Kropp och själ

leslita.blogg.se

Det här får mig att må bättre - dag 23

Publicerad 2011-01-31 13:38:14 i Psykologi,

Dansa - det är min totala endofindos.

Solsken & naturen - Min humör växar som vädret, tyvärr är det väldigt årtidsbundet. Men jag är just nu i min absoluta favorit årstid. När solen får den lila snöhögen som är kvar att glittra, när det börjar bli grönt, när man känner solstrålarna emot kinderna fast ändå behöver ha en tjock jacka på sig...

vår.

Kärlek - min familj ger mig kärlek i mängder, jag mår bra utav att få ge och känna mig älskad.

Mål - När jag når mina mål efter att ha kämpat en längre period.

Hälsa - Jag mår så mycket bättre när jag har sovit ordentligt och ätit bra. GI mår min kropp bra av.

Ni läsare - Jag blir jätte glad när jag kommer hem efter skolan och läser gulliga kommentaren och snälla mejl och när jag ser att jag har en ny prenumerant.

Finns mycket mer, musik, böcker, kultur, resor ....

Vad får dig att må bra?♥Relaterade inlägg: 30 dagars utmanningen, Dag 1- Presentation, Dag 2 -Första kärleken, Dag 3 - Mina föräldrar, Dag 4 - Dagens måltid, Dag 5 - Kärlek, Dag 7 - Vänskap, Dag 8 - Ett ögonblick, Dag 9 - Min tro, Dag 11 - Mina syskon, Dag 15 - Mina drömmar, Dag 16 - Min favo födelsedag & Dag 17 - Detta ångrar jag, Det här upprör mig - dag 22,

Selma city spa+ Sviten!

Publicerad 2011-01-30 16:27:00 i Spa & Massage,

Selma city spa+ Svit
Det här är Sviten. Lyckades inte helt fånga det fina på kortet men det är jätte stort och utsikt över hela Stockholm.

Selma city spa+ Svit

Selma city spa+ Svit
Vardagsrummet med soffa och fotöljer, stor tv och expressomaskin m.m Ganska fint!. Hät jobbade jag igår :)

Vilka spa har ni besökt? Och vilka skulle ni vilja besöka?

♥Läs mer om Selma och alla spa hotell som jag jobbar på under fliken Spa.

Dalai Lama till Sverige!!!

Publicerad 2011-01-30 12:40:00 i Psykologi,

Möte med Dalai Lama

Dalai Lama kommer till Sverige till Stockholm den 15 april! Åhh vad jag jätte gärna hade velat lyssna på hans föreläsning och gå på det. Han är en sån underbar människa. Jag har läst en bok som handlar om hans livsfilosofi. Boken heter "Lycka". Intressant bra bok med tips som man kan använda i vardagen. Han har mycket visdomsord att förmedla. Biljettsläpp var den 13 Januari och kostar 500kr. Lite dyrt...

Frågan är om det är värt det? Någon som är jättesugen på att gå som kan övertala mig?


♥Relaterade inlägg: Yogis, Citat av Dalai, Människans sanna natur?,
♥Länk: Människohjälp.se,

Lyxig helgfrukost

Publicerad 2011-01-30 09:00:00 i Recept,

Lite lyxig får man vara om man har förbjudit så mycket i sin kost. Här kommer bilder på min goda GI frukost

Lyx GI frukost
Ruccolasallad, physialis, salami, kokt ägg, honungsmelon, keso, och minitomater!
Lyx GI frukost
Samma Gi tallrik men en annan vinkel.

MUMS...och iväg till jobbet...

♥Recept och GI tips finns under kategorin Kost & GI under HÄLSA.

Bilder från pole tävlingen

Publicerad 2011-01-29 16:30:00 i Poledance,

Jag var ju på "Battle of the pole". Förra helgen och kollade på danstävlingen. Nu har min kompis skickat bilderna till mig :)

Battle of the pole 2011
Leslita och Chalotta som går i min Poledance grupp :)

Battle of the pole 2011

Battle of the pole 2011

Battle of the pole 2011 Battle of the pole 2011

Battle of the pole 2011

Battle of the pole 2011

Battle of the pole 2011

Battle of the pole 2011

Battle of the pole 2011 Battle of the pole 2011

Battle of the pole 2011

Battle of the pole 2011
Vinnaren Anzhela Kulagina from Russia i den avancerade gruppen.

Det var två klasser Kittens och lionesses och dansare från Sverige, norge, danmark, islad, finland, ryssland m.m Lite synd tyckte jag att ordningen på de tävlande var ungefär så som de pladerades i bedömningen. D.vs att alla uppträdanden blev bättre och bättre och personen som gjorde "the final show" vann. Kunde lätt förutspå vad dommaren tänkte trots att jag inte tyckte så :P Alla var jätte duktiga och det var roligt att se tävlingen, att se poledance live av professionella!

Vad tycker ni? Alla har så oliak uppfattning av poledance, är det strip dans, vackert, sexigt, akrobatiskt eller lekfullt och coolt?

♥Länk: battleofthepole.com

Jobba som spaterapeut hela helgen

Publicerad 2011-01-29 11:45:00 i Spa & Massage,

Japp ska jobba hela helgen. Två riktigt långa pass på Selma city spa+.

Lördag 11.45-20.45
Söndag 9.45-18.45

Hot stone navel
Hot stone är en rolig behandling att ge.

Men jag är laddad för det var längesen jag jobbade. Och jag behöver pengarna. Det är roligt att jag ska jobba som spaterapeut och inte bara som massör som det brukar vara. Så jag får säkert lite roliga behandlingar också ;)

Jag har laddat på så det kommer upp ett inlägg från "Battle of the pole" senare i eftermiddag. Detta är också ett tidsinställt inlägg.


♥Läs mer om Selma och alla spa hotell jag brukar jobba på, under fliken Spa.

Leslita hänger på stången

Publicerad 2011-01-28 11:30:00 i Poledance,

Titta vad jag lärde mig på träningen i går (2:7). Riktigt stolt :) Och läraren var jätte nöjd att jag klarade på första försöket. Sedan tog jag tag i bakre benets fot men det kom inte med på bild :)

Leslita dansar poledance 2011

Leslita dansar poledance 2011

Likadant fast kortet taget framifrån och armarna hänger rakt ner istället för bak, så sätter man ner händerna på golvet och glider ner på golvet för att komma ur ställningen. Hihi så glad att jag lyckades :) Det är svårare än det ser ut.

Senare ska jag ladda upp alla bilder från Battle of the pole tävlingen som jag var på förra helgen. Skriv gärna en kommentar

♥Relaterade inlägg: Poledance 2:4, Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, upgrade poledance level2, leslita on the pole, Open pole2, Poledance lektion7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Gårdagens frukost

Publicerad 2011-01-28 08:00:00 i Recept,

Frukost tips

Saltkött, physialis, keso och ruccolasallad var gårdagens Gi frukost. Kan tyckas lite för "lätt" men jag skulle träffa Maria och luncha 2 timmar efter att jag åt detta :)

Dagens fråga: Till vad och hur äter ni keso?

♥Recept och GI tips finns under kategorin Kost & GI under HÄLSA.

Allt känns bra...

Publicerad 2011-01-27 08:00:00 i Psykologi,

När jag känner efter så är allt ganska bra just nu. Hur mitt liv har kommit att bli. Jag är så nöjd och känner för första gången på länge ren lycka. Tacksamhet och glädje. Jag stortrivs i Stockholm. Har ett jobb som jag är ok med. Jobbar när jag känner för. Skickas till nya spa hotell och lär mig saker inom hälsobranchen fortfarande.

Jag träffar nya människor hela tiden och har fått flera kompisar som det verkligen klickar med.
I Grythyttan/ Hällefors var det svårt för att alla personer som jag lyckades bilda en relation med valde att plötsligt hoppa av spa programmet.  Efter femte personen i rad som "lämnat" mig så blev allt så ytligt till slut hehe. Sedan var staden så deprimerande, fanns ingenting att göra och det kändes som att alla bara ville dricka sig fulla. Tröttnade ganska snabbt och höll mig till min dansgrupp som gav mig mycket mer.

Och just nu går jag i två dansgrupper och jag älskar det. De kompletterar varandra med akrobatik och rörelseglädje. Människorna är jättetrevliga och efter bara 2-3 träningar så har man en ny kompis som man kan hitta på saker med utanför danslokalerna.

leslita.blogg.se
Ett glädjehopp, bilden togs okt-10.

Jag kom vidare till Journalistik B och termin 2, känns underbart. Visserligen har jag en tenta efter mig parallellt men jag är så motiverad nu för journalist är det jag vill bli. Så det är bara att kämpa och ha rätt attityd.

Sedan mår alla i min familj bra, min lillebror ska börja gymnasiet och föräldrarna ska sälja huset och flytta in till staden (Trollhättan). Slipper jag vara isolerad och ha tråkigt när jag hälsar på där. Glad för deras skull. ♥

Det ända jag skulle vilja är att hitta en ny bostad, annars är jag helnöjd med hur allt slutade, eller ska man säga började :) 2011 ska bli mitt år. Allt kommer att gå så bra.


Dagens läxa till er, skriv upp allt som du är nöjd med och tacksam över i ditt liv just nu. Om det är mycket som du inte är nöjd med så skriv upp förslag på lösningar till det, hur du konkret kan göra för att göra livet bättre.

"Inbillad fulhet"

Publicerad 2011-01-26 17:37:02 i Hälsonytt,

I dag är jag så där riktigt seg. Kände att jag bara ville hem och lägga mig den sista halvtimmen där när läraren pratade framför tavlan. Jag är i den perioden i månaden. Sötsugen, trött och orkeslös om ni förstår. Inga värkar än så länge iaf. Jag tänkte berätta lite om en ganska så okänd sjukdom som det håller på forskas om.Väckarklockan ringer halv fyra på natten. Hon går upp omedelbart för att hinna göra sin dagliga extreme makeover. Hon sminkar sig, en halv milimeter i taget tills hela ansiktet noggrant är bearbetat i detalj. Platttången ligger inkopplad, sprejburken börjar ta slut och varje blont hårstrå ligger inte platt som det ska. Efter fem timmar är hon fortfarande inte nöjd. Men nu har hon inte tid, måste gå till jobbet och våga sig ut. Hon hatar att visa sig "ful" offentligt.

Hon promenerar en bit i blåsigt väder. Tankarna går runt, är håret förstört nu, rinner min svarta maskara ner för kinden, sitter verkligen den här kläningen snyggt på mig... Hon känner hur alla blickar kollar på henne, de tänker hur hemskt ful hon ser ut. Den lila självsäkerheten hon byggt upp faller helt. Hon drar upp luvan på den olivgröna jackan och drar upp den randiga halsduken framför ansiktet. I dag funkar det verkligen inte, jag hoppar över jobbet tänker hon. Hon tror att alla skrattar åt henne. I snabba steg och med blicken på marken skyndar hon sig hem. I säkerhet, i isolation från omvärlden. Hon ser sig själv i spegeln i hallen och undrar varför hon skulle födas så ful?

Inbillad fulhetDet kallas Body Dysmorphic Disorder (bdd) och är en psykisk sjukdom. Personer som lider av det här tror att de är fula på riktigt. De har förvrängd kroppsuppfattning och ser olika defekter hos sig själva som inte existerar. Symptom kan vara nedstämdhet och att personen speglar sig tvångsmässigt.
 • Följderna av denna disorder är många, personen kan bli deprimerad, få anorexi, bulimi, isolera sig och skapa social fobi.
 • 40% är män som lider av bdd och för män är det vanligare att deras inbillade fulhet handlar om kroppens utseende. De vill bygga muskler och många börjar med anabola steroider och liknande.
 • Bdd räknas i dag som en variant av tvångssyndrom och
 • behandlas med kognitiv beteende terapi och antidepressiva mediciner.

Vad visste ni om Body Dysmorphic Disorder? Känns det som en "seriös"
diagnos? Känner du någon som har det?

Samba lektion 2

Publicerad 2011-01-26 09:01:00 i Dans & Annat,

Samba lektion
I går var jag på min andra samba träning. Det gick riktigt bra. Fortfarande väldigt svårt såklart eftersom att det är så mycket nya steg. Men det jag tycker är svårast är tempot. Först dansar vi steget långsamt och sedan ökar tempot mer och mer. Och till slut går det jättesnabbt och så ska man skaka på höfterna samtidigt som man håller takten, håller gunget och inte tappar bort fotstegen.

Mycket o tänka på. Läraren är bra, hon ser på en gång ifall det går för fort eller om hon behöver visa steget igen. Och det är mycket repetion, så efter några lektioner kommer grund fotstegen att sitta och först då kan man skaka på rumpan, lägga till armrörelser och lägga in sin egen stil i dansen. För alla dansar vi olika även om det är samma steg.
Citat

Jazz skor

Jag köpte ett par jazz skor i dag i Stockholms Dansbutik på Söder. Riktigt bra service där, blev väldigt väl omhändertagen :) När man dansar samba är det viktigt att man har en hal sula så att man glider i steget. Det får inte vara gummisula och sedan ska det vara bekvämt att stå på tå i skorna då man gör det under hela träningen. I de flesta Latin amerikanska danserna står man på tå under träningen, det är enklare att röra höfterna då och det är därför till exempel salsa ser mycket snyggare ut i högklackat. Hållningen, benen och höfterna blir bättre "placerade". Hehe Jag kommer ihåg när jag tjatade på mina dans-elever i Hällefors. Upp på tå! Kom igen nu upp på tå!

Visste ni det att man står på tå när man tränar latin dance?


♥Läs fler inlägg om Samba dans: Salsa & Samba video, Veckans träning, Dansat samba, Öppet hus med sambaskolor, Brazilian day 2010, Sambadrottning i TidningenSamba solo dans, Gatudans videos, Dans Uppviningsbilder från 2009,

Zucchini, tomater och hallumi

Publicerad 2011-01-25 17:46:04 i Recept,

Min kameraladdare är tillbaka! Så nu kommer det laddas upp med egna fotografier som vanligt igen. Jag börjar med en Gi maträtt som jag tillagade i går.


Zucchini, tomat och hallumiost i ugnen med ruccolasallad

Zuzzini, tomat och hallumi-ost

Gör så här: Valfritt om man vill salta och låta zucchinin vattna först. Skär sedan zucchini, tomater, rödlök och hallumiost i skivor. Lägg upp i skiftande i färger. Jag valde att ha mindre av rödlöken av smakskäll. Lika mycket av resterande ingredienser. Ringla lite olja över och krydda med salt och peppar. Låt rätten stå i ugnen tills osten har fått lite färg och zucchinin känns mjuk.

zucchini, tomat hallumi
Serveras med Ruccola sallad, GI godkänd rätt. Smaklig måltid.

Om nu ska jag snart iväg på samba träning som har blivit flyttad från onsdag till tisdag denna vecka. Sedan tänkte jag påminna att det går att klicka på "Gilla knappen" under inlägget som jag har lagt in om man inte orkar kommentera men ändå tyckte att inlägget var intressant, läsvärt eller roligt. Testa!

Har ni smakat på något liknande? Vad blir det för middag hemma hos dig i dag?

Journalistiska berättarformer

Publicerad 2011-01-25 08:00:00 i Vardag och nöje,

Berättarformer är det jag ska ägna mig åt de kommande veckorna. Kreativt skrivande inom vissa ramar. Visste ni att det finns genereér på skrivandet? Nu har vårterminen startat igång med Journalistik B. Denna terminen kommer att bli riktigt kul. Massa skrivande och mycket praktiskt. Inga salstentor, underbart.

 1. Delkurs 1: Berättarformer 7,5 hp som är indelad i tre moment.
 • Journalistikt skrivande och textanalys 3 hp
 • Fotografiskt berättande 1,5 hp
 • Journalistiskt berättande ljud och rörlig bild 3 hp
Det innebär med andra ord skriva, fotografera och tv! Och till och med kurslitteratur känns roligt. Vi har bland annat en bok som heter "Reportage, Att få fakta att dansa", hur trevligt låter inte det? :)

Foto


Jag kom på att jag inte har så stor koll på vad ni, mina läsare har för sysselsättningar om dagarna. Berätta gärna. Så hur går det för er med studier och jobb?♥Böcker till journalistik A till Salu *HÄR*
♥Läs alla mina publicerade artiklar *HÄR*
♥Relaterade inlägg om journalistik studier: Journalistik Människa och miljö, En dag på redaktionen, Praktik dag 3, Radio kurs, Ljudets prosodi, Praktikplats, Som journalist vill jag, Fotojournalistik, Magasin och tidningar, Intervjuövning med Video, Första dagen JMOM, Hur bra skriver journalister om KAM?,
♥Länk: Södertörns Högskola,

Samba & Salsa på rummet [video]

Publicerad 2011-01-24 17:00:00 i Dans & Annat,

Det här är inte en ny video. Jag dansar lite samba på rummet i Hällefors en väldigt uttråkad dag förra våren. Hade inte planerat att visa upp den någonsin men ibland får man bjuda lite på sig. Hahaha!


De är grundstegen jag lärde mig i Göteborg typ 2008, det är helt annorlunda emot grundstegs samba i Sthlm. Ni ska få se skillnaden om någon vecka ;)


Nästa video här är Salsa. Spelade in så att jag inte skulle glömma stegen till koreografin när jag var danslärare.


Skriv gärna en kommentar!

Styrs vi av ett chakra?

Publicerad 2011-01-23 19:48:27 i Alternativmedicin, Ayurveda,

Det är många som tror att vi styrs av ett dominerande chakra, Inom sahaj Yoga/meditation som jag gick på några gånger så strävar de efter att alla chakran ska vara lika balanserade, de säger även att det ändras vilket chakra som dominerar under olika perioder i livet. Förra gången (2009) som jag gjorde ett test via facebook (som inte är så pålitligt) så stod det att mitt chakra var navelchakrat. Den här gången blev det halschakrat. Så här stog det:

 

The Throat Chakra represents self-expression and talking. You are creative and artistic, and may represent your feelings through art or music. You are a great communicator and can balance talking and listening. Be mindful of how much you talk and much distance you place between you and those around you.

 

Översättning: Halschakrat representerar att uttrycka sig själv och berättande. Du är kreativ och konstnärlig, och kan visa dina känslor genom konst eller musik. Du är en bra kommunikatör och kan balansera pratandet med att lyssna. Var medveten om hur mycket du pratar och hur stort avstånd du placerar mellan dig och dem omkring dig.

 

Kehl Chakra

Vad tror ni om att varje person har ett dominerande chakra utefter vår personlighet? Ska vi acceptera det eller försöka jämna ut en balans?

 

♥Länk: Gör testet på Facebook,
♥Relaterade inlägg: Mitt chakra förra gången, Chakra,

Rör ni på er tillräckligt?

Publicerad 2011-01-23 16:57:50 i Hälsonytt,

"Det är helt enkelt bättre att vara lite rund och ha bra flås än att vara smal och otränad" -DN-

I Dagens Nyheter (23jan) läste jag en artikel som sa att ungdomar får allt sämre kondition. På 80-talet var det alldeles för många överviktiga, i dag har det balanserats upp men fler får sämre kondition istället. Forskning visar att dålig kondition är ett större hälsoproblem då det kan kopplas med fler sjukdomar än vid övervikt. Sjukdomar de nämner är hjärt- kärlsjukdomar och tidig död...


Ska din klocka ticka in i döden eller in i mål?

Intervall träning


Detta tyder på ur viktigt det är att både äta och träna bra! Det går inte att välja, för att må optimalt behövs en bra kondition och en "bra" vikt.

Rör ni på er tillräckligt?

Green guide

Publicerad 2011-01-23 15:21:00 i Vardag och nöje,

Hej, jag hade en superbra kväll igår. Var och kollade på tävlingen "Battle of the pole". Massa duktiga dansare, det var så coolt att se på riktigt. Brukar sitta på you tube och kolla, hehe men min söta kompis Lotta tog massa bilder som hon har lovat att skicka. Så självklart kommer det ett långt inlägg på det ;) snart...Nu tänkte jag tipsa om en tidning.

National Geographics har en tidning som heter the Green guide.  För en hållbar utveckling som gynnar miljön och människan.
Den tar fram till exempel ekologiska skönhetstips på naturliga produkter.

Har du läst den eller någon liknande tidning? Vad tyckte du?

♥Länk: Green guide,
♥Ps. Kurslitteratur till Salu *HÄR*

Beauty day inför kvällen

Publicerad 2011-01-22 15:06:35 i smink och hudvård,

Hej! allt bra med er? Jag skrev tenta i morse, gick sådär, vi får väll se om man tänker positiv så kommer jag självklart att fixa det :D

Jag har sovit med oljeinpackning (jojoba) i håret och när jag kom hem smorde jag in sheasmör också. Så jag hade tänkt att jag skulle tvätta ur det snart. Ta en lång dusch med lite Apricos body scrub från Dermanord.

BadkarSka även ansikts ångbasta. Det är super bra. Huden blir som ny! Jag har tipsat förut men säger det igen. Ångbastu är det bästa. Rengör, öppnar porer, och man får en len, fräsh hy. Glöm inte att tvätta ansiktet efteråt med en mild rengöring och avsluta med kallt vatten för att stänga porerna. Det kan man föresten även avsluta med kallvatten i håret när man duschar. Ska vara bra för hårbotten  ;)

Update: Det blev ett skönt bad i stället för ångbastu :)


Och i kväll ska jag på "Battle of the pole", ska bli super roligt!

Vad har ni för planer i dag och till helgen?

Gi frukost [Video]

Publicerad 2011-01-22 08:00:00 i Recept,Jag har fortfarande ingen kameraladdare så det får bli ett kort litet videoinlägg på min Gi frukost. Kolla in :) Nu har jag börjat äta GI och slutat med bröd m.m. Det sägs ju att man kan lära känna en person genom hans frukost val. Jag själv äter olika varje morgon, ibland blir det mackor med olika pålägg, ibland gröt och andra dagar ägg med bacon. Kanske säger det en del om mig? Jag ute efter nya smaker, bryta emot rutiner och letar efter äventyr :)

I dag har jag tenta. Ush Önska mig lycka till...


Vad äter du till frukost?

Det här upprör mig, dag 22

Publicerad 2011-01-20 20:00:00 i Mina tankar,

Att rasism/nasism har blivit en politisk tillhörighet! Nu är det plötsligt ok att vara rasist öppet eftersom att det bara är en politisk åsikt.

Man kan inte kränka någon för att den är moderat eller socialdemokrat så varför skulle det vara rätt att kränka den som är "Sverige demokrat" (alltså rasist)? Det är deras försvar.

Jag läste om en elev som hade skrivit en uppsats om vad han tyckte om människor som bär slöja och burka. Han redovisade muntligt helt öppet och sa att det inte var ok. Man borde inte få bära burka. Deras kulturella tradition är fel och vi borde inte acceptera det i Sverige. På ett ungefär hade har förespråkat muslimer på detta sätt.

Läraren gav killen underkänt, killen anmälde henne för kränkning och fick rätt eftersom att det var ett svenska arbete och inte religion. Och på grunderna att det var hans politiska tillhörighet och han har rätt att tycka som han vill och utöva politiska debatter på skoltid. Ungefär så. Läraren fick nog betala skadestånd om jag inte minns fel eller så lades fallet bara ner.

Sverige Demokraterna

Sverige Demokraterna är det som upprör mig och ännu mer de som röstar på dem. Varför gör man det? Helt idiotisk... enligt mig. Ja SD kanske har annat bra att komma med som att vi vill att de som är här ska ha det bra och Sverige kan inte ta emot fler. Säg nej till fler. hmm visst poäng finns det kanske. De invandrare som är här lever på försörjningsstöd (sos) och vill inte lära sig språket.

Det är sån mjuksmörja som SD säger för att få folket att tro att de bryr sig inners inne. Men det ville bara komma in i riksdagen och ta makt för att sedan vinkla lite smått på sin politik och vända allt till sin fördel och emot invandrarna.


Yes det var min åsikt, ni får tycka vad ni vill. Men jag är "svartskalle" och vet vad jag pratar om.
Någon som vill dela med sig av sina åsikter?

♥Relaterade inlägg: 30 dagars utmanningen, Dag 1- Presentation, Dag 2 -Första kärleken, Dag 3 - Mina föräldrar, Dag 4 - Dagens måltid, Dag 5 - Kärlek, Dag 7 - Vänskap, Dag 8 - Ett ögonblick, Dag 9 - Min tro, Dag 11 - Mina syskon, Dag 15 - Mina drömmar, Dag 16 - Min favo födelsedag & Dag 17 - Detta ångrar jag,

Naturliga naglar

Publicerad 2011-01-20 16:44:47 i Nail Art Design,

Naturliga naglar 2

Jepp då har man fått långa naglar igen. Här är de helt ofliade, bara målade med genomskinligt nagelack.

Naturliga naglar Höger hand Naturliga naglar vänster Vänster hand

Jag klippte dem veckan innan jul. växer ganska snabbt och är stenhårda :)

>>I dag fick jag reda på att jag fick G på tentat, ganska nära VG gränsen dessutom. Så jag är så glad. Nu är jag vidare till termin 2, Journalistik B.
>>Och i går var jag på första Samba träningen. Det var riktigt kul, svettigt och högt tempo. Grundstegen känns enkla men när de ökar takten så hoppar man över ett mellansteg och då tappar jag helt bort mig, haha.  


Hoppas att allt är bra med er och tack för alla tips på teér :) Senare kommer ett inlägg med temat "Det här upprör mig"


♥Relaterade inlägg: Black nails, ljusråsa naglar, blekråsa korta naglar, pärlemor med vinröd linje, dutt teknik orange, råsaglittrigt fransk manikyr, Nagelvård + måla blomma,

Te sorter i mängder

Publicerad 2011-01-19 07:37:00 i Recept,

Tee sorter i mängder

God morgon kära läsare. Det bästa jag vet för att koppla av är en kopp te, det är så gott på morgonen och efter maten. Jag har kommit på att jag har te sorter i mängder, så jag har fixat en snygg bild med alla te sorter som jag har hemma just nu.

Från vänster har vi Liptons Indian Spice
under den, Twinings collection med fruit, citrus, blackberry, vanilj, kanel och äpple.
Kobbs lust och fägring som smakar mango
Lord Nelson svart te med plommon. Väldigt god med mjölk.
Brevid den har vi en blå blommig oval burk som är Biyun akademins ekologiska gröna te.
Bredvid kobbs finns en grönt paket med lösvikt te som är smaksatt Yerba mate. Annourlunda
Längst till vänster står en burk söderblandning som är slut
under den Friggs kvällsro med örter som gör att man blir sömning (det funkar)
Och det lilla gröna paketet är Vitt ingefära te som jag fick på mässa (inte smakat)


På tal om teér vet ni om Friggs Lakrits finns kvar? Jag har letat men tror att den är permanent ute ur deras soriment. Vilka är era favorit teér?

Vindruvs massage

Publicerad 2011-01-18 17:27:36 i Spa & Massage,

vindruvs ansiktsmask

vindruvs massage

Visste ni att det fanns vindruvs massage aka grapes massage. Det finns olika varianter där man masserar (rullar) med hela vindruvor och så kan man få skrubb/massage med krossade vindruvor. Sedan kan man också ha vindruvs ansiktsmask. Och slutligen på spa menyn- hand och fotkur med vindruvor. Denna spakur är väldigt populär i Frankrike.

På "The price of beauty" så får de testa denna typ av massage och så badar de i vindruvs juice och dricker vin.

Vad tror ni?
Ger det någon effekt på huden eller är det bara en spatrend?

♥Fler inlägg om massage: ice relax, Massera mera, Hot stone kunder, Hot stone kurs, Kinesiologi, Bambumassage, Pinda sveda nam, Tuina massage, Mitt utbud, Chocklad massage,

Veckans träning

Publicerad 2011-01-18 10:56:46 i Dans & Annat,


Förra veckan blev det mycket träning, mest var det för att det var så många prova på pass hela veckan :)

Måndag:
Tisdag:
Onsdag: Open pole 2 timmar (egen träning för poledance )
Torsdag: Dancehall 3 ½ timmar
Fredag
Lördag: Samba 1 timma
Söndag: Samba 1 timma

Missade tyvärr mitt ordinarie Poledance pass som brukar vara på torsdag kväll, men så fick jag gå på fredag om jag ville men det orkade jag inte. Hade träningsvärk. I fortsättningen kommer jag att träna tre dagar i veckan har jag bestämt. Det blir nog rolligt :)


Samba de Souza
Det här är förresten Samba de souzas färger rött och gult. Foto av Marie Nilsson. Aug 2010.

Hur går det med din träning? Testat något nytt på sistonde? Nya mål för 2011?

The price of beauty

Publicerad 2011-01-18 00:04:25 i Sett,läst,hört,

Jag läste i en tidning om Jessica Simpson och hon nämde hela tiden hur "The price of beauty" har förändrat henne.The price of beautyJag har helt missat att hon har rest världen runt och skapat en serie som handlar om skönhet. Hon har möt olika kulturer och tagit reda på vad skönhet betyder för andra.Hon reser till Uganda, France, Thailand, Japan, Brazil, Morocco, India och USA,
Det är en riktigt bra serie som visar kulturella skillnader på skönhet och inte bara anorexia-fall med silikon boobs som man ser i media ska vara "fint". Hon är på bröllop i uganda där bruden göms under svart tyg under hela cermonin, hon är i Brasilien och får testa samba. Hon åker på Spa överallt. Väldigt roligt.


Någon som har sett serien?
*SE ONLINE HÄR*

Om new age

Publicerad 2011-01-17 13:00:00 i Andlighet,

En liten predikan om new age...

Synen på människan:

Människan är en del av universum, där allt hänger samman i en organisk kreativ helhet och varje del har sin uppgift. Allt DU gör betyder något. Vi stävar efter sammarbete, med varan och med vår jord. Respektfullhet gentlemot varandra. Alla har kraften att göra något och att bli något. Det finns ingen överordnare som styr. Det finns ingen makt som vi följer. Ber vi universum om något helhjärtat så kommer det att komma. Tankens kraft har också stor betydelse.  

new age

Synen på naturen:
"Vår planet är rik och kan ge människan en paradisisk tillvaro."
New age anhängare ser på naturen på samma sätt som ett syskon, som moderjord. Tar vi hand om den så kommer den att ge oss oändligt mycket. Förstör vi vår planet så förstör vi föross själva. vi sårar och skadar vår moder. New ageare tror att allt är levande. Även stenar, det finns en energi som kretsar i allt. Denna energi kan vi även använda oss av. Den uppfyller oss med kärlek, mod och vadhelst du behöver.

Filosofin inom new age:
Att arbeta för en bättre jord: Nyandliga rörelser kan arbeta emot te.x kärnvapen, kärnkraft och miljöförstörning. Vi vill ha fred, hälsa och en fridfull livsstil.

Att jobba med sig själv:
Personlig utveckling är viktigt. Att känna sig hel som person. Att kunna ge av allt man har och med öppna armar och tacksamhet ta emot det som ges. Även på ett spirituellt plan. Det handlar om ett modernt tänkande att samanföra olika traditionella kulturer och behandlingsformer. Hämtar te.x inspiration från Kinesisk medicin, ayurveda och psykologin. Hälsa är både fysiskt, psykiskt och andligt kan följande tex. användas:
 • Meditation, affirmationer, healing, positivt tänkande
 • Yoga
 • Kristaller
 • Naturmedicin
 • Massage
 • Träning för att uppnå ett högre medvetande
 • Annat valfritt t.e.x tarot, pendelmagi m.m

Ja det var lite kortfattat. New age är olika för alla personer men detta är grunden. Sedan kombineras det utefter vad som passar personen bäst. Jag tycker att sådana här hedniska traditioner är bra för personer som vill ha mer frihet i sitt andliga sökande. Passar den som inte vill behöva tänka så strikt. Frihet...

Vad tycker ni om new age? Vilka delar kan ni håla med? Vad känns avstötande? Hur lever du? Berätta dina tankar...

♥Läs mer: Paranormal,

Stora kost-ändringar på gång

Publicerad 2011-01-17 08:00:00 i Recept,

Nej fy nu är jag besviken på mig själv. Jag vill bli riktigt fit i år. Ska sluta med allt onyttigt. Från och med, ehm snart! Väldigt snart jag har lakrits och chocklad som måste "försvinna" någonstans först :(


Får inte äta/dricka:
 • Godis (chocklad och lakrits)
 • Läsk
 • Snabbmat, pizza m.m
 • Ris, bröd, potatis, nudlar och vitt pasta
Ska äta mer av:
 • Proteiner kött, fisk, kyckling, linser, ägg
 • Grönsaker
 • långsamma kolhydrater som bulgur, quinoa,
 • Keso, kesella
 • Gröt (havre, graham eller bovete)

http://mammamandala.wordpress.com/2011/01/02/borjar-det-nya-aret-med-en-harlig-gi-frukost/
Med andra ord ska jag börja med GI diet.

♥Bilden är länkad till dess källa.

Sminkad med bare minerals

Publicerad 2011-01-16 15:05:43 i smink och hudvård,

Lesly sminkad med bare minerals
Sminkad med i.d bare minerals start paketet. Sheasmör på läpparna.
Lesly sminkad med bare minerals
Plus eyliner och maskara. Ser ni vilken perfekt hy man kan få.

Lesly sminkad med bare minerals Lesly sminkad med bare minerals
Profilbild osminkade ögon. Närbild sminkade ögon. *Klickbara

(p.s alla bilderna tog i går) Vad tycks?

♥Relaterade inlägg: I.d bare minerals,

I.d Bare Minerals utvärdering

Publicerad 2011-01-16 09:00:00 i smink och hudvård,

Jag köpte som sagt ett startpaket av Bare minerals smink. Tänkte ge er lite feed back och förklara hur de används. Jag är väldigt nöjd. Man får mycket för pengarna och produkterna fungerar super bra. Det bästa är att huden inte känns förstörd som det kan göra efter en utekväll eller en hel dag med smink. Man känner sig ofräsch och sminket smälter ihop. Men med bare minerals så känner man sig inte ens sminkad. 

Id bare minerals smink

Hela paketet består av (från vänster till höger) concealer, foundation i 2 nyanser, rouge/solpuder, mineral veil. Och 3 penslar.

Alla sminkburkarna är i pulverform men smälter vid kontakt med huden. Man ska hälla av lite i locket, ta med borsten, skaka av överflödigt och arbeta in i huden med cirkulerande rörelser.

Jag kommer bara att kortfattat beskriva lite för att det kommer med en video och text instruktioner som är jätte bra om ni är sugna på att köpa paketet. Rekommenderas!

Steg 1 är concealer (bisque) med den lila penseln. Den är för att täcka blemmor, påsar under ögonen, finnar, rödhet, pigmentförändringar os.v duttas på området. Klickbara bilder.
I.d Bare Minerals

Steg 2 är foundation. Jag använder bara en av dem. Den som heter Fairly light. Foundation placeras över hela ansiktet. Om man vill kan man blanda de två foundationen eller om man har ojämn hud så kan man ha olika foundation-ton på olika områden i ansiktet.
I.d Bare Minerals foundation

*Här kan steg 1 förbättras igen på problemområden om man vill ha mer täckande smink.

Steg 3 är rouge. Använd den mindre borsten och sminket som heter warmth. Var väldigt sparsam med den! Placeras på kindben, panna och näsbenet enligt min åsikt. Vissa har den överallt för att få en fejk solbränna men som namnet lyder >fejk<.
Bare minerals warmth

Bilden på steg 2 hör till steg 4 också. Då är det mineral veil och samma stora borste. Det här steget är helt unikt. Man har det över hela ansiktet över alla "lager" smink. Det jämnar ut och ger dig en sån perfekt porslin hy. Kan även borstas på efter några timmar för att snygga till.

Det kan kännas som mycket smink och många steg men jag lovar det blir verkligen inte "sminkat look". Ser helt naturligt och vackert ut och det 100% minerals så det förstör inte huden. Man lär sig fort och efter bara någon gång så kan man sminka alla steg på 5 min. Lägg till lite maskara och du är klar att möta världen.

Vad använder ni för smink? Har ni funderat på att gå över till mineralsmink? Vem har testat I.d bare? Har du testat något annat märke du rekomenderar? Strax kommer bilder på resultatet...

Böcker till Salu

Publicerad 2011-01-16 00:48:00 i Vardag och nöje,

Till Spa programmet Örebros Universitet
Till Journalistik programmet A-kursen. Södertörns Högskola


Idrott B, termin 4, till kursen Hälsopsykologi och bok 2 funkar även till kursen, Kost och fysisk aktivitet.
 1. Health Psychology av Jane Ogden 200kr.
 2. Hälsosam motion -Lindrar nedstämdhet och depession av Peter Hassmén 200kr.
Journalistik A Delkurs 1 Introduktion
 1. Fånga bilden! av Segeholm, Göran (2003) 150kr Såld
 2. Massmedier: press, radio och TV i den digitala tidsåldern (2008). Av: Hadenius, Stig m.fl. 150kr Såld
 3. Medierna och demokratin (2009). Av: Lars Nord & Jesper Strömbäck 200kr Såld
 4. Svenska skrivregler (2008) Stockholm: Liber 100kr Såld
 5. Thurén, Torsten (2007) Vetenskapsteori för nybörjare. 100kr
Journalistik A Delkurs 2 Nyhetsjournalistik.
 1. Källkritik (2009) av Thorsten Thúren. 250kr Såld
 2. Kommunalpolitik (2006) av Olof Petersson. 300kr Såld
 3. Sveriges Statsskick (2003) av Arne Halvarsson m.fl. 70kr Såld

Journalistik A, Delkurs 4 Samhälle
 1. Mediekultur Mediesamhälle (2002) av Jostein Gripsrud. 120kr
 2. Ekonomijournalistik (2006) av Tommy Borglund och Martin Ahlquist. 100kr
 3. På väg mot medievärlden 2020 (2009) av Håkan Hvitfelt och Gunnar Nygren. 250kr

I alla priser tillkommer porto som mottagaren betalar. Bok 2&3 till delkurs 4 säljes tidigast i slutet av februari.

Dansat samba

Publicerad 2011-01-15 19:54:09 i Dans & Annat,

Jag har hittat min grej. Jag ska börja dansa samba här i Stockholm. Jag gick i en samba grupp i Göteborg för några år sedan men det var inte så jätte seriös träning insåg jag nu. Vi körde i stort sett samma tre steg hela tiden. Men det finns ju hur många steg som helst. Jag var på prova på Samba de Souza. Och tränaren heter Maria Sauza. Jag har redan fått två nya kompisar, jätte härliga tjejer som gav mig skjuts hem och tjata på mig att jag ska börja dansa och så har jag fått en inbjudan att komma och lyssna när den ena tjejen ska uppträda med sitt band. Riktigt roligt när man känner sig välkommen.

Träningen var på högt tempo men hon gick igenom alla steg innan. Först började vi med att markera steget och sedan lägger vi till höfter och till sist skakar man riktigt fort!

copenhagen carnival 2007 Samba lesly
Köpenhamns Karnivalen 2007

Så jag ska börja dansa samba en dag i veckan på onsdagar. Det är bara en timma, men en effektiv timma kan jag lova.  I'm so excited!!

Och imorgon är det också prova på, kanske ska passa på eftersom att det är grattis så får man en extra lektion. På Marikas T-bana Rådmansgatan. Kl 17.00. Kom dit vettja :D


♥Relaterade inlägg: Öppet hus med sambaskolor, Om dancehall provandet, Prova på Dancehall, Dancehall workshop gbg,

Detta ångrar jag, dag 19

Publicerad 2011-01-15 13:04:35 i Mina tankar,

Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Leslutas Födelsedag 2006
Det var 2006 när jag fyllde 18 tror jag det blir. Det var september och vi hade byggt klart uterummet under sommaren. Mina föräldrar frågade vad jag vill ha för mat på min födelsedag och jag bad efter kräft skiva. De hade fixat så fint och jag var så glad. Pappa hade köppt fina papegojor och massa glitter att dekorera med. Ser ni dem? Och så fick jag fina presenter, jag fick porslinälvor som jag började samla på och så fick jag en jättefin brudkista. Men mest av allt var det bara mysigt och skön stämmning i familjen. Det var soligt och min hund fanns fortfarande. 


Dag 19 – Detta ångrar jag
Detta är nog det ända som man inte skulle vilja vara bra på. Tyvärr sitter jag och ångrar mycket. Men inget stort bara typ saker som "Varför gjorde jag så?" "Varför sa jag det?" "Varför försökte jag inte mer?". Men det är sånt som man glömmer lika fort. En sak jag ångrar på riktigt är att jag gav mig in i ett förhållande för fort när jag inte ens hade kommit över killen jag var tillsammans med innan. Så, där förstörde jag mina chanser att återförenas med honom eftersom att han såg det som att jag hade gått vidare. Undrar fortfarande hur det hade blivit om jag bara väntat lite...

Men nej jag ångrar inget stort, är nöjd med alla valen jag gjort i mitt liv. Med alla städer jag bott i, alla utbildningar jag gått och förhållanden jag haft. Jag har lärt mig av det. Och det är det viktiga att man kommer ur saker med en ny syn och mer erfaranheter. Jag har blivit den jag är på grund av allt jag gått igenom.


Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne


Vad ångrar du i ditt liv?

♥Relaterade inlägg: 30 dagars utmanningen, Dag 1- Presentation, Dag 2 -Första kärleken, Dag 3 - Mina föräldrar, Dag 4 - Dagens måltid, Dag 5 - Kärlek, Dag 7 - Vänskap, Dag 8 - Ett ögonblick, Dag 9 - Min tro, Dag 11 - Mina syskon, Dag 15 - Mina drömmar,

Om Dancehall provandet

Publicerad 2011-01-14 09:00:00 i Dans & Annat,

I  går var jag på prova på dancehall, det var ganska roligt till en början. Men den typen av dancehall jag hade provat på work shopen i Gbg var helt annorlunda. Den här kändes så manlig på nått sätt, och det var mycket fotsteg, jag ville ha mer höftrullningar och sensuellt. Det här kändes mer som hip hop, det skulle vara tungt och ihopsjunket. Så ja det var jätteroligt att testa men jag tröttnade liksom där i slutet, samma stil hela tiden.

Jag gick på nybörjargruppen, där det bara var 15-17 åringar och sen testade jag även fortsättning för att se om det var någon skillnad på gruppen och dansstegen. Det var nog inte helt min grej bara men jag tycker fortfarande att det är en cool dans och gillar att kolla på det ;)


Så jag fortsätter leta efter någon shake dance med mycket kvinlighet, sensuellt och höfter.  Jag kollade lite på Urkraft som har Reeageton, Afro-brasilianskt, afro-cubanskt, zumba och liknande. Sedan funderar på Samba igen!


Någon som vet något?

 

♥Relaterat: Prova på Dancehall, Dancehall workshop gbg,

♥Länk:  Enough,

Dancehall prova på

Publicerad 2011-01-13 15:00:00 i Dans & Annat,

Hej kommer ni ihåg att jag var på workshop i Göteborg förr förra sommaren. Då dansade vi hip hop 3 timmar och sedan dancehall 3 timmar. Jag tyckte att detvar riktigt roligt och har funderat på att börja i något sånt. Men när jag först flyttade hit så hittade jag inget förutom danscenter som är riktigt j#¤%a dyrt!

Jag älskar ju poledance men det är helt annorlunda alla danser. Det ska vara stäkta ben, raka linjer, graciöst, kropp och sexigt. Men jag saknar mera shake, bara dansa loss på dansgolvet och röra på höfterna och slänga med armarna. Det är sånt jag alltid dansat. Mer rörelseglädje och kondition. Som en befrielse.

En nyfunnen vän som kontaktade mig via bloggen dansar dancehall och gjorde mig riktigt sugen på att följa med. Så i dag är det prova på pass för nybörjare som jag ska gå på!

DancehallVi erbjuder klasser i riktig DANCEHALL som kommer från Jamaica. Vi går igenom allt från gamla till nya steg, dansar både manligt och kvinnligt, ger er historia om dancehallkulturen, jamar och har kul tillsammans! Allt för att DU ska få en skön dansupplevelse och ordentlig insikt i dancehall världen. Vi gara...nterar att du kommer att lära dig någonting nytt!

Var: Signalisten
Hagalundsgatan 9 Solna Centrum

Pris: 750kr för 13 lektioner

När: 17.30 - Nybörjare & Fortsättning
18.45 - Forts/mellan
20.00 - AQceS öppen klass (högsta nivån) kräver en audition

Kom du också om du är sugen, det är Gratis i dag!

♥Länk: Enough,

Pengapåsar

Publicerad 2011-01-13 09:00:00 i Kinesisk Medicin,

År 2011 har Juli månad 5 fredagar, 5 lördagar och 5 söndagar.
Detta händer en gång vart 823 år. Detta kallas pengapåsar. Baserat på Kinesiska Feng Shui.

Sprid vidare budskapet så kommer just du att ha gott om pengar i år.

Pengapåsar


Vad tror ni?


♥Läs liknande inlägg: Kinesisk spådomskonst med mynt,

Manolete

Publicerad 2011-01-12 12:33:13 i Sett,läst,hört,

I natt såg jag en film, en vacker berättelse om en spanjorska som blir förälskad i en Tjurfäktare. Hon hatar det har gör och det han står för. Hon försöker motstå honom och gå emot sina principiella värderingar.

Manolete
Vågigt hår, röda läppar, cigarett rök och päls. Stiliga män som gör allt för att fånga kärleken.

Manolete
Vissa slutar döda, andra kan inte låta blir. Blod och argsinta svarta tjurar som jagar det röda.

Manolete
Förförisk skönhet, tårar, skrik och passion.


Det är Manolete (2007) med Penelope Cruz och Adrien Brody. Se den!

Kokta eller råa grönsaker?

Publicerad 2011-01-12 11:29:08 i Hälsonytt,

Skulle man koka mrötterna för att det skulle bli nyttigt eller var det tvärtom? SIK har gjor en undersökning och kom fram till följande.

 • Kokar man morot, brocoli och tomater så minskar antioxidanterna
 • Men Biotillgängligheten blev bättre
 • Om man kokade varje grönsak för sig så blev näringsvärdet bättre
 • Om man tillsätter olja i matlagningen ökar näringsupptaget

Broccoli

Slutsatts är att det är nyttigare med kokta eftersom vår kropp kan ta upp mer näring av kokta grönsaker.

Vad tror ni? Brukar ni äta kokta eller råa grönsaker?

♥Länk: Sveriges Tekninska Forskningsinstitut,

p.s Nu ska jag iväg på Open Pole träning :)

Burlesque

Publicerad 2011-01-12 10:33:02 i Sett,läst,hört,

En ny helt fantastik film (2010). Jag har inte sett den än men jag älskar den redan! Christina Aguilera har världens röst, hon har alltid varit en stor idol. Och dans!! Och burlesque. Cher och många fler bra skådisar.Någon mer som är sugen på att se den? Har du kanske redan gjort det?

♥Länk: Burlesque,
♥Relaterade inlägg: Burlesque dans,

Update: Biopremiär 28 januari 2011!!

Battle of the Pole 2011

Publicerad 2011-01-11 18:30:36 i Poledance,

Yey min kompis såg en plansch på stan och skickade ett sms med en hemsida. Vad är det undrade jag och gick in. Det visade sig att det är en poledance tävling i Stockholm i Januari! Kan det bli bättre? Jag ska inte vara med och tävla, bara så ni vet. Visst är jag duktig men inte såå duktig :) hehe

The battle of the pole 2011

Det kommer att vara tävling och uppvisningar som är roligt att se på under eftermiddagen- förkväll, det kommer tävlande från Sverige, Norge, Finland, Danmark och Ryssland.  Klockan 21.00 öppnar dansgolvet och baren och så blir det nightclub med DJ och lite mer performance och fashion show.

Det är den 22 januari och kostar mellan 150-200kr.

Någon som ska dit?

♥Länk: battleofthepole.com,

Mat Ro

Publicerad 2011-01-11 11:00:00 i Recept,

Känner ni att ni har ett inre ro när ni äter dagens middag? Jag kan ofta känna att jag stressar i mig maten och gör annat sammtidigt. Tycker att det är så tråkigt att sitta vid matbordet och äta själv. Då är det lätthänt att jag sitter framför datorn, tv:en eller pysslar med annat. Och sista matskeden tuggas fortfarnde när jag ställer in tallriken i diskmaskinen. Ändå kan många uppleva att jag är seg på att äta.

När man äter bör man göra det i lugn och ro. I en trevlig miljö som inte är stökig, högljudd. Tänd gärna ett levande ljus och ta ett djupt andetag innan du börjar äta. Som de flesta känner till är det också viktigt att äta långsamt och tugga maten väl för matsmältningens skull.


Nu är det inte sötsaker jag syftar på, men jag gillar bilden.Tänker du på att ha mat ro när du äter?

Att resa i drömmen

Publicerad 2011-01-10 10:00:00 i Andlighet,

Brukar ni drömma att ni färdas någonstans? Jag drömmer ofta att jag är på väg men jag hinner inte komma fram innan jag vaknar. I går natt hände det igen, jag drömmde att jag var på väg. Att resa utan mål betyder att man inte har någon inriktning än utan tar livet som det kommer. Vidare utifrån mitt drömlexikon om man färdas eller reser så betyder det:

"Vad du gör med ditt liv. Följaktigen ditt mål eller din riktning i livet, din personliga mognad inriktning. rörelse genom livet och åldrandeprocess. Våra känslor inför livet och dess berg- och dalbana, mål och destinationer, utmaningar och möjligheter; uppgifter vi började på, eller upplevelser vi har. Vi gör många småresor men framför allt handlar det om den stora resan genom liv och död "

-Ur boken Drömlexikon av Tony Crisp-


Jag tolkar det som att man är på väg att växa upp, mognas och förstå livet, hitta sin plats och veta sitt mål.

Är jag på väg någonstans tro? Kanske emot "vuxenvärlden"?♥Mer om drömmar och drömtolkning under kategorin Andlighet.

Fönteknik för lockigt hår [video]

Publicerad 2011-01-09 12:47:29 i Hårvård,

HEJ! allt bra? Jag tänkte prata lite om hår nu. Det är många som frågar hur jag gör och hur jag tar hand om håret så jag har gjort ett litet klipp.  Mest demostration och lite prat i slutet, men om ni föredrar att läsa så stäng av ljudet. Så här gör jag när jag precis kommit ur duchen och tvättat håret med balsam metoden dv.s utan shcampoo. Hemligheten är KRAMA, i all hantering ska man KRAMA lockarna.
 1. Ploppa (se länk)
 2. KRAMA ur vattnet med handduken, gnugga inte.
 3. Här börjar videon Föna håret med tratt och kalluft underifrån. Sluta när håret är lite fuktigt.
 4. Ta lite aloevera emot friss i hårbotten och KRAMA in i längderna.
 5. Ta lite vegetabilisk olja (ex jojoba) och blanda ut med glidmedel. KRAMA in i toppar och längder. Ojan är bra emot torrhet och glidmedlet definerar och klumpar ihop lockarna. Sist låt självtorka.


Så gör jag för att få fina lockar. Hur gör du?


♥Relaterade utvalda inlägg: Tips för vått hår, No poo metodenGlidmedel i håret?, Ploppa, 10 hair rules, Video -henna, ♥Läs mer om hårvård och No poo metoden under No poo hår kategorin

Klädstil Dag 10

Publicerad 2011-01-08 11:00:00 i smink och hudvård,

Fick lite sura miner när jag hade hoppat över "Dagens outfit" i utmaningen då vissa tydligen gillar min klädstil. Har dessvärre ingen kameraladdare här men jag kan skriva om min klädstil istället. Brukar handla på Indiska, Cubus och second hand. Men här om dagen var jag inne på KappAhl som jag aldrig brukar. Hittade en hel serie med möstrat, blommigt och söta plagg.


Detta testade jag och föll för :)
Kappahl 249 kjol

Kjol för 249kr
Kappahl 499 kläning
Kläning i mjukt jeans tyg 499kr.

blus Kappahl
Blus som var lite längre och faktiskt blev riktigt snygg med bruna leggins och stövlar som jag hadde på mig.


Mer fint som jag hittade på hemsidan nu men inte såg i affären
Det här är precis min stil, fast på gränsen till för gulligull men det funkar :)

Leslitas style
 • Jag gillar: mönstrat,
 • färglatt
 • kläningar med leggins
 • bohemic chic med
 • Stora och många smycken/ accesoarer te.x sjalar
 • Jag gillar inte jeans byxor.
 • Favoritfärger på kläder är violett, vinrött, grönt, vanilj och alltid brunt som basfärg. Gillar inte svart så mycket.
Det ska vara bekvämt och lite löstsittande men ändå efter formen liksom. I alla fall till vardags, till fest är det raka motsattsen, tajt och sexigt :P

Vad tycker ni om kläderna och min stil?

♥Länk: KappAhl,
♥Relaterade inlägg: 30 dagars utmanningen, Dag 1- Presentation, Dag 2 -Första kärleken, Dag 3 - Mina föräldrar, Dag 4 - Dagens måltid, Dag 5 - Kärlek, Dag 7 - Vänskap, Dag 8 - Ett ögonblick, Dag 9 - Min tro, Dag 11 - Mina syskon, Dag 15 - Mina drömmar,


Tidsinställt inlägg, just nu sitter jag på Tenta och efter det ska jag kolla på en kompis Handbollsmatch. Ses senare.

Lets Dance!

Publicerad 2011-01-07 16:48:45 i Sett,läst,hört,

I dag handlar allt om att plugga tillräckligt inför provet i morgon. Yes lördag morgon har jag Tenta. Så fram till klockan 20.00 ska jag hålla mig till böckerna. Sedan blir det Let´s dance som har premiär på tv4. 

Hannah Graaf Karyd och Calle Sterner
Hannah Graaf Karyd och Calle Sterner

Det blev visst mycket dans och musik de senaste inläggen. Kom ihåg att ni alltid kan mejla eller kommentera vad jag ska skriva om eller inom vilken kategori :) I morgon ska jag skriva ett inlägg på utmanningen.

Ska ni kolla på det?


♥Länk: Tv4 let´s dance,

Latin Grammy Award

Publicerad 2011-01-07 13:10:13 i Sett,läst,hört,

I går efter träningen som för övrigt gick bra så satte jag mig ner nyduschad och kollade på Latin Grammy awards.
Det är Juan Luis Guerra som sjunger och låten heter "Bachata en Fukuoka". Denna var nominerad till bästa musik video och även i bästa tropiska låt där han vann en grammy.

Vad tycker ni? Gillar ni latin och tropisk musik?

Poledance 2:4

Publicerad 2011-01-06 19:30:00 i Poledance,

Poledance

I dag har jag poledance träning. Vi har haft uppehåll i 2 veckor så det käns kul att starta i gång igen.

Hur går det för er och träningen? Några nya mål inför 2011?♥Relaterade inlägg: Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, upgrade poledance level2, leslita on the pole, Open pole2, Poledance lektion7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Snus är farligt

Publicerad 2011-01-06 14:03:00 i Hälsonytt,

En gång för alla, jo snus är visst farligt. Det är inte alls så mycket bättre än cigaretter och jo det är faktiskt också cancerframkallande. Negativa hälsoeffekter som forskats fram är följande:
 • Skadar munslemhinnan som kan ta över ett halvår att läka (med snus uppehåll)
 • Nitrosaminer är ett ämne som finns i snus och är cancerframkallande (finns även i vissa sminkmärken)
 • Förstör celler i munhållan som är viktig för immunförsvaret
 • Försämrar kolesterolvärdet och blodtrycket
Snus
Slutsatts: Snus= Farligt och Snus som en rökavvänjningsmetod = Dumt!


♥Källor: Avhandling från Forskare vid Sahlgrenska akademin och även uttalande från en specialist i käkkirurgi vid Sahlgrenska.
♥Länk:Kvarstående munskador efter snusstop,

Mina drömmar, dag 15

Publicerad 2011-01-05 15:36:51 i Mina tankar,


(Hoppar över 12, 13 och 14 i utmaningen)

Så mina drömmar? Vad är en dröm igentligen? Först måste vi definera vad en dröm har för betydelse. Jag har alltid tänkt att en dröm är något overkligt som man inte kommer nå. En dröm är något avlägset som bara finns i fantasin. Men o andra sidan så verkar alla ha samma drömmar. De vill ha hus, barn och ett vackert bröllop med evig kärlek och massa pengar. Alltså att lyckas med det som begärs av en. Alltså vara precis som alla andra men lite bättre. Ha en lite nya modell på bilen, ha ett lite större hus än grannen och ha lite smartare barn är kompisens.

"Att drömma är att sträva efter mer"

Men visst är det inget fel på det, om det inte går i överstyr. Vi behöver mål och ambitioner för att bli något och det tycker jag är bra. Jag gillar inte människor som inte har några framtidsplaner.

"Det snackas om att leva i nuet hela tiden men vad hände med att tänka framåt?"Med att utvecklas som person och åstadkomma något i sitt liv? Det är det drömmar är till för, det är som en lina, det är den man håller i när man tappar balansen, det är den linan som man följer i mörkret och det är den linan som drar i en från andra änden.  

Mina drömmar
handlar om att bli bra på att vara mig själv. Att utöva det yrket som känns bra och bli journalist, att bli duktig på något som jag tycker är roligt t.ex. dansen, att se och uppleva t.ex genom resor, att ha personer som älskar mig i närheten, att hitta en roll och en uppgift som jag trivs med. Helt enkelt att kunna ge och ta så mycket som möjligt av allt som erbjuds här i livet. Och sedan drömmer jag om att kunna titta tilbaka med en stor glädje av allt jag åstadkommit i livet och viktigast av allt vara nöjd med allt precis som det är och sluta sträva efter mer. Min dröm är att jag inte ska behöva ha drömmar. 


♥Relaterade inlägg: 30 dagars utmanningen, Dag 1- Presentation, Dag 2 -Första kärleken, Dag 3 - Mina föräldrar, Dag 4 - Dagens måltid, Dag 5 - Kärlek, Dag 7 - Vänskap, Dag 8 - Ett ögonblick, Dag 9 - Min tro, Dag 11 - Mina syskon,

Årsresumé 2010 (Del 2)

Publicerad 2011-01-05 09:00:00 i Vardag och nöje,Jag tog min examen från Örebros Universitet, färdigutbildad Hälsoarbetare och spa konsulent. Det var mitt livs dag. Vi åt tre rätters på Gästgivaregården och så drack vi champange och åt frukt :)


Flyttade till Stockholm, Farsta.


Började jobba på Biyun Akademin i Solna och träffade Fan Xiulan dagligen.Spanien tog guld i VM. Jag och Yasmin stod i mitten av rondellen på Sergels torg och ropade av glädje.

Konserthuset sthlm
Under Juli månad lärde jag känna Stockholm. Turistade runt såg kungaslottet, konserthuset (bilden), gamlastan, var på uteställen och lärde känna folk. Hade även mina föräldrar på besök :)

Men så blev det inte som jag tänkt, fick inte jobba kvar på Biyunakademin och min ekonomi höll inte så jag åkte till Trollhättan och var där i några veckor. På kortet fikar jag på strandgatan med Yasmin och Emma.
Firade min storebrossas födelsedag med smörgåstårta och så spelade vi pingis hela veckan. Badade i Sjölanda och bara njöt av sommaren. Sedan åkte jag tillbaka till Stockholm.

Pride
Och gick på Pride festivalen (Gay) Och det var verkligen bästa dagen det året. Jag har alldig velat gå på det. Shit vad kul vi hade. Jag och Camilla gick även ut och festade på kvällen :)


Var även en sväng i Hällefors och skrev en tenta. Bodde hos Mathilda(vänster) och Camilla(höger) som gick i Latin dance mix. Martine i mitten. Här på kortet var vi ute och plockade svamp.


Började studera på Södertörns Högskola i Stockholm, blev antagen till journalistik programmet. Här har jag en fotokurs.


Den 5 september var det min födelsedag och då var det också "The Brazilian day" på Kungsträdgården så jag åkte dit och kollade på lite dans uppvisning :)


Jenny från min spa klass var på besök och vi var på Harmoni expo mässan

Poledance Leslita
Började dansa Poledance (snygg vinkel?)


Sedan var det Halloween fest hos Glenn i Tumba med utgång.


Praktiserade på Uddevalla Posten och fick mina första artiklar publicerade. Bodde i Trollhättan och Träffade Martina som jag inte hade sett på flera år. Det var riktigt trevligt :)

Ja och december har jag ju nyligen bloggat om. Jul och nyår i Trollhättan/Göteborg/Stenungsud.

Vilka var era höjdpunkter år 2010?


Se del 1 *HÄR*

Sun Simiao om hur man bibehåller hälsan

Publicerad 2011-01-03 22:51:17 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

"Man måste ha ett balanserat sinne och inte bara söka efter bekräftelse och självintresse.
Var återhållsam med maten, ät eller drick inte för mycket.
Var uppmärksam på qi- och blodcirkulationen och bli inte lat och orörlig.
Lev ett vanligt liv och bryt inte mot naturlagarna”


-Sun Simiao- TKM

Sun Simiao var en Kinesisk läkare som kombinerade olika medicin former han inspirerades från indisk läkekonst, taoism, kinesisk medicin och konfucianismen. Han lärde ut mycket som folk fortfarande använder sig av, bland annat gjorde han världens första urin kateter av en lökstjälk. Sun blev över 100 år gammal.

♥Länk: Epoch Times,

Tandblekning

Publicerad 2011-01-03 14:39:00 i smink och hudvård,

Jag har fått hem ett paket med tandblekning från MTM Trading som jag ska testa för att få ett vitt leende.

Återkommer med resultat. Är ni intresserade av att se före-efter bilder?

♥Länk: MTM,

Årsresumé 2010 (Del 1)

Publicerad 2011-01-03 10:00:00 i Vardag och nöje,

Januari

Spa dagarna
Hade Spa dagar öppet hus för anhöriga. Mina föräldrar såg Universitetet campus Grythyttan. Vi bjöd på behandlingar, avslappnings meditation, fika och bildspel. I Januari fick jag även Diplom för avklarad Kineisk termin året innan.

Aromaterapi kurs
Gick även två kurser i Örebro. Fick diplom i aromaterapi och hotstone.

Lausa
Lausa var på besök från Holland och jag hade svart hår och mammas kläning på mig :)

Februari

Fan Xiulan
Jag träffade den Kinesisk läkaren och grand master i Qi gong Fan Xiulan som kom till Sverige från Kina. Fick diplom som instruktör i Qi gong.
Mars
Bollträning
Mars var inte så händelserik, jag gick kursen kost och träningslära och fick lära mig hur man gymmar och äter rätt :) Det var kul. Skrev en uppsatts där jag skulle lägga upp ett "kom igång pass". Valde att lägga in bollträning.
April
Latin dance mix
Några av mina elever i Latin dance mix hade sin första uppvisning på "Dansens dag i Hällefors", så stolt var jag som lärare. Det var en dröm som slog in. Att lära en grupp dansa och de blev riktigt duktiga också!

Mallorca
Var i Mallorca på två jobbintervjuer. Det var inte tillräckligt för mig. Men det var en skön vecka och jag hann nästan med lite mer än bara jobbsökande på alla existerande spa hotell. Såg ett känt slott som syns i bakgrunden.
palma
Såg även katedralen i PalmaMaj månad, var jag på vårskrik festivalen i Hällefors. Min dansgrupp uppträdde igen.
Jag gick på vernisage, teater, åt god bufé och var på en fest under festivalen.

NA tidningen leslita
Blev inbjuden att uppträda på Folkhögskolans 10 års jubileum. Dansade samba och kom med i tidningen!


<-Seb & Dennis->
Hade avslutning med dansgruppen, grillfest. Introducerade "fanshop" för hela gänget som är öl med fanta. Det var tydligen jätte spänande. Och Yumi som var utbytessrudent från Japan fick smaka på grillade marsmallows för första gången. Blev även bättre kompis med Dennis som jag bara träffat någon gång. Den dagen bestämde jag mig för att flytta till Stockholm till Dennis lediga rum.


Efter att ha skickat flera CV så blev jag "kallad" på en intervju och åkte till Stockholm. Då var det andra gången i mitt liv som jag var i Sthlm och jag älskade det. Gatumusik, sol, folk och rörelse!


Jag var på Spa dagarna på Loka brunn. Det är som en mässa för alla spa terapeuter och massörer. Vi testade produkter, gick på föreläsning och besökte Lokas kurortsmuseum.

Hammarkulle festivalen
Jag åkte till Göteborg på Hammarkulle Karnivalen. Träffade alla mina kompisar som jag inte hadde sett på flera månader: Elisabeth, Emma, Yasmin, Sandra och Linnea :D under loppet av tre dagar. Fullspäckat schema. Det var jättekul på karnivalen, dans, musik och marknad. Dansade på gatorna och åt massa skräpmat. Chilenska piroger och bakelser med kolasmör. Mums! På lördagen var det utgång på Ay caramba och party all night long.

Sök gärna här på bloggen efter de orden som är fetmarkerade för att läsa mer om händelserna :)

Fortsättning följer...


Bra start på det nya året?

Publicerad 2011-01-02 20:37:59 i Hälsonytt,

Hej hur har ni det? Jag mår sådär om jag ska vara ärlig, förkyld, mensvärk och har studier på hög att ta hand om. I dag är det i alla fall bättre än i går då förkylningen var värre plus att jag var lite bakis och väldigt trött.

Men för att inte klaga på Hälsan så är jag glad över att man får dricka extra mycket te utan att få dåligt samvete. Jag fick ju en tebryggare i julklapp. Och eftersom att mina föräldrar inte dricker löste så har jag inte kunnat testa den förrens nu när jag kommit hem till sthlm. Den är super! Går hur snabbt som helst och är enkel att använda. Man häller i vatten och fyller på med löste. Det står precis på hur många koppar det räcker till, sedan behöver man bara trycka på startknappen och vänta.

Och vips så har man gott nybryggt te :) Jag köpte Kobbs lust & fägring te som smakar mango bl.a. Och här har ni bild på tebryggaren som är i märket silver crest.Så med lite te och ett hälsoplåster emot förkylningen så mår jag genast bättre. Hade blivit ännu gladare om ni kommeterar och skickar en liten hälsning till sjuka mig. God fortsättning på er!
Kobbs Lust & Fägring teKobbs lust & fägring te♥Relaterade inlägg: Om hälsoplåstrena, Vin huskur, Kategorin huskurer & örter, Kategorin Alternativmedicin,
♥Länkar: halsoplaster.se,

Nyårsfirandet

Publicerad 2011-01-02 16:50:58 i Vardag och nöje,

Yes då var det år 2011! Detta året har jag bestämt mig för att försöka leva lite mer. Jag har känt så mycket press på mig innan att jobba, plugga, skaffa kompisar, vara social och se söt ut.

Men nej nu ska jag bara ta saker som det kommer, göra mitt bästa och bara vara jag. Leslita, precis som jag är. Jag ska såklart ta ansvar för mina handlingar och inte lata mig hela året heller. Utan bara försöka ha det roligt och ta vara på tiden :)

Här kommer lite bilder från nyårsfirandet :)
Leslita nyår 2011
Så här såg Leslita ut på nyår. Kläningen är faktiskt ljusröd men ser råsa ut på alla korten :P

Leslita nyår 2011
Emilie i mitten och Mimmi till höger :)
Leslita nyår 2011Först vart jag hemma hos Emilie i Göteborg så åt vi indiskt och fixade oss. Sedan åkte vi till Stenungsund till Mimmi och förfesta lite innan det var dax för en hemma fest i ett stort hus. Det var fullt med folk men jag kännde ju ingen till en början. Jo men jag hade kul, är väll nöjd med nyårsfirandet :)


Hur hade ni det? Var firade ni nyår? Har ni några nyårslöften?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela