Kropp och själ

leslita.blogg.se

The past and now

Publicerad 2011-03-31 08:00:00 i Citat,

I en värld där man alltid dras bakåt, tillbaka, inte släpper och inte vågar. Två citat med temat då och nu.

Citat

"Forgiveness does not change the past
But it does enlarge the future"
-Paul Boese-

&

"You can't go back to how things where, how you thought they where,
All you really have is now, embrace it"Våga nu det spelar ingen roll vad som hände den där gången då.


♥Fler citat under kategorin Visdomsord

Torsk med couscous

Publicerad 2011-03-30 18:02:00 i Recept,

Torsk med couscous
Enkelt att göra och går snabbt, Koka couscous eller aa blötlägg behöver inte kokas. Och stek torskfilen. Sedan hade jag lite plocksallad och hackade tomater till :) mums mums.

p.s Couscous har GI medel och är inte att rekomendera i fas 1 om man har för avsikt att gå ner i vikt. d.s

Nu blir det Sambaträning! :)


♥Fler recept finns under Kost & GI kategorin.

Butterfly Poledance [video]

Publicerad 2011-03-30 12:00:00 i Poledance,Yes, gårdagen träning gick så bra! Framåt slutet gick det bäst. Jag satte butterfly som jag berättade om att man vrider från scorpion så jag hamnar med ansiktet emot stången. Sedan övar jag på det vanliga bytet från scorp til gemini fast med armarna bakom ryggen som jag såg en tjej göra på you tube :) Den funkade också.

Däremot vet jag inte hur man lyckas med Hero än. Jag får inte tag i bakrebenets fot fast än jag vrider fram höfterna. Ont i knävecket men jag övar vidare på den. Kanske blir det nästa video. hehe

Poledance Butterfly
Tog ett kort på butterfly också, lite bättre vinkel än i videon.

Visst börjar jag bli bra? haha ego, nej men vad tyckte ni både tips och kommentarer?

♥Leslita dansar videos: Poledance splitheel och handstående, Poledance scorpion och crusifix,
♥Relaterat med Stretch och OP: Stretch 4 och OP, Stretch 3 & OP, Spagat, Stretch 1, Open pole2, Bilder OP 4, leslita on the pole, ♥Relaterade inlägg Poledance:Ännu mer pole, Poledance 3:4, Poledance 3:3, 3 donts inom Poled, Nivå 3Spinny pole 2:8poledance 2:7, poledance 2:4, Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, Upgrade level 2, poledance lektion 7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Spa kursen NBE 500

Publicerad 2011-03-29 23:33:03 i Spa & Massage,

Ja det var trevligt på kursen i dag. Vi började kl 9 med lite fika och och information, sedan gick hon igenom alla prdukter och maskinen. Det är en NBE 500 maskin med mikromagnetiskaelektro vågor. Det öppnar kanalerna i huden och gör att produkterna tränger djupare in i huden. Man använder ett munstycke som man masserar med på ansikte och kropp. Behandlingen finns för celluliter te.x lår eller till slapp hud som lyfter te.x. graviditetsmagen eller ögonbrynslyft sedan finns acne behandling med djuprengrning och så finns fettreducerande, emot rynkor, bristningar, rosaclea m.m

Vi hade några provkunder, första var en man som hade bekymersrynkor i pannan och kråkrynkor vid ögonen och OJ jag lovar det syntes skillnad på en gång. Helt otroligt. Sedan var andra provkunden en personen med orenhy och ärr från finnar, och hon hade också en helt ny lyster i ansiktet när hon var klar.

Behandlingen går att välja emellan 25, 45 och 75 minuter. Och det vanligaste är att man gör ett kurpaket med minst 6 behandlingar på raken. Klicka på länkarna för mer info.
NBE 500
Så här ser maskinen ut och det finns ett litet munstyce för ansiktet och ett större för kroppen.


♦På eftermiddagen så hade vi duo ansiktsbehandling och då ställde jag upp som provkund. Så skönt, helt underbart. Ansiktsrengöring, peealing, mask, akupressur med olja. I behandlingen får man också handmassage och om tiden tillåter även lite nackmassage som var sååååå skönt. Tog ca 4 min av 45 men var dagens höjdpunkt. wow. och så var massagen skön för handlederna också. Och mitt ansikte var mjukt och rent. Känns fortfarande bra trots att jag tränat och duschat efter det.Så detta har jag haft för mig i dag. Det var härligt och sen gick jag raka vägen till poledance studion, spelade in lite. Blev riktigt bra, både tricken och inspelningen. Laddar upp imorgon!

Har ni några problem med huden? Vilken produkt hade ni valt av de understrykna? Tror ni på skönhetsapparater?

♥Relaterade inlägg:Nya behandlingar Inför spa besöket, duo behandling,
♥Länkar: Duobehandlingarna, NBE 500,

Nya behandlingar på Selma

Publicerad 2011-03-29 08:00:00 i Spa & Massage,

God morgon, i dag ska jag på kurs på Selma city spa+, de har gjort om i menyn så från och med nu ska spaterapeuterna ha hand om duo behandlingarna som alltså innebär att en terapeut har två kunder samtidigt (se länklista).

Duobehandlingarna finns i tre varianter
 1. Duo body treatment där ena kunden får massage och den andre kurbad. Görs växelvis
 2. Duo face, ansiktsbehandlingar. Görs växelvis
 3. Hand & foot duo

Sedan ska vi få lära oss NBE 500 som är till för Hudföryngring & lyft, Rosacea & Couperoser, Acneärr, Celluliter, Rynkor, Slapp hud, Strie och Fettvävnader.

På hemsidan står det så här:

"Behandling med NBE 500 utförs genom att en specialutvecklad kräm för respektive behandlingsområde masseras in ii huden med cirkulerande rörelser. Detta görs med en hygienisk applikator och gör huden slätare och spänstigare och mer elastisk.  Med hjälp av radiofrekventa vågor öppnar cellerna upp hudens kanaler och låter krämerna gå ner på djupet och arbeta. NBE500 ökar näringsupptaget och syretillförseln till cellerna samt penetrationsförmågan hos de behandlande produkterna. Detta kan inte uppnås enbart med krämer utan endast tillsammans med NBE 500."

Vad tror ni om det?

 

Det ska bli kul att lära sig men mest av allt ska det bli så skönt att få vara den som ligger på bänken en stund, vi ska ju öva på varandra så då får man själv lite behandlingar gratis :)

 

♥Relaterade inlägg:  Inför spa besöket, duo behandling, ♥Länkar: Duobehandlingarna, NBE 500,

Forever living

Publicerad 2011-03-28 15:10:01 i smink och hudvård,

I dag ska jag på möte med forever living, det är ett märke som säljer Aloe vera produkter. Faktiskt Världsledande inom aloevera. Helt naturligt, de kontrollerar allt från jorden, tillverkning till produkten och slutligen paketet.

Forvever living

Bästsäljaren är den drickbara gelén, den är bra för imunförsvaret, reglerar ph värdet och gör så att magen kan ta upp näringen och tillgodoförse den enklare. Men andra ord bra för magen och hälsa, Finns i original och som smaksatt.

Forever har över 200 olika produkter, smink, baby och även aloevera för djur. De vanligaste prosukterna som jag förmodligen kommer börja sälja är drickbar, handkräm, läppvård, tandkräm och några till.

Så i dag ska jag träffa en kvinna som är team återförsäljare och så ska vi gå igenom lite siffror och få mer information.

Har ni testat forever living? Vad tror ni om Aloevera?


♥Hemsida: Forever,
♥Relaterat inlägg: Leslita = försäljare?,

Earth hour i går

Publicerad 2011-03-27 08:00:00 i Djur & Natur,

Släckte ni ner allt i går emellan kl 20.30 och 21.30? Jag var på jobbet då. Slutade 21.15. Clarion Sign Hotell är miljövänligt stämplat så de släckte ner hela hotellet. Det var ganska mysigt, vi hade massor med levande ljus överallt.(Och glöm inte att klockan ska fram en timma)Tycker ni att Earth hour är bra? Hjälper det något eller är det symboliskt?

Inför Spa besöket

Publicerad 2011-03-26 14:05:10 i Spa & Massage,

Ja nu har jag jobbat på olika spa ett tag och jag har lagt märke till små saker som kunder frågar och som jag hade velat berätta innan de kom på behandlingen. Så Jag har gjort i ordning en liten lista.

 • Kom i tid, behandlingen ska vara avslappnande och det är svårt att komma ner i varv om man har stressat dit.
 • Om du har bokat en scrubb / polishing så rekomenderas inte nyrakade ben. Speciellt inte om det är en saltskrubb.
 • Om du har bokat en ansiktsbehandling så undvik maskara, resterande smink tar terapeuten bort.
 • Välj hellre bikini jämfört med baddräkt om du ska få massage.Och om det är helkropp så är det svårt att massera låren om du som man kommer med shorts. Ha därför något under.
Ska jobba på Selma i dag. (15.15-21.15) Nästa vecka ska jag på kurs som jag kommer att blogga mer om. Det känns trevligt att få vara kund igen eftersom att vi övar behandlingarna på varandra :)

Ni får ha en bra helg!

Ännu mer poledance

Publicerad 2011-03-25 20:55:43 i Poledance,

Ja i dag var det träning och det gick bra :) Jag satte massa nya trick.

Butterfly

Man gör scorpion och sedan vrider man på kroppen så att man kommer med ansiktet mot stången. Det är den vändningen som jag inte vågat göra innan, men i dag lyckades jag.

Sen gjorde vi Hero + tog tag i det böjda benets fot. Och så fick vi lära oss en ny klättring "side step climb". Hittade inga bra bilder tyvärr, men nu är det Let´s dance final. Jessica och Frank är i final. Och båda är från Trollhättan, lustigt va? Jag hejar på Jessica. Go go!

Poledance splitheel [video]

Publicerad 2011-03-25 16:00:00 i Poledance,

Okey, ni ville ha mer videos så här har ni det :) På första videon gör jag en Splitheel/splitbox på båda sidorna. Och på den andra videon hänger jag upp och ner och gör sedan olika varianter av handstående.

Tidsinställt inlägg, just nu är jag på väg till träningen och efteråt ska jag stanna kvar och stretcha lite

Kommentera eller gilla :)

Massagebänken Såld

Publicerad 2011-03-25 13:19:07 i smink och hudvård,

Min massagebänk är nu såld, Lycka! Tack blocket för att du finns, haha
Det var en snabb och smidig affär, han ringde kom över inom en timma och hade jämna kontanter med sig.
Han skulle använda den som tattueringsbänk vilket är jätte smart. Åhh vad jag är sugen på att tattuera mig! :)En random bild på en tattuering som jag tycker är fin :) Jag skulle vilja ha på mage höft eller på ryggen.

Vad tycker ni om tattueringar?

Leslita = försäljare?

Publicerad 2011-03-24 18:36:35 i smink och hudvård,

Fick ett erbjudande att bli återförsäljare för ett företag som säljer hudvårdsprodukter. Helt naturliga såklart annars hade jag inte ens funderat över det. Men jag som är svag för skönhetsprodukter och gillar att vara social tänkte kanske kanske ge det en chans. Och om man inte lyckas sälja något så gör det inget, det är bara att skicka tillbaka. Jag håller på sparar pengar för fullt, jobbar extra och gör lite statist och modell jobb som ni vet. Så att enkelt tjäna lite extra genom att bli återförsäljare kanske är nått??

Jag har ju bloggen och alla mina fina läsare att rekomendera produkterna för. Men först måste jag ta reda på allt om produkterna och även vilkoren och företaget så jag kan stå för det jag kanske kommer börja sälja.

I alla fall ska jag på informations träff i dag typ nu så jag ska snygga till mig lite och åka :)

Någon som har efraranheter av att vara återförsäljare?

Poledance [Video]

Publicerad 2011-03-24 13:16:56 i Poledance,

I går spelade jag in för första gången när jag tränade, haha vad roligt! Och vad mycket man lär sig, nu vet jag exakt vad jag behöver öva på och tänka på till nästa gång.
Här gör jag bytet igen från scorpion till gemini, försöker utan händer.

Skriv jätte gärna en kommentar specielt ni som aldrig testat eller sett poledance.
Ser det ut som ni trodde o.sv? Vad tycks? Vill ni se fler videos?


♥Relaterat med Stretch och OP: Stretch 4 och OP, Stretch 3 & OP, Spagat, Stretch 1, Open pole2, Bilder OP 4, leslita on the pole, ♥Relaterade inlägg Poledance: Poledance 3:4, Poledance 3:3, 3 donts inom Poled, Nivå 3Spinny pole 2:8poledance 2:7, poledance 2:4, Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, Upgrade level 2, poledance lektion 7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop, ♥Länk: Poledance.se,

Brazilian blowout -ej skadlig längre

Publicerad 2011-03-24 09:00:00 i Hårvård,

Kommer ni ihåg "The Brazilian blowout" hårbehandlingen? Den som det var så mycket snack om att det var giftiga ämnen i som var cancerframkallande? Ja till viss del kan man säga att det stämmde. Läkemedelsverket gjorde en undersöknng och resultatet var att denna formaldehyd fanns i en mängd som inte var skadligt. Men det fanns i produkten. Saken är den att NU har de valt att göra om sina produkter här i Sverige och den nya behandlingen heter nu Brazilian blowout zero.

Brazilian blowout zero

*HÄR* & *HÄR* finns en video om ni vill höra mer.


Det var ju positivt?
Någon som har testat den gamla samt den nya blowout behandlingen för håret? Vad gav det för resultat?

♥Länk: beutynista,
♥Relaterade inlägg: Brazilian blowout,

Balansboll magövningar

Publicerad 2011-03-23 08:00:00 i Dans & Annat,

Hej på er i dag är det dax att träna magen med balansbollen. Här har jag lagt ut ett gäng alternativ vilket innebär att det inte är meningen att man ska göra alla övningarna under samma pass.

Superman

Denna övning stärker musklerna i ryggen, nedre delen av buken samt stussen. Stå på alla fyra med balansbollen emellan armarna och knäna. Sträck ut höger hand i en rak linje utan att skjuta upp axlarna mot öronen. Håll ett par sekunder. Återgå sedan till startläget och byt hand. Gör sedan samma sak med benen, föreställ dig en rak linje från huvudet till tårna. Gör 2-8 repetitioner med varje del. Vill du utveckla den så lyft vänster arm, samtidigt som du lyfter höger ben, gör lika dant med höger arm och vänster ben.

Balansboll rygg och mage Balansboll rygg och mage

Bållyft

Bra övning för bålen, nacken och ryggen. Ligg på bollen och knäna i golvet. Ha händerna vid huvudet, var rak i ryggen och nacken. Andas ut när du lyfter bröstkorgen från balansbollen. När du andas in så återgår du sedan till startpositionen. Gör 8-12 repetitioner, 1-3 gånger. Undvik att knäppa händerna bakom huvudet, eftersom det kan fresta nacken och lyft inte kroppen för högt.

Balansboll rygg och mage Balansboll rygg och mage

Magsträckaren

Bra övning för att bli medveten hur dina magmuskler reagerar vid påfrestning. Ligg på rygg med böjda knän och fötterna höftbrett isär. Håll i bollen med båda händerna i nivå med bröstkorgen. För sakta bollen bakom huvudet, känner du hur ryggraden lyfts i en båge så se till att du drar in naveln mot ryggraden. Gå sedan sakta tillbaka till utgångsläget. Gör detta 8-12 gånger.


Balansboll rygg och mage Balansboll rygg och mage

Situps

Sitt på balansbollen och gå sedan ut tills du har bollen så den stödjer svanken. Känns det obekvämt så kan du sänka höfterna något så du hamnar längre ner. Fötterna i axelbredd och placera händerna lätt bakom nacken och tänk på att inte böja ner hakan mot bröstet. Andas ut när du lyfter och in när du går ner. Gör 8-12 repetitioner, 1-3 gånger.

Balansboll rygg och mage

Sido Situps

Denna är en fortsättning på rörelsen innan, men istället för att gå rakt upp så går du ut åt sidorna. Se bara till att du inte går för högt upp. Gör 8-12 repetitioner, 1-3 gånger. Undvik att spänna nacken.Balansboll rygg och mage

Midjeformen

Bra övning för midjan, samt mag- och ryggmusklerna. Ta spjärn med båda fötterna mot en vägg, stå brett isär med benen. Ha bollen mot höften, håll fingrarna mot tiningen, och se till att armarna är bakåt och skulderbladen är ihop. Sänk dig långsamt ner med överkroppen från midjan och böj dig över bollen. Se till att du hela tiden behåller en stark mage, gå sedan sakta upp och börja om. Gör 8-12 repetitioner, 1-3 gånger. Andas in när du sänker kroppen och ut när du lyfter den, håll huvudet i rakt linje med ryggraden och utför rörelsen långsamt.

 

Balansboll rygg och mage

 

Upp på knä

Detta är en liten annorlunda övning för att träna magmusklerna. Du tränar både mage och armar. Börja med låren vilande på bollen. Se till att armarna är i rät linje med axlarna. Böj benen sedan och dra in knäna mot kroppen. Försök att inte flytta eller böj armarna. Återgå sedan till utgångsställningen. Gör 8-12 repetitioner, 1-3 gånger. Tänk på att inte svanka.

Balansboll rygg och mage Balansboll rygg och mage

 

Magmuskelträning

I denna övning så måste musklerna i magen, ryggen och skuldrorna samarbeta. Håll kvar ställningen så länge det känns bekvämt. Börja med att stå på knä framför bollen med händerna på balansbollen. Utgå från starpositionen och skjut sakta bollen ifrån dig samtidigt som du lutar dig framåt och placerar armbågarna på bollen och knäpp ihop händerna. Dra bollen lätt tillbaka mot dig och se till att du endast rör skuldrorna och håll kvar så länge du orkar. Har du besvär med axlarna och skuldror så skall du undvika denna övning.
Balansboll rygg och mage
Yes det var allt för den här gången nästa gång ska jag lägga ut benövningar.

Vad tyckte ni om detta passet?

♥Relaterade inlägg: Stretch överkropp, Stretch ben och rygg, promenad och pilatesboll, Bollträning,

Svt jobb bilderna

Publicerad 2011-03-22 13:07:31 i Modell & Statistjobb,

Här kommer bilderna som jag lovade er från statistjobbet i går. Och så har jag skrivit lite om statistjobbet i dag men där var kamera förbjudet så inga bilder tyvärr.

leslita.blogg.se
Finsk humor snubbe som  heter Andre Wickström, Kitty Jutbring, författaren Ernst Billgren och Erik Ekstrand.


Finsk humor snubbe:) kommer inte ihåg vad han heter. Kitty Jutbring, Ernst Billgren Författare och Erik Ekstrand.
Och här är programmledaren med på bild.

Kitty Jutbring Ernst Billgren
Kitty Jutbring                                                          Ernst Billgren

I går var det alltså ett Humorprogram som spelades in. Jag satt i bakgrunden och drack öl (på riktigt, haha) och pratade (på låtsas) med två andra "kompisar" statister. Det var lite jobbigt i början för det var inte taggning- bryt- tagning-bryt som jag är van med utan det var en inspelning på 2 timmar utan paus som sedan ska klippas ihop. Men kul att få testa med det också.  

Och i dag var jag med i Nobels testamente, jag agerade resenär affärskvinna i en iscensatt flygplats Arlanda. I sista stund blev en hel scen stryken för de hade inte tid att spela in mer så vi fick gå hem tidigare än väntat för samma summa betalt men synd var ju att man inte kom med så mycket. 

Vet någon vad han till vänster heter på första bilden? haha

♥Relaterade inlägg: Varit statist för Svt, Arne Dahl långfilm, Statistjobb,

Varit statist för Svt

Publicerad 2011-03-21 21:09:03 i Modell & Statistjobb,

Nu är jag hemma från ett statistjobb. Det var trevligt. Jag satt i bakgrunden och minglade med lite öl till en pratshow som ska komma upp på Svt play. Egentligen skulle Carolina Gynning vara med som jag såg fram emot mest men hon kunde inte. Men jag fick ändå träffa lite "kändisar" (som om det vore det viktigaste hehe). Jag träffade Alex Schulman, Erik Ekstrand som nyligen varit med i "99 saker att göra innan du dör" och jätte coola Kitty Jutbring som just nu är programledare för P3 star. Hon hade en nästan likadan kjol som mig. Fast hon sa att mitt tyg var lyxigare, haha

Kitty p3 star

I morgon laddar jag upp mina bilder som jag tog. Nu ska jag äta, i´m starving!

Balansboll stretch/avslappning (del 2)

Publicerad 2011-03-21 08:00:00 i Dans & Annat, Yoga och stretch,

Yes då var det dax för del 2 på stretchning och uppmjukning med boll. Fokuserar på överkropp.

 

Tricepsstretching

Den här övningen förebygger muskelspänningar i bröstet och övre ryggen. Förbättrar rörligheten i skuldrorna. Sitt på bollen och titta rakt fram, håll benen brett isär och ha knäna i linje med fötterna. Se till att du har stark mage och rygg. Lyft höger arm över huvudet, böj den armen bakåt och för handen ner mot ryggraden, ha den vänstra handen mot baksidan av armen och pressa försiktigt till du känner att det drar i musklerna. Håll kvar ca 10 sekunder och byt arm.

Balansboll stretch

 

 

Axelstretchning

Detta är en enkel stretchövning för att lindra spänningar och stelhet i axlar och skuldror. Sitt på bollen och håll höger arm utsträckt över bröstet med armbågen lätt böjd. Ha vänster hand på höger armen och pressa lätt för att stretcha. Byt arm, håll ca 10 sekunder på varje arm.

Balansboll stretch Balansboll stretch

 

Bröststretching

Stå på knä bredvid bollen och placera höger hand på den och ha den vänstra handen på golvet framför dig. Rulla ut balansbollen rakt åt sidan och pressa försiktigt ner skuldrorna mot golvet. Håll i runt 10 sekunder.

 

Balansboll stretch

 

 

Nackstretching

Sitt på bollen med stark mage och rygg, håll benen axelbrett isär, och ha händerna på bollens sidor. Se rakt framåt och slappna av i skuldrorna. Luta huvudet mot höger axel och sedan mot vänster, gör det så många gånger du önskar. Efteråt så vrider du huvudet sakta mot höger och håll, gör sedan samma sak åt vänster, upprepa så många gånger du vill.

Balansboll stretch Balansboll stretch

 

Fjärilen

I denna utmärkta övning stretchar du hela kroppen; bröstkorgen, nacken, ryggen, armarna och benen. Sitt på balansbollen och vandra ut så du ligger på bollen med ryggraden, skuldror och nacke. Böj försiktigt ryggen i en båge över bollen så att du samtidigt sträcker ut armarna över huvudet. Stanna så i ca 20-30 sekunder, återgå sedan till startläget.

Balansboll stretch

 

Nästa gång lägger jag ut magövningar på balansbollen.

Berätta gärna era erfarenheter om pilates/balansboll och åsikter på mina pass.

♥Relaterade inlägg: Stretch ben och rygg, promenad och pilatesboll, Bollträning,

Pinuppor och Burlesk

Publicerad 2011-03-20 20:58:13 i Vardag och nöje,

I dag var jag på loppis med 50-60 tals tema. Pinuppor och Burlesk show. Jag köpte en väska och ett hänge med en klocka. Mest var det bara trevlig att gå runt och titta på människorna och alla fina kläder.

Burlesk Mars 2011 sthlm
Försäljning bås

Burlesk Mars 2011 sthlm
Musik fixande

Burlesk Mars 2011 sthlm
Och så här såg jag ut (när jag kom hem). Rutig kläning, tjock eyeliner och snelugg med hårband.

Burlesk Mars 2011 sthlm

Dessa rörande bilder är från Burleskshowen. De barntillåtna bilderna :)

Och nu ska jag kolla på filmen Burlesk med Chrisitna Aguilera!

 


Har ni sett den? Vad någon på loppisen i på Brunnsgatan i dag?

♥Relaterade inlägg: Burlesque filmen, Om Burlesk,

Anastasia "Angel"

Publicerad 2011-03-20 08:00:00 i Poledance,

Jag är helt förälskad i detta poledance nummret. Här kan man se att det visst är en konstform och att poledance kan vara vackert, lugnt och harmoniskt. Det är precis så här jag skulle vilja dansa. Mjukt och fint.

Vad tycker ni?

Det här saknar jag - Dag 28

Publicerad 2011-03-19 22:49:58 i Mina tankar,

Hej. Jobbet gick bra i dag, fick göra en vaxning för första gången. Roligt. Lite skadeglädje förlåt, haha. Jg kom på att det var längesen jag fyllde i något ur utmaningslistan. Så jag ska berätta vad jag saknar. Och jag har glädjen att berätta att jag inte saknar någonting. Jag har ett jobb som är roligt när det inte blir för mycket, jag har plugget att kämpa för, massa dans att leva för, statistjobb erbjudanden hela tiden och många fina vänner. Jag är ganska nöjd. Några småsaker jag skulle kunna klaga på:
 1. Saknar min familj.
 2. Saknar diciplin på studerandet.
 3. Saknar att ha en egen lägenhet.
http://www.annonsera.se/stockholm-stockholm/bostad-utland/lyxl%C3%A4genhet-i-brasilien.html
Kanske skulle man bo i den här lyxiga lägenheten som ligger i Brasilien?

Japp kort och gott inlägg var det här. Ni få ha en bra lördagkväll och så frågar jag er, Vad saknar du?

♥Relaterade inlägg: 30 dagars utmanningen, Dag 1- Presentation, Dag 2 -Första kärleken, Dag 3 - Mina föräldrar, Dag 4 - Dagens måltid, Dag 5 - Kärlek, Dag 7 - Vänskap, Dag 8 - Ett ögonblick, Dag 9 - Min tro, Dag 11 - Mina syskon, Dag 15 - Mina drömmar, Dag 16 - Min favo födelsedag & Dag 17 - Detta ångrar jag, Det här upprör mig - dag 22, Det här får mig att må bättre - Dag 23, Det här får mig att gråta - Dag 24, Mina rädslor - Dag 26,

Klangmassage Yassuragi

Publicerad 2011-03-19 11:00:00 i Spa & Massage,

*VIDEON FINNS HÄR* Jag tog bort videon på grund av att den startades av sig själv och blev störande.


Klangmassage Yasuragi

Jag har jobbat lite på Yassuragi Hasseludden, de har några unika behandlingar som bör testas. En av dem är klangmassage, och så är även bambumassagen väldigt populär. Kolla in videon av 3 tjejer på beautynista.se.

Och i dag jobbar jag kväll på Selma city spa+.

Någon som har testat klangmassage eller någon annan annorlunda massage?

♥Fler inlägg om massage: vindruvsmassage, ice relax, Massera mera, Hot stone kunder, Hot stone kurs, Kinesiologi, Bambumassage, Pinda sveda nam, Tuina massage, Mitt utbud, Chocklad massage,


Poledance 3:4 och Lets dance

Publicerad 2011-03-18 20:50:20 i Poledance,

Hemma från Poledance träningen. Det var riktigt svårt men väldigt roligt i dag. Vi övade mer på crusifix alltså hänga uppochner, men den här gången skulle vi klättra upp på stången alltså med rumpan upp emot taket. Låter kanske konstigt haha. Och så gjorde vi teddy open och med klättring först. Sen dansade vi en koreografi som var vacker. Långa slanka ben och fin bålhållning.

Poledance CrusifixPoledance Crusifix framifrån
Poledance Crusifix från sidan och Poledance Crusifix med armar utåt.

Jag var på XXL Sport och Vildmarksbutiken i Bromma i dag, det fanns massa bra men allt var slut i min storlek så vi ska åka tillbaka efter lönen men jag köpte iaf 2 par trekvartsbyxor, ett par turkosa mjukis och ett par svarta tighta typ jazzbyxor tyg. Sen köpte jag svettband också. Nike.

Yes och just nu är det Lets dance semifinal, jag hejar på Tina Thörner, vem hejar ni på?

One of many dreams...

Publicerad 2011-03-18 09:00:00 i Modell & Statistjobb,

MC

Mc

En av mina drömmar är att skaffa Mc körkort! Men då är ju inte Sverige det optimala landet att bo i...
I dag ska jag till XXL Sport och Vildmarks butiken i Bromma och shoppa lite träningskläder. Det ska blir så roligt.


Vad har ni för drömmar? Hoppa fallskärm, besöka paris?

Balansboll stretch/avslappning

Publicerad 2011-03-17 13:13:00 i Yoga och stretch,

Hej hejjag har ju som sagt skaffat en balansbollsom jag ska börja träna lite med. Jag och en klasskamrat på spa programmet skrev ett arbete i ledarskapskursen om just balansboll så jag hade tänkt lägga ut allt i 4-5 delar. Uppvärmning+ Helkroppsträning + stretch. Hoppas att ni tycker att det är kul och användbart. I dag börjar jag med ett "lära-känna-bollen-pass". Det är uppmjukning av rygg och ben med lite balans.

 

 

Svankstretchning

Detta är en härligt avslappnande övning som öppnar upp bröstkorgen och stretchar musklerna i skuldrorna. Gå ner precis som du gör ”Kroppsbalans” se till att du vilar rygg, skuldror och huvud på bollen. Sträck sedan armarna bakom huvudet med handflatorna vända uppåt. Känn hur det töjer i bröstmusklerna. Håll kvar ca 15 sekunder.

Balansboll stretch

 

 

Halvmånestretching

Här stretchar man hela bålen, från axlarna ner till höfterna. Stå på knä med balansbollen så nära dig som möjligt på vänster sida. Håll vänster arm på bollen. Sträck ut höger arm och böj kroppen åt sidan över balansbollen med båda armarna utsträckta. Se till att det vänstra benet skall vara böjt och det högra benet utsträckt. Håll kvar ca 15 sekunder på varje sida.

Balansboll stretch

 

Ländryggstretchning

Detta är en bra stretchövning för att lindra värk och stelhet i ryggen. Börja med att stå på knä framför bollen och ha bollen tätt intill låren. Luta dig fram och vila magen på bollen. Knäna skall vara böjda och placerade på var sin sida av bollen. Slappna sedan av och låt dig falla över bollen. Håll om den hårt så att ryggraden kröks. Håll kvar så länge du önskar.

Balansboll stretch

Bananböj

Du sitter på bollen, tittar rakt fram, och ha stark mage och rygg. Låt vänster hand vila mot vänster lår och sträck upp höger arm över huvudet. Sträck upp och böj kroppen åt sidan och sträck ut höger arm tills du känner en stretch i sidan. Samtidig som du böjer dig åt sidan flyttar du vänster arm till höger höft. Håll i ca 15 sekunder och byt sedan sida. Sitt stadigt på balansbollen, se till att den inte rullar.

 

Balansboll stretch Balansboll stretch

Höftbörjarstretching

Denna stretchar stela höftböjarmuskler, de musklerna som sitter på lårets framsida. Den är en bra övning för de som sitter ofta vid skrivbord. Sitt upprätt bollen och se rakt fram, ha stark mage och rygg. Flytta höger ben så den hamnar bakom bollen, placera händerna på vänster ben. Skjut fram höfterna lätt, vänster ben skall fortfarande vara böjt, håll kvar och upprepa med andra benet. Håll kvar i ca 20 sekunder. Har du svårt att hålla balansen så kan du placera händerna på bollen.

Balansboll stretch

 

Nudda tårna

I denna övning så stretchar du de djupt liggande musklerna på benets baksida. Sitter du mycket kan denna övning vara bra för att stretcha ut lårmusklerna som kan bli förkortade av för mycket stillasittande. Sitt på balansbollenmed något åtskilda ben. Gå ut med fötterna tills rumpan villar på kanten av bollen, böj upp tårna, sträck ut armarna och försök att nudda tårna. Håll kvar ca 15 sekunder, böj knäna och gå sakta tillbaka till utgångsläget.

Balansboll stretch

 

Saxande stretching

I denna övning tänjer du ut musklerna på benets baksida. Ligg på rygg med lätt böjda knän och fötterna höftbrett isär. Håll i bollen med båda händerna och placera den på vänster lår. Vik höger ben över bollen. Håll kvar i ca 30 sekunder, byt sedan ben. Vill du göra den lättare så kan du sträcka ut det undre benet lite.

Balansboll stretch

 

Har ni testat balansboll? Vad tycker ni? Någon som testade detta passet?

 


♥Liknande inlägg: promenad och pilatesboll, Bollträning,

 

 

 

 

 

 

 

Träningsexpertens svar ang stretch

Publicerad 2011-03-17 09:00:00 i Yoga och stretch,

Jag förökte få fram information om kallstretch och vad man ska göra om man har sträckt sig men hamnade bara på massa forum där folk spektulerar fritt. Så jag skickade iväg lite mejl till träningsexperter och fick svar från Erika Kits Gölevik som träningsredaktör på ToppHälsa tidningen.

 

Kortfattat mina frågor:

 

1. Vad är det bästa man kan göra om man har sträckt sig? (hamstring)
2. Jag hörde att de ska vara bra att kallstretcha?
3. Vad är skillnaden på hur musklerna reagerar os.v på att kall och varmstretcha?
4. Om man vill bli vigare, hur ofta bör man stretcha och på vilket sätt?

Jag är väldigt tacksam för svar och skicka gärna med tips på hemsidor och böcker som går att lita på.
Hälsningar Lesly Valencia

 


Svaret från Erika Kits Gölevik

Erika Kits Gölevik

Hej Lesly, vad kul att du gillar topphälsa! Här kommer kortfattat svar på dina frågor – lägger dem på topphälsas fb-sida också - är det okej?


1. Det bästa du kan göra är att ta det lugnt. Fortsätt att röra på dig, men med lägre intensitet så länge du har ont. Du kan också ta massage och smörja med ett värmande liniment.


2. Kallstretch är bra om man gör det försiktigt – mjuka upp musklerna och sedan sträck försiktigt.


3. Skillnaden är kortfattat att när muskeln är varm så är den ju redan smidig och rörlig, det finns forskning som visar att stretchen därför är något mer effektiv om man kallstretchar.


4. Om du stretchar för att bli vig bör du hålla stretchen länge och jobba för att komma närmare och närmare ytterläget. Den typen av stretch ska du dock vara ordentligt uppvärmd när du gör, annars riskerar du att göra dig illa!

Stora stretchboken av Kristian Berg är bra!

Hoppas detta hjälpte något!

 

 

Vad tror ni om kallstretch? Vad har du gjort när du stäckt dig? Berätta gärna dina erfarenheter och det du fått lära dig.

Första heel split, work under progress

Publicerad 2011-03-15 20:56:00 i Poledance,

Lite bilder från gårdagens träning. Alla tricken är "under upplärning".  Jag klarade att byta från scorpion till gemini! Det var jätte kul. Däremot har jag fortfarande en stäckning i min hamstring så jag tog det försiktigt på stretchen men kom ner i spagat med vänster ben fram. Det är ju jätte bra.

Poledance Hero
Hero

Superman poledance
Superman med stöd

Heel split
Heel split/ split box. En kass sådan, men jag tar kort för att se framstegen :)

Vad tycker ni om tricken? Ser det bra ut?♥Relaterat med Stretch och OP: Stretch 3 & OP, Spagat, Stretch 1, Open pole2, Bilder OP 4, leslita on the pole,
♥Relaterade inlägg Poledance: Poledance 3:3, 3 donts inom Poled, Nivå 3Spinny pole 2:8poledance 2:7, poledance 2:4, Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, Upgrade level 2, poledance lektion 7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
Länk: Poledance.se,

Om filminspelningen

Publicerad 2011-03-15 14:03:30 i Modell & Statistjobb,

Hej kära läsare, jag är jätte trött då jag kom hem efter ett i natt och var på föreläsning i morses. Men jag ska ändå vara så snäll och berätta om statistjobbet som jag var på i går.

Filmlance

Om filmerna: Det är 5 stycken filmer som spelas in samtidigt utifrån 10böcker. Handlar om 6 stycken kriminaltekniker som är med i A-gruppen. Svensk polisfilm. Det är Arne Dahls böcker som blir film, de kommer att gå på Svt och femte boken "Det största vattnet" kommer att gå på bio. Och det var den som jag var med i.

Scenen som jag var med i var när två ur A-gruppen gifte sig. Brudgummen är Chilenare, så jag spelade hans släktning. Jag var med i flera scener.

 • Mingel med champange medan vi skulle kolla på det nygiftaparets första vals.
 • Dansscen där jag och en latinokille dansade salsa till Jazzmusik.
 • Jag och en till tjej (chilenare) stod och kollade på en fotografering. Pekade och skrattade.
 • Först skulle vi dansa i bakgrunden, så vi gjorde i några tagningar men sen så knastrade det för mycket i golvet så det blev omgjort till bakgrundsprat vid baren i bakgrunden medan det var dialog emellan brudgummen och kompisen som spelade full.
 • Sista tagningen var också lite dans med "kompisarna" a la disco.

Det svåraste var scenen då jag skulle prata med en kille vid baren. För det var bara vi två som var statister då. Och det var svårt att låtsas att vi pratade, mimade. Vi kom överens om att han skulle börja "berätta något intressant" och jag skulle typ "säga" Jaha! ok, spännande så vad hände sen? okey, ja vad bra... Sen skulle jag prata och så skulle vi skåla och skratta. Hoppas att det blev bra. Det var ialla fall jätte kul verkligen. Det var mycket väntande men jag träffade några trevliga tjejer som jag snabbt blev kompis med och så fick vi god mat.

http://jennyadina.blogg.se/images/2010/magnus-samuelsson_77288822.jpg


Och i pausen pratade jag med Magnus Samuelsson, jäklar vad han är stor jag kände mig så liten bredvid honom. Men han var väldigt trevlig, berättade om filmerna och jag frågade hur det var att göra filmkarriär och han sa att han inte var säker på om han skulle satsa på det utan ville bara testa och se hur det gick. Och så pratade vi Let´s dance och massa annat.

Jag har fått ett till statistjobb som ska spelas in på tisdag nästa vecka :) Det ska bli roligt. Nu ska jag vila lite och ladda inför träningen. 

Skriv gärna en kommentar.


♥Relaterade inlägg: Statistjobb,
♥Mer info: Beck-regissör filmar Arne Dahls deckare, ArneDahl.net,

Bandhagens Parklek

Publicerad 2011-03-14 08:00:00 i Djur & Natur,

Jag tog en promenad i lördags från Bandhagen till Högdalen för att jag skulle hämta mitt paket från Burts Bee. Och till min förvåning såg jag att Bandhagens Parklek har öppat. Hadde aldrig varit där innan och kameran ligger alltid i väskan så vi gick dit och kollade lite. Åhh jag älskar djur :) Det var en sån härlig solig dag och jag mådde toppen.

Bandhagens Parklek
Ett lamm/får

Bandhagens Parklek
Afrikansk Dvärgget

Bandhagens Parklek Bandhagens Parklek
Det fanns tuppar och hönor.

Bandhagens Parklek
Kanin

Ja det var trevligt, vad tycker ni om bilderna och om djurparker?

♥Tidigare inlägg inom ämnet djur och natur: Universeum video, Avskärning av hajfenor, Antarktiskt klimatförändringar, Fotografier på svampplockning, Växter känner igen sina syskon, (Anti) Djurförsöksdagen, Lodjursjakt, Rehabilitering och sjukvård för djur, Animals chakra, Natur och Liv,

Statistjobb

Publicerad 2011-03-13 10:06:00 i Modell & Statistjobb,

Jag ska på bröllop på i morgon! Vet inte vem som ska gifta sig däremot haha, nej det är en filminspelning. Jag har fått ett statistjobb och ska spela en ur släkten till brudgummen som alltså är Chilenare. Jag kommer att mingla med folk på fest (inspelningen) som håller på till kl 01:30. Ska kunna dansa till latinamerikansk musik så jag får repetera lite salsa m.m i dag. Få betalt för att festa lite ;) Får tyvärr inte avslöja mer men de kommer att bli så roligt!

Bröllop 2009
Min storebror Gogo till vänster. Detta var senaste gången jag var på bröllop, sommaren 2009.


Beslutsångest vilken klänning jag ska ha på mig, kan man ha svart eller cerise ? Har inte så många fina kläningar som är diskreta.


♥Länk: Mitt statist CV,

Poledance 3:3 Hero, Splitheel

Publicerad 2011-03-12 16:12:36 i Poledance,

Gårdagens träning var riktigt rolig! Vi gjorde bara nya trick, eller för mig var det det, de andra i gruppen hade testat vissa trick. Vi "lärde oss" hero, superman och Splitbox/Splitheel. Sen var det massa annat kul. Vi fick dansa fritt i uppvärmningen, man skulle göra ett frivilligt trick/snurr och byta stång så vi dansade runt hela salen, det var riktigt roligt att bara dansa loss :)


http://www.verticaldance.com/poledancingclasses.htm
Superman

http://www.flickr.com/photos/22623400@N07/
Split heel.

Jag har en liten sträckning i höger hamstring. Inte så farligt men jag försökte ta det lugnt plus att jag varit sjuk och missade förra veckan träning. Ändå är jag väldigt nöjd med min insatts. Jag lärde mig hero hyffsat bra och klarade split heel både på stången som på bilden och på stången fast stående med ena foten på golvet (lättare). Superman klarade jag däremot inte, jag tappa greppen varje gång man skulle vrida runt från Hero. Men ja det var ju första gången så kanske fixar jag den nästa gång. Ska iaf ta bildbevis på tisdag på OP och stretch. 

Åhh det har varit så roligt med poledancen senaste tiden, har så mycket nytt som jag vill bli bra på, känns som att tränaren matar oss med nya tricks men jag vill sätta dem snyggt också. Vill ta kort på crusifix, gemini, plankan och teddy (closed) och snurrande full invert. Woow kanske skulle filma lite? Men problemet är bara tt min kamera är fööör bra så HD kvalitet blir jättestora filer som inte bloggen tillåter.

Så roligt med pole! Ikväll ska jag på bio med min polekompis Lotta. Vill ni se bilder och videoklipp?♥Relaterat med Stretch och OP: Stretch 3 & OP, Spagat, Stretch 1, Open pole2, Bilder OP 4, leslita on the pole,
♥Relaterade inlägg Poledance: 3 donts inom Poled, Nivå 3Spinny pole 2:8poledance 2:7, poledance 2:4, Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, Upgrade level 2, poledance lektion 7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
Länk: Poledance.se,

Reportage skrivande

Publicerad 2011-03-11 10:00:07 i

Hej! I dag är det Dead line på vårt första reportage. Jag har skrivit om Idrottspsykologi. Träffade ett hambollslag med 9-10 åriga flickor. Det var spännande att intervjua barn. Alla pratade samtidigt haha. Men jag ställde enkla frågor som kan kopplas samman med självförtroende, prestation, förebilder och stöd. Jag intervjuade även några av föräldrarna och tränaren.

Djurgårdshof flickor 2001

Men jag har inte fått tag i någon kunnig person inom idrottspsykologi. Alla forskare på GIH Gymnastik och idrottshögskolan var för upptagna för ens en telefånintervju. En person från Idrottspykologigruppen sa att han kunde svara på frågor om jag ringde i dag, så gissa om jag ska vara en stalker. Men nej, nu blir det till o SKRIVA!

Ingen här som känner någon som pluggat idrottspsykologi som jag kan prata med?

Samba dräkt till Salu!

Publicerad 2011-03-10 14:57:24 i Dans & Annat,

Samba dräkt till Salu Leslita

Övrigt, stl. 36 (S), dam

Säljer min Sambadräkt som blivit för liten och är fel färger för min nya dansgrupp.

Den har paljetter och pärlor och är i färgerna guldigt och blått i olika nyanser. Det är som en bikini. Med BÄLTE som nederdel med pärlor.

Under bältet kan man välja att ha tex:
Guldiga bikinitrosa
String
Shorts

Överdelen är som en BH (ovadderad) och i storlek 70-75 A kupa. Justerbar knäppning bak med 3 alternativ.

Huvudbonad kommer med, behövs dock fyllas på med fler fjädrar. Och så får du ett par benaccessoarer som fästes med kardborreband.

Den är helt handgjord och köpt i Brasilien för 3000kr.
Priset kan diskuteras 1 100:-

Kontakta mig om du är intresserad eller har frågor t.ex. via mejl leslyvalencia@hotmail.com.♥Annonsen finns på blocket *HÄR*

Burt´s Bees produkter

Publicerad 2011-03-10 08:00:00 i smink och hudvård,

Nu lanseras Burt´s Bees produkter till Sverige.

Produkterna innehåller minst 95% naturliga ingredienser har inga syntetiska ingredienser som sulfater, parabener eller andra konserveringsmedel. De är inte producerade på ett sätt som ändrar renheten eller effekten hos de naturliga ingredienserna. Deras förpackningar består av vegetabiliskt bläck och återvinningsbar plast.

Produkterna är baserade på ingredienser som härstammar från bin, såsom honung, bidrottningnektar och bivaxhonung. Märket finns i 25 olika länder och är väldigt känt.

♦ Själv har jag beställt Balsamet och en läppbalsam sent i går kväll. Mina läppar är paniktorra just nu. Så det ska bli spännande att testa. Vill ni ha utvärdering på det?


Burt´s Bees produkter

Låter inte det helt otroligt? Någon som har testat?♥Länk: iloveburt.se, historien bakom på Improveme,

Saknar Samban

Publicerad 2011-03-09 17:36:50 i Dans & Annat,

Nu saknar jag samba lektionerna. Vi har upehåll för att tränaren och vissa ur den avancerade gruppen har åkt till Brasilien på Rio Karneval! Åh jag vill också. De åker vartannat år och jag funderar starkt på att lägga undan och följa med år 2013. Då kommer jag att vara grym på dansa också.

Men det kommer att vara lite karnevaler här i Stockholm i Maj månad och det ska bli jätte roligt. Vi ska sy egna dräkter och ha på oss. Så jag har kommit fram till att jag ska sälja min gammla samba dräkt. Den är dessutom i fel färger, vårt "lag" är gul-rött.

Längtar till karnevalerna och saknar träningarna. Vi har så otroligt kul, det är svettigt, tempo, skön musik, rörelseglädje och man bara skrattar hela tiden. Finns ingen annan träning där man skrattar så mycket samtidigt som man dansar. Det är fantastiskt :)


Samba de Souza
Bilden är från Samba de Souza´s Hemsida från en Karneval de var med och dansade i.

Visst är det en fin dräkt hon har på sig? :D Har ni varit på Karneval i Sthlm?
Berätta gärna...♥ Samba de Souza Relaterat: Samba lektion 4, Samba lektion 2, Salsa & Samba video, Veckans träning, Dansat samba, Öppet hus med sambaskolor, Brazilian day 2010
♥ Tidigare inlägg om Latindance i Hällefors: Sambadrottning i TidningenSamba solo dansidag-ska-det-dansas-och-spelas

Dansensdag uppvisningDansensdag genrep, Dansgruppen i samarbete med musikgruppsamba steg 3, Premiär för Latin Dance gruppenSamba träning,Danca-stilar som ingår i min grupp, Dans Uppviningsbilder från 2009,

Att följa kompasset

Publicerad 2011-03-09 11:55:00 i Psykologi,

Att erkänna att även fel beslut, fel handlingar, fel tankar ledde en dit man är i dag är att erkänna livets komplexitet. Det är att erkänna livets planlöshet.

 

För det finns inga kartor, bara kompasser.

 

Att erkänna att det svarta, det sorgliga, det smärtsamma har tagit en dit man är i dag. Att ens lycka är resultatet av tidigare olycka. Det är en tröstande tanke, då den betyder att all smärta kan övergå till lycka.

 

 

Bridge

Du är den du är på grund av allt du gått igenom, eller? Behöver man gå igenom svårigheter för att kunna känna den äkta kontrasten mellan lycka och olycka? Lär man sig av att begå misstag?

 

Vad tror ni?

Aprikoser och svavel

Publicerad 2011-03-09 08:00:00 i Recept,

Visste ni att aprikoser ofta behandlas med svaveldioxid? Det är för att behålla den gula färgen. Så att de ser saftiga och godare ut, men saningen är att de bli onyttigare...

Torkade aprikosr


Det är en giftig gas som bildas vid förbränning av bland annat fossila bränslen. Svaveldioxid används som
konserveringsmedel och har beteckningen E220 Inhalering av svaveldioxid kan bli livshotande.

Torkade aprikoser

Så här ser de ut egentligen. Otroligt!

Vad tänker ni nu? Tillsattser? Visste ni det här?


♥Källa: Ekologisk blogg,
♥Liknande inlägg: Äkta vara, färgade svarta oliver,

Promenad och pilatesboll

Publicerad 2011-03-08 13:08:13 i Dans & Annat,

Japp nu är jag tillbaka från min promenad. Gick till Högdalen för första gången. Det var inte så svårt att hitta. Jag brukar åka t-bana en station och byta i Högdalen till buss när jag åker till skolan. Det har ju varit så kallt och mörk så inte vågat gå den vägen ifall jag går vilse. Har ju bara bott i Bandhagen någon månad. Men från och med NU ska jag promenera dit och ta bussen till skolan. Vardagsmotion.

I Högdalen justerade jag mina glasögon på specsavers och så hämtade jag mitt paket som Topp Hälsa skickat. Det var en silvrig pilatesboll och versace parfym. Så nu är jag taggad att leka lite med bollen här hemma.

Pilatesboll

På spa programmet i ledarskapskursen så gjorde jag ett arbete om pilatesbollträning. Så jag har massa bra bilder och beskrivningar på vad man kan göra med den. Lovar att jag ska lägga upp det till er. 

I dag ska jag äta en välförtjänt semla på Semledagen och så ska jag göra lite intervjuer i kväll till mitt reportage. Därför blir det ingen stretch och så vill jag bli riktigt frisk först. Men kul ska jag ha ändå ;)Vad gör ni för vardagsmotion? Vad tror ni om pilatesboll träning? Och har du ätit en semla i dag?


♥Liknande inlägg: Hemmagym, Bollträning, Styrketräning på schemat, Semlor, Bakade bröd och semlor,

Kvinnlighet och kultur

Publicerad 2011-03-08 08:00:00 i smink och hudvård,

Jag tycker att bland det intressantaste är att jämföra kulturer. Olika syner på skönhet, hälsa och moral. Det är så fint att höra och se vad andra tycker beroende på etnicitet, klass, kön och årtal.

I Uganda anses man vacker om man är så stor som möjligt
I Japan opererar de ögonen större
I USA och många västländer är det brösten som opereras större
I Burma förlänger man halsen med hjälp av ringar
I Kina bleker man man hyn ljus och skulle ha så små fötter som möjligt.
I mellanöstern anses håret vara vackert och döljs för alla utom sin man

Det finns så mycket spännande om skönhet. "The price of beauty" är en serie med fler exempel.

Kulturell skönhet
Kulturell skönhet


Poängen är att alla är vi vackra på vårat eget sätt. Upp med haken och var stolt över din skönhet och din kvinnlighet för i dag är det Internationella Kvinnodagen.


Vad tycker ni om dessa kulturella traditioner? Finns det något rätt eller fel när det gäller att ändra sin kropp för att få den vackrare? Klicka på översta bilden så ser ni priset många gärna betalar. Fascinerande.


♥Bildlänkar: Burma ringar, Kina fötter, Japanska ögon, bröst operation, Uganda, Hawaii, Muslim i slöja, Tatto,

Italiensk röra med zuccini och köttbitar

Publicerad 2011-03-07 19:00:00 i Recept,

Hittils går det bra med matmenyn. Här har vi den Italienska röran med zuccini och köttbitar. Egentligen ska det vara aubergine också men jag gillar inte de så mycket så jag tog bort det när jag handlade. Tänka sparsamt inget onödigt. Bara sånt jag verkligen gillar.

Väldigt enkelt, hacka rödlök, röd och gul paprika, zuccini, tomater och skär upp köttbitarna. Krydda och stek alltsammans. Eventuellt kan man ha någon kall sås till.

Italiensk röra med zuccini och köttbitar

Ur matmenyn: Jag har även ätit spagetti med carbonara och just nu har jag gröna linser på blötläggning. Ska tillaga en soppa.

Mumsigt!

♥Relaterade inlägg: Matmenyn,

Spin bike prove.

Publicerad 2011-03-07 14:54:54 i Dans & Annat,

Nya träningsformen, nu ska vi inte bara cykla på spinningpassen utan vi ska dansa på cykeln. Haha det ser riktigt roligt ut, spola lite så kommer det ett himla tempo.
Vad tror ni? Skulle ni vilja testa?

Duo Behandling

Publicerad 2011-03-06 08:00:00 i Spa & Massage,

Jag hade en Duo behandling i går på jobbet. Det var första gången och gick riktigt bra. Den går till så att ena personen får en ryggmassage medan den andra ligger i bubbelbadet med mjölkprodukter i vattnet. Sedan är det en liten paus där de får sitta ner och äta lite frukt och dricka vatten medan jag rengör och byter vatten. Sedan växlar personerna plats och nästa får en massage. 45 min.


Getty image bath

Jag gjorde två duo behandlingar där det första var ett kärlekspar och det andra var mamma och dotter. Väldigt uppskattat. Finns på Selma city spa+.

I dag jobbar jag 9.45-18.45. Ni får ha en trevlig dag! Tack för alla kommentarer, ni är bäst

Viktkontroll

Publicerad 2011-03-05 08:00:00 i Recept,

"Det är svårt att ha en avslappnad inställning till mat, det blir lätt svart eller vitt.
Min grundfilosofi är att om mitt huvud säger att jag är sugen på till exempel godis så mår jag bra av godis.
Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler och njuta ibland."

-Charlotte Kalla-

Det är en jättebra inställning tycker jag. Jag sa precis samma sak till min kompis. Att jag äter efter GI för att jag mår bra av det och inte för att ha en vikkontroll. Och här om dagen var jag sugen på att äta pizza och då sa jag till honom. Jo men ibland mår jag faktiskt bra av pizza också. (fast just godis är onaturligt för kroppen)

Men ofta kan det bli svart eller vitt, allt eller inget och jag får dåligt samvete om jag äter onödigheter. Det är dumt för jag tränar mycket och lever sunt. Så varför tänka så?

våg

Så till er alla, fastna inte vid en viktkontroll eller en strikt diet. (om det inte är dietistråd eller hälsosam viktnedgång). Om du har en normal kroppsfunktion och vikt så kan du också leva normalt.

Någon mer som känner igen sig?

Glasögon, SAND & FCUK

Publicerad 2011-03-04 17:09:30 i smink och hudvård,

FCUK, SAND glasögon

Jag har varit och hämtat ut mina nya glasögon. Jag älskar båda paren. Ett par mer utstickande och ett par vardagliga. Kommer använda båda lika mycket ändå. Och det bästa är att jag kan SE igen.

De till vänster är stora och mer markerade, vinröda och märket är SAND. På sidorna är det rutigt mönster. De till höger är i märket FCUK i färgen violett. De har ingen båge nertill men har bredare sidor med strass på. Modellen är mycket mindre och rektangulär. Båda paren är från Spacsavers.

Och mina favoritfärger. Jag passar inte i svart, blir för markerat och jag passar inte i vitt, silver eller guldigt, blir för "shinny". Det måste vara blankt.

Vad tycker ni? Passar jag i dem? Vilket par var snyggast? Gjorde jag ett bra val?

Åka inlines

Publicerad 2011-03-04 10:07:36 i Dans & Annat,

Att åka inlines förbränner 425 kalorier på 30 minuter enligt expressen. Och dans förbränner 221 kalorier på 30 minuter. Det visste jag inte.

Inlines

Det är i alla fall väldigt roligt och jag åker alltid på somrarna, längtar till våren nu så jag kan åka lite :)

Vad gillar ni för utesport mest på våren och sommaren?


♥Länk: expressens artikel,

Mår inge bra...

Publicerad 2011-03-03 19:03:16 i Psykologi,

Fortfarande förkyld, snuvig och hostig. Jag har haft ständig huvudvärk sen i går vid lunch och jag har tagit brustablett alvedon som smakar piss men det hjälper ju inte. Så till alla er köp inte dem, kassa och äckliga. Så nu köpte jag vanliga piller och det känns lite bättre med huvudvärken i alla fall. Jag är mest bara nedstämd och irriterad.

Jag bor ju med två syskon och ena systern började städa i lägenheten i dag. Fastän jag är sjuk så hjälpte jag såklart till, så jag damsög och moppade medan hon fixade i köket. Sedan var det bara den tredje personen som skulle göra sin del och damsuga sitt eget rum. När jag sa det att damsugaren var ledig så svarade han:

"Det skiter jag i. Jag tänker inte göra det, iaf inte nu" (nu och sen = aldrig)

Sen blev jag irriterad för att han är oansvarig och jag tycker att det är respektlös emot oss andra som bor här. Han är bara en sån energitjuv som gör mig låg. Går inte prata med honom utan att han ska säga något negativt. 


Om en person kan suga kraften ur dig så borde ett par händer ha kraften att få något att växa...


I dag är jag helt enkelt inte på topp varken fysiskt eller psykiskt så därför tänker jag inte blogga mer.
Men ni kan ju fortsätta diskutera vad man ska göra åt energitjuvar?

Hur tacklar ni det?
Tror ni att de själva är medvetna av sitt beteende? Kan personen medvetet ändra på det? Kom gärna med tips.

Amazonit och Sardonyx

Publicerad 2011-03-02 19:12:14 i Andlighet,

Amazonit och Sardonyx

Hej på er! i dag har jag träffat en kompis, vi lunchade på tacobar och sen tog vi en promenad runt i gammlestan. Jag köppte två mineralstenar/kristaller. Amazonit är den ljusturkosa och Sardonyx är den till höger som har flera färger.

Sen köpte jag lite ringar i brons på en Vikingabutik som heter Handfaste. Den ringen till höger fick jag av min kompis, han köpte en likadan som kompisringar :)
Handfaste
Sedan köpte jag lite ringar i Farsta Centrum förra veckan.
Ringar

Jag har en ringperiod just nu :) Vad tycks? Vilken är finast?

Stretch 3 och OP

Publicerad 2011-03-01 15:57:00 i Poledance, Yoga och stretch,

I dag är det tredje gången på stretch kursen, det ska bli så skönt. Man känner sig verkligen som gummi efteråt. Alla stela muskler slappnar av. Och själva stretchen är också skön tycker jag, lite lagom smärta. Vi får se hur det går i dag, förra gången kom jag ju ner i spagat så det är lite press att jag ska klara det igen. Man kan ju inte klara det en gång och nära gång blivit ovig igen? Eller? hehe

Men först ska jag på OP, Open pole för egenträning utan lärare. Vi ska repetera allt från i Fredags. Och jag var ju sjuk på den täningen så det gick inte så jätte bra. Nu ska det bli kul att få testa de tricken på riktigt. Med entusiasm!

Inverted crusifix


Vi fick testa Crusifix som på bilden, och i dag ska jag sätta den :)

Läste ni förresten City i går? Det var en artikel om Poledance!

♥Relaterat med Stretch och OP: Spagat, Stretch 1, Open pole2, Bilder OP 4, leslita on the pole,
♥Relaterade inlägg Poledance: 3 donts inom Poled, Nivå 3Spinny pole 2:8poledance 2:7, poledance 2:4, Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, Upgrade level 2, poledance lektion 7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
Länk: Poledance.se,

Att leva med dyskalkyli

Publicerad 2011-03-01 12:22:00 i Hälsonytt,

Jag har en gång förut fått mejl med frågor om dyskalkyli men då hade jag ingen lust att berätta. Nu fick jag ett mejl igen av en tjej som tror att hon kanske lider av dyskalkyli och då känns det faktiskt som att jag kan hjälpa personer genom att berätta min (pinsamma) historia.

Vad är dyskalkyli?
Dyskalkyli är inte detssama som dyslexi. Dyslexi innebär att man har svårigheter med att läsa och skriva. Dyslexi är svårigheter med matematiskt tänkande. Det vanligaste är att ha en kombination av båda men det jag har är renodlad dyskalkyli som är ganska ovanligt.

Hur är det att leva med dyskalkyli i vardagen?
Det kan vara lite varierande, men jag ska berätta hur det "påverkar" mig.
 • Först av allt så har jag inget sifferminne alls. Jag kan kolla i kalendern och läsa att jag ska vara i sal 247 och fem minuter efter när jag kommit fram till skolan så har jag helt glömt bort det och måste kolla igen. Så mycket av min tid bestå till att dubbelkolla. Jag kan inte memorisera koder, telefånnummer eller min egen postadress.
 • Jag har fortfarande svårt för digitalklockan. Och har svårt med tidsuppfattning i kombination med sträckor. Till exempel hur lång tid tar det att gå till affären? Är det långt, tar det en kvar eller en halvtimma? Iaf första gången, sen får jag skriva upp det ;)

Visste inte vad jag skulle ha för illustierande "dyskalkyli bild" men här är jag :)

Leslita Feb 2011

 • Jag kan inte huvudräkna, måste ha miniräknare.
 • Jag förstår mig inte på mått och enheter, gör det omöjligt att tex baka.
 • Jag kan inte tänka matematisk eller se mönster. Till exempel har jag precis fattat att alla salar som börjar på tvåhundra någonting ligger på plan två och alla salar som börjar på trehundra någonting ligger på plan tre i skolan. Tog liksom ett halvår att inse det, haha. Snacka om att ha sprunigit runt och letat i onödan.

Hoppas att ni har fått en uppfattning av Dyskalkyli och hur det kan vara. Ta kontakt med närmaste logoped eller prata med skolans personal för läs och skrivsvårigheter om du tror att du lider av detta. Mejla mig genom kontaktformuläret om du har frågor.

Hade du hört talas om detta? Vad visste ni om dyskalkyli?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela