Kropp och själ

leslita.blogg.se

Salt från Himalaya

Publicerad 2010-05-24 08:53:12 i Recept, Örtapoteket,

Visste ni att Salt från Himalaya har hälsoeffekter? Det visste inte jag iaf. Jag har himalaya saltstenar som prydnad. Jag har fått en till värmeljus från Gogo storebrossan och en aromalampa från min Papi. Men när vi var på spadagarna på Loka så såg jag att de sålde himalaya stenar och jag blev nyfiken så jag läste lite vad det stod skrivet. Tydligen kan man blötlägga stenarna och ha det som skrubb eller i badet. Och så sa de att det vara bra att dricka dagligen, börja dagen med lite ljumet saltvatten. Himalaya stenar finns även nermald i pulverform. Så jag kan testa att ta mina små stenbitar och använda de kanske :)

Som bordssalt: vissa himalayasalter innehåller flour så var noga med vart du köper det. Och Himalayasalt är inte berikat med jod, så byt inte ut jodsaltet helt. Annars är himalaya saltet mer mineralrikt och nyttigare enligt nyfiken vital.   

Himalayasalt
Någon som har testat himalayasalt?

*Länk:Nyfiken vital,

Kommentarer

Postat av: Anneli

Publicerad 2010-05-30 01:21:37

Jag använder alltid Himalayasalt till all mat som man inte häller av nåt kokvatten!! Vad jag har hört så ska man inte behöva nåt joderat salt om man använder Himalayasalt, för det är så fullproppat med mineraler och tydligen även jod. Men jag kan ha fel...!



Att ha Himalayasaltsten som ljuslyktor eller myslampor är jättebra för inomhusklimatet!! Sägs jonisera luften så den blir mindre positivt laddad!

KRAM!! //Anneli.

Postat av: Lesly Valencia

Publicerad 2010-05-31 16:19:02

Jo massa mineraler stämmer, det har jag skrivit men att det innehåller Jod håller inte "nyfiken vital" med om. Kanske finns det både med och utan :)



Ja jag har lyslyktor flera stycken i rummet fast jag visste inte att dem hade såna effekter tyckte bara att dem var vackra och mysiga :) Vad bra då. Tack

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild