Kropp och själ

leslita.blogg.se

Vibrations träning

Publicerad 2010-05-05 10:24:55 i Dans & Annat,

Jag inleder detta inlägg med ett citat: "Cirka tio minuters vibrationsträning motsvarar en till två timmars vanlig styrketräning" Och nu får ni skapa eran egen uppfattning. Jag är själv väldigt skeptisk till det inom friskvården. Testade vibrationsträning när jag var på motionsform lite snabbt. Egentligen inte tillräckligt länge för att kunna uttala mig om effekterna så jag håller mig till fakta. Det är en specialbyggd vibrationsplatta som man gör olika övningar på. Man kan stå, sitta eller ligga på den. Man kan träna styrka balans eller stretcha / avslappning.

Historik: Vibrationsträning har används i århundraden av astronauter och för rehabilitering. Speciellt bra är det till äldre och sjuka personer. Men det är nu på senare tid som det har kommit till friskvården.  Te.x de med diabetes, artros, cirkulationsbesvär och MS. Det sägs även att ballett dansare använde vibrationsplattan i hemlighet på 60-talet.
Vibrationsplatta avslappning
Fysiologiskt: så sätter vibrationerna igång sträckreflexerna och muskeln är maximalt spänd under hela övningen till skillnad från vanlig styrketräning då den bara är spänd en stund i övningen. Vibrationsträning sägs ge starkare muskler, lindrad smärta, bättre balans och ökad rörlighet.
.
Vad tror ni? Är det mer effektivt än styrketräning? Någon som själv tränar och sett resultat?
.

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2010-05-06 07:58:11

Det är en trevlig hund men lite ouppfostrad och ägaren blev både glad och chockad för hon trodde ju inte att dom som hade den hade flyttat så långt bort :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild