Kropp och själ

leslita.blogg.se

Allergisk mot elf Lip balm...

Publicerad 2013-12-21 13:10:00 i smink och hudvård,

 Allergi
Jag skrev i ett tidigare inlägg *HÄR* om att jag hade köpt lite smink från elf, bland annat denna som är på bilden. Det är ett färgat läpp balsam i en röd nyans. Jättefint på, ger en lagom färg och är mjuk att applicera. Men jag får en stickande och svidande känsla på mina läppar. Trodde först att jag innbillade mig så jag testade igen dagen efter och fick samma känsla efter ungefär en halvtimme så nu har jag torkat bort det och lagt den åt sidan. Jättesynd. 


Inte alls mineralsmink
Gjorde lite research på deras hemsida och om jag har förstått det rätt så har de en serie som heter Studio Elf och en annan serie som heter Mineral Elf. Detta läppbalsam är från studio serien så den kanske inte alls innehåller så bra ingredienser? 
 
Ingredienser: Peach, Rose & Plum:
Benzophenone-3 (5%), Ethylhexyl Methexycinnamate (7.5%), Polyisobutene, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Ceresin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cera Carnauba (Carnauba) Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Mica, Microcrystalline Wax (Cera Microcristallina), Tocopherol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin. 
 
Slutsats
Med detta inlägg ville jag bara säga att var noggranna innan ni köper något. Och även om det är naturliga ingredienser så kan man ändå få allergiska reaktioner, exempelvis vet jag en bloggerska som är känslig mot Ricinolja i produkter till läpparna. Kanske är jag också det?

Kommentarer

Postat av: Malin/BilboBlueEyes

Publicerad 2013-12-26 07:47:05

Jag skulle nog snarare tro att du reagerar på någon av de två första ingredienserna om något. Förstår inte att man har sånt i läpprodukter överhuvudtaget? Men Ethylhexyl Methexycinnamate är ju solskydd, men Benzophenone-3? Men visst vet jag fler som reagerar på ricinolja.

Svar: Ja det var nog inga bra ingredienser, men även om det skulle ha varit helt naturligt så kan man ändå få reaktioner, många glömmer det vilket är viktigt att påminna om.
Leslita

Postat av: Marie

Publicerad 2013-12-27 13:33:47

Vad synd att du fick en allergisk reaktion. Jag har den i en ljusare nyans och jag reagerar inte alls. Har haft en flera gånger

Svar: Jaha jo det är konstigt men jag använder alltid enbart 100% naturligt så ifall det finns någon kass ingrediens så blir mina läppar jätte torra och fnasiga men det har aldrig kliat förut. Hade du bott nära så hade du kunnat få den :-(
Leslita

Postat av: Malin/BilboBlueEyes

Publicerad 2013-12-29 10:50:04

Jo, absolut Jag själv reagerar på flera naturliga ingredienser. För mycket citrus fungerar inte alla för mig i ansiktsprodukter. Har även problem med en del eteriska oljor. Men för mig överväger de med syntetiska ingredisner som jag inte tål. Listan är för lång för att skriva här, men jag kan inte ha något med syntetisk parym i överhuvudtaget. Hoppa du kommer på vilken ingrediens som du inte tål. Lättare när man vet så man kan undvika den. :-)

Svar: Ja jo, syntetiska produkter får många problem med och det är så konstigt när mina kompisar tänker/säger att det "var visst det märket" som inte var bra och inte förstår att det handlar om ingredienserna... Ja jag hoppas att jag listar ut vad det är jag reagerade på. Tack för din kommentar. Gott nytt år på dig
Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild