Kropp och själ

leslita.blogg.se

När positivt blir negativt

Publicerad 2012-11-09 14:00:00 i Citat, Psykologi,

Varför är den mycket enklare att både smitta av sig och ta till sig negativitet? Om en person alltid är positiv så är det ingen som lägger märke till det eller känner av det på samma sätt. Jag har även fått den känslan av att vissa till och med blir störda av positiv energi.I bland kan jag få kommentaren "Ja men det är ju du", "det är bara du som är sån" med en negativ ton och en syfting till att jag är för positiv och optimistisk. Hur kan det bli negativt? Hur kan människor lyckas omvandla något som är bra till något negativ, alltid! Jo det är på samma sätt som jag omvandlar det negativa till att hitta det som är bra i situationen. Att känna samhörighet till någon som tycker att situationen är lika skitig och sitta och klaga tillsammans tycks vara så mycket enklare. Människor har lärt in att grupper är bra, vi ska leva i en flock och däför vill de få med så många som möjligt till att ha samma åsikter.
 
Överflöd av positiva känslor
En viss person har sagt att jag kan vara för sprallig och glad. Det kan aldrig bli ett överflöd av positiva känslor. Finns ingen som klagar på att ens man ger än för mycket kärlek eller att chefen är för trevlig. Det kanske är för att det då är riktad direkt till personen. Om någon kommer in i ett rum, sprudlande med energi och glädje så får det en motsats effekt. Folk tycker bara det är jobbigt att se andra glada när de själva inte känner samma lycka. Det måste vara det...
 
Va den du är
Så känn aldrig att du ska behöva tona ner din positivitet och anpassa dig till vad människor i din omgivning tycker. Va den du är. Till er som känner att andra människor kan vara för "perfekta" att det blir jobbigt, fundera över varför du känner så. Hitta det som hindrar dig från att uppskatta andras positivitet och glädje. Inspireras istället och tänk att det är härligt med en person som livar upp stämningen. Skulle inte du vilja vara hon? 
 
Undantag
Om en person har det svår så behöver man inte vara för positiv. Uppmuntra samtidigt som du visar förståelse för att personen är ledsen. Många tycker att träning är jättesvårt och jobbigt och uppskattar därför inte alltid instruktörer som står och säger "kom igen nu" 15 gånger under en kvar. Fast det är så olika vilken instruktörs metod och sätt att vara passar för vem. Så då är det bättre att den som inte gillar instruktören går någon annans pass. Då återkommer vi till att alla ska vara som de är. Punkt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild