Kropp och själ

leslita.blogg.se

Skogforsk + Plockade Trattkantareller.

Publicerad 2012-10-07 08:00:00 i Djur & Natur,

Med klassen från SLU var vi på studiebesök på Skogforsk. Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, finansierat av skogsnäringen och staten. Vi hade först en liten föreläsning på Scienc park i Uppsala och sen åkte vi ut till Norrtälje till en gammal skog. Den var riktigt vacker. Där hade skogforsk valt ut vissa områden att bedriva forskning på. Jag ska inte nörda mig in för mycket på Naturvårdsbiologi som jag känner att jag är på väg mot men det var en trevlig dag.

Var man än gick så fanns det grodor och paddor på den våta skogsmarken. Solitära bin flög runt. 300 åriga träd skyddade mig från regnet...
 
 
 
 
 
 
 
Skogen är privatägd och är en kombinerad skog beroende på vilket område. Den har väldigt kalkrik mark och därför finns det mycket insekter och kräldjur som lever där. Även svamp gillar dessa habitat. Det finns gamla träd, död ved och höga krokiga lövträd. Väldigt fint.

Vilken är din favoritbild? Gillar ni naturen, skogen? Har ni plockat svamp i höst?

Tidsinställt inlägg ♥

Kommentarer

Postat av: Shameless

Publicerad 2012-10-09 22:56:03

Har plockat hur mycket kantareller som helst, älskar skogen :D

Svar: Ja vad kul. Det är riktigt härligt och fridfullt att vara i skogen. Hur tillagade du svampen. Jag åt en gryta i går som var fantastisk. Med svampen, kyckling, bacon, grädde, vitt vin, vitlök och vanlig lök. Koka ihop det och servera med pasta.
Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild