Kropp och själ

leslita.blogg.se

Kladdkaka för att fira Ramadan

Publicerad 2011-08-30 21:57:00 i Recept,





Jag bakade kladdigaste kladdkakan ever i dag. Den var så god. Fick recept av min kompis som var här så det är andra gången jag bakar. I dag hade vi grädde till också. Jag bjöd på kladkaka till mina grannar som utflyttnings farväl för honom och för att Fastan är över.

Visste ni förresten att fastan inte handlar bara om att inte äta utan det är även mycket mentalt. Att motstå frestelser. Mina grannar här förklarade att man inte får ha eller tänka på sex för att allt handlar om att ha kontroll över sina känslor och begär. Sen får man inte röka under ramadan heller så det är många som slutar i samband med fastan. Och slutligen så ska man både mentalt och fysikt få känna hur det är att gå hungrig och vara fattig. Det är mycket annat också som spelar in, man ändrar livsstil helt. Och Ahmed sa att det är många som förändras och får nya synsätt efteråt. Ganska intressant tyckte jag.

Haha de skojade med att nu när jag fastar så får det börja äta, vi bytte plats. Han säger att jag var "minimuslim i 3 dagar".

Visste ni detta om Ramadan? Är det någon som har fastat? Berätta gärna vad det betyder för dig...



p.s I morgon onsdag ska jag opereras kl 10.30 på Huddinge sjukhus. Kommer komma hem samma dag så det ska nog gå bra :)

Kommentarer

Postat av: Becca

Publicerad 2011-08-31 10:14:24

Kladdkaka, åh! Tur att man inte kan se genom dataskärmar för jag dregglar nu!



sv: Vad bra, när blir det operation?



Haha, så väck var jag att jag inte märkte att de inlägget kom upp två gånger..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild