Kropp och själ

leslita.blogg.se

Sommarträningen spikad

Publicerad 2011-05-31 12:14:53 i Dans & Annat,

Okey så här ska jag göra. Det finns en samba kurs på 8 gånger i Juni och en på 9 gånger i Augusti. Under Juni månad kommer jag inte kunna gå på samba eftersom att det är på söndagar när jag oftast jobbar och så ska jag vara i Trollhättan i 2 veckor. Så det alternativet är stryket. I Juli går det inga kurser i varken samba eller poledance så då ska jag träna yoga. Först tänkte jag köpa ett sommarkort med yoga men det kommer jag förlora på.

 • I Juni kommer ja ha uppehåll från kurser, öva sambakoreografi hemma.
 • I Juli ska jag köpa ett bikram yoga månadskort. Plus OP med Lotta.
 • I Augusti ska jag träna samba 2 gånger i veckan. Plus OP med Lotta.
http://www.yogabarn.net/blog/category/bikram-yoga
Vad ska du träna i sommar?

Tiden rinner iväg

Publicerad 2011-05-30 17:00:00 i Mina tankar,

Åhh vad fort tiden har gått, jag bara tänker tillbaka på den här tiden förra året. Jag skulle precis ta min examen som professionel hälsoarbetare och hade fått drömjobbet i Stockholm. Trodde jag. Och nu har jag snart bott i Stockholm i ett år! Och jag har pluggat klart första året på journalist högskolan. Surrealistiskt.

Om 11 dagar åker jag till Trollhättan, det kommer att vara till ett nytt hus som mina föräldrar har köpt. Spännande. Och när jag kommer tillbaka till sthlm så kommer jag att flytta till en egen lägenhet. 32 dagar kvar. Sammanträffande att både min familj och jag ska flytta under samma period fast i två helt olika städer. Det kommer att bli super. Så med andra ord skulle jag behöva börja packa nu i dagarna...

Time

Jag har hunnit med en hel del senaste åren. Jag har inte slösat på tiden. Har pluggat och jobbat på Sveriges kändaste SPA. Jag har tränat massor och blivit starkare och vigare och även utvecklats mentalt. Lärt känna underbara människor som jag har ett meningsfullt utbyte med. Livet är helt enkelt väldigt bra just nu. Jag vet vad jag vill och vart jag är på väg.

♥Whit Love / Leslita.

Vacker utan kemikalier

Publicerad 2011-05-30 09:00:00 i smink och hudvård,

Visst har ni hört att det finns många ämnen i hudvårdsprodukter som är skadliga för kroppen, men det kan ändå vara svårt att verkligen ta till sig det. Vad är det som är farligt? Varför? Det har inte hänt något hittils eller för någon jag känner kanske du tänker?  Här tänkte jag förklara några ämnen som är farliga.

 • Parabener har vissat sig ha en negativ påverkan på vårt hormonsystem.
 • DEA och TEA som tillsammans med konserveringsmedel som innehåller nitrit kan vara cancerframkallande.
 • Lanolin kommer från ull och när den behandlas så besprutas den med flera olika bekämpningsmedel som innehåller nervgifter och cancerframkallande ämnen.
http://www.gettyimages.se/detail/93253889/Stone
Smink?
Det allra bästa är att använda både naturligt och ekologisk. Om man bara har naturkosmetik så innehåller råvarorna inte några kemikalier men framstälningen och odlingen kan vara med bekämpningsmedel och konstgödning. Det finns inte i ekologiskt.

Kolla så att det inte innehåller paraffin eller vaselin, det täper till huden som kan försvåra utrensningsprocesser i huden. Ekologiska naturprodukter innehåller inte råoljor eller mineraloljor.

Och till sist vill jag bara säga läs noga på förpackningen, inte bara framsidan när det kan stå "eco", "naturligt" utan läs innehållsförteckningen.

Tänk på din hud och miljön samtidigt :)♥Källa: www.dharmazone.se

Bow n arrow

Publicerad 2011-05-29 22:06:23 i Poledance,

Det gick superbra på träningen i dag. Tränade i tre timmar :O inklusive lång stretch. Jag gjorde en mycket snyggare "extended butterfly" med raka ben. Sen gjorde jag en bättre "inverted back hook" med mellanrum från stång och rumpa. Sholudermounten gick  flera gånger på båda sidorna. Fina skavsår på axlarna :P Och så gjorde jag för första gången en shouldermount → inverted crusifix. Alltså man krokar fast benen och släpper armarna så man hänger upp och ned. Ska lägga upp ett litet videoklipp på det sen.

Det här är en "Bow n arrow", som jag testade för första gången i dag.
Pole dance bow n arrow

Det här är en "Jewel", måste stretcha ut bröstryggen. Då blir det finare böj.
Pole dance Jewel

Sen lärde Clara mig att man kan göra geminisuperman. Det tog ett tag men sen klarade jag det :) Bilderna tog också Clara, tack!

Yogakurser i sommar

Publicerad 2011-05-27 18:00:00 i Yoga och stretch,

En rolig yogabild med en jättesöt björn :)

Yoga bears

Hej kära läsare och specifikt Lotta och Steffi. Här har jag sammanställt yogakurser i sommar för er som funderat på det har ni all information gratis. = *Hemsideslänk*

*Yogayama*
har sommarkort mellan mitten av juni till slutet av augusti med en och en halv veckas stängt i juli.
se schema *här*. De har ALLA former man kan tänka sig utom bikram. Kostar 1500kr och ligger vid stureplan (Jungfrugatan 8).

*It´s yoga stockholm* har också sommarkort för 1500kr (ord pris 2600). Se schema *här*. Från Juni till 22Augusti. De har Ashtanga och Hatha. Det ligger vid Medborgarplatsen (Tjustgatan 5).

*Atmajyoti yoga*
Sommarkort v. 26-33 för 1500 kr. De har Ashtanga och Hatha. Ligger vid Odénplan (Norrtullsgatan 11).

*Bikramyoga* Sommarkort 1/6-31/8 för 2800kr eller 10-klippkort för 1500. Ligger på söder. Bikram är yoga i ett uppvärmt rum. De har klasser två gånger per dag.

Skriv i en kommentar vilket ställe eller vilken yogaform som ni vill träna i sommar Lotta och Steffi så kan vi gå på samma ställe :) Jag tycker att första alternativet låter bäst, men allt funkar för mig.


Någon mer som ska Yoga i sommar, vilken form och vart?

Extended butterfly

Publicerad 2011-05-27 10:00:00 i Poledance,

Det blir mycket träningsbilder nu, sorry för er som inte tycker det är så jätte intressant. Jag tycker att det är så kul just nu för jag lär mig nya trick och förbättras märkvärt på varje träning och så måste man ju passa på att träna extra mycket nu eftersom att det kommer att bli sommaruppehåll :( Hur ska det gå? hehe


Cross foot release vet inte om jag tycker att den är fin men alla trick ska ju dokumenteras ;)

Pole dance extended butterfly

Det här är i alla fall en extended butterfly. Den vanliga butterfly posen (som är steg 1) är att man har knävecket runt stången. Sen vecklar man ut och hänger i bara hälen. Jag måste sträcka på övre knät mera. Ska öva och ta fler bilder, denna blev lite suddig också. Jag en ny topp också, så snygg i ryggen :) Jag klarade förresten bytet från hero → superman utan att nudda golvet, smärta och lycka!

Lämna gärna en kommentar sötis


♥Relaterade inlägg: Butterfly [Video], Hero och superman,

Jag är kändis!

Publicerad 2011-05-26 11:21:26 i Modell & Statistjobb,

Nu har Ica reklamen kommit för Mors dag. Jag syns lite precis i slutet när de går iväg. Åh jag kommer ihåg att IcaJerry hade så svårt för att säga den sista repliken, haha han ville verkligen inte förklara haha...Den är ganska rolig, tycker inte ni det?


♥Relaterade inlägg: Ica reklamjobb,

Sommarkurser

Publicerad 2011-05-24 12:36:24 i Dans & Annat,

Jag vill gå en träningskurs i sommar. Jag kommer att träna samba som vanligt men det känns för lite med bara en gång i veckan. Och poledance har bara en kurs som är intensiv och aldeles för dyr och just de veckorna jag ska bort. Jag kommer ju att flytta till Tullinge 1 Juli så i närheten av där hade varit perfekt. Men centralt funkar också. Jag funderar på följande träningsformer:
 • Yoga
 • Balett
 • Akrobatik
 • Simma, vattengymnastik


  Om någon har ett bra tips så skriv gärna det. Vart och vad tränar du?

Min bakgrundsbild på datorn


Alla som är med och kommenterar i detta inlägg har en chans att vinna "Bloggsvar" av mig.

Shoulder mount [Video]

Publicerad 2011-05-23 20:06:10 i Poledance,Jag spelade in lite på gårdagens träning. Där ser ni beviset på att jag klarade en shoulder mount. Men jag kommer inte upp varje gång. Sedan lyckades jag göra vridningen från hero till superman, fast jag tog i med handen lite. Men det är ändå framsteg jag har inte vågat vrida innan. Sen är det en knee hold i slutet.

p.s
Jag vet att min hand hamnade lite fel på sista snurren innan shouldermount, jag skulle ta en undergrepp för extra styrka men så behövdes inte det, hehe sen och så blev det bara så... sorry,

I dag gick det också bra på träningen. Jag hade en sån träningsvärk mellan skulderbalden så det gjorde ont i början sen gick det över :) Vi fick lära oss "Jewel". Men jag är fortfarande för stel i axlarna för att det ska se snyggt ut. Men kul var det. Vi gjorde även en koreografi på spinny stång.

Vad tycks om tricken i videon?

Poledancing progress

Publicerad 2011-05-20 15:38:53 i Poledance,

I torsdags gick det jättebra på träningen. Jag klarade shouldermount på båda sidorna med lite fart. Gick bättre på högersida. Jag har försökt med shouldermout i flera veckor utan att komma någon vart.

Sen fick vi testa ett helt nytt trick. Kallad "inverted back hook". Meningen är att man bara ska hänga i knävecket men jag lutar rumpan emot stången till en början. Var som sagt första gången. På denna bilden var mina armar stadiga och bra.
Poledance Reversed backckouk
Medan på nästa bild hamnade jag för långt ner på stången och kunde inte sträcka på armarna  men benen blev fint böjda. Nästa gång ska både ben och armar vara bättre och så ska jag kolla upp.

Poledance Reversed backckouk

Sen fick vi också testa att göra swan från luften, vi har bara gjort den från golvet. Jag klarade, men det såg förfärlig ut eftersom att jag är så ovig i axlarna. Bilder på det kommer nästa gång om ni vill?

I dag ska jag på OP med R* och Z*. Det kommer att bli så kul :)

Övergången

Publicerad 2011-05-20 14:10:49 i Andlighet,

I en värld där inga onda handlingar kan utföras. Både människor och djur kommer att bli vegetarianer. Det kommer inte gå att skada något annat levande. Och som vi vet är allt levande. Från stenar till träd. Vi kommer att kunna kommunicera med djur, väsen, andar och andra planeter mycket enklare. Allt kommer att vara rent. Jorden kommer att vara fri från gifter, sjukdomar och föroreningar som människor orsakat.

Människor kommer att leva längre och vara friska. Det kommer inte att gå att sända ut själviska eller elaka tankar. Ingen kommer att känna behovet av att äga något. Moder jord kommer att må bra och planeten kommer att vara en kärleksfull plats utan krig, svält och lidande...Men först kommer en övergång att ske. Planeten kommer att rensa ut alla människor som inte är mentalt förberedda. Därför måste vi jobba med vår andliga utveckling. De människor som inte spenderat tid till att "titta inåt" har inte en tillräckligt stark själ för att klara övergången. Vår planet kommer att rensa ut människor med hjälp av naturkatastrofer, översvämningar, vulkanutbrott och jordbävningar är bara början.

Det sägs att 2012 är året då allt kommer att börja. Sakta med säkert kommer vi att märka av stora klimatförändringar. Vi har haft informationen i evigheter. Människor har länge kommunicerat med andra levande varelser. Vi vet, men regeringen håller det hemligt. Vi har länge vetat att detta kommer ske. Vi har länge fortsatt förstöra vår planet. Nu kommer det att slå tillbaka och alla kommer tyvärr inte att klara av det. Övergången...


Vad tror ni? Är det en övergång eller undergång?

Nollställd

Publicerad 2011-05-19 16:11:00 i Vardag och nöje,

Senaste veckan har jag kännt mig nollställd. Jag får inget gjort. Jag försöker men min hjärna fattar inte hur. När jag sitter och pluggar är jag helt ofokuserad och vet inte vad jag tänkte på eller hur jag ska formulera mig.

Sen har jag blivit glömsk, skulle lämnat in en uppgift förra veckan, en utvärdering på hur grupparbetet fungerade när vi gjorde tidsskriften. Jag bara ajuste, det skulle ja skriva. Och i dag skulle jag ha gått på Språkforum 2011 som jag fått en gratisbiljett till, jag hade sett fram emot det i en vecka men så glömde jag helt bort det. Kollade i kalendern alldeles för sent i morses och tänkte, är det torsdag i dag? Missade jag det nu? Oj...Blev jättebesviken på mig själv.

Samtidigt har jag extra mycket plugg att ta tag i så jag behöver diciplin och fokus...

Hur gör ni när ni känner er så här? Ska man pausa eller bara kasta sig in i allt? Tips?

Inspire

Publicerad 2011-05-18 10:42:25 i Indiankulturer,

Hej på er! Jag måste bara säga att senaste nummret av "Inspire" är riktigt bra. De intervjuade en man vid namnet Alberto Villoldo om "Shamanistiskt Helande". Han har bott i Anderna i Amazonas och studerat Shamanism i 25 år. I den artikeln förklarar han hur man kan hela sig själv genom att läka sitt ljusenergifält. Alla har ett fält som bär och förmedlar kroppens information. Fältet kan en shaman komma åt genom fyra olika nivåer som man jobbar med en i taget för att hela. Om alla människors ljusenergifält är helade så kan vi tillsammans hela moder jord.

Pêl Rostam i en annan intervju berättar att år "2011 är Sveriges inre försoningsår". Han berättar om sin resa från krig, flykt till en nystart. Väldigt intressant artikel. 

Spring och köp den!

Hemgjord yoghurt

Publicerad 2011-05-16 11:04:19 i Recept, Örtapoteket,

Hej, jag tyckte att det var lite tråkigt med bara en bild i artikeln om Kefiyoghurten så jag har tagit lite kort här hemma för att visa hur man gör steg för steg. Läs artikeln *HÄR*

Så här gör du din alldeles egna hemgjorda yoghurt! Det smakar som fil fast mycket mildare. Som jag har berättar för er så är det speciella gryn som heter Kefir som man "vattnar" med mjölk och så producerar de yoghurt. Jag har testat detta hemma och det fungerar utmärkt. Här kommer ett litet bildreportage.

Kefir
Så här ser grynen ut

Kefir
Du behöver en glasburk, tygbit, durkslag, träredskap och en skål till den färdiga yoghurten

Kefir
Häll ut innehållet ur glasburken (som har fått stå i ett dygn) i ett durkslag/sil. Det som rinner igenom är yoghurten som är färdig att dricka, alternativt om man vill ställa det i kylskåpet först. Godare kallt! ;)


Kefir
Lägg försiktigt tillbaka grynen i burken med hjälp av träredskapen. Fyll på med mjölk till en tredjedel och knyt fast tyget. Låt stå i rumstemperatur i minst ett dygn och gör sedan om proceduren för att få mer yoghhurt. Grynen producerar så länge du håller de vid liv. Grynen finns att beställa via internet, sök på Kefir. De går även att torka eller frysa grynen om du till exempel ska resa bort.

Någon som har smakat på kefir? Brukar ni dricka yoghurt/fil? Vilken sort?

♥Läs artikeln *HÄR*
♥Relaterade inlägg: De lever, Sunny day & mushrooms, Svamp som producerar yoghurt,

Att förlåta

Publicerad 2011-05-15 16:08:26 i Citat,


"Det handlar om att acceptera att det som varit inte går att ändra och att även om det gick - skulle man inte vilja korrigera felen eftersom det stärkt personen som står stadigt kvar idag"

-Other filthy stories-

Orange nails och Eu vision

Publicerad 2011-05-15 09:57:43 i Nail Art Design,

God morgon, i går hade jag lite hemma spa. Jag gjorde ansikts ångbastu som är jättebra för huden. Så hade jag lite fotpedikyr, epilering, plockade ögonbrynen och målade naglarna. Jag har inte jobbat på 2 veckor så mina naglar har fått växa lite. Det känns verkligen som jag, trots att jag varit massör med kortklippta naglar i över ett år så vänjer jag mig inte. Leslita ska ha långa naglar helt enkelt.

Orange nails Orange nails
Sen kom Glenn förbi och så kollade vi på Eurovision och åt chips. Jag gillade denna  Rumäniens låt "Change the world" se musikvideon *HÄR*. Sen tyckte jag om Ukraina som ni kan se och höra *HÄR*.

Vad tyker ni om naglarna? Vilken låt gillade ni på Eurovision?


♥Relaterade inlägg: Naturliga naglar, Black nails, ljusråsa naglar, blekråsa korta naglar, pärlemor med vinröd linje, dutt teknik orange, råsaglittrigt fransk manikyr, Nagelvård + måla blomma,

Örterna växer

Publicerad 2011-05-14 14:19:20 i Recept, Örtapoteket,


Koriander

Persilja är stor & Basilikan är på väg

Ni som har sått frön i år, hur går det för er?

Sen tänkte jag visa vad jag shoppade i går på Sthlms Stadsmission. Tre sommarlinnen och ett fint halsband med tigeröga på för ynka 125kr. Köpte även ett par sandaler på Belles för 199 :)

klicka

Vad tycks?

Skönhet för en 8 åring

Publicerad 2011-05-14 08:00:00 i smink och hudvård,

I går stod det i Aftonbladet om en mamma som gör allt för att hennes 8 åriga dotter ska vinna skönhetstävlingar. Och då understryker jag allt. Hon sprutar botox för att dotterns "skrattrynkor" ska försvinna. Sprutorna och medlet beställs från internet eftersom att det är olagligt. Mamman testar alltid på sig själv först. Naaw vad snällt, not!

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/13019092/800/normal/0f11b6aa71bb2/13s20-botox1-705__mngl_20110513ab5x020%2Cnyh_1.indd_2547.jpg

Annat som är allmänt känt för tävlande barn är smink i mängder, push up behå och vaxning av ben och gud vet vart mer? Jag tycker att det här är helt absurt. Är inte huvudsyftet med alla skönhetstävlingar naturligt vacker? Eller har jag missförstått nått? Vad tycker ni?

♥Läs artikeln här: Aftonbladet,
♥Relaterade inlägg: Botox infektioner,

Frihet

Publicerad 2011-05-13 07:24:30 i Vardag och nöje,

God morgon kära läsare! I dag är det egna studier med temaarbetet. Jag passade på att boka en tvättid kl 7:00 så jag hinner klart innan jag ska träffa Maria. Vi ska eko och second hand shoppa på söder! Kommer att bli en super dag. Jag vill ha en par gladiatorsandaler och lite sommarlinen är planen. Men jag får inte slösa för mycket pengar för jag ska flytta!

Japp du läste rätt. Jag ska bli fri och självständig! Den 1 juni flyttar jag in i min alldeles egna studentlägenhet. Och det kommer att bli så bra, längtar så jag dör. Inget mera stök och smuts, jag kommer att kunna gå barfota på mitt rena golv. Inte behöva trängas i ett frysfack. Inte behöva leva i tystnad hela förmiddagen för att personen jag bor med sover till 15. Jag kan gå upp när jag vill, göra vad jag vill, komma hem när jag vill (är inte det är Bengtzing låt?) haha. Hörde plötsligt en melodi.

Åh jag är så glad! Jag skickade intygen bostadsförmedlingen bad om i går vid 14 tiden och en halvtimma efteråt ringde hyresvärden: Ja allt ser bra ut, vi kan erbjuda dig lägenheten du sökt! Wihoo :)


Denna passande bilden tog Maria på mig på söder förra hösten :)

*Läs gärna artikeln om kefir här nedanför och lämna en kommentar om vad du tyckte :)

Oändlig yoghurt (Artikel)

Publicerad 2011-05-12 15:23:48 i Hälsonytt, Recept, Örtapoteket,

Torkade Kefir gryn

Kefirgryn – jästsvampar man kan göra yoghurt av om, och om igen.


Oändlig yoghurt


– Min mormor gjorde egen yoghurt av kefir i Chile och jag stod alltid och kollade på när jag var liten. Det låg länge kvar i tankarna så jag beställde några gryn för två år sedan och de lever fortfarande, säger Evelyn Sepúlveda.


TEXT OCH BILD: LESLY VALENCIA

 

Kefir är små vita gryn som är en blandning av jästsvampar och mjölksyrabakterier. Dessa gryn kan producera yoghurt och sägs ha många goda hälsoeffekter. Ke­fir har sitt ursprung i Ryssland. Det kaukasiska folket där låter bland­ningen stå längre än rekommende­rat så att den producerar alkohol. Det blir en procenthalt som mot­svarar en lättöl. Men i Sverige och Latinamerika använder man gry­nen till att producera yoghurt.

 

– Jag brukar baka scones med yoghurten och göra egen tzatziki eller dippsås. Om man vill ha den söt kan man blanda i frukt, bär el­ler lite honung. Det går även att gö­ra egen crème fraiche, säger Evelyn Sepúlveda som gör yoghurt av ke­firgryn för hemmabruk.

 

Enligt urgamla traditioner så an­ses det respektlöst mot naturen att sälja eller köpa kefirgryn kommer­siellt. Det sägs att det är ett dåligt omen, och ger otur. Vanligaste sät­tet att få tag i grynen är att ärva dem från tidigare generationer el­ler genom byteshandel på bond­gårdar utomlands.

 

I dessa tider finns det personer som fortfarande har kvar denna syn. De använder sig av forum på internet för att byta till sig grynen eller köpa dem för en billig peng.Exempel på dessa forum är alterna­tiv.nu och greenroom.se. Där kan det låta så här:

 

”Jag vill ha en svamp som någon brytt sig om, som fått kärlek - in­te en industriprodukt. Det känns som att det är en väldigt grundläg­gande tanke. Om vi ska kunna ska­pa ett paradis på jorden måste vi börja med att handskas med dess gåvor på ett respektfullt sätt”.

 

Kefir betyder ”välgörande” och ”må bra” på turkiska. Yoghurten är helt naturlig och mjölksyra­bakterierna innehåller lactoba­cillus acidophilus-bakterier. De anses vara bra för immunförsva­ret och främja tarmfunktionen. På vårdupplysningssidan 1177.se så rekommenderas kefir mot för­stoppning. Yoghurten innehåller kalcium, proteiner, jod, vitamin A och B och en mängd olika C vita­miner. Innehållet av bakterier är beroende på hur sammansättning­en av mikroorganismerna ser ut och det kan variera.

 

– Om kefirgrynen har gått runt i olika länder och generationer så kan den sammansättningen ha ändrats. Det beror på att olika bak­terier växer olika snabbt i olika temperaturer. Det i sin tur kan va­riera nyttighetsgraden, säger Ste­fan Roos, mikrobiolog på Sveriges lantbruksuniversitet.

 

Positivt är också att yoghurten of­ta kan ätas av laktosintoleranta då laktosen minskar under procedu­ren. Kefirgrynen producerar yog­hurt så länge du håller dem vid liv.

 

 

Gör så här

1. Lägg fyra gryn i en glasburk under ett bom­ullstyg.

2. Fyll på med två tredjedelar mjölk, helst eko­logisk.

3. Låt stå i rumstemperatur. För en mild smak ska grynen få stå ungefär en till två dagar, eller längre för en mer koncentrerad smak. Testa dig fram!

4. Sila yoghurten med ett durkslag för att få un­dan grynen. Tänk på att grynen inte tål metall, så det är viktigt att alla köksredskap är av plast eller trä.

5. Den färdiga yoghurten förvaras i kylskåp.

6. Gör sedan om proceduren, torka eller frys grynen för att kunna använda dem igen.

 

 

*Publicerat i tidningen SMAK i maj 2011.

Spa Havsbaden Bilder

Publicerad 2011-05-11 14:06:00 i Spa & Massage,

Hej på er! Jag sitter och pluggar, sista minuten men här kommer lite bilder som jag tog i lördags i Grisslehamn. Ni får ha en bra dag! Lämna gärna en hälsning.

Spa Havsbaden
Utsikten från en av bubblelpolerna. Det är färgeläge för båt till Öckerö

Spa Havsbaden

Spa Havsbaden
Frukt och juice till alla gäster

Spa Havsbaden
Så här ser det ut i en avskild avdelningen med bad och bastu, det finns traditionell bastu och ångbastu.

Ser det fint ut? Skulle ni vilja besöka det? Har du kanske varit där?


♥Relaterade inlägg: Bilder på behandlingsrummenHotell Havsbaden i Grisslehamn,
♥Länk: Havsbaden i Grisslehamn,

Vargar och svanar

Publicerad 2011-05-10 13:49:54 i Djur & Natur,

Hej på er, jag har aldelles för mycket i skolan just nu för att hinna blogga. hehe

Kan berätta att vi började men en ny kurs i går som heter, temajournalistik. Det är en lite försmak på nästa år då vi ska läsa naturvetenskap. Vi fick en lista med ämnen att välja emellan och jag valde "Genetisk spårning av vargar, CSI i skogen". Har ingen aning om vad det ska bli av än. Har läst ganska mycket om vargjakt så det känns bra att skriva om vargarna.

I söndags var jag ute en sväng med en kompis, vi åkte inlines. Riktigt kul. Det var första gången i år. Efter någon timma blev vi trött och satte oss på en bänk vid vattnet. Då fick jag se 3 svanar, de kom jättenära och jag har bara sett svanar från långt håll. Där jag kommer ifrån är svanar rädda för folk men här kunde vi mata dem. Det var jätte spännande. Och jag lyckades till ockmed ta flera närbilder med min mobilkamera.

Svanar Maj 2011

Svanar Maj 2011
Här blev han arg och fnäste till, en hund gick förbi.

Svanar Maj 2011
Jag matade dem med bröd, var inte beredd på kortet. Haha

Svanar Maj 2011
Vackra svanar

Brukar ni mata fåglarna? Har ni varit nära en svan?

*

Publicerad 2011-05-08 11:15:00 i Andlighet,

Magi och esoterismVästerländsk esoterism. Magi och esoterism från renässans till nutid, 7.5 hp

"Inom religionshistorien har västerländsk esoterism vuxit fram som ett nytt forskningsfält och blivit
en uppmärksammad inriktning internationellt sett. Västerländsk esoterism spänner över områden som kabbala, alkemi, hemliga sällskap, frimureri, 1800-talets ockultism och samtidsfenomen som Wicca, New Age och satanism. Kursen syftar till att ge en historisk beskrivning av den västerländska esoterismen från renässansen till idag, samt att beskriva forskningen inom området."


Denna sommarkurs har jag blivit antagen till på Stockholms Universitet. Låter riktigt spännande, eller vad säger ni?

♥Länk: Stockholms Universitet,

Jobbar i Grisslehamn

Publicerad 2011-05-07 11:50:00 i Spa & Massage,

I dag jobbar jag på Grisslehamns Spa Hotell. Och på de timmarna det tar att åka fram och tillbaka ska jag plugga har jag lovat mig själv. Effektiv med både jobb och plugg. Grisslehamn är mysigt och behandlingarna är bra upplagda, jag gillar det Spa:t.


Reklambild för Decleor Men. Riktigt bra produkter för alla hudtyper.

Lämna gärna en hälsning så får ni ha en bra lördag :)


Tidsinställt inlägg

Räksallad

Publicerad 2011-05-06 17:40:24 i Recept,

resize_p060511_1 (MMS)

Hej jag mobil bloggar. Gjorde denna goda räksalladen! Och nu ska jag åka inlines med en kompis. Kul motion.

Pole vs Samba

Publicerad 2011-05-05 10:00:00 i Dans & Annat,

Jag har verkligen valt en bra kombination av träningsformer. Poledance och Samba kompletterar varandra perfekt!

♣ Poledance är riktigt svårt, första nivån (som är 2månader) handlade om att lyckas klättra upp på stången och bara sitta där utan att ramla. Det var 100gånger svårare än jag trodde och nu kan jag inte fatta att jag hänger uppochned med bara knävecket och snurrar haha. Poledance gör mig stark vig och ger mig utmaningar att våga pressa mig själv maximalt.

Pole är styrka, akrobatik, vighet och teknik.

♣ Samba är ren rörelseglädje, där jag bara får dansa loss och skaka på höfterna i ett supertempo. Svettas och skratta under träningen. Jag kan inte dansa samba utan att ha ett leende på läpparna. Det är roligt på ett helt annat sätt jämfört med Pole.

Samba är kondition, kordination och rörelseglädje.Allegra
Allegra vill jag klara :)

Man vill ju ha allt. Både en stark och uttålig kropp!

Potatis med biffar

Publicerad 2011-05-04 11:30:00 i Recept,

Potatis med biffar

Potatis med hemgjorda biffar, beasås och en ljuvlig sallad som innehåller körsbärstomater, ruccola, svarta oliver och ost. Det var riktigt längesen jag köpte hem potatis. Det var riktigt mumsigt, och biffarna-hemgjort är bäst.

Let´s Samba

Publicerad 2011-05-03 11:30:00 i Dans & Annat,

Hej, denna dagen är grå, men jag vaknade utvilad. Det behövdes. Jag fick ledigt av min grupp eftersom att jag redan var klar i torsdags med min del. Tidsskriften kommer att bli riktigt snygg. Sitter och ringer runt lite ärenden, bland annat till MTM Trading som är svartlistad. Akta er för dem. Jag beställde ett "grattis prov" blekningsmedel och har redan sagt upp allt ändå fortsätter de att skicka paket och räkningar. Så irriterande!

I söndags hade jag sambalektion. Vi har börjat med en ny förberedabde kurs inför karnevalerna i sommar. Så nu är det 90 minuterspass och mer avancerade steg istället för 60min endast nybörjare. Hehe Nivån kändes ungefär likadan, inte så mycket svårare men mer tempo var det. Tiden däremot dödade mig! Haha det var jätte jobbigt, måste träna kondition. Nu. Innan sommaren, haha.

Karnevaler
Köpenhamn i början av Juni
Valdemarsvik 9/7
Nyköping 6/8
Stockholm, Midnattsloppet 13/8

Bild: sambadesouza.webs.com


Jag vill vara med på så många som möjligt så långt pengarna räcker :)
Så denna månaden är det träna koreografi och kondition som gäller. Samba!

Har ni varit på någon av dessa karnevaler?

Statistjobbet, ICA

Publicerad 2011-05-02 09:53:00 i Modell & Statistjobb,

Hej, jag var statist för en Ica reklam i fredags. Det var verkligen det roligaste statistjobbet hittills. Det var lite annorlunda upplaggt för att Ica Jerry ska känna sig bekväm. Så mycket kretsade runt honom, när han ville ha paus till exempel, alla gav honom så mycket stöd. Han gick runt i "affären" och vred på var enda sak för att det skulle vara rakt och i ordning hehe sen kom någon annan och stökade till när Ica Jerry inte såg det. Haha för i en riktig Ica affär så är ju inte allt perfekt prydligt. Hela Ica affären är ju fejk. Alla förpackningar är tomma och man får inte luta sig mot någon möbel eller så för då viker den sig, haha.

Men Ica gängen var störtsköna, de skrattade och skojade med varandra och oss. Jerry som egentligen heter Matts höll i några chokladkakor som skulle vara med i bild. Men så var de tvugna att byta dem på begäran för att "den andra var godare" smak på, haha.

Ica reklam statist
En av kamerautrusningarna stod på en rullande platta med en stol på. Som han körde runt på.

Ica reklam statist
Här fick jag stå i andra scenen och köpa dricka. I första scenen hade jag helt andra kläder, accesoarer och frisyr.

Ica reklam statist
Blir jag stämd för detta kortet nu? hehe
Reklamen kommer att sändas på tv4 en vecka innan mors dag! Jag påminner er :)

Gillar ni Ica reklamerna?
Jag tycker att de är riktigt roliga. Gå in på youtube om ni missat dem.

Gör egen hårgelé

Publicerad 2011-05-01 09:00:00 i Hårvård,

Hej på er! Jag har skrivit om det här förut men nu har jag lyckats hitta det perfekta receptet. Gör egen hårgelé som tar fram självfallet i ditt hår. Perfekt för lockigt hår som man vill ska få mer och fler definerade lockar.

2 msk linfrön
2 dl vatten


Koka ihop i ca 15 min och sila sedan bort fröna. Det som kvarstår är gelén. Den ska stå och svalna. Redan här är gelen färdig att använda om man är ute efter bara stadga.

Leslita hår
Topparna kom inte med på bilden men så såg det ut. Helt naturligt.


Jag blandade i några droppar eterisk olja av lavendel för att det ska lukta gott och så blandade jag i glid (medel). Glycerinet i glid gör så att fukten bevaras i håret. Men varken olja eller glycerinet är nödvändigt. Dessutom kan glycerin tona bort färgen om man har färgat hår, kan vara bra att veta. Men för mig fungeradr det bra! Jag duschade som vanligt utan med balsam från Burt´s bee som är superbra. Och så lade jag i gelén i det fuktiga håret och ploppade.

Vad tycks? Någon som har testat Linfrögelé eller liknande? Oljor och glid i håret?
Berätta om eran hårvård...


♥Liknande inlägg: Glidmedel i håret, Hårgele av linfrön, Ploppa,

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela