Kropp och själ

leslita.blogg.se

Uppsats om döden

Publicerad 2011-10-28 12:46:08 i Mina tankar,

God dag kära läsare. I dag är det fredag igen. Denna veckan har gått fort. Jag önskade änna att det var torsdag faktiskt för att jag har Dead line på en uppsats i dag och det går inge bra. Har bara kommit upp till hälften av orden som behövs. Så jag kommer definitivt att få kompletera efter opponeringen. Men det kan vara bra för då tar jag med mig alla kommentarer jag får och skriver vidare. Nu har jag fastnat lite.

Jag skriver om dödshjälp om det är etiskt rätt eller inte och hur vården skulle se ut om man införde laglig dödshjälp? Det är ganska intressant, men när man en heldag läser om bara döden blir i alla fall jag lite deppig. Man läser om case där människor har kämpat i flera år i smärtor och lidande, anhöriga som inte släpper taget. Och lagar som hindrar personen från att få lämna jordelivet. Jag är för dödshjälp. Det kan vara svårt att sätta gränsen men jag tycker inte det ska finnas för mycket begränsningar. Om man är obotligt sjuk och vill dö så ska man få göra det.

Ett litet utklipp: "Ur ett religiöst perspektiv så är livet heligt. Livet är en Guds gåva som människan inte kan bestämma över. Dödshjälp anses därför vara ett mord i alla världsreligionerna. De tre världsreligionerna är kristendomen, islam och judendom. Denna inställning till livet betyder dock inte att livet, enligt dessa livsåskådningar, måste förlängas till varje pris (http://www.respektlivet.nu)"


Vad tycker ni? Ska dödshjälp legaliseras?

Kommentarer

Postat av: Qbrium

Publicerad 2011-10-31 02:37:45

Jag skrev faktiskt en uppsats om detta i högstadiet. Kan maila den om du vill :) 8OM jag har den kvar). Tycker ämnet är intressant. Ä*r FÖR dödshjälp, men uppsatsen mynnar ut i ett frågetecken av för- och motargument.

Postat av: Tess

Publicerad 2011-10-31 07:01:09

Rent spontant är jag för... Så länge man själv kan få fram att det är att dö man vill, så tycker jag att man skall kunna få igenom det! Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild