Kropp och själ

leslita.blogg.se

GI frukost-tallrik och juicer

Publicerad 2013-01-31 06:14:00 i Recept,

Hej på er, jag har pratat om GI frukost-tallrik innan här på bloggen men här kommer ett förslag på hur det kan se ut. Principen är att man tar fram en tallrik och låtsas att det är en stor macka och så lägger man alla pålägg som man brukar ha på mackan. Lite proteinkällor som te.x. ägg, kalkon, skinka. Sedan lite ost, frukt och grönt. Avokado är jättegott och så hade jag lite papaya hemma. Mumsigt.



Mitt favoritrecept med juice är fortfarande den samma som *HÄR*. Innehåller gurka, selleri, citron, äpple och sallad. Jag testade att ha en morot i, fortfarande gott men inte lika fantastiskt som originalreceptet. Inte heller samma fina gröna färg.

Ett annat recept som jag prövat är den klassiska med apelsin, morot och ingefärarot. Det blev gott. Använd mycket apelsiner och lite ingefära. 
 
Juice är näringsrikt och väldigt nyttigt. Det är bra att ha till frukosten, vissa säger att de får samma effekt som med kaffe. En energikick. Jag gör alltid mycket och juice och häller i flaskor, på så sätt kan jag ha med mig det till universitetet och dricka lite på eftermiddagen när jag börjar känna mig seg eller dricka innan träningen =) Mums! 
 
Berätta gärna era juicerecept!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild