Kropp och själ

leslita.blogg.se

Lite skönhetsprodukter

Publicerad 2012-04-30 15:10:09 i smink och hudvård,

Hej jag har fått en förfrågning om att skriva lite om vilka produkter jag använder och smink. Jag är lyckligt lottad at jag inte har någon problemhy så jag behöver inte använda så mycket produkter. 

Det bästa tipset jag kan ge er är att investera i bra sminkborstar!

KICKS  Professional Foundationpensel 203 
Oavsett vilket märke man har så ska det vara 100% naturligt. Mineral smink alltså. Sen om man vill ha ett osminkat naturligt utseende så kan man använda en stor kauki borste och pudra över hela ansiktet. Och ifall man vill ha mer täckande resultat som till exempel under ögonen eller på blemmor och pigmentfläckar så ska du använda en borsta likt den på bilden, en foundationpensel. Jag har en från kicks som kostade en hundralapp. Superbra.


Jag använder Your minerals och ID bare minerals smink. Foundation, rouge och en som heter mineral veil också från ID bare minerals. Den är ett väldigt ljus puder som man borstar över allt smink, gör så att alla linjer försvinner och allt ser mindre sminkat ut. Svårt att förklara men alla "lager" smälter ihop och så håller det bättre. Men denna mineral veil använder jag bara ibland när jag ska på fest eller så.


Övriga Produkter är från Dermanord (Maria Åkerberg) 

  • Cleansing med vit lera, använd bommulsrondeller till ögonsminket.
  • Ansiktsmask grön lera (återfuktande och läkande)
  • Refining mask, punktbehandla på orenhud och blemmor, låt verka innan du söljer bort.
  • Face lotion med bergamottolja (men den är inte så återfuktande längre så jag funderar på att byta ut den.) Funkade superbra i början men min hud vill ha någon fetare just nu.
  • Fler kolla under kategorin, Hemgjorda produkter


Hoppas att ni har fått lite tips nu! Skriv gärna en kommentar vilka produkter ni använder så kan vi hjäla varandra. Hade så bra!  

♥ Ett tidigare inlägg om smink: Your minerals,

Luftakrobatik, lektion 2

Publicerad 2012-04-27 13:34:00 i Luftakrobatik,

Cirkus le fou
Hej på er! Här är lite bilder från andra gången på Cirkus le fou. Jag hade stukat foten så tog det ganska lungt. Ramlade på tjockmattan två gånger haha. Det gick bra. Vi fick testa att göra en brygga på trapetsen. Blev ganska snyggt :)

Cirkus le fou
Sen fick vi öva på att klättra upp i tyg och göra lite trick. En som skulle bli en drop. Det var flera steg för att komma dit. Jag kom halvvägs, var för trött för att orka dra mig upp i sista spliten. (som en air invert).  Men detta tricket som ni ser på bilderna klarade jag.

Cirkus le fou Bakifrån

Förresten får jag internet hemma den 1 Maj. Lämna gärna en kommentar!

Panerad fisk med kokt potatis

Publicerad 2012-04-22 12:00:00 i Recept,

Panerad fisk
Jag blev så himla sugen på panerad fisk med kokt potatis och remouladsås här om dagen. Absolut inte GI godkänt men ibland så får man fuska lite. Det var väldigt gott!

Har ni något tips på vad man kan använda som panering som är nyttigare än mjöl?

Jade

Publicerad 2012-04-21 18:00:00 i Poledance,

poledance

Min första Jade på kort :) lärde mig den för någon vecka sen.

Tapas

Publicerad 2012-04-21 10:00:00 i Recept,

Tapas



Santa maria har fått tapas i sitt sortiment! Jag var tvungen att testa, jättegott. Med skinka och brieost och med deras speciella salsa och bröd som ska stekas.

Luftakrobatik första lektionen ever!

Publicerad 2012-04-20 11:19:00 i Luftakrobatik,



Luftakrobatik, trapets 1

Luftakrobatik, trapets 1
Luftakrobatik, trapets 1

Bilder och video från första luftakrobatik passet på Cirkus le fou. Trapets. Det var riktigt jobbigt styrkemässigt och trapetsen var ganska hård så jag fick lite ont i knäveck, fötter och händer. Jag klagar inte för att det var verkligen superkul!! Längtar tills nästa gång.

Lämna gärna en kommentar!

Nail art design- blue

Publicerad 2012-04-17 12:25:32 i Nail Art Design,

Nail art design

Blått med svarta och vita streck toppat med guldigt glitter. Detta var förra veckan, just nu har jag grön glittriga naglar. Jag fick hem ett paket som jag beställt på tradera. 24 nagellack med två olika alternativ penna och smal pensel. Har inte de bilderna här så jag lägger upp det nästa gång.

I dag ska jag på mitt första luftakrobatik pass. Har anmällt mig till en kortkurs i ring och trapets. Det ska bli så kul!!

Födelsedagskalas på NPS

Publicerad 2012-04-14 14:20:00 i Poledance,

I går firade vi Stina och Annika som fyllt år. Det blev mycket lek och roliga partrick på stången såklart! Jag hade inte testat partrick innan så det var gör kul!

poledance
Vi kollade hur många som fick plats på en och samma stång. Det var svårare än vad man kan tro.

poledance

poledance

poledance
Testade ett nytt trick, fram med höfterna! Work in progress...

Det var en jätterolig kväll med trevligt sällskap, lite kakor, läsk och ballonger :)   

Poledance I´m back

Publicerad 2012-04-13 08:01:00 i Poledance,

Hej på er, jag sitter i biblioteket, ganska mysigt här. Jag tänkte kolla upp lite nummer till bl.a telia och comhem för att fixa internet hemma som inte kommit igång. Men i detta inlägget tänkte jag berätta lite om poledance. Jag var ju iväg på kryssning och har missat några pass. Speciellt backbends som jag inte hittat motivation för så jag brukar helt enkelt "inte orka gå". Kass ursäkt jag vet, men det ska bli bättre.

Så onsdags var jag på Daniellas nivå 4 pass. Det var superkul. Jobbigt på uppvärmningen och styrkedelen och träningsvärk hade jag igår. Vi fick lära oss att gå in från Jamilla→superman. Lite knepigt att få in benet emellan armen och stången, mycket enklare om man pointar foten ordentligt. Detta gjorde gruppen förra veckan när jag var borta, i onsdags skulle vi testa att göra den med fart så att det blev en snurr. Sen gjorde vi ett annan rolig trick som jag verken vet namnet på eller kan förklara men slutpositionen blev en hängande spagat från shouldermount, där man har armen runt benet. Den var rolig!

På backbends fick jag testa Cheest stand för första gången. Men massa passning såklart. Bättre kan det bli! :D

Completos

Publicerad 2012-04-13 08:00:00 i Recept,



Detta kallas "completos". Det är korv med bröd på Chilenskt vis. Baguettebröd, chorizo, majonaise, tomat och avokado. Sen ska det vara en specialsås som är lite stark eller ketchup på. Riktigt gott om man jämför med den klassiska "korv med bröd". Har ni spakat på denna?

Nytt hem

Publicerad 2012-04-12 08:00:00 i Mina tankar,

Nu sitter jag i mitt nya hem. Det är skillnad på att ha en lägenhet och ett hem. Jag hörde en gång en vacker historia och två barn som pratade med varandra.

Den ena flickan som bodde ett stort hus och hade gott ställt ekonomiskt frågade den andra flickan som var fattig och hemlös…


-         Varför har du inget hem?

-         Jag har ett hem, jag har bara inget hus att lägga det i, svarade hon.

Det är så sant. Det spelar ingen roll var man bor bara man lyckas göra det till ett hem, ge det en känsla.


Jag trivs redan väldigt bra här. Det känns bra, som att jag kan slappna av här. Det är nära till allt och jag behöver inte oroa mig för att hyran ska ta slut på mina pengar. Kanske säger jag upp mig från jobbet? Det finns inget där som gör mig till en bättre person längre. Jag lyckas inte hitta poängen. Mitt nya hem får mig att slappna av, kanske blir jobb-byte en befrielse.


Sookie trivs också bra, denna lägenhet är mer avlång så hon kan flyga längre sträckor. Det känns roligt. Här sitter hon på mitt nya skrivbord och håller i locket till min favoritmineralvatten som är Bonaqua päron :)

Senegal parrot

With love / Leslita

God mellanmål

Publicerad 2012-04-11 18:10:00 i Recept,


Yoghurt, bananer, jordgubbar och lite pumpakärnor. Det är säkert lika gott med solrosfrön eller någon annan nöt. Sen måste jag bara berätta att jag smakade på denna nya kesellan. Super god! Riktigt krämig som jag gillar det, minus för att den innehåller socker. Så bättre att göra egen med naturell kesella och lite hallon :)


Bakterier i metro:n

Publicerad 2012-04-11 14:04:00 i Vardag och nöje,



I dag stod det i Metro om hur mycket bakterier det finns i tunnelbanan. Finns bakterier överallt så det är ingen nyhet. Tyckte bara att det var kul att de använde samma teknik som jag precis lärt mig på senaste laborationen på Södertörns Högskola. Vi använde blodagarplattor, tops och odlade bakterier. Sen var det också kul att det kvinnan som är på bilden har haft föreläsning för min klass på Örebros Universitet när jag studerade näringslära. Jag tyckte inte att hon var särskilt intressant. Hon pratade om när hon var med i "Rent hus" och trodde hon var kändis verkade det som. Det fanns i alla fall inga farliga bakterier i tunnelbanan :) 

Bilder från kryssningen!

Publicerad 2012-04-05 08:59:14 i Vardag och nöje,

Hej på er! I dag är det skärtorsdag. Jag kom hem igår eftermiddag efter kryssningen. Min familj är här på besök och ska hjälpa mig att flytta. Vi hade superkul på kryssningen. Det var Cuba tema. Så vi lyssnade på bandet som spelade riktigt skön musik. Vi pratade med de i bandet efteråt och fick namnet på låtarna. Ska leta upp de på youtube och kanske lägga ut ett klipp här. Det var så skön stämmning :) Sen var vi på dansshow och kollade och jag uppgicks med (förutom min familj förstås) dessa två killar som var dansare. Vi festade hela natten och drack melon bacardi. Mums. Och så åt vi påskmatsbufé. I Taxfree fanns en Cubansk kvinna som rullade äkta cubanska ciggarer. Och så fick jag en nack och scalpmassage. Det var bara prova på i 5 minuter men väldigt skönt. Kolla slideshowen så ser ni allt!



Ekologi

Publicerad 2012-04-04 08:00:00 i Djur & Natur,

Hej på er! Jag tänkte berätta lite om kursen som jag läser just nu. Från och med i måndags så påbörjade vi kursen Ekologi och naturresurser. Jag har inte hunnit få en riktig bild av vad det handlar om med har en uppfattning. Under kursen Ekologi kommer vi att få lära oss hur arter i populationer och ekosystem fungerar. Deras utbredning, spridning och förökningsförmåga. Då pratar vi om allt från organismer på bakterienivå till växter och djur.

Ekosystem

Vi kommer att åka iväg till en annan ort på fältarbete under några dagar. Då kommer vi att få studera en utvald plats och beskriva vad som finns och framförallt varför. Svaret på frågan varför kan vara beroende på temperatur, tillgängliga näringsämnen, ph värde, solljus och salthalt. Det ska bli väldigt intressant att lära sig.

Tycker ni att ekologi är intressant? Har någon av er läst ekologi?


♥ Detta är ett tidsinställt inlägg ♥

Cinderellakryssning

Publicerad 2012-04-03 08:00:00 i Vardag och nöje,

I dag ska jag möta upp min familj för att åka på kryssning med Viking Lines Cinderella. Det ska bli så roligt!! Först o främst att träffa familjen som jag inte gjort sen i julas och sen att dansa, dricka drinkar och äta god bufé. Det kommer att bli toppen!! Jag är så exalterad.

morhuvad papegoja
Random bild på Sookie för er som ville ha fler :)


♥ Detta är ett tidsinställt inlägg ♥

Spa programmet, lägger ner

Publicerad 2012-04-02 08:00:00 i Spa & Massage,

Fick en kommentar från en läsare att spa programmet har lagt ner. Det hade jag ingen aning om. Det var ett tvåårigt hälsoprogram vid Örebros Univeritet som jag gick.

Först blev jag chockad och gick in och kollade men sen när jag tänkte vidare så är jag inte så jätteförvånad. Programmet innehåller alldeles för många småkurser coh man får inte tillräckligt fördjupning i det för att kunna jobba med något annat än spa. De lovar en innan att utbildningen är bred och att man kan jobba som hälsocoach, kost och tränings rådgivare, instruktör och annat med folkhälsa. Det var det jag ville, jag visste från början att jag inte ville stå och massera hela dagarna eftersom att jag är en social person som gillar att träffa folk kommunicera och planera.

spa programmet Örebros Universitet

Samtidigt får man inte ens certifiering i massage vilket är viktigt om man ska hitta jobb. Men det var en väldigt rolig utbildning :) Jag ångrar inte att jag gick den eftersom att jag lärde mig mycket som jag har kunnat tillämpa i mitt eget liv. Till exempel, stresshantering, hur man äter och tränar rätt, tar hand om huden m.m Det var en bra utbildning om personens mål är att jobba på spa.

spa programmet Örebros Universitet Minnen...

1 April

Publicerad 2012-04-01 10:34:32 i Vardag och nöje,

Första April i dag! Oj vad tiden går fort. Jag har haft fullt upp senaste veckan och det är inte slut än. Jag flyttar till Tumba nu i helgen den 6-7 istället för denna, det blev lite strul med min flytthjälp igen... Men i dag började jag äntligen packa. Det är så tråkigt. Det enda roliga är att nu har jag chansen att dumpa saker. Har rensat ur min garderob och bland mina böcker, blev en del som jag ska åka till någon inlämningsstation med.

Min familj kommer till Stockholm på tisdag! Ska bli så trevligt, har verkligen saknat dem. På tisdag till onsdag åker vi på kryssning. Det ska bli roligt. Pappa känner bandet som spelar. Det kommer att vara någon latin/havana tema på ett av dansgolven. Det låter kul, och så har vi bokat kvällsbufé på restaurangen.

http://www.stigenbuss.com/AdvHTML_Upload/Cinderella2MagnusRietz.jpg

Det tråkiga är att jag inte hinner med poledance så mycket. Jag har missat två backbends och på onsdag kommer jag missa ytterligare en plus nivå 4 passet. Tänkte att jag skulle gå i dag och ta igen men det hinner jag nog inte heller p.g.a packning och plugg. Men imorgon blir det i alla fall Serenas coreo. Det kommer att bli enklare att ta igen pass när jag bor i Tumba. Så krångligt att ta sig någonstans på helger och kvällar härifrån jag bor nu.

I går jobbade jag, och gud vad lång tid det tar, typ 2,5 h att ta sig enkelväg till Yasuragi Hasseludden. Jag har verkligen tröttnat på mitt jobb. Vill byta det till något annat... Säg till om ni vet något.

Yes som sagt mycket på gång i mitt liv, vad har ni för spännande på gång!?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela