Kropp och själ

leslita.blogg.se

Hey sugar magazine!

Publicerad 2013-12-05 11:46:17 i DIY produkter, Hårvård, smink och hudvård,

Jag har upptäckt en helt ny hemsida Heysugarmagazine.se som verkar vara en webbtidning. Vore ju drömjobbet! Måste kolle upp det mera...Läste en rolig artikel som handlade om naturliga produkter, lite bra tips som är bra att tänka på. Det mesta är redan sagt här på bloggen men tål att upprepas så here we go.

Kokosolja, honung och annat naturligt och bra att ha i håret! Klicka för video.

1. Oljefria produkter är ett ganska nytt begrepp som säljer bra men är det ens sant att oljor är dåligt för huden? Nej mandelolja, avokadoolja kokosolja m.fl kan göra underverk för din hud. Undvik däremot mineraloljor. I artikeln står följande "Många företag skapar en syntetisk olja bara för att kunna klassificera produkten som oljefri och denna olja är tyvärr oftast sämre för din hy än vad det skulle vara att använda riktig."
 
2. SPF behöver inte alltid vara bra. "Fysiskt solskydd blir till en barriär och reflekterar bort UV-strålar medan kemiska ingredienser absorberar UV-strålarna och skapar fria radikaler, vilka förstör huden."
 
3.Naturliga produkter behöver inte alltid vara helt 100% naturliga för att få kallas det. "En produkt behöver bara ha 20 procent naturliga ingredienser för att få kallas naturlig, berättar Tyler Hanson, skapare av Mineral Hygienics."
 
4. ”Hypoallergenic”,  betyder att produkten bara har en liten risk att ge allergiska reaktioner men det är inte helt 100% om du har känslig hy. Parfymfritt är inte heller alltid parfymfritt, produkten kan innehålla maskerande dofter för att dölja andra ingredienser.
 
5. Dermatologiskt testad betyder inte dermatologiskt godkänd.Så tro inte på allt du läser.

♥Källa och mer info: Hey Sugar Magazine. 
♥Läs tidigare inlägg om naturliga produkter, här finns lite recept och videos på mina favoritprodukter:
Hemgjord deo med kokosolja, Hårinpackning

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild