Kropp och själ

leslita.blogg.se

Att tro på sig själv, att det löser sig.

Publicerad 2012-11-28 16:00:34 i Psykologi,

Ibland är det det otroligt svårt att tro på sig själv. Att lita på att det kommer att lösa sig. Att allt kommer att ordna sig. Man börjar jämföra sitt liv med andras, varför lyckas andra så bra? Ibland känns det som att vissa saker kommer så lätt för andra. Sluta jämföra ditt liv med andras och börja tro på dig själv. Se din potential. Jag vet att det är svårt, jag kan också fasta i tanken att andra lyckas bättre. 
 
En duktig journalist
Jag satt och tänkte, Varför får hon publicerat massa artiklar? Hon är ju också bara student? Hon behövde inte ens starta eget, var hittade hon den smarta genvägen? Varför måste jag vänta tålamodigt och ta ett steg i taget när andra lyckas mycket snabbare? Stop, Stop, Stop!
 
Varför skulle jag inte lyckas? Kan hon så kan jag. Jag är tillräckligt bra för att lyckas med allt jag vill. Jag tror på mig själv. Omvandla dina tankar till att tro på dig själv.
 
Att lyckas sälja huset när andra ärver hus
Min familj köpte ett hus som kämpat mycket med, samlat pengar och jobbat hårt för. Sedan totalrenoverade pappa hela huset. Tyvärr var det fel läge så de valda att flytta närmare centrum, närmare jobb och vänner efter något år. I den situationen hade nog vem som helst gjort samma val. Mår man inte bra i en situation så förändrar man den, ekonmin och praktiska saker löser sig alltid. Men nu står de där med ett tomt hus som de inte lyckas få sålt och undrar om de var rätt att välja lyckan före pengarna. Hur kul är det då att se att ens vänner plötsligt får miljoner från vägverket för sitt extremt gamla slitna hus. Samtidigt som den andra kompisen plötsligt ärver ett fint hus.
 
Det sitter i tanken
Då kan man inte låta bli att undra, vad gjorde vi för fel. Varför händer det här bara oss? För det första så är det bara materiella saker och sedan så är svaret. Det sitter i tanken. Om man fortsätter tänka att det går så dåligt för mig och så bra för alla andra, då är det den önskningen man sänder ut som går i uppfyllelse. Man programerar in att inget kommer att ordna sig att alla andra har det så lätt och att man aldrig kommer att lyckas. Ni har säkert hört "Fejk it until you make it". Det gäller även negativa tankar och känslor. Säger du tillräckligt många gånger till dig själv att du är misslyckad så kommer du att börja tro på det. Självuppfyllande profetia. Säger du tillräckligt många gånger att du är tillräckligt bra för att lyckas med allt du vill åstadkomma i ditt liv så kommer du att lura din hjärna att tro det.
 
Sluta jämföra ditt liv med andras framgång. Alla har något som de behöver förbättra i sitt liv eller med sig själv. De kanske har ett stort vackert hus men saknar kärlek. Det spelar ingen roll för att DU kommer att få allt DU vill ha om DU tror på det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild