Kropp och själ

leslita.blogg.se

Lyckan, kärlek och meningen med livet (Recension)

Publicerad 2010-10-10 11:43:52 i Sett,läst,hört,

När jag promenerade på stan i går såg jag upphängda lappar i varenda stolpe och anslagstavla. Allt handlade om Yoga, meditation, healing och spirituella mässor. Jag tror att det är lite "poppis" sa jag till min kompis på skoj. Men när man tänker efter så är det sant. Denna generationen, denna livsepoken i världens livsstilar håller på att öppnas. Vi är i en ny dimension av livet. Jag tror inte att denna filmen kunde vara mer rätt är just nu.

Handlingen

Liz (Julia Roberts) vaknar upp en dag och inser att hon inte vill vara gift. Hon är olycklig. Hon tar steget ut i världen och åker först till Italien. Där lär hon sig språket, träffar vänner för livet. Lär sig om kulturen, hur man visar kärlek och tar hand om varandra. Sedan åker hon till Indien för att hitta sig själv. —Jag vill bara finna ro, säger hon till en nyfunnen kanadensier. Hon tycker att det är svårt, har ingen koncentration och känner sig nedstämd. Hon tänker bak i tiden och har svårt att släppa taget. Liz får hjälp av en Guru och mediterar regelbundet samtdigt som hon försöker hantera sin sorg. En sorg över att hennes beslut nu förändrat mycket. Hon vet inte om det är till det bättre eller om hon bara var egoistisk.

Lyckan, kärlek och meningen med livet
Foto: Moviezine.se

Mina åsikter och tankar

Det är en väldigt vacker film med många visdomsord som väcker tankar. Vad är meningen? Vad är rätt val? Hur ska man hålla balansen? Liz ställs inför prov när hon träffar någon, rädslan för att släppa in kärleken är stor. Men hon märker ganska snart att en stor del av att ha ett balanserat liv är att våga rubba balansen ibland. Det lär hennes medicinman henne i Bali. Filmen kändes äkta. Det var inte en typisk romantisk saga utan den skildrar svårigheter och hinder som faktiskt existerar. Hur man tar sig vidare i livet men även hur man stannar upp och bara är. Spirituella övningar och terapi metoder. Det är fina kulturella traditioner som hon tar hjälp av.   

Lyckan, kärlek och meningen med livet
Foto: Moviezine.se

Den här filmen ska ses av alla tycker jag, för att vi är i den tiden när vi behöver lära oss att se inåt. Betyg: ££££ (4 av 5)

Har ni sett den eller ska ni se den?


♥Relaterace inlägg: Lyckan kärleken och meningen med livet,

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2010-10-10 18:28:01

Jag älskar boken och har läst den två gånger. Det var roligt att höra att du gillade den med tanke på att den fått mindre bra kritik i media, åtminstone delarna i Indien och Indonesien. Men de flesta filmkritiker är väl ganska ointresserade av yoga, meditation och andlighet också. Jag är så peppad på att se filmen!

Postat av: Anneli

Publicerad 2010-10-14 18:49:31

Det låter som en film jag vill se!!

Tack för recensionen!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild