Kropp och själ

leslita.blogg.se

Viljan till nytt...

Publicerad 2012-03-25 08:00:00 i Mina tankar,

Fortsätter lite i samma spår som i går. Min fråga i slutet på det inlägget var att jag undrade ifall ni någonsin tröttnar på era egna liv och vill ända på saker och göra något nytt?



♦Det verkar som att det inte bara jag då som vill ha nytt hela tiden. Jag har funderat på det mycket och bloggat om det förut. *HÄR* Jag funderar över om man aldrig kan bli nöjd med sitt liv om om man hela tiden vill ha mer eller något annat. Visst ska man ha ambitioner och sträva efter att utvecklas och uppnå mål, men var går gränsen?

♦En annan sak jag läste också ang Mayahoroskop är att jag influeras mycket av "stormens" tecken. Man är ju en kombination av flera olika tecken. Stormen personlighet karakteriseras i att hon ibland kan få ett "flipp" och göra drastiska förändringar. hehe stämmer lite på mig. Trots att jag gör det ganska planerat och inte så spontant. Men får jag en ide så ska jag fullfölja den!


Vad säger ni angående "stävandet att bli nöjd"? Kan det bli för mycket eller är det bra att ha mycket drivkraft? Hur går det till för er när ni vill göra en förändring?

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2012-03-25 08:46:10

Jag märker också att jag vill ha nytt hela tiden, men jag tror att det är något bra. Utgångspunkten för mig är att uppskatta det som är här och nu, verkligen njuta av det, men sen tror jag det är oundvikligt att nya önskninar föds. Det är helt naturligt, hela universum expanderar hela tiden, varför skulle inte vi vilja göra det? Allting kanske inte kommer på en gång, men det är ju vägen som är målet. Egentligen. Kram o Kärlek!

Postat av: Malin/BilboBlueEyes

Publicerad 2012-03-25 09:15:35

Jag tror det är bra med ambitioner, men jag tror också att det är bra att kunna känna sig nöjd. Vad gränsen går mellan de två går kan man nog skriva en bok om... ;-)

Postat av: Malin

Publicerad 2012-03-25 13:04:40

Strävan efter att ständigt bli bättre behöver inte vara något dåligt. Men samma strävan kan ju även leda till att man aldrig glädjs åt sina framsteg och aldrig känner sig färdig med något. Då blir man nog ganska låg i slutändan.

Förstår hur du känner dig, kan inte komma på när jag kände mig nöjd med mig själv sist..

Postat av: Amanda

Publicerad 2012-03-25 22:02:31

Sv: haha aa jag råkar svälja mina piercingkulor ganska ofta.. :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild