Kropp och själ

leslita.blogg.se

Årets Julnaglar

Publicerad 2013-12-30 15:46:01 i Nail Art Design,

Årets Julnaglar var faktiskt inte röda för ovanlighetens skull. Jag ville ha ljusblått, glittrigt som påminner och snö, is och kyla. 

Så här gjorde jag
Målade en ombre effekt med ett ljusblått och en mörkare blått nagellack och duttade med hjälp av en svamp. Sedan lackade jag genomskinligt överlack och strödde på löst glitter på topparna på alla naglar utom tummarna och långfingrarna. På dessa naglar målade jag en snöflinga med hjälp av en speciell nagellack som kommer i en liten tub som har en spets, typ som en penna. 



När jag sätter ihop tummarna så bildas en stor snöflinga. 
 
 Vad tycker ni? Just nu har jag en annan design, har tagit bort detta men min nya design får ni se till min nyårs outfit. 
 

Årets julklappar

Publicerad 2013-12-29 09:00:00 i smink och hudvård,





 
 
Årets Julklappar
Smink, Body Lotion från Ldb, Loreal hårinpackning, Smink, Smycken, en parfym, Tre par nylon strumpbyxor i olika mönster, Smink borstar, pengar, Ett par rosa gardiner och ett par vinterskor - svarta mockaskor fodrade med fuskpäls. :-) 
 
 

Julen 2013

Publicerad 2013-12-25 15:57:00 i Vardag och nöje,

Hoppas att ni ala har haft en riktigt trevlig Julafton, här kommer lite bilder från min Jul i år. 




 
#Julbord #Julklappar #Julgran #Julmat #Julskinka #Familjen

Winter attacks, fruit defends

Publicerad 2013-12-23 23:24:43 i Recept,

Min favoritsmak av alla smoothies från Froosh. Den innehåller annanas, kokos, banan och mjölk. Inga konstigheter och riktigt god. På Willys är Froosh mycket billigare än hos Pressbyrån och liknande
så jag brukar alltid köpa flera stycken när jag är på Willys och ha i kylskåpet både på jobbet och hemma.
Nu heter den Winter attacks, fruit defends, innan hette den Naked vilket var lite roligare. Men fortfarande lika god. Det har kommit en ny smak med passionsfruk, mango eller något liknande. Min kollega sa att den var jättegod men jag har inte lyckats hitta den än. Har ni smakat på den?
Vilken är eran favorit smak på froosh smoothies?
 

Mid ring finger

Publicerad 2013-12-22 15:57:37 i Nail Art Design, smink och hudvård,

Vad tycker ni om nya trenden med "Mid ring finger", det är att man ska ha små ringar långt upp på fingrarna. Jag tycker at det är görsnyggt och inte alls så obekvämt som jag trodde, visst kändes det lite konstigt i början men det var inte länge det varade. Jag köpte ett tre pack på Gina Tricot med små ringar som kommer med en vit pärla, en turkos sten och en rosa sten (som inte är med på bilden). De andra smala ringarna kommer i ett stort paket som jag köpte på H&M med alla möjliga storlekar (se bild på dessa *HÄR*). Ringen som sitter på långfingret på vänstra bilden är äkta silver och inköptes på Mallorca i sommras. Röda naglar, nagellacket från Isadora. Love it. 

Vad tycker ni om mid ring finger?

Allergisk mot elf Lip balm...

Publicerad 2013-12-21 13:10:00 i smink och hudvård,

 Allergi
Jag skrev i ett tidigare inlägg *HÄR* om att jag hade köpt lite smink från elf, bland annat denna som är på bilden. Det är ett färgat läpp balsam i en röd nyans. Jättefint på, ger en lagom färg och är mjuk att applicera. Men jag får en stickande och svidande känsla på mina läppar. Trodde först att jag innbillade mig så jag testade igen dagen efter och fick samma känsla efter ungefär en halvtimme så nu har jag torkat bort det och lagt den åt sidan. Jättesynd. 


Inte alls mineralsmink
Gjorde lite research på deras hemsida och om jag har förstått det rätt så har de en serie som heter Studio Elf och en annan serie som heter Mineral Elf. Detta läppbalsam är från studio serien så den kanske inte alls innehåller så bra ingredienser? 
 
Ingredienser: Peach, Rose & Plum:
Benzophenone-3 (5%), Ethylhexyl Methexycinnamate (7.5%), Polyisobutene, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Ceresin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cera Carnauba (Carnauba) Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Mica, Microcrystalline Wax (Cera Microcristallina), Tocopherol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin. 
 
Slutsats
Med detta inlägg ville jag bara säga att var noggranna innan ni köper något. Och även om det är naturliga ingredienser så kan man ändå få allergiska reaktioner, exempelvis vet jag en bloggerska som är känslig mot Ricinolja i produkter till läpparna. Kanske är jag också det?

Big donut hair bun

Publicerad 2013-12-20 22:58:22 i Hårvård,

Vad tycker ni om denna superstora donut uppsättningen? Jag har använt mig av en DIY variant med hjälp av en strumpa. Vill ni veta hur?

Så här gör du: Toffsen 
Ta en gammal nytvättad strumpa och klipp av tårna så att den bli ihålig. Börja från ena änden och snurra in hela vägen så att det blir som en superstor toffs. Tofsen ska se ut som bakelsen donut, ju tjockare och större strumpan är desto större blir uppsättningen, hur tjockt hår du har påverkar också. Jag har tjockt och långt hår så därför använder jag mig bara av en liten donut-toffs. Om du är blond är det bättre med en vit strumpa och ifall du är mörkhårig är det bättre med en svart strumpa. 

Så här gör du: Uppsättningen
Sätt upp håret i en hästsvans, du avgör själv om du vill ha en hör eller låg hästsvans. Stoppa in håret ytterst vid topparna runt hela håret. dela håret på två delar och har varje del av håret i var sin hand. Nu börjar du rulla och knyckla in allt hår runt donut-toffsen. Försök att fördela så att hela håret täcker tofsen och så att det blir jämt.
 
The final touch
Nu sitter donuten på plats, om du vill kan du fästa med bobby-pins, ta lite hårsprej och fästa en fin accessoar. Hoppas att ni förstod min förklaring, fråga gärna om det är något. Jag hade tänkt göra en video hur man gör toffsen och uppsättningen, det är mycket enklare än vad man tror. Är ni intresserade av att se en video på det? 


With love/ Leslita ♥

Hej då Bröllopsmagasinet

Publicerad 2013-12-20 09:56:29 i

 
I dag är det sista dagen på Nordic Bridal Group här i Uddevalla. Ska säga hej då till att nu.
Tack för den här tiden, jag har haft det jätteroligt och har trivts bra med kollegorna.
Jag säger till när mina artiklar publiceras när bröllopsmagasinet kommer ut nästa år.
♥ 
 

Mitt favoritrecept på grön juice

Publicerad 2013-12-19 14:26:06 i Recept,

här kommer mitt favoritrecept på en grönsaksjuice. Receptet är inte så noga bara du har lite av varje så blir det gott. Fler äpplen blir sötare och mer citronsaft blir syrligare, logiskt och enkelt :) Romansallad går också att byta ut till isbergssallad och det blir lika gott! 

Grönsaksjuice

2 stjälkar selleri

2 gröna äpplen

1 kruka Romansallad

½ gurka

Saft från en ½ citron

Ingredienserna i denna nedre bilden blir också en god juice med lite mer vuxensmak om man är van grönsaksätare. Grönkål eller savoykål, gurka, avokado och basilika. Kan tänka mig att den också är god med citron i. 

 
Vilket är erat favoritrecept på gröna juicer? Lämna gärna en kommentar med receptet eller länk.

Coral lipstick

Publicerad 2013-12-18 21:40:30 i smink och hudvård,

Testade ett läppstift i färgen coral som är en nyans av orange. Tycker att det var riktigt nice. Vad tycker ni?

För övrigt blev det ingen Yoga på sportlife för att jag är fortfarande sjuk och Esberitox fungerar inte alls ifall att ni undrade. Två dagar kvar på jobbet innan det blir juluppehåll och idag inhandlade jag de sista julklapparna så det känns skönt. Hur går det för er?
 

Yoga på sportlife

Publicerad 2013-12-17 13:36:00 i Yoga och stretch,

Funderar på att gå på Yoga på sportlife i dag. Planerade i går att jag skulle göra det men så känner jag mig lite småsjuk i dag. Tror inte att det är något större fara om jag skulle träna ändå eftersom att jag inte har ont i halsen utan bara är lite snuvig. Eller hur?

 
 
Två gamla bilder som var till en skoluppgift på Universitetet. 

Vad tycker ni om bilderna? Brukar ni träna när ni är lite småförkylda?

Naturläkemedel mot förkylning

Publicerad 2013-12-17 09:42:00 i Alternativmedicin, Örtapoteket,

Jag har blivit förkyld, i går hade jag ont i huvudet och kände mig lite hängig men trodde att det berodde på helgens galenskaper och att jag sovit dåligt. Men så på kvällen blev jag snuvig och mådde inte alls bra så jag fick skippa träningen. 

Naturläkemedel
Jag köpte naturläkemedlet Esberitox när jag var förkyld sist i början av året. Tyckte inte att det hjälpte något då men jag ger det en ny chans nu eftersom att jag ändå hade massor hemma. Köpte ett storpack. Esberitox har blivit utnämnd till årets bästa naturläkemedel mot förkylning 5 år i rad! Så något måste det hjälpa. Eller hur?


Har ni testat esberitox? Vad brukar ni ta vid förkylning?

Elf make-up

Publicerad 2013-12-16 14:28:00 i smink och hudvård,

 
Hittade en återförsäljare till märket e.l.f. i Göteborg så jag köpte lite nytt för att testa. Jag har tidigare testat nagellacken men de var inte bra alls så jag har inga större förväntningar på dessa, vore kul om det va riktigt bra. Man vet ju aldrig, har hört mycket om e.l.f. Jag köpte en BB cream, concealer och en lip balm i färgen rose. Återkommer med recention.

Har ni testat e.l.f.?  
 

Mid rings

Publicerad 2013-12-16 08:00:00 i Nail Art Design,


Jag och min kompis har hakat på den nya trenden med mid rings, det är väldigt små ringar som man sätter längre ut på fingrarna. Jag tycker att det är riktigt snyggt för jag älskar ringar. På bilder har jag lite för många på mig för att vara en vardag, ville testa alla för att se hur det såg ut. Jag köpte silvriga och har vinröda naglar och min kompis har blodröda naglar och valde guldiga ringar, det är handen längst till vänster om ni ser skillnaden?

Vad tycker ni om dessa ringar? Har du några?
 

Paulo Coleho talar om drömmar och nuet

Publicerad 2013-12-15 22:00:25 i Citat, Sett,läst,hört,

Allt finns här i nuet. Antingen håller vi på fördöma oss eller också håller vi på att rädda oss.Eller också håller vi på att både fördöma oss och rädda oss hela tiden,hoppa från den ena sidan till den andra,
från en parallell värld till en annan. Du måste tro på det. 
 
Du kan bara föreställa dig ett föremål som kan kasta tillbaka dig till det förflutna, men det är egentligen bara ett påhitt för att frigöra oss från minnet. Vi gör det omedvetet varenda natt när vi drömmer: Vi tar oss till vårt nära eller avlägsna förflutna. När vi vaknar tänker vi att det vi har varit med om är helt vansinniga saker i drömmarna, men det är inte sant. Vi har befunnit oss i en annan dimension, där det inte går till riktigt på samma sätt som här. Vi tycker att allt sammans är orimmligt bara därför att vi, när vi vaknar, är tillbaka i en värld organiserad av "minnen",
vår förmåga att begripa nuet. 
 
-Ur boken Alef av Paulo Coelho (2012)
 
 

Proud, strong & healthy

Publicerad 2013-12-13 09:55:00 i Citat, Dans & Annat, Psykologi, Yoga och stretch,


Det var ett riktigt härligt träningspass igår på sportlife i City, fina lokaler och jättesöt instruktör. Jag kan bli ganska off om instruktören är så där sträng eller försöker pusha för mycket. Och bodybalance är perfekta passet för min kropp känner jag. Kombinationen av yoga och pilates med mycker mage-rygg fokus är superbra.  
 

På väg till träningen

Publicerad 2013-12-12 19:05:33 i Dans & Annat,

Jag har hela dagen gått runt och visualliserat att jag ska ha lust och ork för att träna i dag. Och det funkar för jag är super taggad. Blir ett Bodybalance pass på sportlife i City. Har faktiskt aldrig varit där för jag går alltid till sportlife på Kardanvägen som är närmare men fanns inga roliga pass och känner inte för en långprommenad/cyckeltur i kylan som är ett måste om jag ska ta mig till Kardanvägen. 


Bild från i sommras, inspirations pepp till mig själv. 


Så ppremiär för sportlife i City och premiär för månadens första träning. Nu kör vi!

Sötsugen? Ett lite nyttigare förslag...

Publicerad 2013-12-12 09:26:55 i Recept,

Som ni alla vet så är jag en person som försöker undvika socker så här kommer ett tips på vad jag äter om jag blir sötsugen. 


Denna "rätt" går att variera i all oändlighet, grunden är grekisk yoghurt som går att byta ut till turkisk eller naturell vanlig yoghurt. Sedan frön eller nötter, jag älskar kokosflingor! Annat man kan ha i är bär eller frukt i dag valde jag björnbär som är nytiga och goda, björnbär innehåller mycket anioxidanter så det gillar vi. Slutligen om man vill ha lite sötma kan man ha honung, jag använder ibland flytande stevia. 

Hoppas att ni gillade inlägget, kom gärna med tips på andra alternativ!

IDUN smink

Publicerad 2013-12-11 13:13:13 i smink och hudvård,

För ett tag sedan köpte jag lite smink från IDUN för att testa. Här kommer en kort liten recention. 

Transparent mineralpuder från IDUN
Jag köpte ett transparent mineralpuder som jag har testat att ha helt själv, dagar då jag inte behöver så mycket smink utan mest bara vill matta ner T-zonen och få en jämnare yta. Jag har också använt den över min mineralfoudation från Bare minerals och de passar bra ihop, både på T-zonen och över hela ansiktet. Man kan behöva fylla på efter en heldag om man varit på jobbet hela dagen exempelvis så kan man pudra på lite nytt på pannan och näsan. 
 
Ögonskuggor i 4-pack
Köpte två paket med ögonskuggor, den som är på bilden i svart, grå och vit som funkar utmärkt för att sota ögonen. Sedan köpte jag även en med puder rosa och mörk violett som också funkar perfekt för en smooky-eye look men vill man bara använde de ljusa färgerna så är de jättefina. Funkar även bra som bas med andra ögonskuggor. 

 
Jag vet dock inte om de håller alla regler för mineralsmink eftersom att det är i pressad form. IDUN påstår själva att de har naturliga bra ingredienser men kolla gärna upp det om ni är väldigt noggranna med era produkter. IDUN finns att köpa på vissa Apotek. Någon annan som har testat IDUN´s smink? Vad tyckte du?

Söker jobb

Publicerad 2013-12-11 10:20:34 i Vardag och nöje,


Som ni vet så har jag en jobbpraktik på Bridal magazine group AB som journalist, men jag söker alla jobb som kommer upp som verkar intressanta.Till exempel sökte jag jobb som journalist på 7 Dagar i Trollhättan. Står att de kräver körkort så det är lite osäkert, men kanske kanske...

Jag har gått med i LinkedIn om ni vill "adda" mig där sök på mitt namn. 

Aurelia ekologisk hudvård

Publicerad 2013-12-10 16:09:00 i smink och hudvård,

Aurelia är ett hudvårdsmärke med naturliga och ekologiska ingredienser som riktar in sig på att minska inflammationer i huden. Innehåller Probiotika. Produkterna är väldigt dyra men kanske är de riktigt bra, någon som har testat produkterna eller hört något om märket och deras policy?



Läs mer om produkterna *HÄR*

Last Curly hair solutions

Publicerad 2013-12-10 08:00:00 i Hårvård,

Jag har tidigare bloggat om Curl Keeper från Curly hair solutions och berättat hur mycket jag älskar dessa produkter som även har bra ingredienser. Nu är det så att Alma som jag brukade beställa från har slutat sälja denna produkt, de hade utförsäljning av dessa små förpackningar på 30ml. 16 förpackningar som motsvarar en stor flaska. Varje liten förpackning räcker 2-3 gånger beroende på hur mycket hår man har. För mig blir det knappt 2 gånger. Direkt efter att jag beställt från Alma så stod det slutsålt!

 

Nu har jag så det räcker ett tag men vet någon var det går att beställa Curl Keeper??
 

Julpyntade i går...

Publicerad 2013-12-08 16:54:00 i Vardag och nöje,

Jag och min lillebror pyntade julgranen. Det blev röda och silvriga kulor med silvrigt glitter.
 
Pappa lagade maten.


I vår familj är det tradition att mamma alltid sätter på "stjärnan" på toppen av julgrannen. 
Har ni fått upp julgrannen än? Vilka färger blev det?
 

Julbord i kväll

Publicerad 2013-12-06 14:28:00 i Vardag och nöje,

I kväll ska jag på julbord med jobbet. Alla här på Nordic Bridal group ska åka till Gustavsbergs Badrestaurang. Ska även få träffa grafikerna och lite annat folk som sitter på kontoret i Linköping, har inte fåt möjligheten till att få göra det än så det ska bli spännande. 

Det har laddats hela veckan med snack om champange, röda klackskor och nyinköpta kläder inför julbordet så det verkar som en stor dag för mina kollegor här. Jag hinner inte hem till Trollhättan emellan så jag har med mig min outfit och min sminkväska. Det blir nog superbra det här. 

 
Lämnade precis in min sista artikel till Bröllopsmagasinet, har några artiklar kvar att skriva till Nordic bridal som jag fick i uppdrag denna veckan. Bröllopsmagasinet är klart nu i alla fall! Skönt! Så ikväll ska det firas. 


Hey sugar magazine!

Publicerad 2013-12-05 11:46:17 i DIY produkter, Hårvård, smink och hudvård,

Jag har upptäckt en helt ny hemsida Heysugarmagazine.se som verkar vara en webbtidning. Vore ju drömjobbet! Måste kolle upp det mera...Läste en rolig artikel som handlade om naturliga produkter, lite bra tips som är bra att tänka på. Det mesta är redan sagt här på bloggen men tål att upprepas så here we go.

Kokosolja, honung och annat naturligt och bra att ha i håret! Klicka för video.

1. Oljefria produkter är ett ganska nytt begrepp som säljer bra men är det ens sant att oljor är dåligt för huden? Nej mandelolja, avokadoolja kokosolja m.fl kan göra underverk för din hud. Undvik däremot mineraloljor. I artikeln står följande "Många företag skapar en syntetisk olja bara för att kunna klassificera produkten som oljefri och denna olja är tyvärr oftast sämre för din hy än vad det skulle vara att använda riktig."
 
2. SPF behöver inte alltid vara bra. "Fysiskt solskydd blir till en barriär och reflekterar bort UV-strålar medan kemiska ingredienser absorberar UV-strålarna och skapar fria radikaler, vilka förstör huden."
 
3.Naturliga produkter behöver inte alltid vara helt 100% naturliga för att få kallas det. "En produkt behöver bara ha 20 procent naturliga ingredienser för att få kallas naturlig, berättar Tyler Hanson, skapare av Mineral Hygienics."
 
4. ”Hypoallergenic”,  betyder att produkten bara har en liten risk att ge allergiska reaktioner men det är inte helt 100% om du har känslig hy. Parfymfritt är inte heller alltid parfymfritt, produkten kan innehålla maskerande dofter för att dölja andra ingredienser.
 
5. Dermatologiskt testad betyder inte dermatologiskt godkänd.Så tro inte på allt du läser.

♥Källa och mer info: Hey Sugar Magazine. 
♥Läs tidigare inlägg om naturliga produkter, här finns lite recept och videos på mina favoritprodukter:
Hemgjord deo med kokosolja, Hårinpackning

Hej då dermal anchor

Publicerad 2013-12-04 09:44:04 i smink och hudvård,

 
Jag blev tvungen att plocka ur min dermal anchor som är en form av en piercing för er som inte vet. Kroppen hade börjat stötta bort den så den stack ut väldigt mycket och var helt svullen. Nu har jag ett litet sår på kinden och sitter och hoppas på att det inte blir ett stor ärr eller märke där. Det var i alla fall fint när jag hade det. Eller hur? :-D

Vitaminladda inför vintern

Publicerad 2013-12-03 13:17:00 i Recept,

Glöm inte att få i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler i form av en varierad kost. Här kommer en påminnelse om vilka livsmedel som du kan hitta vitaminerna i och vilka underverk de gör för din kropp!

Det är på engelska, men de flesta kan ju engelska nu för tiden ;-)  XOXO

Orientalisk magdans uppvisning

Publicerad 2013-12-02 09:34:04 i Dans & Annat,

I går hade jag uppvisning med magdans gruppen. vi hade väldigt roligt och framträdandet gick super bra! Här är en bild när vi är färdig sminkade och sedan en bild från genrepet. Själva uppvisningen kommer på video snart.




Orientalisk magdans!
 
Lite info
Uppvisningen var i Trollhättan på Hebeteatern i Folkets hus. hon som står imitten i rosa är våran instruktör Yasmin Latif. Vi var bara fyra personer i fortsättningsgruppen. Danskursen ges av Medborgarskolan.
 

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela