Kropp och själ

leslita.blogg.se

Avokado och bananers goda hälsoeffekter!

Publicerad 2013-02-02 16:55:00 i Hälsonytt, Örtapoteket,

Avokado är bland det godaste som finns, det har en len och nötig smak. Den har också många fina hälsoeffekter, avokado kan hämma flera olika sorters cancer, skydda levern och vissa påstår att denna frukt kan balansera hormoner hos kvinnor. Sedan vet vi redan att avokado innehåller en mängd vitaminer och anioxidanter och bra fetter. Så ät en avokado minst i veckan med gott samvete (Källa).
 
Gurkmeja är en rot som även den har goda hälsoeffekter, jag har tidigare skrivit om det *HÄR*, bland annt bakteriehämmande, inflamationshämmande och så sänker det blodtrycket och det onda kolesterolet. Det nyaste inom forskningen är att gurkmeja kan reparera och förnya skadad vävnad i levern. Det är en fantastisk upptäckt som gjordes tack vare en studie på diabetessjuka råttor. Så börja använd gurkmeja i din matlagning, det är enkelt och passar till det mesta efterom att det har en väldigt mild smak (Källa).
 
Bananer är bra för magen, den kan motverka diare och utveckla tarmceller vars funktion är att skydda. Bananer är också bra hämmare mot magsårsbakterier (Källa).
 
Bilden är gjord i Remby.
 
Dessutom är alla dessa tre nyttigheter superbra skönhetsprodukter. Gurkmeja är utmärkt för torra händer och avokado går att ha på både huden och håret. 
 
Kärlek/ Leslita
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild