Kropp och själ

leslita.blogg.se

GI frukost-tallrik och juicer

Publicerad 2013-01-31 06:14:00 i Recept,

Hej på er, jag har pratat om GI frukost-tallrik innan här på bloggen men här kommer ett förslag på hur det kan se ut. Principen är att man tar fram en tallrik och låtsas att det är en stor macka och så lägger man alla pålägg som man brukar ha på mackan. Lite proteinkällor som te.x. ägg, kalkon, skinka. Sedan lite ost, frukt och grönt. Avokado är jättegott och så hade jag lite papaya hemma. Mumsigt.



Mitt favoritrecept med juice är fortfarande den samma som *HÄR*. Innehåller gurka, selleri, citron, äpple och sallad. Jag testade att ha en morot i, fortfarande gott men inte lika fantastiskt som originalreceptet. Inte heller samma fina gröna färg.

Ett annat recept som jag prövat är den klassiska med apelsin, morot och ingefärarot. Det blev gott. Använd mycket apelsiner och lite ingefära. 
 
Juice är näringsrikt och väldigt nyttigt. Det är bra att ha till frukosten, vissa säger att de får samma effekt som med kaffe. En energikick. Jag gör alltid mycket och juice och häller i flaskor, på så sätt kan jag ha med mig det till universitetet och dricka lite på eftermiddagen när jag börjar känna mig seg eller dricka innan träningen =) Mums! 
 
Berätta gärna era juicerecept!

Spilt och spagat progress

Publicerad 2013-01-29 08:18:00 i Yoga och stretch,

 
God morgon! Hur mår ni? Jag trodde att jag skulle ha träningsvärk och stretchvärk i dag men det känns helt ok. Jag tränade pole igår, gick sådär. Kände mig väldigt ostadig i Aysha som annars brukar vara jättefin. Vi fick testa lite spinny som gick förvånadsvärt bra, såg väldigt elegant ut och kändes inte så klumpigt och okontrollerat som det var sist gång, som var aldeles för längesedan, för flera månader sedan.
 
Jag och en kompis bestämde att vi skulle stanna kvar och stretcha i 45-60min efter varje pass och det har hållt hittills, dessutom är det fler tjejer från nivå 4 som har hakat på. Jag satte upp målet (nyår) att jag vill klara en split innan sommaren, och det är otroligt nära nu. Mina höfter har släppt lite och Nelle hade rätt som sa att "När jag fått bort spänningarna i höfter och rumpa så kommer jag klara split på nolltid". YEY!! Det är så bra med bild, för här ser jag på första bilden att jag måste sitta mer bak och vinkla upp knäna. 


Bild uppeifrån


Här ser man hur lite jag har kvar till golvet.


Min spagat med vänster fram (det sämre benet) gick bra igår. Förra veckan var min hamstring lite för stel men nu kommer jag ner med båda benen fram utan problem. 
 
Dags för överspagat? Hur tränar man på det? Lämna gärna en kommentar om ni vet/ har tips. 
 
 
 

Citat om livet

Publicerad 2013-01-18 14:24:00 i Citat,

 
A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions.
- Oliver Wendell Holmes, Jr. -
 
 

In order to succeed, your desire for success should be greater than your fear of failure. 
-Bill Cosby -

 

Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

 -Soren Kierkegaard -
 

Senaste två Nail Art designerna

Publicerad 2013-01-15 22:50:50 i Nail Art Design,

Just nu är mina naglar glittrigt orange med vita blommor på. 
 
Förra veckan hade jag rutiga naglar med vitt, blått och brunt. Möstrets arkerades med en silvrig glitterlinje. 
 
Vad tycks?

Ljuvlig soppa med lax

Publicerad 2013-01-11 18:38:44 i Recept,



Det här blev en smakupplevelse för mig, så gott! Jag tillagade en soppa med broccoli och blomkål, lite gullök och lax. Kokandes i matlagningsgrädde (& vatten) som kryddades med bl.a. curry och gurkmeja.

Poledance, funderar över handspring

Publicerad 2013-01-10 14:48:00 i Poledance,

Hej, jag har börjat träna nu efter jul och nyårsuppehållet. Det känns tungt, som att jag redan tappat styrkan, men jag kämpar på. Tränade poledance i måndags och så i går onsdag. Så jag har haft träningsvärk hela veckan hittills. Det är i alla fall väldigt roligt att komma igång igen. 
 
Trick som vi testade i måndags var Rocket man, fy vad ont den gör. Sedan fick vi göra jamilla --> superman. Det var knepigt men jag fick till det i slutet. Vi övade även på handspring som går mycket bättre nu. Jag fick en övning att jag skulle öva på att hålla kvar mig så länge som möjligt. 
 
I går, onsdag testade vi mycket nya trick. Vi hade Moa, en ny instruktör som ska hålla nivå 4 till nästa kursomgång som börjar om ca 2 veckor. Vi övade också på det vanliga, shoulder mount, inverts och aysha Det intressanta är att Moa vill att man ska sparka bak i både handspring och brassmonkey (från golvet). När jag innan lärt mig att alltid sparka åt sidan och absolut inte bak. 
 
Sparkar ni åt sidan eller bak?

Santa´s suit Nails

Publicerad 2013-01-05 14:57:01 i Nail Art Design,



Så här såg mina naglar ut på julafton. Jag målade långfingret på vänster hand och pekfingret på höger hand som Santa´s röda suit med ett svart bälte med guldig detalj på. Resterande naglar var röda med lite guldigt topp och vita snöflingor, stjärnor eller liknande. Vad tycker ni?

Två gratänger, Fisk och broccoli

Publicerad 2013-01-04 17:38:01 i Recept,


Hej på er, detta inlägg ska handla om gratänger, bland annat dagens gratäng som jag nu tillagat för andra gången. Det är väldigt enkelt, hacka upp broccoli, tomat och röd paprika. Blanda in örtkryddor, speciellt färsk oregano. Häll i matlagningsgrädde och riven ost på. In i ugnen och vips så är det klart efter en kvar. 


En annan gratäng som jag gjorde för längesen men inte har laddat upp här på bloggen är en fiskgratäng med torskfileèr och en underbar ostsås över. 


Gör så här
Steg 1: Ostsås
Ta fram en kastrull och koka upp lite vatten med fiskbuljong i. Blanda i turkisk yoghurt, två ägg och riven ost efter smak. Rör om hela tiden med en visp och krydda med salt och peppar.Ställ åt sidan.
Steg 2: Grönsaker och fisk
Häll lite olivolja i botten på ungsformen. Lägg bladspenat och hackad purjolök i formen, lägg försiktigt över de upptinade fiskfileérna och avsulta med att hälla ostsåsen över. Ställ in i ugnen, gratängen är färdig när ostsåsen har fått färg. 


Hoppas att ni har haft en härlig ledighet med jul och nyårsfirande. Jag har haft det jättebra. Firade nyår för första gången i Stockholm, det blev väldigt lyckat med lammgryta och fryverkerier och champange på tolvslaget nere vid Slussen. Sedan åkte vi hem och drack mer och umgicks hela natten lång. Vad gjorde ni på nyår? Vad åt ni?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela