Kropp och själ

leslita.blogg.se

Maya kalendern [del 2]

Publicerad 2012-02-29 09:00:00 i Indiankulturer,

Hej det här en del två i maya kalendern. Förra gången gick jag igenom alla 12 soltecken och i dag berättar jag lite om de fyra olika färgerna. Jag förstår att många undrar vad just ni har för tecken men det kan inte jag ge er facit på det utan att ni förstår hur komplicerat och otroligt maya är. Det är flera delar kvar för att förstå helheten. Om ni ändå inte kan hålla er så kan jag berätta vilken färg just du har om du skriver en kommentar med ditt personnummer år/månad/dag.  

  • Röda tecken: De är initiativtagare, startaren, den första energin, impulsen. Symboliserar urprunget och bör arbeta med kunskap. Den som är ett rött tecken mår bättre utav att veta.
  • Vita tecken: Representerar renhet, paus, meditation, introspektion, det inre jaget, enkelhet, vilja, engagemang och anpassningsförmåga. Bör arbeta med att utveckla egenskapen ödmjukhet.
  • Blåa tecken: Representerar förändring, en ide som föds, utveckling och övergångar. Bör arbeta med sitt tålamod.
  • Gula tecken: Är ofta ledare, de som visar vägen, organiserar, genomför. Symboliserar kosmisk rörelse och bör arbeta med att känna sig bekväm att ha makten (på ett positivt sätt) genom att te.x styra och leda.

Maya 20 sol tecken

Det jag vill säga med det här inlägget är att utifrån maya kalenderns så finns det fyra olika huvudtyper vad gäller handlingsprocssen. Men sen ska ni inte glömma att detta bara är en del av ditt fullständiga horoskop. Så just din färg kanske inte är så dominerande eller tydlig. Skirv ditt personnummer i en kommentar för att få reda på vilken färg du har.

 

♥Klicka på kategorin Indianer under rubriken KULTURELLA TRADITIONER för att läsa mer om Maya.

Smothie med björnbär

Publicerad 2012-02-27 07:17:00 i Recept,

God morgon! I dag är det måndag, ny vecka och nya utmaningar. Fast poledancen har uppehåll denna veckan. Däremot jobbar min kille dagtid istället för kvällstid så vi får passa på att umgås lite mer än vanligt. Universitetsstudierna fortsätter som vanligt. Starta morgonen med något gott så blir du gla :)

smothie björnbär och banan

Banan + Frysta Björnbär + yoghurt/mjölk + honung = Smothie. Dekorera med vindruvor

Vad är ditt bästa smothie recept?

Bakad potatis med tonfiskröra

Publicerad 2012-02-25 12:00:00 i Recept,

Hej! I dag jobbar jag på Yasuragi. Detta åt jag i går. I tonfiskröran hade jag tonfisk, majonaise, lite gräddfil, salt och peppar. Super enkelt och gott. Desutom blir man mätt vilket jag inte brukar bli av potatis, ris och mjölbaserade produkter hehe.

Bakad potatis med tonfiskröra

Vad brukar ni göra för röror?

Leslitas väg till en Eagle/Arabesque

Publicerad 2012-02-24 08:00:00 i Yoga och stretch,

Så *HÄR* ska den se ut. Med rakt ben och överkroppen så upprätt som möjligt. Jag tror att benen kommer att komma på plats snart däremot är det fortfarande ryggen som måste bli bättre. Men jag är nöjd för att vara första gången jag testar den. Krävs lite teknik i höfterna och när man tar tag i fotvristen i början så man inte tappar greppet. Benen blir mycket snyggare om jag lutar fram överkroppen men jag tycker att det känns som fusk även om instruktören sa att det går bra att göra det i början. Så jag ska öva lite till och sträva efter att få benen snyggt. Så kommer fler kort på det ;) Tack R för bilderna.

Eagle

Eagle

Och denna har jag hållt på med i en månad. Kändes som att den blev bättre när jag gjorde den innan kameran kom fram. Typiskt. Kan bara bli bättre!

Örternas goda effekter

Publicerad 2012-02-23 07:25:00 i Örtapoteket,

God morgon. I dag är jag uppe med tuppen. Vaknade halv sex och kände mig utvilad så jag gick upp. Jag satt i går med min bok "örter som läker" av Anne McIntyre. Jag har blivit sugen på att plantera lite olika örter igen. Förra året hade jag koriander, basilika och persilja. Citronmellisen misslyckades. I år tänkte jag köra något liknande. Koriander så att jag kan göra ceviche och basilika, sen tänkte jag testa att plantera pepparmynta. Det är så gott att ha i te bl.a.

Basilika kan användas vid:
Illamående, kräkningar, förstoppning, gaser, kolik, infektioner, huvudvärk, muskelspänningar, snuva, hosta, astma, sår och sömnsvårigheter.

Koriander kan användas vid:

Förkylning, urinvägsinfektion, allergier, magont, magkatarr, magsår, mensvärk, hudåkommor och akne.


Koriander Juli 2011

Vad har ni tänkt plantera i år?
Några tips på något gott/användbart?


♥Relaterade inlägg: Örterna växer, Boken,

Robbie Williams-spirituellt lagd?

Publicerad 2012-02-22 12:17:53 i Andlighet,

Robbie Williams berättar om vad han tror på och är intresserad av inom den spirituella dimensionen. Han nämner Illuminati, 9/11 inside job och lite annat spännande. Tycker att det är roligt att "kända" personer vågar "komma ut" med tabubelagda åsikter eftersom att många fler lyssnar då och får upp ögonen (eller ska jag säga tredje ögat) för att intressera sig om new age/ spirituella saker. Robbie har jag alltid gillat så det var chockande att han går i sådana hära tankar.Vad tycker ni? Vilka delar av det han tar upp intresserar er? Vet någon annan kändis som har pratat om liknande saker?

Skola skola skola

Publicerad 2012-02-20 17:35:00 i Vardag och nöje,

Hej på er! Många undrar vad jag gör i skolan just nu. Jag pluggar ju till vetenskapsjournalist så jag är inne på min andra och sista tesrmin med Naturkunskap. Kursen jag läser nu heter Cellens värld, B-kurs. Väldigt komplicerad. Det är mycket informations föreläsningar och läsande.

Dessa nedanstående bilder tog jag på en seminarium i Människan och medicinen kursen som var innan cellens värld. Där fick vi en dag testa att se hur HB värdet höjs. Vi tog ett HB prov genom ett stick i fingert och en speciel dosa som mäter värdet. Sen fick vi dricka äppelcider (alkoholfri) och så tog vi värdet igen och såg att det hade höjts märkvärt.Sen bestod mycket av lektiontiderna till att plugga in olika organsystem och dess funktioner och namn på delarna. Detta är en modell av ett hjärta som går att plocka isär.


Så just nu är det ingen Journalistik denna terminen utan det kommer mer av det efter sommaren, under sista året då vi läser Journalistik C.

Frågor?? Ha en bra dag!

Battle of the north pole

Publicerad 2012-02-19 22:22:00 i Poledance,

Hej, förlåt jag har varit så upptagen. Men både viktiga saker och med att bara vara. I fredags var jag på polebattle för första gången. Vilken kick det var! Har adrig förut dansat pole för någon. Visst kollar man på varandra på träningarna och på OP men jag har aldrig dansat med publik. Jättekul.

Jag insåg att det går ändå bra för mig när jag är nervös. Trodde att jag skulle få helt blackout. Visst var det lite svårt ibland o komma på vilket trick man skulle göra eftersom att det var improvisation. Så det var ju inte helt perfekt flyt och sökert många småfel, det är det jag vill öva på. Därför tror jag att polebattle är bra för mig. Jag försökte göra en Jade som jag precis lärt mig, fastnade totalt med min kroppsuppfattning/kontroll. Förstod inte vilken sida jag skulle göra invert på och förstod inte vilket ben jag skulle kroka och sträcka ut. haha. Så nu vet jag att nervositet försämrar min kroppsuppfattning lite. Bra träning och grymt kul!


Gammal bild. Måste fota mera på träningarna, varit kass på det. Puss puss / Leslita

Vild röd ros

Publicerad 2012-02-19 09:15:00 i Vardag och nöje,

I dag ska jag på teater på Sjöstadsteatern. Min klasskompis bjöd mig eftersom att han är med i teatern. Han spelar och sjunger också i vanliga fall. Alltid kul med teater, synd bara att min kompis som jag skulle gå med blev sjuk så jag får gå själv. För övrigt sov jag sådär i natt och är ganska trött. Tänkte gå på OP, men få se hur mycket jag orkar träna. Ni får ha en skön söndag så skriver jag mer när jag kommer hem.


http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Fackforvaltningssajter/Kulturforvaltningen/Kulturskolan/Har-finns-Kulturskolan/Kalendarium-Kulturskolan-Stockholm/Evenemang/VILD-ROD-ROS/
Klicka för bildlänk


♥Länk: Sjöstadsteatern,

Vidarkliniken och "hippe byn"

Publicerad 2012-02-16 11:07:38 i Alternativmedicin,

Hej förra helgen när jag jobbade på Yasuragi så var det en kvinna som var väldigt pratglad. Jag berättade att jag studerar till vetenskapsjournalist och vill skriva om alternativmedicin och hälsa realterade saker. Då frågar hon om jag har varit på Vidarkliniken i Järna. Det har både vårdcentral och sjukhus bredvid som behandlar med alternativmedicin. Finns pallativ vård, förlossning och behandlings avdelningar m.m. På Vidarkliniken finns massage, konstnärliga terapier som målning och sång, bad med oljor och örter m.m. De bedriver även forskning.

Vidarkliniken

Vidarkliniken har jag alltid velat åka till men det min kund berättar för mig den dagen är att det finns en lite by i Järna där alla som bor där är "alternativ medicinare". Typ en hippie by. Vegetarianer, som odlar själva ekologisk mat, använder naturligt material på kläder och barnleksaker och har ett anpassat liv med alternativa behandlingsformer vid sjukdom.

Jag stod där och masserade henne med ett leende på läpparna, wow vilken fantastiks plats! Där vill jag bo. Eller i alla fall besöka. Vidare berättar kunden att han som startade Vidarkliniken var från Schweiz och att hon själv har bott där under några år. Hon säger att schweizare är väldigt intresserade av alternativa behandlingsmetoder och levnadssätt. Det hade jag ingen aning om så Schweiz vill jag åka till.

Vidarkliniken
Vidarkliniken, sjukhusrum.


Någon som har varit på Vidarkliniken? Berätta gärna. Vad vet du om alt.med. i Schweiz?♥Länk: Vidarkliniken,

När träna och när undvika träning?

Publicerad 2012-02-15 11:14:00 i Dans & Annat,

Denna texten är tagen från *MåBra.se*. Jag tyckte att det var så bra förklarat. Många kan bli fega och undvika träning i tron om att det kommer bli värre. Eller tänka att det inte är någon fara när man egentligen borde stanna hemma och ta det lungt. Här kommer lite tips.

Ont i ryggen

Undersökningar har visat att promenader och vardagliga fysiska aktiviteter har en god effekt vid ryggvärk. Regelbunden motion och styrketräning är alltså den bästa medicinen.

Mensvärk och PMS

Den ökade blodcirkulationen vid träning gör att musklerna slappnar av och lindrar lättare mensvärk. Även PMS-symptom såsom huvudvärk, irritation och trötthet kan förbättras. Undvik träningsformer som ställer stora krav på balansen eftersom denna kan vara nedsatt dagarna före mensen.

Depression
Vid depression och nedstämdhet är joggingturer och raska promenader två utmärkta val. Endorfiner frisätts under träningspasset som gör dig mer harmonisk och gladare.

Träna vid stress

Träning vid svår stress är meningslöst. Kroppen frisätter nedbrytande hormoner och eftersom uppbyggnad av muskler aldrig kan ske samtidigt, så vinner de nedbrytande krafterna. Varva ner, därefter kan du börja motionera.

Yrsel under träningspasset

Yrsel och illamående under ett pass kan vara ett tecken på att du tar i mer än vad du klarar av. Välj ett långsammare tempo eller avbryt.

Träning dagen efter fest

Efter en hård natts festande har kroppen fullt upp med att bryta ner alkoholen och få ut gifterna. Fettförbränningen är nedsatt och kroppen kan därför inte tillgodogöra sig efter ett träningspass. Med andra ord- det tjänar inget till att försöka svettas bort kalorierna från drinkarna.

Svullna halsmandlar
Svullen hals är ett varningstecken i samband med all sorts träning. Bakterierna i halsen kan spridas i kroppen och kan i värsta fall angripa hjärtmuskeln. Ta det säkra före det osäkra och vila ett par dagar vid halsont.

Källa: MåBra.se

Glad alla hjärtans dag!

Publicerad 2012-02-14 16:54:09 i Vardag och nöje,Titta vilken söt bild med papegojor. Glad alla hjärtans dag till er alla från mig, Leslita. I dag blev det firande med lunch på en Kinarestaurang och presentbyte med min pojkvän. // Puss ♥


P.s Glöm inte vara med i omrösningen *HÄR*. Två inlägg ner. Det går jättefort att svara på en fråga.

Lär dig se Auror

Publicerad 2012-02-13 17:11:23 i Andlighet,

Jag fick en fråga på "blogresponse" om en tjej som berättade att hon kan känna men inte se Auror och undrade hur det kommer sig? Jag tycker att det är ett intresant ämne som jag har bloggat om förut. *HÄR*

Att känna av någon annans aura kan de flesta göra omedvetet. Ett enkelt exempel på det är: När du kommer in i ett rum och känner att det är dålig stämmning utan att veta vad som har hänt eller vad det har snackats om. Då är det personernas energier i rummet. Ibland kan man också märka när någon vän mår dåligt eller nått är "fel". 

Det är olika åsikter i frågan om alla kan känna av auror eller inte. Vissa anser att man har födds med en gåva och andra anser att det går att öva upp. Jag tror på en kombination. Till en början måste man "ha det" inom sig lite för att kunna utveckla det. Man kan öva upp sitt så kallade sjätte sinne. Och för vissa går det att öva upp så att man kan se auror tydligare.

Aura sken


Gör så här för att öva upp ditt "Auraseende":
Träna två och två. Ställ person 1 emot en vit/ljus vägg. Vissa tycker att svart fungerar också men inte jag. Person 1 sitter/står still och slappnar av. Person 2 som är den som övar, kollar en bit ifrån kroppen. Ca 2 dm. Bästa stället är precis över axeln, bredvid huvudet. Kisa inte, ansträng dig inte. Slappna av med blicken. Efter ett tag kommer du kunna se ett sken och så småningom en färg. Ni kan även testa göra så att person 1 tänker på olika saker som ändrar dennes humör. Tillexempel på det värsta som har hänt och sen på något som gör den lycklig. På så sätt kan person 2 se hur färgerna ändras och lära sig förstå vilka färgkombinationer som betyder vad. Byt plats och öva på varandra. Ha tålamod. Öva korta sessioner och ofta istället för, för lång tid. Auraseende kan vara svårt att hålla kvar. Det sägs att meditation öppnar upp ditt sjätte sinne om du vill utvecklas på en långvarigt sätt.


Kan du känna eller se andra personers auror?

♥Relaterade inlägg:*HÄR* Tolkning,P.s Var gärna med i omrösningen i inlägget nedanför!

PoleChoreo och tygskor

Publicerad 2012-02-12 13:17:00 i Poledance,

Capezio dans tyg sko

Hej jag har ju ett ärr på foten efter operationerna och det känns lite ömt "mitt på" när jag ska klättra upp på stången och i vissa andra trick.  Så därför har jag köpt dessa söta små "dans tygskor". Ska nog mest använda den högra under poleklasserna för de glider lite. Men undersidan har bra grepp så dessa tygskor är utmärkt på backbends när man behöver ett bra fotfäste och även i yogaövningar som jag gör hemma.  

Capeigo dans tyg sko ←Klicka för förstorning

För övrigt går det bra med foten, jag kan börja stå på tå och pointa bättre. Nästa kursomgång ska jag gå PoleChoreo med Serena som jag har hört mycket bra om. Det ska bli så roligt att få dansa lite och få ett bättre flyt i tricken.

Måndag PoleChoreo med Serena
Onsdag Nivå 4 med Daniella
Onsdag Backbends 3 med Nelle

Yes det blir 3 kurser i veckan plus OP. Jag kommer bli grym, 2012 är mitt poleår (eftersom att jag inte får dansa samba eller springa m.m blir det extra fokus på pole). I dag blir det OP.

Pole lektion 6

Publicerad 2012-02-10 11:50:00 i Poledance,

I går hade vi stjätte lektionen på nivå 4. Det var roligt. Vi övade mycket bendy trick. Spagat på stången och splitbox. Jag fick till "svanken" och bakåtböjen bättre än jag vågat innan. Det är lite läskigt att luta sig bak och verkligen trycka sig in djupare i split/ spagaten.

Sen fick vi lära oss en ny ingång till superman. Från hiphold → hänga ner med raka ben → putta upp sig med nedra armen och ta tag i stången med övre armen → glid ner till en superman.
Och slutligen lite handspring. Åh jag är så nära. Lite mer övning.

Detta behöver jag öva på:

Sholuder mount
Aysha
Handspring

Leslita i Expressen

Publicerad 2012-02-09 17:00:00 i Hälsonytt,

En Journalist hittade min blogg och läste att jag hade sömnproblem. Så jag blev intervjuad för expressen angående det. Sen skickades en fotograf och tog lite kort när jag "låg och försökte somna". Det här är resultatet som publicerades den 23 Januari. Någon som såg det?

sömnproblem expressen

Jag vet inte vad rädslan har med saken att göra men det är säkert bara för att få reaktioner så att fler bli nyfikna och vill läsa. Journalisten intervjuade även en sömnexpert som gav lite tips. Det står i den råsa rutan längst ner. Det var roligt att hon tog citat om aromalampan som jag har testat. Kanske fler som gör det nu.


♥Relaterade inlägg: Tips för att somna lättare, Sömnproblem,

Advancerad Yoga

Publicerad 2012-02-08 14:45:00 i Yoga och stretch,

Jag har insett att våra backbends stretchklasser är egentligen avancerad Yoga. Lånade en bok som ska vara svåra yogarörelser och det är EXAKT det vi går igenom på backbends. Ni polerinor, om ni vill öva hemma och få mer instruktioner så är den superbra. Den heter "Boken om Yoga" av Lucy Lidell. Är tyvärr definitivt slut överallt men finns på bibliotek.

Detta är Gräshoppan på Yogaspråk och alltså Cheststand på polespråk.


Gräshoppan Yoga

En annan variant när man står på underarmarna. Går att gå in i från brygga eller huvudstående.
Gräshoppan Yoga

Nataranjas
Nataranjas Yoga

Bryggan
Brygga Yoga

Hägern
Hägern Yoga

Detta är bara några exempel ur boken, sen finns plogen, kobran och några fler. Japp det är precis detta vi övar på i backbends. Det är väldigt svårt och tar tid eftersom att det kräver mycket styrka, balans och teknik i ryggövningar jämfört med ben till exempel spagat som är enkel om man "bara" har vigheten.


Vad tror ni? avancerad yoga = backbends. Visst är det många likheter?


Träningsprylar

Publicerad 2012-02-07 10:00:00 i Dans & Annat,

Sitter och drömmer lite om hur mitt framtida träningsrum ska se ut. Så jag gjorde ett kollage med träningsprylar som jag gärna skulle vilja ha :) Först av allt → en egen poledance stång. Sen en yogakloss och en ny yogamatta till stretchövningar och till Yoga förstås. Sen skulle jag vilja ha ett träningsgummiband för att träna upp min styrka med.

kollage med träningsprylar

Vad skulle du vilja ha för träningsprylar?♥Bildlänkar: Pole stången, Kork yogakloss, Yogamatta, Gummiband,

Kycklingpaj

Publicerad 2012-02-06 12:30:00 i Recept,

Hej på er! Jag sitter i skolan nu, har haft föreläsning om cellen på detaljnivå. Vi gick igenom hur transporten fungerar in och ut ur cellen och det var faktiskt första föreläsningen som jag kände att jag förstod. Annars brukar det vara sjukt komplicerat. Ska strax luncha med Maria. I min matlåda har jag denna underbara paj som jag tillagade igår.

Kycklingpaj

Kycklingpaj

Det är en paj med grönsaker och kyckling. Först gjorde jag pajdegen och förgräddade i ugnen sen stekte jag kycklingen med lite kryddor. På det valde jag paprika, morot, purjolök och broccoli. Som lock blandade jag ihop creme fraiche, majonnäs och riven ost. Funkar också med äggstanning på denna pajen. Men jag hade inga ägg. Det blev gott. Väldigt lik den vegetariska pajen som jag bloggade om *HÄR*

Smaklig måltid!

Utvärdering hårinpackning

Publicerad 2012-02-05 15:00:00 i Hårvård,

LUSH RETREAD: En hårinpackning som jag faktiskt gillade. Den var precis lagom återfuktande. Väldigt bra utredningsprodukt. Dock ett minus för doften. Den får 3 stycken £eslita poäng.  £££/av fem.

Lush hårinpackning

Har ni testat den? Vilket balsam/hårinpackning använder ni?

Hårlängd

Publicerad 2012-02-04 19:00:00 i Hårvård,

Laddar upp en ny Före-Bild på min hårlängd eftersom att jag klippte mig i början av januari. Ska fortsätta med ricinoljan och ladda upp en efterbild så får ni se skillnaden.

Hårlängd

Aysha!

Publicerad 2012-02-03 10:00:00 i Poledance,

Äntligen Aysha. Detta tricket har tagit lång tid för mig att lära mig. I går på passet lyckades jag :) Vi fick även öva på handspring för första gången och det var riktigt nära. Tror att den kommer snart.

Aysha
Bildbeviset :)

Vegetarisk paj

Publicerad 2012-02-02 10:00:00 i Recept,

Här om dagen var jag på Prova-på-yoga på Yogahuset i Karolinska institutet med några kompisar och sen åt vi hemma hos Aurora som är granne med mig. Hon gjorde vegetarisk paj som innehöll brocoli, lök, fetaost, zuccini, morot och tomater. Väldigt gott.

vegetarisk paj
vegetarisk paj
Till pajen hade vi en sallad och det som var nytt för mig var ett tillbehör till salladen som ni ser på bilden över. Det är mandel och havre som har blandats med honung i stekpannan. Det var spännande tycker jag.

I dag har jag eftermiddagslektion och sen har jag poledance klass. Vad gör ni för roligt i dag?

Backbends lektion 4

Publicerad 2012-02-01 22:49:00 i Yoga och stretch,

I dag hade jag backbends. Jag gjorde mitt bästa (som alltid) och hoppas att det gick bra. Ibland blev det lite fel men det är bara att göra om, göra rätt. Tyckte det kändes konstigt att ligga på blocket i dag. Det tog stop och jag låg helt snett, försökte fixa det men då hamnade blocket för långt upp tror jag för min bak lyfte lite från golvet. Hade varit skönt att ha ett sånt block hemma. Gå ner/bak i bryggan har jag svårt med att inte tappa balansen, får inget riktigt bra fäste med benen/fötterna. Kanske är min skadade fot fortfarande för svag?

I alla fall det gick bra att "vrida in i brygga från sidan". Och jag lyckades promenera i bryggan med händerna fram några steg. Dock inte mer än två steg med benen fram hehe. Och stå på händer blir bättre, förstår hur jag ska göra den nu. Men det var roligt i dag och det är viktigt, jag kände ett tag att jag inte alls såg fram emot backbends passet men nu känns det som att jag verkligen vill lära mig all teknik och få en vig rygg.


Pressa inte er själva för mycket. Kom ihåg att det viktigaste är att ha roligt! /with love Leslita


♥Relaterade inlägg: Frustrerad över backbends,

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela