Kropp och själ

leslita.blogg.se

Randiga och Lejopardmönstrade naglar

Publicerad 2013-02-28 10:00:00 i Nail Art Design,

Lite randigt i ljusrött och svart på en vit franskmanikyr! Simpelt men ändå coolt. Denna design har jag just nu. Vad tycks?

Förra veckans lejopardmönstrade nageldesign. 
 
Blev inte så nöjd med denna designen, jag valde en för mörk brun så konturerna syns inte runt lejopardfläckarna som alltså är i svart. Jag har filat ner längden också, förra veckan (bild över) var de längre än nu (första bilden med randiga naglar). Tycker inte om när de är för långa. Vad tycker ni?

Min första oversplit

Publicerad 2013-02-27 12:00:00 i Yoga och stretch,

Min första oversplit (överspagat). Testade med lite lägre höjd efteråt och då kom jag ner hela vägen så att jag satt på golvet. Så jag ska öva på det nu ett tag med bara ett blck under foten istället för den blåa "rullen". Med andra benet fram var det lite stelare så där tar jag det lungt än så länge. /Leslita

Hemgjord remouladsås!

Publicerad 2013-02-26 19:00:00 i Recept,

Jag tillagade torsk med sötpotatis och en hemgjord remouladsås. Mumsigt!!

 
I såsen har jag:
Creme fraishe 1dl
Mayonaise 2msk
Citronsaft
Hackad färsk dill
Ett äpple
Salt och peppar. 
 
Rekomenderas! Men nästa gång ska jag riva äpplet eller åtminstonde hacka det i mindre bitar. Sötpotatis är också gott och har ett lägre GI än vanlig potatis. Det går också mycket fortare att koka upp. Gillar ni sötpotatis?

Swan före-efter bilder

Publicerad 2013-02-25 09:00:00 i Poledance, Yoga och stretch,

Okey den är fortfarande helt usel men ändå kul att se lite skillnad på min smidighet. Varning för fula bilder!
 
Swan på golvet. 2 år sedan, första gången som jag fick tag i foten men ändå väldigt stelt! 


Någon månad efter, ca 2 år sedan. Första gången jag lyckades på stången. Stelt och ansiktet går inte ens att visa så plågad jag såg ut, min rygg höll på att brytas itu (kändes det som).


Förra veckan 2013. På stången och dessutom på spinny!

Den ska bli ännu bättre men än så länge är jag ganska nöjd  =) Behöver stretcha rygg och axlar. Jag vet. 
 
Så HÄR ska den se ut! * eller kanske inte... hehe. I dag är det träning och stretch efter passet. Ska bli roligt! =) 

Paulúns Kidneybönbiffar

Publicerad 2013-02-24 15:19:00 i Recept,



Jag gjorde Fredrik Paulúns bönbiffar med kidneybönor och keso med smak av chili. De smakade väldigt gott. De enda som jag blev väldigt förvånad över var att receptet ur boken (Blodsockerblues i köket) innehöll både ströbröd och socker!! Hur kan de vara lågt GI?? Jag valde i alla fall bort det och hade i solroskärnor och sesamfrön istället så att biffarna skulle hålla ihop bättre. 

Receptet:
Mixa kidneybönor och ett ägg
Stek lök
Mixa ihop allt i en bunke och tillsätt keso (chilismak) ströbröd och socker eller solroskärnor / sesamfrön  
Krydda, gärna med färsk persilja
Forma biffar och ställ gärna i kylskåpet i en timma. 
Stek och njut
 
Bara så ni vet, biffarna är inte kryddstarka trots chili keso så oroa er inte över det. Alternativt kan man ha i mera chilipulver eller liknande om man vill. 
 
Smaklig måltid!

♥Använd sökfunktionen och skriv linsbiffar eller bönbiffar för fler recept här på Leslitas blogg. 

Brassmonkey RAK

Publicerad 2013-02-22 17:49:46 i Poledance,

Min första raka brassmonkey. Inga ben på stången. Måste jobba mer med bålmusklerna men det var mycket bättre än sist jag prövade för ca ett år sedan, då var jag som en banan och det var ingen ide att öva på den för då skulle jag bara skada ryggen (tyckte min instruktör). Men nu var jag redo att testa igen och då gick det! 


Ny sporttopp också, snygg va? =)

Kyckling gryta med championer

Publicerad 2013-02-20 15:36:50 i Recept,

Hej på er! I går var jag på hälsoträff med Herbalife och gjorde tredje scaning. Det går åt rätt håll, muskelmassan ökar =). Däremot har mitt bukfett också ökat pyttelite så jag ska skriva matdagbok nu i några dagar fram tills att vi ses igen på torsdag. Kanske äter jag något fel. De sa att det är vanligt i början när man precis startat med denna shaken (kosttillskott i pulverform med protein). Det är för att majoriteten av alla inte får i sig tillräckligt mycket och varierat med näring genom sin kost och när kroppen sedan får denna shake så suger kroppen åt sig och sparar lite. Men det jämnar ut sig sedan. 
 
Jag tillagade en Kyckling gryta med championer. Jag hade kycklingfile, bacon, sharlottenlök, rosmarin, smör, mat och visp. Blanda ihop koka upp, häll i en skvätt vitt vin och snåla inte med smöret. Serveras med pasta. Njut! 


Den här rätten är ljuvlig!, receptet är från Sveriges mästerkock. 
 

Ny mascara och hudkräm

Publicerad 2013-02-19 15:55:00 i Hårvård, smink och hudvård,

I dag kom ett paket från Eleven.se. Jag beställde mascaran "Green pride volume från Une"och hudkrämen "Salviderm, Naturligtvis med gurkört" för normal hud. Både min maskara och hudkräm är slut så ska bli roligt att testa det här nu i två nya märken. Jag har ett läppglans i en nude färg från Une som är köpt på Åhlens. Men Natuligtvis har jag inte testat förut. 



Beställde också en vacker hårborste med...


lila gummitänder. Denna borsten ska vara antistatisk och skonsam för håret. 
 
Har ni testat någon av dessa märken eller varor?

Beställt Styling produkter

Publicerad 2013-02-17 23:06:00 i Hårvård,

Hej på er! Nu har jag precis beställt styling produkter som ska definiera mitt stora lockiga hår i detta vädret som bara frissar upp allt. Ush! Men snart så ska jag få kontroll över lockarna. Jag beställde från "Alma of Sweden". Har velat testa dessa produkter jättelänge så det ska bli riktigt kul!
 
Från Curly Hair solutions beställde jag "Curl Keper"
 
 
Från Jessicurl beställde jag Rocking Ringlets och Confident Coils.
 
Det är så spännande och jag hoppas att produkterna är bra. Återkommer med recensioner. Berätta gärna om du har testat någon av produkterna och vad du isåfall tyckte?

Spinny pole [videos]

Publicerad 2013-02-12 16:42:00 i Poledance,

Vi har fått testa lite gejer på spinny pole, alltså en snurrande stång. Det är väldigt roligt. Jag blir fortfarande väldigt snurrig och måste pausa och jag har inte så stor koll på farten, ibland går det super fort och i nästa sekund är farten slut. Men vi gjorde i alla fall några snurrar direkt efter varandra och så testade vi att gå upp i en invert från pencill. Det är väldigt basic men jag har inte övat på spinny så det verkade precis lagom. 
 
Kolla gärna i HD kvalitet
 
 
 
 
Tack för att ni tittade, lämna gärna en kommentar

Handspring bilder

Publicerad 2013-02-07 17:28:00 i Poledance,

Jag har blivit duktigare på handspring, kommer nästan upp varje gång och för varje gång jag kommer upp så kan jag stå där en sekund längre. Jag hade egentligen velat lägga upp en video men det gick inte så jag Ctrl+ PrtScr från VLC, haha.  Jag gjorde fyra handsprings (31 jan) och bilderna ligger i ordning. Så första bilden är första gången o.s.v. Tänkte att man kanske kunde se skillnad ifall de blir bättre eller inte? Vad tror ni?

Första


Andra

Tredje


Fjärde, sista. 
 
Jag tror att tredje ser bäst ut? Att man ska sträva efter att ha benen längre ner mot golvet? Tror även att ryggen blir rakare från första till sista. Kom gärna med tips på vad som behöver justeras. 


Hatet mot kvinnliga journalister

Publicerad 2013-02-07 15:00:00 i Vardag och nöje,

 Jag ska ju faktiskt bli journalist så det är förfärligt att få höra vilket hat folk har mot kvinnor som jobbar inom media. Jag blev förvånad över att så många tror att jounalister har ett så mycket bättre liv, som om vi lever i en egen värld och tror att vi är något. De tror att journalister är en sort grupp av människor som är på ett visst sätt. Att vara journalist är ett yrke, ett jobb, inget annat. 
 
 Videon är från Granskarna på SVT.  6 feb 2013. 
 
 
 Några Citat:
 
"Jag hoppas att du, dina barn och nära och kära våldtas inom kort, inte för att jag bryr mig om er, men för att ni ska vakna upp till den bittra sanning som fler och fler av oss vanligt folk fått vakna upp till".
 
"Du är så hiskligt ful att det är helt ofattbart hur du kan ha fått jobb på TV. Du är utan konkurrans Sveriges absolut fulaste kvinna".
 
"Lämna DN, lev ditt patetiska liv i en annonym förort, ring menza och be att få papper på din mentala underlägenhet vilket är förklaringen till dina förvirrade skrifter".
 
"Jag kommer att vänta på dig utanför polishuset så att vi kan ha sex, om du säger nej så kommer jag att stycka upp dig och steka dina bröst i smör, mm det ska bli gott". 
 
 
Se även uppdrag granskning på Svtplay *HÄR*

Snygg Nail art i silver och svart!

Publicerad 2013-02-05 21:51:46 i Nail Art Design,

Så snygg min senaste design blev! Jag är så nöjd. Första bilden är min vänstra hand och andra bildden är på min högra hand. 



 
Jag målade först två lager med silvrigt/pärlemor nagelack över hela nageln. Sedan gjorde jag tre vita diagonala linjer och fyra silverglittriga diagonala linjer emellan de vita. Slutligen använde jag mig av dot verktyg och "stämplade" random prickar i olika storlekar och så målade jag halvcirklar, typ bågar som ni ser på vissa naglar. 

De ihåliga prickarna då? Det som ser ut som cirklar är inte gjorda med free hand som man kan tro, jag har fuskat och tänkte dela med mig av hur. Snällt va? Gör först en stor prick i svart (eller annan färg) och låta torka. Sen gör du en mindre prick i vitt inne i den svarta pricken! Det är superenkelt. 
 
Vad tycker ni om denna designen? Lämna gärna kommentar
 
 

Avokado och bananers goda hälsoeffekter!

Publicerad 2013-02-02 16:55:00 i Hälsonytt, Örtapoteket,

Avokado är bland det godaste som finns, det har en len och nötig smak. Den har också många fina hälsoeffekter, avokado kan hämma flera olika sorters cancer, skydda levern och vissa påstår att denna frukt kan balansera hormoner hos kvinnor. Sedan vet vi redan att avokado innehåller en mängd vitaminer och anioxidanter och bra fetter. Så ät en avokado minst i veckan med gott samvete (Källa).
 
Gurkmeja är en rot som även den har goda hälsoeffekter, jag har tidigare skrivit om det *HÄR*, bland annt bakteriehämmande, inflamationshämmande och så sänker det blodtrycket och det onda kolesterolet. Det nyaste inom forskningen är att gurkmeja kan reparera och förnya skadad vävnad i levern. Det är en fantastisk upptäckt som gjordes tack vare en studie på diabetessjuka råttor. Så börja använd gurkmeja i din matlagning, det är enkelt och passar till det mesta efterom att det har en väldigt mild smak (Källa).
 
Bananer är bra för magen, den kan motverka diare och utveckla tarmceller vars funktion är att skydda. Bananer är också bra hämmare mot magsårsbakterier (Källa).
 
Bilden är gjord i Remby.
 
Dessutom är alla dessa tre nyttigheter superbra skönhetsprodukter. Gurkmeja är utmärkt för torra händer och avokado går att ha på både huden och håret. 
 
Kärlek/ Leslita
 

Nail art, pink side swipe

Publicerad 2013-02-02 12:53:11 i Nail Art Design,

Denna design gjorde jag utifrån en video på youtube som finns att se *HÄR*.  Fast hennes var mycket glittrigare. Jag började med en vit fransk manikyr och så målade jag råsa diagonalt över det halva vita och ner mot sidan. Nästa steg var en linje i mitten som jag gjorde med en smal och lång pensel, slutligenanvände jag dot verktyg för att göra prickar i svart längst den vita manikyren. 

Bilden är tagen en vecka efter att jag målade det, så det ser lite slitet ut. Dessutom ser det alltid bättre ut i verkligheten. Jag ska ta bort det nu och måla något nytt. Vad tycker ni om designen?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela