Kropp och själ

leslita.blogg.se

Juliga örter/kryddor och deras verkan

Publicerad 2011-12-31 10:00:00 i Örtapoteket,

Hej på er jag fick ett önskemål om att blogga mer om örter och vad de kan vara bra för. Jag tänkte att det vore lite passande att välja örter som är acossierat med jultider. Och så vill jag önska alla mina läsare ett riktigt gott nytt år och tack för ett underbart år med massor av fina kommentarer. ♥

Nejlika
http://www.spisa.nu/productImages/pfi_744_3.jpg
Nejlika är en outslagen blomma som kan användas som en krydda i bakverk och te exempelvis. Dess egenskaper är smärtstillande, inflammationshämmande och läkande för magsäcken. Den är dessutom allergihämmande eftersom att den innehåller antihistamin. Tack vare dessa egenskaper kan Nejlika användas emot
 • illamående, tarmsjukdomar
 • dålig andedräckt
 • allergier
 • bakterie och svampinfektioner
 • tandvärk
 • gaser

 

Kanel
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Cinnamomum_verum.jpg
Kanelstång används också mycket såhär juletiden, i julgröten och i ditt te. Den är bra för magsmältningen och cirkulationen. Lugnande och läkande. Maskutdrivande och dödar skadliga bakterier och svampar.

Humle
http://www.pom.info/veckansvaxt/2008/22a.jpg
Finns i julmust och öl. Är lugnande, sömngivande, smärtlindrande och är derför bra emot sömnproblem, oro, ångest, spänningshuvudvärk och dålig matsmältning.

Kardemumma
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c0/Cardamome_noire.jpg
Är frön och har en söt smak. Används till bakverk, te, glögg och likör. Egenskaper är antiskeptiskt och bra emot svamp, är kramplösande, värmande och avslappnande.

Alla dessa örter används främst som krydda eller som eteriska oljedroppar. Mängden är 2-20droppar i en kopp vatten beroende på vilken effekt man vill ha. Inga av ovanstående örter är farliga eller går att överdosera. Och som alla natuliga kurer så är det inte lika kraftfulla jämfört med mediciner. Så testa er lite. 

Brukar du använda dig av dessa örter?
Har du hört någon annan effekt som de kan ha. Berätta gärna vad ni vet och har för erfaranheter.


♥Källa: Boken Örtmedicin – Naturens läkande kraft av Mic McMullen, Rubens Hälsa, Shenet,

Nytt år snart!

Publicerad 2011-12-30 20:46:13 i Vardag och nöje,

Jag sitter här och väntar in det nya året. Det känns så spännande. Alltid veckan innan nyår så inser jag hur fort det har gått och hur mycket jag har hunnit med. Jag tänker aldrig på vad jag inte har hunnit med utan bara på de bra sakerna jag har åstadkommit och utvecklats med. Detsamma gäller er. Tänk bara positiva tankar.

En kort summering
 • Fick min egna lägenhet i Sthlm
 • Har nu avklarat 2 terminer till och är ett steg närmare att få min utbildning
 • Har träffat underbara personer och fått nya vänner
 • Har utvecklats otroligt mycket med min pole dance (trots att det kunde varit mer men så skulle vi inte tänka eller hur ;)
 • Har jobbat vidare med min personliga utveckling och är ett steg närmare min idealpersonen som jag vill vara.
 • Har fått ett nytt jobb

Årets höjdpunkter. Sambakarnevaler, Hälsomässor, Fashionweek, Pride, Statistjobb och så har jag sett Dalai lama som var riktigt coolt.

Dalai Lama på Södertörns Högskola 2011


Ja och min resa fortsätter... Gott nytt år på er!

Poledance 2012

Publicerad 2011-12-29 10:30:00 i Poledance,

Mina mål för det nya poleåret som kommer!
Vighet (bröstrygg)
Cocon
Swan
Arabesque
Bryggor
Cheeststand (aldrig testat den)

Vighet (ben)
Split
Overspagat
Arabesque
Eagle


Styrka
Bli allmänt starkare i mage och överkropp

Trick
Kontrollerad Shoulder mount
Aysha
Swan
Jade
Bendy diva dive
Flips, drops
ev Handspring

poledance swan
En jätteful Swan som jag inte får till, detta får bli "före" bilden.

Det kan tyckas vara en lång lista, men mycket hör ihop och några saker är nästan avbockade. Vill finslipa så att det är perfekt innan jag säger att jag "kan" den. Sen är det lång tid. Vissa saker kommer jag sätta efter sommaren. Ett helt år är jättemycket, jag har tränat mindre än ett år, det var inte längesen jag rörde en stång för första gången. Så jag tror definitivt att detta är rimligt. Sen är det för att pusha mig själv och det gör inget om jag inte fixar nått mål.

Jag är fortfarande i THN och i dag ska jag till frisören. Ni får ha en bra dag!

Kämpa på

Publicerad 2011-12-27 16:58:00 i Citat,



Har suttit hela jul"lovet" och studerat. Känns omöjligt. Kommer aldrig bli klar känns det som. Bloggen får lida lite men snart ska jag börja uppdatera bättre. Kram på er!

Christmas Nails

Publicerad 2011-12-25 16:00:00 i Nail Art Design,

Christmas Nails

Mina julnaglar som jag har just nu. Målade julklappar på  långfingrarna och så har jag röda nageltippar med vita prickar. Fint va? Hoppas att ni hade en riktigt trevlig jul och fortsätter ha en skön helg!

♥Länkar: Giftwrap, Santa,

Julstämning

Publicerad 2011-12-21 16:33:00 i Vardag och nöje,

Snart är det jul, kan inte fatta hur fort december månad har gått. Eller ja hela året. Tänka sig att jag bott i Stockholm i ett och ett halvt år. I dag har jag bara pluggat och städat lite här hemma. Ska packa sen, för imorgon åker jag till familjen i Trollhättan. Det ska bli så skönt. Trots att jag behöver plugga en hel del så får jag i alla fall komma bort lite. Och fira julafton. Jag älskar julen och snö och traditioner. Och det ska bli så gott med julbord.



Nu ska jag färga håret och sen äta lite grillad kyckling. Ni får ha en fin dag!

Tankar kring relationer

Publicerad 2011-12-20 17:30:00 i Psykologi,

"Syftet med en relation är att bestämma vilken del av dig själv du skulle vilja se uppenbara sig, inte vilken del av någon annan du kan fånga och behålla"

När relationer "misslyckats" beror det på att de har ingåtts av anledningar som inte är helt välgörande eller befrämjande för deras överlevnad. De flesta går in i relationer inriktade på vad de kan få ut av den och inte på vad de kan tillföra. Detta gäller alla relationer, kompisar, kollegor eller kärleksförhållande. Man kan tycka att de är väldigt romantiskt att säga att din pojkvän eller flickvän gör dig hel.

"Men det handlar inte om att ha någon annan som kan göra dig hel utan att ha någon annan som du kan dela din helhet med"

Förstår ni skillnaden? Det är alltså jätteviktigt att jobba med sig själv först, man kan inte begära att någon annan älskar en om du inte gör det själv. Det går inte att skapa en ide och önskan (fixering) på hur du vill att din partner ska vara, men du kan bli den du vill vara i förhållandet. Det är din föreställning om dig själv, det egna jaget och inte vad din partner begär av dig.



Tänk tillbaka på dina relationer och vilken inställning du haft i början och hur det slutade?
Tänk på dina nuvarande relationer som är betydelsefulla för dig och fundera över hur du kan tänka för att "lyckas".


♥Källa: Boken "Samtal med Gud".

Swipe & swirl

Publicerad 2011-12-20 11:00:00 i Nail Art Design,

svart vita naglar svart vita naglar

Min senaste nageldesign. Blev inte helt nöjd med de vita eftersom att jag behöver köpa en smalare pensel. Men annars tycker jag att det blev coolt. Jag målade först svart lodrätt "swipe" och sen de vita mönstrena i vågform och slutligen duttade jag silverglitter i hörnet. Tummarna fick också en "swirl" med var sin liten "rhinestone".

Kortet är taget några dagar efter jag målade och lite nagellack har hunnit slitits bort. Jag vill göra något riktigt "juligt" nästa vecka men utan att det blir för barnsligt. Har något tips på Christmas nails?

Nytt jobb!

Publicerad 2011-12-19 17:00:00 i Vardag och nöje,

Japp jag har gått och skaffat mig ett nytt jobb, eventuellt. Tröttnat på att massera och känner att jag är redo för nya arbetsuppgifter och utmaningar. Och framför allt vill jag ha ett socialt jobb. Det är så lite snack när kunden ligger på en bänk med huvudet ner i golvet och halvsover.  Det blir inget riktigt möte mellan två personer. Jag känner att jag vill träffa folk och arbeta tillsammans med de och inte åt. Ehm om ni förstår vad jag menar?



I dag, i kväll ska jag provjobba så håll tummarna att allt går bra. Så berättar jag mer när jag vet.

Inspiration

Publicerad 2011-12-19 10:00:00 i Dans & Annat,

I lördags var jag och kollade på en improvisations show på CCAP. Det var modern dans och väldigt artistiskt. Det var intressant att se och tolka, känna in och uppleva. Alla individer hade sin egna stil och hade så mycket att förmedla. Jag kunde känna flödet i varje rörelse. Ja det var inspirerande och jag fick en sån lust att själv dansa och uttrycka mig!


Tog inga bilder, hittade denna på getty image.

Ibland kan jag känna att jag har så mycket att ge men att jag inte vet hur. Önskade jag kunde måla, skriva, dansa. Sen kommer jag på att jag kan ju det, jag kan allt jag vill. Du också! Det är bara att börja...

Begränsar du dig, eller uttrycker du dig alltid när du vill?



♥Länk: CCAP,

Töjning

Publicerad 2011-12-17 13:09:00 i smink och hudvård,

På tal om ingenting så har jag töjt ut mina öronhål senaste två månaderna. Vänstra örat ville inte läka på 2mm så den tog längre tid. Nu mår båda öronen bra och är uttöjda på 3mm. Örhängena är från *Crazyfactory*. Jättebra sida med låga priser och snabb leverans.

Töjning 3mm

De till högerer i trä använde jag för att töja 3mm, hade såklart ett par 2mm innan. Det är viktigt att töja försiktigt! Ha tålamod och låt det läka ordentligt innan du tar en större storlek. De röda till vänster har jag på mig nu och är i glas, jag gillar dem verkligen.  Och jag slipper all nickelallergi som jag haft problem med i flera år. Enda örhängena jag kunnat ha är i guld och det passar inte mig. Töjning känns mycket mer som min stil!

I kväll ska jag på en dansuppvisning, en kompis uppträder. Det ska bli roligt.

♥Länk: Crazy factory, Klicka på tunnels, tubes, plugs etc.

I did it!

Publicerad 2011-12-16 12:00:00 i Poledance,

Yes jag har fått tillbaka min shoulder mount! Det är ett ganska svårt trick som behövs för att få gå över till nivå 4. Shoulder mount är även en ingång till många andra trick. Som steg 1 i en serie. Jag kunde den innan skadan men sen när jag började träna igen för 1 månad sen så var styrkan helt borta när jag testade den. Nu har jag alltså lyckas bygga upp mig igen och det känns som ett jättestort framsteg för mig. Jag är så glad.

shoulder mount poledance
P.s Bilden är gammal, tog inga kort i dag.

Wihoo!


♥Relaterade inlägg: Video när jag gör en shoulder mount och superman,

Scones

Publicerad 2011-12-15 21:46:40 i Recept,

Hej på er, just nu har jag mumsiga scones i ugnen. Så gott med nybakat. Speciellt efter träningen när man är extra hungrig. Inte testat detta receptet innan så hoppas att det blir bra.

Detta receptet använde jag.
2,5 dl vetemjöl (dinkel)
2,5 dl Grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 dl creme fraiche (eller fil men jag gillar inte det)
50g margarin
Salt

Blanda alla torra ingredienserna först och rör sedan ner margarin och creme fraiche. Knåda/blanda och forma traditionella scones med kors imitten och gaffelhål. Serveras med smör och ost!

http://www.gettyimages.se/detail/photo/warm-biscuit-with-butter-and-honey-high-res-stock-photography/98622582

UPDATE: Det blev jättegott. Receptet är bra så testa det du också.

♥Länk: Scones,

<3

Publicerad 2011-12-15 01:13:27 i Mina tankar,

I bland blir man förvånad över sig själv. Hur enkelt allt är. Inte alltid, men när man bestämmer sig för det, finns inga hinder, inga svårigheter och inga negativa tankar. Jag är förvånad över hur långt jag har har lyckts föra mig in i livet, kärleken, lycka utan att fega ur. Utan att backa och tänka att det här är för bra för att vara sant. Utan att leta efter den svaga länken som kan få allt att falla. Allt är en balansgång i vilket fall. Finns inget som är säkert, därför måste man ta vara på varje minut, varje kyss, varje ord och andetag.



Andra dagar kommer det smygande, då kan jag undra hur allt kommer gå, men jag är inte orolig. Jag njuter av nuet. Gör det du också, släpp alla tankar och bara gör det du alltid velat göra men inte tillåtit dig själv.

Natural way- skin care

Publicerad 2011-12-14 09:00:00 i DIY produkter,

Hej jag har hittat en bra youtube kanal med en tjej som ger många bra naturliga skönhetstips. Det gillar vi! Jag har inte hunnit prova detta än men ska definitivt göra det.

Första tipset är hårsprej. Värm upp socker och vatten i en kastrull, häll över i en sprayflaska och låt stå i kylskåp i 20min. Spraya sedan håret i två omgångar så blir det precis som hårsprej.

Andra tipset är bra när man håller på övergå från en kemikaliedeodorant till en naturlig deodorant. Eftersom att då går svettproduktionen i gång extra mycket. Ett sätt som man kan tvätta armhålorna enligt denna tjejen är med vinäger och eller bakpulver blandat med vatten. Bra antiperspirant och tar bort illaluktande doft. Bikarbonat har samma effekt med bakpulver är mildare.



Och ifall man önskar att bli av med den mörka huden under armarna så funkar också vinäger och bakpulver. Sen kan man också använda potatis. Dela en potatis på mitten och gnugga in under armarna några gånger i veckan tills du är nöjd med resultatet.

Vinäger är föresten bra att tvätta ansiktet med om man har orenheter. Lägg vinäger på en blöt bomullsrondell och dutta på T-zonen. Annars är ansiktsångbastu det bästa tipset jag har, häll i lite salt också så blir det ännu bättre!

Vad tror ni? Har ni testat något av detta?



♥Länkar: Recept till Armhålorna, Hårsprej,

Lax med pastasallad

Publicerad 2011-12-13 12:00:00 i Recept,

Lax med pastasallad

Min pojkväns matverk. Lovely! Han gjorde en sallad med pasta, bladspenat, ruccola, tomat och röda äppelbitar i. Det var riktigt spännande, har inte smakat på den kombinationen förut. Sen tillagade han lax med smält ost med stekt rödlök, morot och tomat. Riktigt goda smakkombinationer. Det är inspirerade till att våga blanda lite annorlunda ingredienser.

Berätta gärna vad ni brukar göra med lax? Jag har så dålig fantasi med fisk överhuvudtaget.

Hårlängd

Publicerad 2011-12-12 22:31:55 i Hårvård,

Hej på er! I dag har jag varit och julhandlat det sista. Alla julklappar är nerpackade. Blev generöst i år och lite dyrt men det är det värt. Tycker att det är så roligt att ge julklappar. Tog kort på mitt hår i går efter duschen. Tänkte passa på att visa för jag ska toppa det snart, innan jul hade jag tänkt. Inte för att jag vill utan för att det behövs.



Här är det alltså blött och jag har använt Ricinoljan ca 5 gånger. Jag känner själv att det har växt och blivit tjockare, men vet inte hur mycket det syns. Jämför själva med före bilden *HÄR*.

I dag har jag inte så mycket mer att blogga om, min dermal anchor bling bling lossnade, var på piercingstudion i dag men han bad mig komma tillbaka på onsdag när deras beställning kommer. Ser väldigt fult ut nu. Min derma anchor sitter alltså kvar i huden, det är bara själva pärlan som lossnad från klistret m ni förstår. Inte snyggt. Men jag ska fortsätta plugga inför medicin tentan nu. Kram på er!



Träning [video]

Publicerad 2011-12-12 00:27:19 i Poledance,

Hej på er, denna helgen har varit väldigt lugn. Jag har pluggat, haft filmkväll med killen och i dag tränade jag lite på NPS. Jag kände mig ovanligt vig, det var roligt. Spagaten satt fint med båda benen fram, min straddel och split gjorde inte så ont utan kände ganska bekväm. Sen gjorde jag lite övningar för att mjuka upp ryggen och höfterna. "Fot-på-huvudet-trick" kan vi kalla den :P.



Nästa mål är en fin arabesque och swan. Men först ska denna bli bättre, måste öva balans så att jag kan ta tag i foten med båda händerna när jag står upp. I cocon kan jag det.

Så jag sattsade på att göra många trick som kräver mjuk rygg. Cocon gick superbra, önska jag hade tagit kort. Gjorde även brassmonkey som jag inte testat sen innan fotskadan. Har inte känt mig stark nog i överkroppen för att våga. Men i dag gick det. Sen testade jag även två nya trick Jade som jag gjorde en gång med Rebecka fast med en annan ingång. Och så visade Zenia i dag hur man gör Jade från scorpion. Och så vissade Emma The lover. Ska öva lite till på dem så tar jag kort sen.


Och just nu är jag, hemma nytränad, nyduchad, nya sängkläder och sovmorgon i morgon. Underbart!


♥Bilder på tricken: Cocon, Brassmonkey, Jade,

Dieter och forskning

Publicerad 2011-12-09 09:00:00 i Recept,

Jag undrar vad människor skulle äta om inte forskning sa vad som är bra och dåligt? Följer vi grupptrycket och äter ris, pasta och potatis för att det är den rådande normen? Hur uppstod dieterna?

Rice

 

Ett paradigm är ett rådande tankesätt som är allmänt accepterad av folket. Inom forskningen så handlar det oftast om teorier. Teorier som har många på sin sida. För att få resultat av forskning behövs hela tiden nya teorier och metoder. Och allt som är nytt känns till en början lite ovant och kan vara motstridande jämför med sina tidigare värderingar och åsikter. Därför kommer det alltid att finnas en anomali som är ett faktum som strider emot ett paradigm. Jag tror som forskaren Karl Popper att anomali är nödvändigt för att vetenskapen ska kunna utvecklas.

 

”Ett paradigm kan symboliskt liknas vid ett filter eller glasögon som någon betraktar verkligheten genom”

 

Om någon skulle komma med en ny diet; som praktiskt taget sker var och varannan dag. Så skulle folk till en början tro på det och sen börja ifrågasätta den. Och om inte det andra steget sker så skulle det inte finnas något filter i vårt kunskapsfält. Alla skulle uppstå som lättlurade. ”Låt kilona rasa” är en typisk rubrik på hälsotidningar. När man sedan slår upp artikeln står det ”Festa på pasta och rasa i vikt” där de påstår att potatis, pasta, bröd och bananer är fettförbrännande och ger bättre mättnadskänsla. Ändå ”vet” vi att det är just dessa ovan nämnda råvaror som höjer blodsockret extra mycket och går ner lika fort. Vilket i sin tur leder till att vi blir hungriga igen och dessutom sötsugna. Varför äter då majoriteten i västvärlden så mycket bröd och pasta? Jo för att innan GI trenden kom så var normen att äta på detta viset.  Paradigmen hushållskost anses nyttigt och allmänt accepterad. Sedan kom en anomali som spräckte hål i teorierna och gav ny information på vad som händer i kroppen när man äter mat med högt glykemiskt index. Tack vare det äter (vissa av oss) nyttigare i dag.

 

Potatis

 

Professor och vetenskapsteoretikern Thomas Kuhn hävdade däremot att anomalier skapade kriser. Det menade han eftersom att människor tappar förtroendet till olika teorier. Ja det är väll självklart, ny forskning kommer med ny kunskap som återigen får tidigare normer ur balans. Vad tänkte inte jag första gången jag fick höra att ris, pasta och potatis inte var bra, det som har legat på min tallrik varje dag så långt jag kan minnas. Thomas Kuhn håller i alla fall med om att det alltid kommer att uppstå anomalier som leder till paradigmfalsifieringar. Alltså att man spräcker en gammal teori.

 

”Thomas Kuhn har en för bestämd uppfattning om hur vetenskapen bör vara och vad som kommer att skada den.”


Man måste vara mer öppensinnad, världen förändras, människor förändras och vetenskapens viktigaste uppgift är att förnya sig och hänga med i svängarna. Karl Popper tror på att falsifiering är en viktig del av att vetenskapligt kunna bevisa något. Hans teori är att forskare bör ta en ny eller redan befintlig teori och pröva den i omgångar med nya hypoteser tills att de hittar något som kan motbevisa teorin. Om en teori inte har kunnat motbevisats betyder det ändå inte att den är sann. Alltså innebär det att ”Festa på pasta” artikeln behöver motbevisas innan jag säger något mer.

 

 

Vad säger ni? Skriv en kommentar.


♥Källor:
Theory and reality av Peter Godfrey-Smith
Topp Hälsa tidningen nr13 år 2011
http://genia.dinstudio.se/text1_10.html (Första citatet)
Wikipedia

Paella och Sambasnack

Publicerad 2011-12-07 20:03:39 i Recept,

Paella

I helgen var jag bortbjuden på middag hos några vänner i Södertälje. Det serverades mumsig Paella och även Cheviche och Chilenska bakelser med kolasmör. Jag åt medan alla söp. Haha

De vi var hos var min killes kompis... Från början. Jag träffade min kille Nicolas i sommras på karneval. Just denna dagen hade vårat sambalag "Maria de souza" hyrt in lite extra spelare från en annan musikgrupp. Och Nico var barnvakt till ett par som spelar i denna musikgruppen. Och det var hos detta par som vi var på fest hos i lördags. Jag träffade massa folk som både spelar och dansar samba men från helt andra lag än var jag har tränat med. Så nu har jag blivit övertalad att byta sambalag. Till det laget som de spelar och dansar i :)

Jag funderar fortfarande, har ju inte kunat träna samba överhuvudtaget denna terminen och komma tillbaka "oslipad" till en ny grupp? Å andra sida dansar jag samba bara för skojs skull och för att träffa folk.  Inte alls på samma nivå som poledance där jag vill bli bra. Kan ju gå på en prova på så får jag se hur det känns. Vad tror ni?

Har ni ätit paella?


♥Relaterade inlägg: Sambaspelning,

Hårtips

Publicerad 2011-12-06 10:00:00 i Hårvård,


Jag har pratat mycket om linfrögele som är jättebra för att framhäva lockarna. Ibland kan man tycka att de ser lite stelt ut som på denna bilden (någon vecka sen). Då kan man (när gelen har torkat i håret) ta någon olja, exempelvis mandel eller jojoba och krama in det i håret. På så sätt får man mjukare lockar.


*Våga vara lockig*

♥Använd sökfunktionen och skriv linfrögele om du vill läsa mer.

Blossom lägger ner

Publicerad 2011-12-01 23:51:03 i Hälsonytt,

Köpte blossom tidningen och där läser jag på ledarsidan att det är allra sista nummret av Blossom. De lägger ner hela tidningen. Det är jättesynd, jag som tycker att den är så bra. De tar upp alla delar som intresserar mig inom hälsa, psykologi, ayurveda och skönhet. Det var min framtida jobbplats hade jag drömt om. Snyft.

http://www.dagensmedia.se/multimedia/bilder/article151332.ece/BINARY/original/blossometta.jpg

Ingen mer som känner likadant? Gillar ni Blossom?

♥Länk: Blossom,

Medicin plugg

Publicerad 2011-12-01 10:00:00 i Hälsonytt,

God morgon kära läsare. I dag är det 1 december vilket innebär 24-25 dagar till jul! Jag längtar och så vill jag ha snö också. Det är mycket i skolan just nu. Jag läser som sagt kursen Människan och medicinen som är en kurs på mitt ettåriga naturvetenskapsår. Det är roligt men väldigt mycket man ska kunna. Hela kroppens 11 olika system. Det roligaste med kursen är att vi har gästföreläsare ganska ofta av intressanta och kunniga personer.

Tillexempel har vi haft föreläsning om bakterier av Gunnar Sandström som ni kan läsa om *HÄR*. Sen hade vi en föreläsning av Pia Nerfeldt som är öron, näsa hals läkare med specialistområdet sömn och sömnproblem. Det var spännande. Förra veckan var även Gunnar Bylin på besök och pratade om allergier. Och i början av kursen föreläste en doktorand med namnet Anna Strömberg om immunförsvaret. Alla föreläsningar var toppen.

Organ mag och tarmkanalen södertörns högskola
På seminarier sitter vi med roliga anatomiska dockor som vi får plocka isär och leka med. Påminner lite om Naturkunskap B på gymnasiet, fast hundra gånger svårare men ändå. Man lär sig mycket mer av att få göra saker praktiskt. Vi fick även se en guppi i genomskärning i mikroskop. Ser ni det som står i bakgrunden i bilden.? Guppin var rosa och otroligt liten (som en smutsig droppe) ändå kunde man tillockmed se ögonen i förstoringen.


Vad tycker/tyckte ni om naturvetenskap, biologi och medicin i skolan?




♥Relaterade inlägg: Människan och medicinen,

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela