Kropp och själ

leslita.blogg.se

Big donut hair bun

Publicerad 2013-12-20 22:58:22 i Hårvård,

Vad tycker ni om denna superstora donut uppsättningen? Jag har använt mig av en DIY variant med hjälp av en strumpa. Vill ni veta hur?

Så här gör du: Toffsen 
Ta en gammal nytvättad strumpa och klipp av tårna så att den bli ihålig. Börja från ena änden och snurra in hela vägen så att det blir som en superstor toffs. Tofsen ska se ut som bakelsen donut, ju tjockare och större strumpan är desto större blir uppsättningen, hur tjockt hår du har påverkar också. Jag har tjockt och långt hår så därför använder jag mig bara av en liten donut-toffs. Om du är blond är det bättre med en vit strumpa och ifall du är mörkhårig är det bättre med en svart strumpa. 

Så här gör du: Uppsättningen
Sätt upp håret i en hästsvans, du avgör själv om du vill ha en hör eller låg hästsvans. Stoppa in håret ytterst vid topparna runt hela håret. dela håret på två delar och har varje del av håret i var sin hand. Nu börjar du rulla och knyckla in allt hår runt donut-toffsen. Försök att fördela så att hela håret täcker tofsen och så att det blir jämt.
 
The final touch
Nu sitter donuten på plats, om du vill kan du fästa med bobby-pins, ta lite hårsprej och fästa en fin accessoar. Hoppas att ni förstod min förklaring, fråga gärna om det är något. Jag hade tänkt göra en video hur man gör toffsen och uppsättningen, det är mycket enklare än vad man tror. Är ni intresserade av att se en video på det? 


With love/ Leslita ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild