Kropp och själ

leslita.blogg.se

Operation 2

Publicerad 2011-09-22 11:30:29 i Hälsonytt,

Hej kära läsare, nu ska jag berätta allt om operationen i tisdags. De fixade senan till slut men det blev lite komplikationer så jag fick stanna över natten till onsdag för observation.

Jag kom till sjukhuset halv sex på morgonen och fick komma in till operationsavdelningen strax efter sju. Där fick jag dropp i armen och lite förberedande mediciner.

När jag låg på operationsbordet så fick jag en gasmask och så började det spruta in narkos och liknande i armen så att jag skulle somna. Men det fungerade inte, jag kände mig inte trött eller yr så de sprutade in en till dos. Fungerade fortfarande inte så jag sa det till dem att något är fel och att det svider väldigt mycket i armen. Det var tydligen normal men jag hade skit ont i hela armen, det kändes fel. DÅ märkte de att nålen satt fel och att all medicin hade fastnat i armen! De fick avbryta allt och börja om. Satte nål i andra armen, ovansidan av handleden. Och då kom läkarna in. Två stycken, samma man som förra gången och en annan som skulle hjälpa till. De undersökte foten och konstaterade att senan inte alls var av!


Antibiotika, dropp och nål i armen.

Nähä men det var ändå något som inte stämde i foten eftersom att min tå inte har normal rörlighet. De sövde ner mig och opererade. När jag vaknade förklarade de att jag fått för mycket doser narkos som inte gått ut i kroppen som det ska och att jag måste ligga kvar över natten för att jag har en risk att få blodpropp.

Senan hade töjts isär, den var inte helt av, men de hade sytt för glest första gången så de höll inte upp tån ordentligt. Jag blev gipsad ända upp till knät för att försäkta till 100% att det läker ordentligt och håller sig på plats den här gången. Ska ha det i 4-5 veckor.



En jobbig natt sovandes på sjukhus med tre äldre tanter. En som låg och grät hela tiden, den andra som vrålade AJ,aj, aj ,aj non stop, och alla tre snarkade högt. Så jag fick en insomningstablett till slut. När jag vaknade hade jag riktigt ont överallt och var illamående efter all narkos som sakta börjat sprida sig runt i kroppen. Jag hade bara druckigt/ätit flytande och fick riktig frukost för första gången.

Fick ordinerat sprutor som jag ska ta varje dag i 10 dagar för att undvika blodpropp som sagt. Jag är undersköterska så jag får ta spruta på mig själv. Enkelt stick i magen. Så svider det en stund och sen är det klart.

Nu är jag i Trollhättan, åkte hit i går kväll. Vet inte hur jag lyckades med all smärta men det var väl tack vare medicinerna. Tror fortfarande att jag var drogad på tågresan, haha sov mest. Ska stanna här i minst en vecka. Men nu mår jag bra. Armen och foten mår bättre och jag har fått med mig lite smärtstillande. Och har sovit skönt i ett nyrenoverat gästrum. Ska lägga ut lite fina bilder och trevliga inlägg. 


Kram på er, tack för att ni finns. Jag mår så mycket bättre av bloggen. ♥

Kommentarer

Postat av: VinterVild

Publicerad 2011-09-22 13:04:45

Du har otur du, men jag skickar över massor med positiv energi och krya-på-dig vibrationer o hoppas att vi ses snart igen!!



Det är tomt i studion utan dig.



kram

Postat av: Becca

Publicerad 2011-09-22 16:02:23

Usch vad jobbigt det var att läsa. Man blir så arg! Tycker så synd om dig, vill nu att du ska få det lugnt och skönt så att allt läker fint.

Postat av: VinterVild

Publicerad 2011-09-23 14:32:55

Haha, någon måste ju visa den mindre glamourösa sidan med :)



Vi får köra OP när du är hel igen o vi ses till PoleArt om inte innan! kram

Postat av: Vickan

Publicerad 2011-09-26 13:37:30

Vad hemskt, jag har sövts en gång och opererats, och jag var så livrädd inför sövning osv.. men det gick bra allting, men jag mådde fruktansvärt dåligt i flera timmar efteråt.. Alla som kom in efter mig åkte hem före mig och jag låg bara och somnade till då och då hela tiden och när jag inte sov så mådde jag så dåligt..



Usch..



Men hemskt att dom lyckades göra sådär och hade klantat sig första gången liksom..



Hoppas benet och foten blir bra snart, så du är uppe på benen igen snart och på stången osv :)

Postat av: f

Publicerad 2011-09-30 21:26:47

Åh, hoppas du mår jättejättebra nu iaf!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild