Kropp och själ

leslita.blogg.se

Dagens hälsotips

Publicerad 2012-07-31 18:27:34 i Recept,

 
Dagens hälsotips är väldigt simpelt. Drick mycket vatten! Det är jätteviktigt att dricka mycket vatten, få det att rinna igenom kroppens system tills det rensas ut. Vatten är jättebra för huden och håret så detta är även ett skönhetsips.
 
Vatten kan verka lite tråkigt så gör det roligare med lite frukt och grönt!
 
I mitt vackra glas här har jag valt Ingefära, Äpple och Gurka. Man kan i stort sett ha vad man vill i vattnet tillexempel Citron, Lime, Morot, Päron. Det blir så mycket roligare, nyttigare och godare.
Efter att ha druckigt upp vattnet kan du äta godbitarna :)
 
Dricker du mycket vatten? Brukar du har något i ditt vatten?
 
 

Hair update

Publicerad 2012-07-31 01:00:47 i Hårvård,

Ja det var ett tag sedan jag skev om No poo metoden som är hårvård. Jag använder fortfarande bara naturliga produkter och inget schampo. Skonsamt och miljövänligt. Något som däremot inte är det är blekningsmedel! Jag har lärt mig en läxa.
 
Det började med att jag hade röda slingor, tyvärr var de inte röda i mer än två tvättar och speciellt med bikarbonat försvann den röda färgen snabbt. Jag tröttnade på att färga det rött hela tiden och enda alternativet var att färga det mörk så att det täcker allt och blev jämt. Kändes snyggt i en månad, sen kom sommaren. Då kan man ju inte gå runt med mörkbrunt/svart hår. Så i samband med att min mamma blekte sitt hår ville jag också testa. Som en liten unge gjorde jag samma sak som mamma. Jag blekte hela håret, två gånger! Så nu är jag nöjd med färgen i alla fall. Det är ljust rödbrunt och slingorna är ljusare brun. Men hur bra mådde håret efter två blekningar? Inte alls bra och lockarna flydde livet. Håret blev trassligt, torrt och livlöst...
 
Lösningen? Jo jag tog först ett "sista Schampo" och sköljde ur allt. Sen gjorde jag inpackningar med ägg, kokosfett och honung. Smorde in i hela håret, lät verka i någon timme och sköljde ur med svalt vatten. Sedan applicerade jag min vanliga godkända balsam och Lusch r´nb leave in produkt. Inpackningarna upprepades flera gånger. Så nu är mina lockar tillbaka igen och de är definierade och vackra och friska. Dock behöver jag klippa av topparna som inte gick att rädda, men det var väll ändå dags.
 
Måste bara säga igen att inpackningarna hjälpte jättemycket. Jag har testat ägg förut och gillade inte resultatet men nu blev det jättemjukt.
 
Lite ljusare i luggen och där jag hade slingorna, övriga håret är brunrött.
 
Hur går det för er som går efter No poo metoden?

Believe

Publicerad 2012-07-27 15:56:45 i Citat,

 
Till dig som inte tror på annat än det du ser. Det finns en värld utanför...

Poledance

Publicerad 2012-07-26 14:41:00 i Poledance,

Hej på er! I förrgår dansade jag poledance hos min kompis för första gången efter mitt uppehåll på en månad. Man märker hur fort man tappar i styrka. Så jag får börja bygga upp den igen. Mina air invert och shouldermounts är lite vingliga. Men det var väldigt kul och jag kan fortfarande mina favorittricks. 
 
Sen är det mindre än en månad kvar till PoleArt! Längtar! Och dagarna efter det så ska jag gå på workshop med Anastacia :) Fick förhinder
 
Gammal bild, den här var längesedan jag gjorde :) Le poisson
 

Leopardmönstrade naglar

Publicerad 2012-07-24 15:03:45 i Nail Art Design,

Hittade en cool video på riktigt snygga leopardmönstrade naglar. I neofärger! Och med vita blommor och strass pärlor på. Riktigt sommrigt och lagom avancerat. Men tid tog det allt. Jag målade bara två blommor istället för tre och så gjorde jag det bara på 4 naglar. Tycker att det blev för mycket mönster och grejs, naglarna syns ju på långt håll redan som de är i dessa sommriga färger!
 
Så här gjorde jag!
 
Och så här blev det!
 
 
 
Vad tycker ni?

Camping i Lysekil

Publicerad 2012-07-23 13:12:00 i Djur & Natur,

Campa, LYSEKIL, familia, hundpromenader, fiska, torsk, sol, vind, vatten, bada, grilla, shopa, drinkar, vandring, äventyr, tält, konstutställning, äppelcider, NYGRÄDDADE BAGUETTER en frusen kväll, bilturer, TuRiStA, glass, fågelskådning, speed racing, marknad, kakaoke, regn, parken, hemgjort vindkraftverk, färska räkor, korsord, kortlek, CriCkEt spel, blommkrans, valpen zeus. SOMMAR!
 
 
Vilken bild gillar du mest? Kram på er! / Leslita

Projekt Nim

Publicerad 2012-07-21 10:42:45 i Sett,läst,hört,

Hej jag är i Stockholm nu. Kom i går. Min kompis fyllde år så vi satt i parken med var sin öl och umgicks innan det började spöregna och vi blev tvungna att springa. Haha så vi spenderade kvällen innomhus och åt färska räkor med mayonaise, citron och baguetter till. Vitt vin. Underbart.
 
Men i tåget på vägen hit började jag kolla på en dokumentär som heter Projekt Nim, såg klart den nyss. Det är en jättefin historia som handlar om att uppfostra en chimpans som ett männskligt barn och projektet handlade om att lära honom kommunicera med hjälp av teckenspråk. Se den om ni har tid över.
 
Någon som har sett den?
 

Speed racing

Publicerad 2012-07-16 23:30:00 i Djur & Natur, Vardag och nöje,

Hej jag är och campar i Lysekil. Vi har gjort massor med skojigheter, det Var kulturvecka i centrum så vi har varit på utställningar och ateljéer. Fanns lite fina tavlor och skulpturer men jämfört med "le muse du louvre" I Paris och allt annat jag sett så var det sådär :-) i går var det också lite marknad, karaoke och spelaktiviteter vid hamnen. Bland annat kunde man tävla i att rocka rockring och jag vann! Jag fick åka speed racing, det är som go cart fast på vattnet. Det var verkligen super kul! Vilken klick, det gick riktigt fort kan jag lova. Läskigt i svängarna och när det kom stora vågor. Vaknade med träningsvärk i låren för att man spände sig och tryckte ifrån med benen så mycket för att kunna hålla sig kvar på "båten".

Sapallito Italiano

Publicerad 2012-07-16 11:00:00 i Recept,

Köttfärsfyllda zucchini med ost. På spanska heter det "Sapallito Italiano". Jag har bloggat om det förut. Ni kan läsa om hur man tillagar rätten *HÄR*. Nu laddar jag bara upp en bild.
 
 
Har ni smakat på denna rätt?

Fågelskådning

Publicerad 2012-07-15 12:00:00 i Djur & Natur,

Jag har blivit fågelskådare!
Jag sitter längst till vänster och kollar efter fåglar i min kikare. Fiskebäckskil.

 
Jag har alltid tyckt att fåglar är intressanta och funderat ett litet tag på att börja med fågelskådning. Men så tänkte jag att det är väll bara medelåldersmän som har det intresset ch dessutom har jag inte tid för fler intressen. Det började för några sommrar sedan när jag hade min pojkvän Camilo. Hans mamma och hennes man var väldigt naturintresserade. De gillade floristik, fauna och ornitologi. Sen dess har tanken legat där. Sen började den gro lite igen när jag läste ekologikursen och var på fältstudiearbete i Askö. Slutligen träffade jag en elev i min ålder i Fiskebäckskil som var fågelskådare och då sögs jag in på en gång. Hon visade mig sin fågelguidebok och alla fåglar hon sett. Sedan var det bara att hålla ögonen öppna på våra äventyr ute till havs, i skogen, runt kusten och vart jag än gick.
 
Sedan kom dagen då jag såg en pilgrimsfalk! Det var helt fantastiskt. Någon dag efter såg vi en jorduggla och här om dagen såg jag en Tornfalk! Jag satt i bilen och kollade ut genom fönstret när jag ser en rovfågel "ryttande". I attackläge. Då ropar jag fågel! Rovfågel! och pappa svänger av vägen och stannar bilen med ett leende. - Ja vad väntar du på? glöm inte kameran, säger min mamma sekunden innan jag öppnar dörren. Ja juste. Typiskt att jag inte har min kikare här tänker jag. Men jag såg den klart och tydligt :-)
 
 
Tornfalk
 
Såg denna Grönfinken också i trädgården, vi har ett rönnbärsträd som är populärt bland fåglar.
 
 
Yes det var den berättelsen. Någon annan som gillar fåglar?

Frozen mango daquiri

Publicerad 2012-07-14 18:00:00 i Recept,

Lite drinkar från förra helgen. Första är mojito med färsk mald mynta, lime coh soda. Och bilden längs ner är frozen mango daquiri som innehöll mixad mango, bacardi, limesaft och is. Väldgt mumsig.
 
.
 
 
Har ni smakat på någon av dessa drinkar? Vilken drink gillar? Berätta gärna vad ni brukar göra/beställa.
 
♥ Tidsinställt inlägg ♥

Pastel de choclo

Publicerad 2012-07-14 08:00:00 i Recept,

Detta är en Chilens rätt som kan låta underlig. Det är riktigt god och det var första gången min pappa tillagade den, med lite hjälp från mig och ett recept. 
 
Den innehåller köttfärs, lök, svarta oliver, russin, kokt ägg. Det är samma sak som man har i Chilenska piroger. Utöver detta så är det även kokt kyckling i.
 
 
Sedan har man ett "lock" på gratängen gjord på majs. Mixad majs blandat med vispad ägg, mjölk, smör, salt och så strör man över socker innan allt åker in i ugnen. Har ingen bild på den färdiga rätten, tyckte att det var intressantare att se vad som var inne i den. Har någon smakat på Pastel de choclo?
 

♥Tidsinställt inlägg

Rosendeodorant

Publicerad 2012-07-12 22:34:08 i DIY produkter,

Hej på er, det var ett tag sedan. Jag är dålig på att uppdatera nu. Är i Trollhättan fortfarande, jag har pluggat en del på uppgifter från sommarkursen "Marina miljöer". Skrev en uppsats om Hotet emot sälarna. Väldigt intressant. I morgon åker vi till Lysekil och campar. Det ska bli roligt.
 
I dag gjorde jag lite nya deodorant, min tog slut. Förra gången hade jag kokosfett, bikarbonat och valde doften lavendel. Denna gången hade jag i lite majsstärkelse (som ska ingå i receptet) och så valde jag doften rosor (eterisk olja). Sedan hade jag lite kanel endast för sin konserverande effekt.
 
 
Den doftar gott, återkommer med kommentarer. Förhoppningsvis smälter den inte nu i alla fall när jag har majsstärkelse i. Har ni testat denna deo?
 
Köpte denna också. Någon som testat? Aj?


♥Relaterade inlägg: Hemgjord deo,
 

Galapagos skölpaddan George

Publicerad 2012-07-11 16:27:37 i Djur & Natur,

Ensamme George blev den sista i sin art av Geochelone abigdoni tortoise som levde på Galapagosöarna. Jag tycker att det är så intressant med arter som är annorlunda. De flesta är tyvärr utrotningshotade, som denna skölpadda som blev cirka 120 år enligt youtube klippet här nedanför. De försökte para honom med andra skölpaddor ur olika arter men det fungerade inte. Men! hoppet är inte helt ute än för forskare tros ha hittat nya spår från denna art som man tidigare trott vara utdöd. Så kanske finns det fler.
 
 
 
 Det hade varit en otrolig upplevelse att se denna stora vackra varelse. Eller hur?
 
♥Länk: DN,DN nya spår,

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela