Kropp och själ

leslita.blogg.se

Inka i Bergrummet

Publicerad 2011-11-08 16:30:00 i Indiankulturer,



Jag har varit på världskulturmuseet och kollat på Inka utställningen i Bergsrummet. Det var väldigt intressant. Fanns fina smycken, verktyg, hantverk och prydnads föremål. Mycket smycken i olika material bland annat guld och turkos och ametist stenar. Tyvärr fick man inte ta kort där så jag har bara denna bilden att visa som var en samling leksaker (utanför butiken) som är inka relaterat.

Utställningen hade även 2 bevarade äkta mumier, läskigt. Och offerredskap. Många symboler som fanns var solen, apliknade djur, lama och mönster. Alla föremål var skyltade med beskrivning och historia så man lärde sig ett och annat om inkas kultur. Alla sakerna är lånade från latinamerika och då främst från Peru. Rekommenderar verkligen att ni går dit!

Någon som planerat att se INKA utställningen?

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2011-11-08 16:37:43

Åh vad kul! Jag hade velat se utställningen, men det blir liksom aldrig av. Tack för dina fina kommentarer. Ja, jag känner mig verkligen superstark nu. Och det var rikitgt coolt att se Blossom live :) Du kan ju mejla runt till lite tidningar och se om de behöver någon som skriver.



Ska du förresten på Allt för hälsan på fredag? Jag tänkte åka dit efter skolan och vara där ett tag. Det var pole-tävling på kvällen va? Hade vart kul att se på det :)



Kram

Postat av: Maria

Publicerad 2011-11-08 17:12:07

Okej! Jag ska träffa mamma där en stund, men hon stannar inte så länge. Så jag kan väl hänga med er på Pole SM sen kanske? Ellie ska också dit, så ska försöka träffa henne också. Kram

Postat av: Anneli

Publicerad 2011-11-09 00:12:28

Åh!! Den utställningen skulle jag vilja gå på!!! Jag tycker att det är så spännande med olika kulturer!!

Ha det så bra!! Kram!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild