Kropp och själ

leslita.blogg.se

Viktkontroll

Publicerad 2011-03-05 08:00:00 i Recept,

"Det är svårt att ha en avslappnad inställning till mat, det blir lätt svart eller vitt.
Min grundfilosofi är att om mitt huvud säger att jag är sugen på till exempel godis så mår jag bra av godis.
Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler och njuta ibland."

-Charlotte Kalla-

Det är en jättebra inställning tycker jag. Jag sa precis samma sak till min kompis. Att jag äter efter GI för att jag mår bra av det och inte för att ha en vikkontroll. Och här om dagen var jag sugen på att äta pizza och då sa jag till honom. Jo men ibland mår jag faktiskt bra av pizza också. (fast just godis är onaturligt för kroppen)

Men ofta kan det bli svart eller vitt, allt eller inget och jag får dåligt samvete om jag äter onödigheter. Det är dumt för jag tränar mycket och lever sunt. Så varför tänka så?

våg

Så till er alla, fastna inte vid en viktkontroll eller en strikt diet. (om det inte är dietistråd eller hälsosam viktnedgång). Om du har en normal kroppsfunktion och vikt så kan du också leva normalt.

Någon mer som känner igen sig?

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-03-05 13:17:05

Jag tycker att du har mycket på gång :) jag har också det men jag har många gånger svårt att inse det eftersom det är min vardag. Hur går det med samban?



Jag är överförtjust i uttrycket "energitjuv"! Har känt det om många i min omgivning men ibland är det svårt att ta steget och be dem sluta sno energi typ, hehe..



Krya på dig :)

Postat av: zenia

Publicerad 2011-03-05 13:19:41

Förra inlägget är från mig :) glömde fylla i namn osv..

Postat av: Jenny

Publicerad 2011-03-06 13:31:33

Precis vad jag anser jag också! "fastna inte vid en viktkontroll eller en strikt diet" är också ett förnuftigt råd, även om det är svårt att följa. Det är lätt hänt att man försöker skaffa kontroll över sin vikt som kompensation för till exempel låg självkänsla. Det vet jag av egen erfarenhet.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild