Kropp och själ

leslita.blogg.se

Planterar örter

Publicerad 2014-04-30 17:48:00 i Örtapoteket,

Hej på er, jag har köpt krokar så att jag kan hänga upp "blomkrukan" på min balkong. Så här ska det monteras och planteras örter. Om en timma ska vi åka till Vänersborg och fira valborg, där har de både brasa, uppträdande och fyrverkerier. Ni får ha en trevlig kväll!

Handlat i lifebutiken

Publicerad 2014-04-28 12:51:00 i DIY produkter, Hälsonytt,

Hej på er precis kommit hem efter en shoppingrunda och handlat lite gott. *Äppelcidervinäger till håret och för att dricka innan maten. Sätter igång fettförbräningen och matsmältningen. *Bionova sockerfri sylt. *Äpplen till juice som jag ska göra sen med selleri och sallad. *Kokosfett*Mandelolja*Kokos skivor*Urtekram eco. SLS fritt shampo med Rasullera. Och slutligen lite kokosvatten som jag ska sätta mig och dricka i solen :)

Dagens yoga

Publicerad 2014-04-26 12:40:00 i Yoga och stretch,

Hej på er vilken solig dag! Just nu sitter jag i bilen på väg till Göteborg, ska till en marknad och shoppa lite. Imorse hann jag med lite yoga. Övade på Headstand, gick helt ok med tanke på att det var flera månader sedan jag testade att stå på huvudet. Med lite mer övning så kommer jag att kunna sträcka ut benen rakt. Hur går det med eran yoga?

Mandelmjölsbröd

Publicerad 2014-04-25 11:18:00 i Recept,

Fick ett tips av en kompis att testa mandelmjölsbröd så i dag gjorde jag det. Superenkelt, snabbt och gott. Man smälter ca 25g smör, blandar med ett ägg, lite salt och sen häller i en dl mandelmjöl och rör om med en gaffel. 2 min i micro och det är klart att äta. Så himla smidigt och nyttigt. Det är glutenfritt och laktosfritt och smakar som ljust bröd. Testa!

Lite hårtips!

Publicerad 2014-04-23 16:37:00 i Hårvård,

Hej i dag tänkte jag tipsa om lite smågrejer. Till alla som har lockigt hår säger jag bara att börja använda en bredtandad kam och släng alla borstar som bara sliter i lockarna. Jag har en dubbeltandad kam som är min bästa vän när jag har trasligt hår. Minafrokam ser ut såhär: Den är köpt utomlands men om ni lyckas hitta en likadan kam på tillexempel en afrobutik/afrosalong så köp den!Hårinpackning mot mjällHårinpackningen som jag bloggade om fungerade faktiskt! Idag gjorde jag inpackningen igen och min hårbotten känns återfuktad, ren och mjällfri.Inpackningen hade alltså citronsaft, kokosolja, ricinolja och några droppar rosmarinolja. Testa det!

Grillfest

Publicerad 2014-04-21 15:36:00 i Recept,

Årets första grillning. Vårväder. Grillade tjocka revben. Ruccola sallad. Sol. Vi firar påsk lite i efterskott eftetsom att mina föräldrar var bortresta i helgen. De hade med sig vin också. Hoppas att ni har en fin dag.

Glad påsk

Publicerad 2014-04-19 13:10:00 i Vardag och nöje,

Glad påsk på er alla mina vänner och läsare. Ni får ha en underbar dag! För mig blir det lite trädgård arbete till att börja med. Hade så bra

Ricinolja och citron i håret

Publicerad 2014-04-18 15:28:00 i Hårvård,


Testar en ny huskur till håret som även ska vara bra mot kliande och torr hårbotten. Jag har blandat citronsaft, ricinolja och kokos olja. Återkommer med resultat. Glad påsk förresten!

Purple hair

Publicerad 2014-04-17 15:53:00 i Hårvård,

Är så nöjd med min nya hårfärg! Ville bara säga det igen och visa en bild. Nu ska jag iväg och träna polefitness :)

Making some juice

Publicerad 2014-04-15 11:56:00 i Recept,

Hittade ett nytt recept på pinterest. Ska vara gurka i också men det kändes så överflödigt. Gurka har varken smak eller något unikt näringsämne. Denna blev en riktig hitt, svårt att hitta goda juicer som inte smakar för grönt. Denna är syrligt uppfriskande. En ny favorit. Har ni något gott recept att dela med er av?

Red nails

Publicerad 2014-04-14 18:56:00 i Nail Art Design,

Precis målat naglarna, vad tycker ni? Jag klippte ner dem också, tycker att denna längden är bättre. Vad har ni för er då?

Ska till AMSTERDAM!

Publicerad 2014-04-13 18:34:00 i Amsterdam 2014, Recept,

Jag har varit i gbg hela helgen. Kom hem för en timme sen. Vi har suttit och planerat våran resa till Holland/Amsterdam. Det ska bli så roligt, min kompis har bott där så hon vet alla bra ställen. Vi ska definitivt till Primemark och shoppa och så ska vi ut en dag då en kompis där fyller år. Så skönt att kursen är klar nu så nu blir det mer tid till gymmet och kompisar. Vi åt på en Grekisk Persisk restaurang i helgen. Jättegod pasta beställde jag med ett glass vitt vin :)

Avid och Audition

Publicerad 2014-04-11 09:15:00 i Vardag och nöje,

Hejsan i dag är det allra sista dagen på min videoredigeringskurs. Det innebär att hela filmen ska vara färdigredigerad i dag. Jag valde atg göra små avsnitt istället så jag ligger bra till. Jag håller på redigerar en serie som handlar om hästtjejer. Programmet är Avid.Sedan ska jag på en jobbintervju/ audition för ett sommarjobb. Nervöst men det går nog bra. Ni får ha en trevlig dag/ Leslita

Usel Jade

Publicerad 2014-04-10 21:24:00 i Poledance,

Blev inga bättre bilder från träningen men det gick bra i alla fall. Övar på aysha och repeterar allt jag hinner. Blev lite sperman, butterfly och inverts bland annat. Mycket stretch, grymt vig börjar jag bli. Fick lite hjälp med spliten och instruktören sa att jag skulle fortsätta som jag gör. Här kommer min usla jade.

Polefitness

Publicerad 2014-04-09 21:33:00 i Poledance,

I dag var jag på op. Dansade poledance, det gick superbra, totalt chockad! Jag klarade flera trick som jag inte testat sen förra året innan mitt långa poleupphåll. Jag gjorde flera airinverts med raka ben/ knän. Sedan så klaradd jag att sparka upp mig till brassmonkey på båda hållen, flera gånger. Jo juste en jade också, riktigt fint med en övergång till butterfly. Butterfly övade jag på förra veckan så det var inte helt nytt men övergången var. Hm vad mer, övade handspring ganska nära men inte riktigt där än. Samma med split, så nära... och straddle Imorgon blir det mer pole, ska be någon fota eller filma något trick. God natt på er.

Lila Travena

Publicerad 2014-04-08 18:01:00 i Recept,

Grekisk mat i Göteborg med en gammal kompis.
Jag beställde, lam i benbit med potatis och grekisk sallad. Till maten fick jag också en fetaostcremé som var helt underbar. Mums!

Ny mobil

Publicerad 2014-04-07 20:42:00 i Vardag och nöje,

I dag har det varit mycket teknik. Vi har börjat med ett nytt program på videoredigeringskursen. Så denna vecka är det Avid som gäller. Det började med tekniska fel med projektorn så vi förlorade flera timmar på morgonen. Sedan när vi äntligen fick igång det och kunde börja redigera så var genomgången i superhastighet. Roligt program men mycket att tänka på till en början. 
 
Sedan var jag och hämtade ut min mobil som jag beställde. Samsung Galaxy S4 plus! Så glad, jag har aldrig haft en bra smartphone med ALLT på. Min tidigare har sämsta kameran och jättelitet internminne så det gick knappt att ha fler än tre appar på den åt gången. Men NU så! Simkortet kommer att aktiveras i natt så jag kan inte ringa eller smsa med den än men det går att pilla ändå på alla funktioner. Så försöker lära mig hur man gör allt och ställa in allt. Den är så vacker och displayen är så stor! Ska bli så mycket smidigare att blogga på plats direkt från mobilen! Mobilblogga från och med nu!
 
Bilden är länkad
 
 
Så samma dag, nytt program och ny mobil. Slutkörd i huvudet. Men nöjd och glad :D

Ny supersnygg hårfärg!

Publicerad 2014-04-06 14:11:58 i Hårvård,

Så här blev mitt hår när jag färgade det med directions extrema hårfärger. Jag valde färgen cerise och lät det verka under natten. Jag är verkligen supernöjd och kommer definitivt att fortsätta med directions. Vanliga hårfärger tar inte alls på mitt mörka hår men med directions så fick jag starka synliga pigment! 

Älskar du det lika mycket som mig? I know you do!
 
P.S. Kortet är taget utomhus utan blixt och utan direkt solljus (alltså med vanligt dagsljus). Ifall någon undrar. Vill du se hur färburkarna ser ut klicka på inlägget HÄR

Brygga, före och efter bilder

Publicerad 2014-04-05 22:11:00 i Yoga och stretch,

Före och efter bilder på min brygga med en månads mellanrum. Axlarna har redan blivit bättre men mycket mer flexibelt kan jag bli om jag stretchar mera. Vill så gärna ha en vig rygg och axlar. 
 
Sedan ser det ut som att höfterna ska längre fram/upp men jag vet inte vad jag gör för fel eftersom att jag aldrig teknikstretchat och övat på brygga förut. Får klura lite på det. Kom gärna med tips. 

Vad tycker ni? 
 

Samba Queen

Publicerad 2014-04-05 11:07:00 i Dans & Annat,

Efter gårdagens lets dance så letade jag upp lite bilder från när jag dansade Samba. Åh så vackert! Titta vilken dräkt alltså! Såg ni lets dance i går? Vad tyckte ni?
 
Karneval i Valdermarksvik för några år sedan. Dräkten tillhör Samba de Souza i Stockholm. 


Nu ska jag ut och greja lite i trädgården och plantera örter. Ni får ha en bra dag så hörs vi av lite senare. 

Let's Dance

Publicerad 2014-04-04 20:44:00 i Recept,

Kollar på lets dance och äter grönsaker med dipp. Nu är det Kenza i en rumba! Hoppas att ni har en trevlig fredagskväll!

Laxsallad

Publicerad 2014-04-03 12:54:00 i Recept,

Hej hej, det var segt att komma upp i dag men tur att jag har en bra bok att läsa på tåget. Lindsey Kelk om ni gillar engelska och tjejigt är att rekommendera. Igår stannade jag ju kvar i Götet och tränade så då åt jag en supergod laxsallad på restaurangen Paprika. Idag ska jag på Op igen på polestar. Ska bli kul. Någon som ska dit i dag?

Så roligt med polefitness

Publicerad 2014-04-03 00:19:00 i Poledance,

Det gick bättre än förväntat på polefitness träningen i dag. Jag gjorde full invert helt ok, cross knee realise som var lite läskigt när man inte har hängt upp och ner på länge. Sedan gjorde jag gemini, scorpion och superman. Det var riktigt kul! Det finns en liten burlesque hörna med boas och skyhöga klackskor. Inte min grej men fin inredningsdetalj och kul att det finns om man skulle vilja. Nu ska jag sova efter en lång dag. Hoppas att mobilbloggen blir bra trots kass bildkvalitet. God natt!

Tillbaka i Poledance studion!

Publicerad 2014-04-02 12:07:34 i Poledance,

Hejsan, som jag har berättat förut så går jag en kurs i Göteborg nu så i går fick jag en idé. Eftersom att jag ändå har busskort så jag kan pendla mellan Thn och Gbg så kan jag ju börja dansa Poledance här! Så i går var jag på Polestar Fitness och kollade i går på kurser, tyvärr hade alla kurser redan startat men jag köpte ett OP kort på 10 gånger. 
 
Så i dag efter videoreg. kursen så kommer jag att vara tillbaka  poledance studion, efter snart ett års uppehåll. Så det ska bli superkul!

 
 
Någon av mina läsare som tränar där?
 
 
 
 
 
 

Directions hårfärg

Publicerad 2014-04-01 10:00:00 i Hårvård,

Hejsan jag fick hem ett paket igår med hårfärg som jag beställt från Blue Fox. Efter mycket eftersökningar och personliga rekommendationer så fick jag reda på att det är detta märket Direction som är det enda som funkar på mörkt hår. Visst är alla färger bättre på ljust eller blekt hår men om man vägrar bleka så ska ändå dessa färger ha riktigt starkt pigment. Jag valde färgen Cerise. 




Håller tummarna på att det blir snyggt. Vet dock inte när jag hinner färga det, men jag kommer självklart att blogga om det och lägga ut före och efter bilder. 

Har någon av mina läsare testat detta märket? Blev det bra? Vad hade du för hårfärg innan färgning? m.m. 

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela