Kropp och själ

leslita.blogg.se

Att "träna" handlederna

Publicerad 2010-11-03 00:34:46 i Dans & Annat,

Jag undrar en sak? Är det bra att träna handlederna? Jag har hört att man inte ska belasta handlederna alls och när jag "tränar" handlederna så gör det bara ont...


Hands

Jag gillar inte gymträning just därför att det gör så "ont" i musklerna. Det känns mycket mer om man jämför med ett pass. Och nej eftersom att jag har gått en baskurs som gyminstruktör så vet jag att jag inte gör fel. Man känner skillnaden i hur muskeln känns i rörelserna med vikter eller utan. Kanske därför jag känner obehag i handlederna.

Jag menar hur stor är skillnaden (på vad som sker i muskeln) vid poledance och vid en massage? Jag tar ju i på samma sätt. Hur kan att massera slita på handlederna men inte dansträningen?

Kan man stärka sin handledsmuskler utan att slita på dem? Tips på hur?

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2010-11-03 16:26:29

Det kan ju vara en bra att träna handlederna lite försiktigt för att undvika carpal tunnel syndrom, särskilt om man sitter mycket vid datorn. Kolla den här korta yogarutinen för handlederna och gör bara så många repetitioner som känns bra! Jag gör det ibland för att värma upp handlederna innan yoga också för att klara av t ex hunden och plankan bättre! Det kanske är något du kan göra innan massage?



http://www.youtube.com/watch?v=WA0k4u2LDpA

Postat av: Joline

Publicerad 2010-11-03 20:31:16

Hej. Du råkar inte ha Gympa - Instruktörsutveckling, Solgevik, Anna & Lövdahl, Lotta & Norlin, Pernilla till salu? :P Verkar vara svår att få tag på så jag börjar redan nu =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild