Kropp och själ

leslita.blogg.se

Vargar och svanar

Publicerad 2011-05-10 13:49:54 i Djur & Natur,

Hej på er, jag har aldelles för mycket i skolan just nu för att hinna blogga. hehe

Kan berätta att vi började men en ny kurs i går som heter, temajournalistik. Det är en lite försmak på nästa år då vi ska läsa naturvetenskap. Vi fick en lista med ämnen att välja emellan och jag valde "Genetisk spårning av vargar, CSI i skogen". Har ingen aning om vad det ska bli av än. Har läst ganska mycket om vargjakt så det känns bra att skriva om vargarna.

I söndags var jag ute en sväng med en kompis, vi åkte inlines. Riktigt kul. Det var första gången i år. Efter någon timma blev vi trött och satte oss på en bänk vid vattnet. Då fick jag se 3 svanar, de kom jättenära och jag har bara sett svanar från långt håll. Där jag kommer ifrån är svanar rädda för folk men här kunde vi mata dem. Det var jätte spännande. Och jag lyckades till ockmed ta flera närbilder med min mobilkamera.

Svanar Maj 2011

Svanar Maj 2011
Här blev han arg och fnäste till, en hund gick förbi.

Svanar Maj 2011
Jag matade dem med bröd, var inte beredd på kortet. Haha

Svanar Maj 2011
Vackra svanar

Brukar ni mata fåglarna? Har ni varit nära en svan?

Kommentarer

Postat av: Anneli

Publicerad 2011-05-13 15:54:37

Åh! Svanar är så vackra!!

När jag var liten hade vi ett sommarställe vid Södertälje kanal och vi hade egen brygga!! Där kom det varje sommar både änder och svanar som vi matade!! Men svanarna var vi lite rädda för; de kunde hoppa upp på bryggan och nästan förfölja oss upp mot land om de ville ha mer mat än vi hade att ge!! Riktigt läskigt, faktiskt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild