
Har ni testat att väga er på en fitnessvåg?

 

Sockerfria chokladmuffins

Publicerad 2014-02-07 10:00:00 i Recept,


Hejsan, jag hade massor med mandelmjöl hemma och gogglade efter något roligt att baka när jag kom på att jag även har en cupcakesmaskin så varför inte göra muffins. 

Ingredienser
Mandelmjöl, kokosmjöl, kokosfett, smör, kvarg, bikarbonat, flytande stevia, honung, vaniljpulver, cacaopulver och chokladbitar 70% med mintsmak. Mintsmaken behövs såklart inte men jag tog det jag hade hemma. Jag blandade alla torra ingredienserna i en bunke och de andra resterande ingredienserna i en annan bunke innan jag blandade ihop allt. Sedan hällde jag smeten i min cupcakesmaskin och sist tryckte jag in chokladbitarna. 

De blev helt okey med tanke på att de är fria från socker, gluten och laktos. Lämna en kommentar om ni vill ha hela receptet. Tips till fredagsfikat eller kvällsmyset.

Minimuffins med chokladsmak. Vackra blev dem också, eller hur?  XOXO/ Leslita

Mitt träningsschema framöver

Publicerad 2014-02-06 12:15:00 i Dans & Annat,

Hejsan nu har jag fått ordning på vilka dagar jag ska gymma och vilka dagar jag ska gå på pass för att få det att fungera. Jag har hittills tränat 4 gånger i veckan men olika pass varje vecka, det har blivit så att jag går på vad jag känner för. Ändring på det! Planering är superviktigt för att hålla motivationen uppe och inte skippa en träning eller tänka att "jag tar det imorgon istället". 
 
 
 
MÅNDAG Gym
TISDAG Yoga
ONSDAG Zumba
TORSDAG Gym
FREDAG Zumba
LÖRDAG Gym
SÖNDAG -
 
 
När det står Gym så är det på morgonen som gäller, en timma + lång stretchning efteråt på  ca 45 min. Yoga och Zumba är kvällspass på vardera pass en timme och stretch ingår i passen. All träning kommer att vara på sportlife enbart.Söndag vilodag. Jag har blivit tvungen att välja bort bodybalance helt och hållet eftersom, ja ni ser varför. Fullt! Och så valde jag zumba istället då det är mer konditionskrävande. Yoga finns bara en gång i vecka och det tycker jag väldigt mycket om så det ska jag fortsätta med. Vad också en av anledningarna till att jag inte ville börja i salsa kursen som låg på tisdagar. Om min plan med det här inte håller så kommer jag att prioritera gym och välja bort ett zumba pass istället. 
 
Vad tror ni om det här schemat? Hur är din träning upplagd?

Salsa kursen som jag prövade

Publicerad 2014-02-06 08:00:00 i Dans & Annat,

Hejsan som ni vet så var jag på en *prova på salsa kurs* häromdagen, det var roligt men ingenting för mig tyvärr.
 
Klassens upplägg
Vi gick igenom grundstegen först som uppvärmning och sedan stod vi i par i två rader och gick igenom snurrkombinationerna som man gör i par eftersom att salsa är en pardans. Efter det var vi i två ringar där männ och kvninnor var i varsin så att alla fick dansa men alla. 
 
Nivåerna
Nivå 1 är absolut basic för den som aldrig dansat alls och behöver bli lite mjuk. Där går de igenom grundstegen och taktkänsla. Jag hoppade in på nivå två eftersom att jag redan kan alla stegen och många snurrkombinationer också. Jag kunde precis allt de repeterade som de hade lärt sig på nivå ett. Det ända jag inte kunde var en snurrkombination som var ny för alla. Den var lite klurig men sen fick vi till det. 
 
Andledningen till att jag inte ska börja i kursen?
Andledningen är till att börja med att jag redan har mycket träning inplanerat. Nu när jag fått schema från min PT så ska jag gymma tre gånger i veckan och så ska jag fortsätta gå på pass (för konditionen) såsom yoga, bodybalance och zumba. Och den andra andledningen var att jag inte kände att jag passade in med folket där, det var många äldre och gifta/sambo par. Sedan vill jag gärna gå på yoga som är på tisdagar.
 
Efter lunch kommer jag att blogga om mitt nya schema hur min träning kommer att se ut framöver så titta gärna in här lite senare för att se hur jag ordnat upp gym och pass för att få det att fungera. 
 
Ni får ha en bra dag XOXO / Leslita

PT andra passet + stretch

Publicerad 2014-02-05 18:55:00 i Dans & Annat,

Hej på er, i morse var jag på mitt allra första riktiga träningspass med min personliga tränare (PT). Första besöket var konsultation och screaning för att se mina styrkor, svagheter och var jag är stelhet. Läs mer om första PT besöket *HÄR*. 
 
Träningschema
I dag fick jag mitt träningsschema som var några övningar för helkropp med fokus på att stärka mina knän och bålen. Magen aktiveras och ingår i alla övningar. Vi gick igenom alla övningar tillsammans tills jag fått in rätt teknik och sedan fick jag göra 3 set och 10 rep, lite varierande beroende på övning. Sedan skrev min PT upp vikten som passade bäst efter att jag testat några olika. 
 
Övningar
Jag fick lära mig göra marklyft, först med en träpinne och sedan med stången, det var tungt bara det utan vikter, Jag fick göra knäböj/ squats och armhävningar och step up på en riktigt hög låda som ska stärka upp knänan. Det var en litet axplock av övningarna som jag fick lära mig. 
 
 
 
Uppnådde mina förväntningar?
Det gick bra, det var svårare än vad jag trodde samtidigt var det roligare än vad jag hade tänkt mig. Jag blev svettig och fick upp pulsen ordentligt. Ja det uppnådde mina förväntningar och jag är nöjd med passet och schemat som jag fått. Ska gymma tre gånger i veckan, helkropp i 3 veckor innan jag ska träffa min PT igen så jag återkommer med hur det går och känns när jag har testat övningarna lite mer.
 
Stretch
Stretchade i en timme efter passet eftersom att jag inte vill tappa i felxibilitet och så har jag fortfarande min "Yoga poser" mål som jag vill klara av att utföra. Läs mer om det *HÄR*. 

Salsa kurs!

Publicerad 2014-02-04 12:00:00 i Dans & Annat,

I dag ska jag prova på salsa kurs, det är i Kronan Kronogårdens danssal. De har kubansk salsa, cha-cha-cha, bachata, tango, merengue och reagetoon kurser där som samma person håller i. Min kompis gick på salsa nybörjarkursen förra terminen så jag tänkte testa ifall det var något roligt som passar mig. Känns egentligen som att jag redan har fullt upp med träning då jag har PT på gymmet och går regelbundet på Zumba och Yoga så vi får se. Första gången är det gratis att testa så varför inte :-) 
 
Gammal bild från när jag dansade Samba i Sthlm. Använd sökrutan om du vill läsa mer om det. 
 
Om någon här är intresserad av att komma så är nybörjarkursen i salsa alltså imorgon klockan 19:30. Jag ska testa nivå 2 också ifall det passar mig bättre efterom att jag redan kan dansa salsa. 
 
Vi kanske ses där då?

Tarotkortskväll

Publicerad 2014-02-03 14:35:41 i Andlighet,

Hejsan, i helgen satt jag en stund med mina tarotkort, det var längesedan jag gjorde det. Det är mysigt att sitta med tända ljus och tolka vad korten vill rådge. Jag ställde frågan "Hur gör jag för att nå mina mål" ?. Jag fick svaret att jag är på god väg men behöver kommunicera bättre med de personerna som är involverade med att hjälpa mig nå mina mål. Sedan fick jag många kort som sa att jag måste lite på min intuition. Kortfattat. 
 

I denna lila tygpåsen har jag mina tarotkort. I den lila boken skriver jag ner datum, fråga och alla kortens svar som jag har fått upp. För att påminna mig själv och för att blicka tillbaka och se hur min osäkerhet vid ett tillfälle löste sig till slut. 

Detta är mina nyaste tarotkortssamling. Den har vackra illustrationer från Indiankulturen. Detta var korten som jag fick upp i min läggning men i orrelevant ordning. Jag lade keltiska korset. Om ni vill läsa mer om tarot så kan ni läsa tidigare blogginlägg *Tarotläggning* och *Kortleken genom tiderna* och en video med kass kvalitet finns att se *Här*. Ska spela in en ny :)

Har ni tarotkort? Berätta gärna om det.

PT konsultation

Publicerad 2014-02-01 13:07:00 i Dans & Annat,

Hej på er! Tänkte berätta lite om mina träningsplaner. Jag har bokat in tre PT pass för att komma igång och träna på gym. Jag har aldrig varit en gym tjej för det känns så tråkigt men för att få de resultaten man vill så är gym tyvärr det bästa alternativet. Och vem vet, det kanske är superkul när jag väl har lärt mig och nu när jag har en personlig tränare som hjälper mig så känns det jätte spännande, jag längtar faktiskt till nästa pass. 
 
PT konsultation, första passet.
Jag var i onsdags på första passet som var en konsultation. Vi satt och pratade om mina mål och min livssituation hur jag tänkt lägga upp träningen. Eftersom att jag är arbetssökande nu så tyckte hon att det var bra att träna på förmiddagen då det inte är så mycket folk på gymmet. Vi ska börja med ett program som är tre gånger i veckan och helkropp givetvis. Vi pratade kostråd och om min tidigare träning. Jag berättade att jag alltid har dansat mycket och hållt på med yoga. Hon sa att det oftast är enklare för en dansare att lära sig teknikerna i gym träning eftersom att vi redan har kroppskontroll (som att inte svanka, rula bak axlarna och ha stabila knän) och även en bättre rörlighet. Det var roligt att höra, vi får se om det stämmer. 
 
Screaning
Efter att vi suttit och pratat en stund var det dags att göra lite övningar för att se hur min kropp är i nuläget, till exempel var jag är svag eller stel för att se vad som behövs. Jag fick stå på ett ben och göra olika övningar och sedan fick jag stå med ryggen mot en vägg och glida längst med väggen neråt med böjda knäna. Slutligen fick jag testa lite saker på mattan som hade med bålstabilitet att göra. 

 
Mina mål
Mina mål med gym träningen är att få starkare bål (mage och rygg) och få starkare/stabilare knän. Sedan är det det vanliga som alla tjejer vill. Få en snygg mage, rumpa och lår. Sedan vill jag gärna fortsätta med att gå på pass som bodybalance, yoga och zumba eftersom att jag vill att mina träning ska vara rolig och det tyckte hon var bra eftersom att det även tränar kondition. 
 
Nästa PT möte
Nästa PT möte är nästa vecka på onsdag och då kommer min PT att ha med sig ett helkroppsprogram till mig men som fokuserar på bålen och knäna. 

Jag berättar mer då! Tränar ni mer PT? Hur är det? 

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela